Manžel je málo doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
25.2.24 00:29

Vezmi ho nekam do nemocnice na exkurzi.

At vi, do ceho jde, az to s nim svihne.

A domluv sraz s pojistovakem na nejakou hodne slusnou zivotni pojistku.

Pak si domluv na tyden hory s detma a nejakym tvym kamosem.

Pro zacatek by to mohlo stacit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22650
25.2.24 08:24
@Anonymní píše:
Mrzí mne, že tu nechci napsat víc informací a tak musíte některé opravdu vařit z vody. Finančně je hlavním argumentem to, že chceme vlastní bydlení. Proti tomu já opravdu protiargument nemám. Můj nejsilnější, tedy že děti rychle vyrostou, na tohle nestačil. Tady to není vůbec o tom, že když budeme mít jedno auto místo dvou, ušetříme a manžel nebude muset tolik pracovat. Jeho zakázky jsou velké a když nějakou vezme, musí ji zkrátka udělat celou a v termínu. Přitom ale vše dělá sám, pomocníka nechce, protože není spokojený s prací jiných. Šikovný je, to ano. Proto si ho taky lidé hodně najímají. On má radost, že se daří dobře spořit a zakázky bere, až mi to přijde bez rozmyslu. Termíny často nestíhá, nevím, proč si nenastaví delší. Je potom v práci ještě déle. Bylo to vlastně tak, že najednou začal pracovat déle, ani už nevím, kdy to začalo, mělo to být přechodné, než dokončí tu velkou zakázku. Jenže pak přijde další a další, tenhle stav už trvá několik let. Já bych moc chtěla, aby vzal někam děti nebo aby chodil s kočárkem, jak tu vídám skoro všechny tatínky v sobotu dopoledne. On pohlídá, když potřebuji. Ale aby vzal děti z vlastní iniciativy. Aby si potom nemusel nahrazovat práci do noci. Abychom jeli na výlet jako rodina. To my jedeme, ale jen, když je u nás jeho dítě. Když dítě nepřijde, jde manžel do práce. Asi pro něj není dost efektivní se věnovat jen nám. Není reálné mu pravidelně děti nechávat, protože on tu prostě není. A často pracuje i večer doma, dělá například faktury a tak dále. To tedy už docela omezil, dřív pracoval večer často. To se jediné zlepšilo. Nevím, jak ho přesvědčit, že my ho ale potřebujeme. Říkala jsem to mnohokrát a vždy mi řekne, vždyť víš, že chceme to bydlení. A že děti stojí peníze. Často mě přesvědčuje, že jsme chudí. Přitom žijeme normálně, jako kde kdo. Nevím už, co s tím. A když jsou děti nemocné, venku zima, hodně ta partnerská a rodičovská samota na mě doléhá.

Ja vidim reseni, aby si do toho sveho rozvrhu dal pravidelne i svoji rodinu, at si na ni taky udela cas nebo taky rodina nemusi byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.24 14:58

@Lucie_Sx ano, o té pojistce jsem už říkala. Protože několik mužů v okolí zemřelo na infarkt, kteří jeli v podobném tempu. Mám o něj strach i v tomhle ohledu. Myslím, že pravda bude asi to, že se rodinnému životu trošku vyhýbá. Jak to s ním ale řešit, jak mu vysvětlit, že rodina se skládá i z otce, to nevím. Tvůj nápad s kamarádem není špatný, ale asi na to nejsem, na hry v partnerství. Radši bych problémy řešila na rovinu. Bohužel manžel si asi neuvědomuje, že nějaký problém máme.

• Citovat
  • Upravit
8302
26.2.24 21:19
@Anonymní píše:
Nadpis je jasný. Manžel je málo kdy doma a mě to trápí. Máme 2 děti a on chodí do práce od 6 ráno do nejméně 6 odpoledne, většinou dorazí mezi 18 a 21 podle práce. Výjimečně pracuje i déle, když dodělává zakázku, třeba do půlnoci. Takto pracuje 6 dní v týdnu, doma je jen jeden den, kdy máme jeho dítě z bývalého vztahu. To už tu ale tolik času poslední dobou taky netráví. Sami nejsme prakticky nikdy. Jen asi 2 dny přes Vánoce byl doma a pak tedy jednou za rok dovolená na týden. Víc nemůže kvůli práci, má zakázky. Věčně nestíhá a musí někde být. Často si na to stěžuje. Když prosím, aby si toho tolik nebral, aby byl s námi víc, tak prý bychom se neuživili. Podle mě je to nesmysl, ale jeho názor se mi nedaří změnit. Děti jsou přes zimu často nemocné a doma jsem s nima jen a pouze já, jsem tu jako ve vězení. Když jsou nemocné, nemůžu ani s kamarády nebo nějak se socializovat, jsem na rodičáku, takže si umíte představit tu zábavu. Manžel když přijde domů, chce mít taky klid, takže se se mnou dost často ani nebaví. Ono taky o čem… Už mi to leze na mozek. Mohla bych mít na pár hodin chůvu, ale to taky není jen tak, často nemůžou přijít, nevydrží dlouhodobě, dítě to nesnáší dobře a tak dál. Takhle nemám vůbec čas na sebe, ani nakoupit pořádně nemůžu, když menšímu není dobře a pláče a celé dny se chce nosit. I do sprchy je problém se dostat, uklidit, uvařit. To jsou ty technické věci a samozřejmě mi chybí manžel, nějaký společný čas, výlet, povídání. Když jsme spolu chodili, pracoval jen do dvou hodin a tak jednou týdně jel někam pracovně i odpoledne. A do práce jsem chodila i já. Co máme děti, tak takhle pracuje a já jsem zatím doma celé dny „sama“, buď s oběma dětmi nebo aspoň s mladším, podle nemocí. Štve mě, že je všechno na mně. Ale on má zase pocit, že je všechno na něm (diskutujeme o tom pravidelně, změna žádná). A tak se ptám, jak je to u vás? Mám nereálná očekávání? Nebo se váš manžel účastní rodinného života? Prosím anonym nebo smazat, nechci, aby známí věděli, co řešíme doma.

A tak co má dělat, když ty nechodíš do práce? Jako chudák, no, maká, abyste měli co do hu.by a tobě to není dost echt. Tak začni pracovat, ať mu ulevíš a může být taky doma. Myslíš, že by nebyl raději s dětmi? Ale jaksi to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
27.2.24 22:57
@Zeoli píše:
A tak co má dělat, když ty nechodíš do práce? Jako chudák, no, maká, abyste měli co do hu.by a tobě to není dost echt. Tak začni pracovat, ať mu ulevíš a může být taky doma. Myslíš, že by nebyl raději s dětmi? Ale jaksi to nejde.

Myslis, ze by si radsi snizil uvazek a byl s detmi treba dva dny v tydnu, aby mohla pracovat i zakladatelka? Nebo ma matka deti dat nekam do kotce po dobu, co by sla do prace? On neni schopny z te prace ani 2 dny v tydnu normalne prijit, natoz aby byl schopny byt s detmi misto prace treba cele dva dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.12.25 22:47
@Anonymní píše: Více

Můj manžel nepracuje jako váš, ale postupem času přicházím na to, že svůj volný čas radši tráví ve společnosti svých kamarádů nebo jen tak individuálně. Jakákoliv snaha z mé strany, že si někam vyrazíme.. buď společně (pak poslouchám kecy, že je malý rozmazlený, protože kňourá), nebo jen my dva (to by zase malý bez nás nezvládl). Když jsem byla těhotná, básnil jak budeme jezdit na výlety a podobně. Teď se vymlouvá na to, že nikam autem furt jezdit nebude, že je to samá bouračka.
Inu… Když člověk chce, hledá řešení. Když nechce, nezmůže s tím nikdo nic. A to jsem teď ještě doma na rodičáku. Až mi skončí, nevidíme se vůbec.
Intimita 2 roky taky žádná. Má takový vztah vůbec cenu? No nemá. A horší je, že opravdová osobnost člověka se ukáže tehdy, až se stane rodičem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
31.12.25 07:24
@BeEm píše: Více

A pred ditetem jste teda porad nekde jezdili? Navic preci netreba jezdit autem… navic, kdyby mi muj rekl, co tobe, tak odpoved "jak sis ho vychoval, takoveho ho mas ;) " a kdyby chlap po diteti se mnou prestal nekam jezdit, tak budu jezdit bez nej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
31.12.25 23:13
@Yasmen píše: Více

Nejde o jezdeni jako takove, ale o spolecne traveni casu. Meli jsme psa. Chodili jsme kazdy den na hodinove prochazky. Sem tam jsme si nekam vyjeli. Dalsi vec je ta, proc slibuje a rika veci (tesim se, jak budem jezdit na vylety), ktere nedodrzi. Resime tu spolecny cas. Ja ho chci travit s nim, ale on ne. Logicky tak jezdim a chodim s ditetem ven z 90% sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.26 02:11

@BeEm
Omlouvám se, že neporadím u vašeho problému, ale jsem původní zakladatelka a diskuze na mne vyskočila díky vašemu příspěvku. Tak bych jen ráda napsala, jak to u nás bylo dál, pokud to někoho zajímá.

Diskuzi jsem založila v únoru 24, v únoru 25 jsem zjistila, že manžel má milenku. Aktuálně je náš vztah zvláštní. Chodíme do poradny, manžel je více doma, vlastně nevím, proč. Zvykla jsem si s ním nepočítat. Stále jsem ještě na RD, ale hledám si práci. Nebýt finančně závislá, už bych tu nebyla. Vlastně to možná rada nakonec bude. Muž, který s vámi být nechce, s vámi prostě čas trávit nebude a neuděláte s tím nic. Bude si dál žít svůj život bez ohledu na nějakou nudnou rodinu, kde se po něm chce nudná aktivita a starost o děti.

• Citovat
  • Upravit
1.1.26 07:54
@Anonymní píše: Více

Řemeslník v ČR pod 200 Kč/hod nejde, takže 70 hodin týdně je báj voko 14tis x 4 týdny = má kolem 50tis spíš víc. Pro pětičlennou rodinu s hypotékou žádná hitparáda,

Na druhou stranu vztah, kde partner není doma, to není vztah a dlouhodobě se odcizujete. Otázka je rok stará, ještě jste spolu, nebo už ne? Předpokládám, že jste stále spolu, protože peníze na chod dvou paralelních rodin nebyly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
1.1.26 08:51
@Nestranný pohled píše: Více

Dočti zakladatelka psala příspěvek hned nad tím tvým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.26 09:19
@Heduš Homolková píše: Více

Krásná práce 🙃
Na stavbě domu se mi za uplynulé tři roky vystřídalo hodně lidí, a je teda pravda, že nikdo, slovy nikdo tam nebyl déle jak 10 hodin za den. Občas jsem sám zůstal 12, ale to už jsem sotva pletl nohama. Manuálně makat 12-18 hodin denně navíc takřka každý den, to nejde, byl to tedy chyták a mělo mi to dojít. To se tedy moc omlouvám, že jsem tuhle léčku neprohlédl :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
1.1.26 09:33
@Nestranný pohled píše: Více

Krom toho, že to je irelevantní k diskuzi, tak prosím pěkně, řemeslník (pracující jako OSVČ) který si řekne 200 na hodinu je blázen a uživit se může leda fakt při těch 70 hodinách týdne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
1.1.26 09:59

„Štve mě, že je všechno na mně.“

Vaše rodina potřebuje ke svému fungování N hodin péče o děti a domácnost a N hodin obstarávání peněz. Ty děláš to první, tvůj chlap to druhé a ve výsledku jedete víceméně 50:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí