Manzel deprese, narocna dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11734
22.10.22 12:00
@Premek_Orac píše:
Ahoj zakladatelko,
zmiňuješ hodně věcí, i z toho je patrné, že do tohoto stavu to nějakou dobu spělo, až to nyní přerostlo únosnou mez a je téměř nemožné to vůbec fyzicky zvládat.
Na začátek bych ti rád napsal, že není důvod vinit sebe z toho, že jsi hrozná manželka, nebo nedejbože matka. Do podobného stavu se někdy v životě dostane skoro každý a jednou, až se situace zlepší, ohlédneš se, tak si sama nad sebou řekneš - páni, jsem dobrá, jak jsem to zvládla.
K jednotlivým věcem - pokud je manžel manažer a je k tomu adekvátně ohodnocen, najděte si klidně někoho placeného, kdo s dítětem pomůže. Uleví to vám, dá vám to prostor na společný prožitek, i kdyby to měl být jen odpočinek, a když najdete někoho, kdo se bude líbit i dítěti, pomůžete i jemu. Zvykne si, že nemusí být pořád s vámi a přestane tu situaci vnímat jako něco špatného.
S mužem je třeba mluvit, předpokládám, že sám z toho stavu ve kterém je nadšený není. Mluvte o tom, co je v životě hezké, co Vás bavilo, a že přeci cílem obou je, aby zase ze žití měl podobný hezký prožitek. Ideálně, když si najdete čas na návštěvu odborníka. Můžete ze začátku jít společně, aby to nebral jako nějaké ponížení, když budete samoplátci, můžete si psychologa najít rychle a manžel získá někde prostor ke,,zpovědi." Bude to chtít čas, ale věřím, že by mu to pomohlo a ke stejnému závěru by došel během dvou, tří schůzek.
Přeji hodně sil a štěstí.
PS: Manželovi může ubližovat právě i to, že dělá z domova. Že nemá předěl mezi prací a domovem, nemění prostředí, lidi, prostě nic.

Naprostá pravda, asi to není úplně k tématu, ale mám pocit, že vždycky je v životě něco za něco, manžel manažer, solidní životní standard, ale často jsou tihle lidé vyhořelí. A můžeme tady polemizovat, jestli nadstandardní finanční ohodnocení vykompenzuje to, že manžel bude v 50 vyšťavený jako citrón, vyhořelý, k čemu takový manžel, který skvěle vydělává, ale jinak je k nepoužití, vlastně je?

S trochou cynismu musím napsat, jestli by mu nebylo lépe někde u pásu ve fabrice. Vstávačka v 5 nebo v 6, 20-30 tisíc měsíčně, ale ve 2 doma s čistou hlavou. Někdy může být manuální práce méně zničující než makat hlavou. A v manažerských pozicích je hodně vyhořelých.

Ale jestli jsem se něco naučil, tak pokud mám s něčím problém, měl bych to řešit. A myslím, že problém vůbec není dcera, nýbrž manžel, kterýho z toho vlaku jménem práce, není schopen vyskočit. A pokud vás práce psychicky vysává, je to její vina, lze vinit tu práci, nebo člověka, který je slaboch, a není schopný z tý centrifugy vyskočit, přičemž ona pořád zrychluje a zrychluje a zrychluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
23.10.22 14:31
@Anonymní píše:
@sahrazad1 no, moc ne. Je to samotar, proste takovy typicky Sheldon. Mozna ma taky nejakou poruchu, taky jsem uz nad tim mockrat premyslela. Ani moc neprojevuje emoce.

Zkus ho dostat k odborníkovi. Proč by se měl člověk trápit (vy všichni). Když nás bolí zub, taky vyhledání doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
26.10.22 21:30

Žiju v něčem hodně podobném, jen mám skoro dospělé dítě a jsem dlohodobe vyčerpana. HO jsou zkáza plus dotoho ty zdravotní potíže dítěte a chlapa. Hlavně se neobvinuj, máš to objektivně velmi náročný.
Jak tu někdo psal, líp se žije s chlapem, co dělá ve fabrice, přijde domů s čistou hlavou a je podporou. Ať chlap změní práci nebo chodí např 2 x týdně do kanceláře. Je to psycho pro všechny zúčastněné. Klidně napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5134
26.10.22 22:40

Ježiši já když to tady čtu, pak znám taky případy kamarádů a dívám se na Výměny manželek občas, tak mě to vše utvrzuje: děti fakt nemít. :mavam:

Jen starosti navíc a stejně 90% z vás umře v samo důchoďáku či samo na LDNce - kam vás odloží jednou ty vaše dětičky. Starosti navíc a stejně se vám to nikdy nevrátí zpět. Nebo ne většině z vás.

Ale vy děti mějte, ať národ nevymře! :jazyk:

Ale já? Kdepak, díky. Nechci. Ahoj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
18.11.22 20:19

Přísahám že kdybych to tu nečetla tak neuvěřím. Tak tvůj chlap jen proto že je unaveny dokáže svému dítěti takhke nadavat a ty nic jako? Ještě ho litujes?
Pokud je přepracovaný tak ať se jde projít nebo si zaběhat nebo neco ale rozhodně si nemuze sve mindraky léčit na tobě a dceři a u mě jsi hloupá ty když to dovolis :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí