Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
o tom tam nic není, má jen za to trestní řízení zaplatit 2000 do 15ti dnů.
Chapu dobre, ze si mel a pokud porusi podminku tak si pujde )sednout na 4 mesice za nevracenych 6 tisic? Tedy 1 mesic za 1500 czk?? Se omlouvam, ale ne, fakt ne..
Holky a to může v dnešní době převzít soudní rozhodnutí jakýkoliv člen domácnost? To mi přijde dost divný ![]()
@lucenka píše:
Holky a to může v dnešní době převzít soudní rozhodnutí jakýkoliv člen domácnost? To mi přijde dost divný
Nemůže, ale někde to pošťačka dá komukoliv. Pokud se znají. Podepíšeš to jako ten co to měl dostat a hotovo ![]()
@valkil píše:
Takže fyzická osoba? Tak to vůbec nemuselo jít přes exekutory.
Ale je divný, že se nejprve nedohodli spoluA těch 6 000 je v korunách?
jojo to je v korunách. On mi tenkrát ten chlap volal abych o tom věděla, takže tu částku vím přímo od něj…tlačila jsem na manžela, ale je blbej tohle uznávám v tom ho nebráním. A Ani to tu nechci řešit jak jsem spala zajímá mě co vše by mohl být problém. Jak jsem psala v úvodním příspěvku. Nějaký rejpání že za to to mít nemůže mě vůbec nezajímá.
@valkil píše:
divný to je, ale pokud to nese přímo někdo od soudu, tak to možná možné je?
tak tady to přivezl pán a hodil to jen do schránky ale je to tu běžné… ![]()
@Nejhodnější píše:
Nemůže, ale někde to pošťačka dá komukoliv. Pokud se znají. Podepíšeš to jako ten co to měl dostat a hotovo
no u nás na vesnici to nešlo…chtěla tam i číslo OP, proto se ptám.
@lucenka píše:
no u nás na vesnici to nešlo…chtěla tam i číslo OP, proto se ptám.
Když se to předává doma, tak ano, může převzít kdokoliv, na poště už by chtěli op.
Zakladatelko, dlužit není trestný čin, muselo jít např. o podvod, jakože věděl, že nic vracet nebude, ale prostý dluh není trestný čin.
Zakladatelko, uvažuj chvilku logicky. Odsouzena k vězení můžeš být je za trestný čin, resp. přečin. Dlužit někomu NENÍ TRESTNÝ ČIN (s tou výjimkou takového dluhu, který naplní skutkovou podstatu zanedbání povinné výživy).
Jeden můj rodinný příslušník pracuje na exekučním oddělení na soudě a podle toho, co říká, jak co funguje, tak jít sedět za dlužnou částku 6.000 je podle mě hloupost. Tohle se takhle neřeší ![]()
Ale pokud zakladatelka otevřela cizí dopis a ví vše jak je, tak o tom žádná ![]()
@mag díky… aspoň budu vědět pro příště. Takhle jsme měli problémy s přeposíláním do nemocnice
@mag píše:
Základatelko, jaký paragraf tam je?
tady žádný není jen že odsouzený je povinen uhradit paušální částku 2000 kč podle paragrafu 152 a na dalším papíru je druh a výše trestu a že je to podle rozhodnutí okresního soudu z 10.2
@mag píše:
Když se to předává doma, tak ano, může převzít kdokoliv, na poště už by chtěli op.
Zakladatelko, dlužit není trestný čin, muselo jít např. o podvod, jakože věděl, že nic vracet nebude, ale prostý dluh není trestný čin.
tak on na něj ten chlap nejdříve podával trestní oznámení na pčr.
Zdravím, tak já trestní právo dělám a za „dlužení“ šesti tisíc se do vězení opravdu nechodí…není tam k tomu ještě něco? Jako třeba podvod? Nátlak? Napadlo mě ještě např. odvádění zdrav. a soc. za zaměstnance…Zakladatelko, píšeš anonymně, tak co to trošku rozvést? Klidně i opiš paragraf z rozsudku či odůvodnění ať je jasně a můžeme ti poradit přímo k věci…