Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale to jsi o něm věděla, když sis ho brala, ne?
Taky mám takového manžela - tedy na moje návštěvy je příjemný, nevadí mu, když někdo přijde - pozdraví, seznámí se, za poslední roky to vypiloval, že prohodí dvě tři zdvořilostní věty a zaleze k PC. Když návštěva odchází, upozorním ho, on vyleze, prohodí další dvě věty a rozloučí se
Já každého upozorním, aby si to nebral osobně, že je prostě takový. Nerad chodí na návštěvy, nerad je přijímá. I v rámci jeho vlastní rodiny - když přijede tchyně, tak s ní piju kafe já a probíhá to podobně (těch vět s ní prohodí teda o něco víc
).
Jako jo, trochu mě mrzí, že by třeba nikdy nejel s náma na sraz uzavřené diskuze, jako jiní partneři. Nebo něco podobného. Ale vím, že je mu to nepříjemné a respektuju to. Pokud bysme měli potřebu jet někam s jiným párem, můžeme vybírat z okruhu společných (dříve jeho) kamarádů - já problém seznámit se s jejich partnerkama nemám a když přijdou kámošky na kafe, tak fakt nepotřebuju chlapa, aby mi u toho oxidoval a kecal nám do toho ![]()
@Anonymní píše:
Možná buď ráda, že máš, co máš. Je tady přece spousta diskusí, že manžel je společenský až moc, no ne? Ženy, víno, zpěv.. atd.
Myslím, že toto je lepší a dá se s tím doživotně žít. S tím společenským spíš ne.
Kámošky si domů nevoď, to si myslím rozdýchává těžko i ten nejspolečtěnštější.jen tak pro odlehčení
Já se divím, že dotoho chce manžela zatahovat. Ony ty ženské drbárny dost probírají chlapi, daleko více nežli chlapi v chlapské společnosti probírají ženské. Možná lepší, že se chlap straní.
Tak my jezdíme taky sami, jestli tě to uklidní
A podle mě je to lepší - pak má každý jiné představy a už se musí brát ohledy, protože každý chce vidět a dělat něco jiného. A přijde mi, že nás to tak jako i sblíží nebo jak to říct. Když jsme tam jenom my, máme čas bavit se jenom o blbostech jak za svobodna a bezstarostna, víc si povídáme, než doma za běžného provozu. Jiná rodina by nám to narušovala ![]()
Nejblbější mi přijde, že nikam nechce a pak ti to vyčte. To můj muž je rád, že jsem někam jela (a on měl doma klid
), bral by to tak, že kdyby chtěl jet, tak by jel.
Ahojte, mám takový problém. Můj manžel je strašně nespolečenský člověk. Nemá rád oslavy, narozeniny, svátky…prostě nic takového neuznává. Já taková nejsem, ale díky tomu, že s nim žiju, tak mne nejspíš celá jeho rodina bere taky za podivínku, aspoň mi to tak příjde. Jde o to, že švagrová a švagr dělají každým rokem dětské oslavy a my na ně v klidu chodíme, ale jak příjde řada na naše dítě, tak manžel udělat větší oslavu nechce. Když mu řeknu, že i přesto ji udělám, tak je zlý, nepříčetný a řekne, že u toho nebude, což je celkem pro mne problém, mám ještě další miminko a nemohla bych se tedy návštěvě tolik věnovat, takže jeho pomoc potřebuji. Nehledě na to, že se jedná o jeho rodinu, takže by bylo dost divné, když tam zrovna on nebude. Jsem z něj nešťastná, pač kazí veškeré vztahy mezi rodinami a nehledě na to, že to vypadá blbě, že my na oslavy chodíme, ale přitom žádné neděláme. Nevím, co s tím? ![]()
@Anonymní píše:
Ahojte, mám takový problém. Můj manžel je strašně nespolečenský člověk. Nemá rád oslavy, narozeniny, svátky…prostě nic takového neuznává. Já taková nejsem, ale díky tomu, že s nim žiju, tak mne nejspíš celá jeho rodina bere taky za podivínku, aspoň mi to tak příjde. Jde o to, že švagrová a švagr dělají každým rokem dětské oslavy a my na ně v klidu chodíme, ale jak příjde řada na naše dítě, tak manžel udělat větší oslavu nechce. Když mu řeknu, že i přesto ji udělám, tak je zlý, nepříčetný a řekne, že u toho nebude, což je celkem pro mne problém, mám ještě další miminko a nemohla bych se tedy návštěvě tolik věnovat, takže jeho pomoc potřebuji. Nehledě na to, že se jedná o jeho rodinu, takže by bylo dost divné, když tam zrovna on nebude. Jsem z něj nešťastná, pač kazí veškeré vztahy mezi rodinami a nehledě na to, že to vypadá blbě, že my na oslavy chodíme, ale přitom žádné neděláme. Nevím, co s tím?
A na ty oslavy chdite spolu nebo jenom ty a dítě?? Nikdy ses nezminila, že manžel nemá oslavy rád? Já bych pro malou oslavu udělala, ať si chlap brble a své narozky neslaví, ale dítěti bych tu radost nevzala. Oslavu udělej menší, s miminkem ti někdo pomůže, manžel ať se jde třeba projít, to on se shodí a řekni rodině pravdu, proč tam není. ![]()
@kve-tinka na oslavu chodíme všichni. Oni o něm ví, že nemá rád oslavy. Problém je v tom, že manžel tady jeho rodinu nechce. Oslavu pro malého on schvaluje, jen v našem kruhu bez jeho rodiny. Je sice pravda, že ho to shodí, ale problém je taky v tom, aby ta rodina se tady potom cítěla dobře, když on odejde pryč…:-(
No já mám spíš pocit, že má spíš problém jakože s rodinou než vyloženě s oslavami. Kdyby jste ji třebas např. udělali u babičky, tka is myslím, že by mu to blyo jedno..
Příspěvek upraven 19.04.16 v 07:01
@Anonymní píše:
@kve-tinka na oslavu chodíme všichni. Oni o něm ví, že nemá rád oslavy. Problém je v tom, že manžel tady jeho rodinu nechce. Oslavu pro malého on schvaluje, jen v našem kruhu bez jeho rodiny. Je sice pravda, že ho to shodí, ale problém je taky v tom, aby ta rodina se tady potom cítěla dobře, když on odejde pryč…:-(
Tak udělej oslavu u někoho s rodiny, nebo v nějakém dětském koutku…ale když s tebou na oslavy chodí, tak bych neřekla, že problém je v nespolečnosti. ![]()
U nás je tchýně akční a někdy nám sama navrhne třeba grilování na zahradě.. Přijede jedna rodina, druhá a je tam 20lidi hned..
@Janasas tak to máte super. No, je to takové na nic. Vůbec nevím, jak to vyřešit? Manžela v tomhle je těžké chápat a nejhorší je, že ohledně této věci dokáže udělat pěkné peklo a dost to znepříjemnit. ![]()
No a kolik lidí teda to je.. Jesli se bavíme třeba o 10 lidech a nebo 30.. což bych chápala, já nesnáším taky oslavy a nidky jsem doma nedělala.. Pokud je víc lidi, tak vždycky někde - chata, salonem, nevím něco..
Jo dělala vlastně křtiny a nikdy víc..
taky na to nejsem, ale záleží kolik lidí
@Janasas Mělo by přijít jen sedm lidí. Chtěla jsem udělat oslavu doma, ale manžel to hnedka zavrhl a řekl, že neexistuje…Udělala bych ji klidně v nějakém dětském koutku, ale prodraží se to a syna by dost mrzelo, že tam nemá tatínka. Mrzí mne, že to manžel tak komplikuje. Ničí tím vztahy mezi rodinami a to mne opravdu štve, pač v tomhle je dost neústupný a těžko ho chápat.
Bych se mu na nějaký jeho jsi hry a poznámky pěkně vyprdla. By si měl hlavně uvědomit, že na tý oslavě nejde vůbec o něj, ale o děti. A jestli u toho nechce být
Normální tatík by se překonat mohl. A když ne, aspoň se na něj nebudete muset koukat.
@Anonymní píše:
@Janasas Ničí tím vztahy mezi rodinami a to mne opravdu štve, pač v tomhle je dost neústupný a těžko ho chápat.
Mě podle toho přijde že je to přesně naopak, že ty vztahy špatné jsou, a tohle je až důsledek.. Hele u nás v rodině jsou vztahy taky všelijaký, a kdyby je někdo zval k nám, i přes to že si to vyloženě nepřeju, jen aby se udělal hezkým, taky by mi to bylo nepříjemný.. Co udělat oslavu doma jenom pro vás, a potom jet k příbuzným na návštěvu, kde by synovi popřáli, a byli by spokojení všichni..
![]()