Manžel je málo doma

Anonymní
22.2.24 21:35

Manžel je málo doma

Nadpis je jasný. Manžel je málo kdy doma a mě to trápí. Máme 2 děti a on chodí do práce od 6 ráno do nejméně 6 odpoledne, většinou dorazí mezi 18 a 21 podle práce. Výjimečně pracuje i déle, když dodělává zakázku, třeba do půlnoci. Takto pracuje 6 dní v týdnu, doma je jen jeden den, kdy máme jeho dítě z bývalého vztahu. To už tu ale tolik času poslední dobou taky netráví. Sami nejsme prakticky nikdy. Jen asi 2 dny přes Vánoce byl doma a pak tedy jednou za rok dovolená na týden. Víc nemůže kvůli práci, má zakázky. Věčně nestíhá a musí někde být. Často si na to stěžuje. Když prosím, aby si toho tolik nebral, aby byl s námi víc, tak prý bychom se neuživili. Podle mě je to nesmysl, ale jeho názor se mi nedaří změnit. Děti jsou přes zimu často nemocné a doma jsem s nima jen a pouze já, jsem tu jako ve vězení. Když jsou nemocné, nemůžu ani s kamarády nebo nějak se socializovat, jsem na rodičáku, takže si umíte představit tu zábavu. Manžel když přijde domů, chce mít taky klid, takže se se mnou dost často ani nebaví. Ono taky o čem… Už mi to leze na mozek. Mohla bych mít na pár hodin chůvu, ale to taky není jen tak, často nemůžou přijít, nevydrží dlouhodobě, dítě to nesnáší dobře a tak dál. Takhle nemám vůbec čas na sebe, ani nakoupit pořádně nemůžu, když menšímu není dobře a pláče a celé dny se chce nosit. I do sprchy je problém se dostat, uklidit, uvařit. To jsou ty technické věci a samozřejmě mi chybí manžel, nějaký společný čas, výlet, povídání. Když jsme spolu chodili, pracoval jen do dvou hodin a tak jednou týdně jel někam pracovně i odpoledne. A do práce jsem chodila i já. Co máme děti, tak takhle pracuje a já jsem zatím doma celé dny „sama“, buď s oběma dětmi nebo aspoň s mladším, podle nemocí. Štve mě, že je všechno na mně. Ale on má zase pocit, že je všechno na něm (diskutujeme o tom pravidelně, změna žádná). A tak se ptám, jak je to u vás? Mám nereálná očekávání? Nebo se váš manžel účastní rodinného života? Prosím anonym nebo smazat, nechci, aby známí věděli, co řešíme doma.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ontarova.stara
22.2.24 21:46

Tak když jste spolu chodili, nejspíš neživil celou rodinu, že? Takže mohl dělat do dvou. Otázkou jsou spíše vaše finanční poměry. Živí tři děti, manželku a bydlení. Pokud tedy ty nemáš příjem :nevim:.
Ne každý uživí komplet rodinu z platu od osmi do čtyř.

• Citovat
  • Upravit
2607
22.2.24 21:49

Ja ti rozumim.. Kdyz jsem byla dite tak to bylo podobne. Tatka porad v praci a mamka porad doma.. Obema to lezlo na nervy. Co kdyby jsi ty sla na brigadu aby toho manzel nemel tolik? Navic by se naucil jak to funguje doma. My to tak mame. Ja chodim na zkraceny uvazek ( mladsi je rok a pul) a s manzelem se stridame. Nevidime se teda casto ale ani jeden z nas toho nema moc.. Ta zmena prostredi opravdu pomuze.. A chlapovi to s detmi taky svedci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
22.2.24 21:50

Proto bych nikdy nechtěla chlapa, co tráví celý den v práci. A nepořídila bych si s ním rodinu. O děti mají pečovat oba, pomoc s domácími pracemi je také vhodná. Jediným řešením je zvolnit a práci omezit nebo zcela změnit, pokud je to možné. Jinak to dřív či později povede k rozvodu. Co dělá manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22483
22.2.24 21:51

Tak to jde spocitat, jestli vazne musi takto pracovat. 3 deti a manzelka jen rodicak, tak to penez bude potreba dost. Znas naklady, tak to hod na papir a mas pripadny argument. Me prijde, ze se rodinnemu zivotu spise vyhyba. Zkus popremyslet, jak to zmenit. Pak taky jestli nekoho nema, kdyz je porad pryc. Nepises o veku deti a moznostech hlidani, ale zauvazovala bych o detske skupine a praci na nejaky zkraceny uvazek, at to manzel nemusi sam tahnout financne a ty zas nemusis porad tahnout sama deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
22.2.24 21:56

Hm, co poradit, je to tezky…

1. Asi zasadni problem vidim v tom, ze se do tohoto nastaveni hodil az po detech. Mam doma docela workoholika, ale vedela jsem to pred ditetem a zas je pravda, ze je vic flexibilni tzn. jde s nami treba v tydnu na prochazku, obed, ale zas ho mam casto pryc i cele noci. Je asi dulezite vedet, zda to dela kvuli tomu, ze vlastne pred rodinou utika nebo se opravdu snazi o maximalni zabezpeceni/seberealizaci. Ja vim, ze muj muz nemuze sedet v klidu, navic ma mraky zavazku (delegace spousty cinnosti opravdu nejde, nebo jde, ale ne nejak win-win) a ja to respektuju. Akorat tedy mam zkusenost s exmanzelem, ktery byl brzo doma a vim, ze tak uz to nechci, radsi rozlitanyho workoholika.

2. Chuva, chuva a zase chuva 8) vyuzit na cas pro sebe a zacit zas spolu aspon trochu byt kdyz je treba v praci do 18h, tak nekam vyrazit). Je to slozity, znam, moje nejmladsi byla tezko odlozitelna, najit nekoho neni lehky, ale kdyz budes vedet, proc to delas, bude to motor…jinak ja zacinala s tim, ze proste nejakou dobu si pani s ditetem hrala a ja treba uklizela, pak se naucila dcera nechat nalakat na hriste a nakonec jsem v pohide i odchazela z domu ja ;)

3. Naucila jsem se uzivat si veci i ja sama, bez muze, samozrejme je pak dulezity to vyvazovat a pracovat na tom, abyste se neodcizili, ale da se to. Ted v klidu vyletuju s detma a on s nami pak jde ven, do kavarny a tak a jsme v klidu oba. A naopak vim, ze kdybych na nej porad cekala, hazela bych se do nervu nebo ho stresovala a nechut k te situaci by byla oboustranna a velka.

4. Hrozne dulezity je tedy i bydlet tam, kde sobestacna muzes byt. Ja bych treba se dvoji povahou a s takovym partnerem nemohla existovat na vesnici, vim, ze by me to ubijelo.

5. Dulezite je, jestli ti za to on stoji a jestli jste zkratka schopni si to nejak kompenzovat…

PS. Nekdy mam samozrejme taky stav, ze me to stve, ale to je asi normalni u vseho. Nicmene kdybych fungovala v rezimu „sama s detma bez chuvy/skolky“, rozhodne bych v zenu nebyla. Jo a pokud nemate financne problem, nevahala bych jit i do vypomoci s uklidem.

Příspěvek upraven 22.02.24 v 21:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16275
22.2.24 21:58
@Oriseka píše:
Tak to jde spocitat, jestli vazne musi takto pracovat. 3 deti a manzelka jen rodicak, tak to penez bude potreba dost. Znas naklady, tak to hod na papir a mas pripadny argument. Me prijde, ze se rodinnemu zivotu spise vyhyba. Zkus popremyslet, jak to zmenit. Pak taky jestli nekoho nema, kdyz je porad pryc. Nepises o veku deti a moznostech hlidani, ale zauvazovala bych o detske skupine a praci na nejaky zkraceny uvazek, at to manzel nemusi sam tahnout financne a ty zas nemusis porad tahnout sama deti.

Přesně tak, základ je se podívat na příjmy a výdaje. My se taky někdy vidíme v týdnu jen mezi dveřma, protože chodím na brigádu. Peníze navíc se hodí, taky chci mezi lidi a řešit něco jiného, než zábavu pro dítě a ať je taky syn sám s tátou a naopak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.24 22:21

Snad nevadí, že budu odpovídat všem naráz. O penězích to u nás není. Podle mého názoru bychom nemuseli mít tolik. Já jsem měla pěkný příjem, tím i mateřskou a rodicak jsem měla do 2 let dítěte, pak jsem šla na chvíli do práce. Teď jsem tedy zase na rodičáku. Starší chodí do školky, ale znáte to, 3 týdny chodí, měsíc je doma. Jakmile jsou děti nemocné, pro nás je to stopka ve veškerých sociálních kontaktech, kromě videohovorů. A že si to pěkně střídají. Když jsem chodila do práce, manžel hlídal dítě, ale potom o to víc doháněl práci. Pracuje na zakázkách, víc nechci specifikovat, jen, že když zakázku vezme, musí ji kompletně dodělat. Nelze ji nechat rozpracovanou a odjet. Zákazníci stále volají (konečně alespoň přestal brát telefony po 8 večer, někteří volali i ve 22, i když jsme měli doma novorozence) a shání se, kdy už to a tamto bude hotové. Podle mě by těch zakázek nemusel brát tolik nebo by si na ně mohl vyhradit ve smlouvě více času, ale on můj názor nesdílí. Když jsem porodila, byl doma 2 dny, potom 2 týdny chodil od půl 8 do půl 4 do práce, zbylou část dne se staral o starší dítě. Zpravidla ho vzal někam ven a já byla s novorozencem sama doma. Pravda, lepší, než se starat o obě. Ale nějak mi to nestačí… já nevím, jestli jsem tak náročná a ostatní otcové se starají ještě míň, jak manžel říká? Je pravda, že s dětmi to umí, ale já se ho nikdy neptala, jestli je chce koupat, krmit, oblékat. Když je doma, tak se stará. Většinou to stihne na večerní rutinu staršího dítěte.

• Citovat
  • Upravit
532
22.2.24 22:52

U nás teda většina kolegů, co chodí pozdě domů, tak sice doma říkají, že kvůli rodině a financím (to zprostředkovaně tlumočily manželky), ale v práci říkají, že se jim nechce domů právě kvůli rodině. Tak těžko říct, kde je pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16275
22.2.24 23:16
@Anonymní píše:
Snad nevadí, že budu odpovídat všem naráz. O penězích to u nás není. Podle mého názoru bychom nemuseli mít tolik. Já jsem měla pěkný příjem, tím i mateřskou a rodicak jsem měla do 2 let dítěte, pak jsem šla na chvíli do práce. Teď jsem tedy zase na rodičáku. Starší chodí do školky, ale znáte to, 3 týdny chodí, měsíc je doma. Jakmile jsou děti nemocné, pro nás je to stopka ve veškerých sociálních kontaktech, kromě videohovorů. A že si to pěkně střídají. Když jsem chodila do práce, manžel hlídal dítě, ale potom o to víc doháněl práci. Pracuje na zakázkách, víc nechci specifikovat, jen, že když zakázku vezme, musí ji kompletně dodělat. Nelze ji nechat rozpracovanou a odjet. Zákazníci stále volají (konečně alespoň přestal brát telefony po 8 večer, někteří volali i ve 22, i když jsme měli doma novorozence) a shání se, kdy už to a tamto bude hotové. Podle mě by těch zakázek nemusel brát tolik nebo by si na ně mohl vyhradit ve smlouvě více času, ale on můj názor nesdílí. Když jsem porodila, byl doma 2 dny, potom 2 týdny chodil od půl 8 do půl 4 do práce, zbylou část dne se staral o starší dítě. Zpravidla ho vzal někam ven a já byla s novorozencem sama doma. Pravda, lepší, než se starat o obě. Ale nějak mi to nestačí… já nevím, jestli jsem tak náročná a ostatní otcové se starají ještě míň, jak manžel říká? Je pravda, že s dětmi to umí, ale já se ho nikdy neptala, jestli je chce koupat, krmit, oblékat. Když je doma, tak se stará. Většinou to stihne na večerní rutinu staršího dítěte.

Někdo je workoholik a prostě prací žije, někdo tvrdí, že je to na zabezpečení rodiny. Já mám názor, že nic se nemá přehánět a peníze nejsou všechno. Než aby manžel někde dřel, nebo měl dvě práce, abysme měli jistotu, že bude peněz dost, když jsem na RD, na brigádu chodím já. Někdy se vidíme méně, ale jde mi i o čas, co tráví manžel a syn spolu sami. Navíc nevím, proč by měl makat jen on, když můžu i já :pankac: A jinak čas trávíme společně, nebo máme i každý nějaký čas sám na sebe :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
22.2.24 23:26

A to máte tak velkou hypotéku nebo si doma těmi penězi tapetujete? 8o Pokud bere tolik zakázek, to znamená, že nejspíš dělá něco žádaného a musíte mít peněz jako šlupek. Pak bych brala, že je to něco za něco. Pokud ale maká od nevidím do nevidím, náklady máte malé a peníze přesto moc nejsou, tak bych se obávala i milenky. Normální to určitě není a v okolí nepracuje nikdo tolik, leda kamarádi doktoři, ale tam je to o něčem jiném…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
23.2.24 04:44

Asi nebude tak do ty řemesnkk :nevim: Znám jich několik a vtipný na tom je, že o víkendy a tak pozdě dělají pouze ti co jsou sami a nemají děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13188
23.2.24 05:32

Tak máte nastavený určitý životní standard. Ty nijak finančně teď nepřispíváš, takže je to celé na něm + dítě z minulého vztahu.
Vypadá to, že ho to doma s malými dětmi nebaví. Někteří muži to tak prostě mají. Nepíšeš nic o prarodičích. Proč se nesebereš a dětmi nejdeš na víkend k nějakým příbuzným? To babičky nemají zájem o svá vnoučata?
Jak se choval ke svému nejstaršímu, když jste se seznámili? Věnoval se mu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
23.2.24 06:00
@Anonymní píše:

Jako nezlob se, ale tohle je strašný bizar. Mě by nikdy nenapadlo někoho otravovat takto večer. Asi si svoje klienty takto nastavil a nastavil si ty hranice fakt špatně. Navíc pokud má práce že neví co s ní, tak je krásná doba na zdražení. Pokud je dobrej, šikovnej a plní termíny. Ať si to lidí zaplatí. Však stačí trochu a rázem může být v práci o hodinu/dvě méně nebo nedělat sobotu a vydělá stejný peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí