Manžel dostal podmínku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
236
19.2.14 11:30
@Anonymní píše:
o tom tam nic není, má jen za to trestní řízení zaplatit 2000 do 15ti dnů.

Chapu dobre, ze si mel a pokud porusi podminku tak si pujde )sednout na 4 mesice za nevracenych 6 tisic? Tedy 1 mesic za 1500 czk?? Se omlouvam, ale ne, fakt ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.2.14 11:32

Holky a to může v dnešní době převzít soudní rozhodnutí jakýkoliv člen domácnost? To mi přijde dost divný :think:

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
19.2.14 11:33
@lucenka píše:
Holky a to může v dnešní době převzít soudní rozhodnutí jakýkoliv člen domácnost? To mi přijde dost divný :think:

Nemůže, ale někde to pošťačka dá komukoliv. Pokud se znají. Podepíšeš to jako ten co to měl dostat a hotovo ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.14 11:34
@valkil píše:
Takže fyzická osoba? Tak to vůbec nemuselo jít přes exekutory.
Ale je divný, že se nejprve nedohodli spolu :think:A těch 6 000 je v korunách?

jojo to je v korunách. On mi tenkrát ten chlap volal abych o tom věděla, takže tu částku vím přímo od něj…tlačila jsem na manžela, ale je blbej tohle uznávám v tom ho nebráním. A Ani to tu nechci řešit jak jsem spala zajímá mě co vše by mohl být problém. Jak jsem psala v úvodním příspěvku. Nějaký rejpání že za to to mít nemůže mě vůbec nezajímá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.14 11:35
@valkil píše:
divný to je, ale pokud to nese přímo někdo od soudu, tak to možná možné je?

tak tady to přivezl pán a hodil to jen do schránky ale je to tu běžné… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
19.2.14 11:36
@Nejhodnější píše:
Nemůže, ale někde to pošťačka dá komukoliv. Pokud se znají. Podepíšeš to jako ten co to měl dostat a hotovo ;)

no u nás na vesnici to nešlo…chtěla tam i číslo OP, proto se ptám.

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
19.2.14 11:38
@lucenka píše:
no u nás na vesnici to nešlo…chtěla tam i číslo OP, proto se ptám.

Když se to předává doma, tak ano, může převzít kdokoliv, na poště už by chtěli op.
Zakladatelko, dlužit není trestný čin, muselo jít např. o podvod, jakože věděl, že nic vracet nebude, ale prostý dluh není trestný čin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
19.2.14 11:40

Základatelko, jaký paragraf tam je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.2.14 11:41

Zakladatelko, uvažuj chvilku logicky. Odsouzena k vězení můžeš být je za trestný čin, resp. přečin. Dlužit někomu NENÍ TRESTNÝ ČIN (s tou výjimkou takového dluhu, který naplní skutkovou podstatu zanedbání povinné výživy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797

Jeden můj rodinný příslušník pracuje na exekučním oddělení na soudě a podle toho, co říká, jak co funguje, tak jít sedět za dlužnou částku 6.000 je podle mě hloupost. Tohle se takhle neřeší :nevim:
Ale pokud zakladatelka otevřela cizí dopis a ví vše jak je, tak o tom žádná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

@mag díky… aspoň budu vědět pro příště. Takhle jsme měli problémy s přeposíláním do nemocnice

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.14 11:44
@mag píše:
Základatelko, jaký paragraf tam je?

tady žádný není jen že odsouzený je povinen uhradit paušální částku 2000 kč podle paragrafu 152 a na dalším papíru je druh a výše trestu a že je to podle rozhodnutí okresního soudu z 10.2

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.14 11:45
@mag píše:
Když se to předává doma, tak ano, může převzít kdokoliv, na poště už by chtěli op.
Zakladatelko, dlužit není trestný čin, muselo jít např. o podvod, jakože věděl, že nic vracet nebude, ale prostý dluh není trestný čin.

tak on na něj ten chlap nejdříve podával trestní oznámení na pčr.

• Citovat
  • Upravit
41285
19.2.14 11:48

Zdravím, tak já trestní právo dělám a za „dlužení“ šesti tisíc se do vězení opravdu nechodí…není tam k tomu ještě něco? Jako třeba podvod? Nátlak? Napadlo mě ještě např. odvádění zdrav. a soc. za zaměstnance…Zakladatelko, píšeš anonymně, tak co to trošku rozvést? Klidně i opiš paragraf z rozsudku či odůvodnění ať je jasně a můžeme ti poradit přímo k věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
19.2.14 11:48

Hm, to už je jenom rozhodnutí o nákladech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová