Manžel mě nutí jít na potrat

19.4.13 20:09

Manžel mě nutí jít na potrat

Dobrý večer,

tyto řádky se mi vůbec nepíšou lehko, ale potřebuju to všechno někde ventilovat…S manželem jsme nedávno prošli docela silnou krizí, ale ustáli jsme to, vyříkali…vše se zdálo že je ok, i milostný život se zlepšil. Vždycky jsme chtěli děti dvě, máme syna 28měsíců.
Před 14ti dny jsem měla dostat ms, mám ji přesně..ale nedostavila se. Nejdřív jsem nepropadala panice.Ale pronesla jsem tak ze srandy že jsem asi těhotná. Manžel hned zbystřil, že to si teda nenecháme…já neměla důvod ho brát vážně. Jenže ms nepřišla, testy ukázaly dvě čárky a těhu mi potvrdil i dr.Jsem v pátém týdnu. Nejdřív jsem byla samozřejmě v šoku, teď mě čekají státnice, a tak se to na mě všechno něják navalilo ale nenapadlo mě že bych dítě dala pryč. Jenže manžel je razantně proti, prostě dítě ne a nebude o tom diskutovat. Na stůl mi hodil čtyři tisíce a doslova :dej to pryč. Byla jsem v šoku, brečela jsem, prosila, vyčítila…nic…je jako šutr…doslova mě začíná vydírat, abych ho dala pryč. Stojí za mnou i tchýně, od které bych to nečekala…hodně mě podržela…Řekla jsem manželovi, že pokud mě k tomu donutí, nikdy mu to neudpustíma kdo ví jestli tím náš vztah neskončí…ani to mu nevadí…
Nevím, co mám dělat, je mi z něj špatně…Používali jsme kondom, protože ha brát nemohu. Nicméně nevím, proč by za naši chybu mělo platit to nebohé dítě..
Stalo se vám to některé taky?
Děkuji za příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Poison Ivy
19.4.13 20:14

Nestalo. Musíš si uvědomit, že sice žiješ v maželském svazku, ale dítě roste ve tvém těle. Ty jsi ta, která má takzvané poslední slovo. Ty jsi ta, která o něm bude rozhodovat. Jaké dopady to bude mít na tvé maželství je už věc jiná.

Za mne - nikdy by mě nikdo nedonutil jít na interrupci, pokud bych to nechtěla já sama.

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
19.4.13 20:15

Mimo jiné si polož otázku, zda bys mohla žít dál s člověkem, který tě „donutil“ - abych citovala - „dát to pryč“.

• Citovat
  • Upravit
8679
19.4.13 20:15

@frozendarkness Tak já bych mu dala ještě čas, třeba se mu to rozleží v hlavě. Život je dar. Podle mě není správné si to nechat vzít. Zkus to sním probrat. Že se to příště už nemusí povést. A malej bude jedináček… Nevím, neznám ho, ale určitě bych na potrat nešla. Držím palce a gratuluji k těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
19.4.13 20:16

Dítě bych kvůli chlapovi nikdy nedala pryč! Chlapa můžeš stratit kdykoli, ale dítě ti zůstane napořád!

• Citovat
  • Upravit
2909
19.4.13 20:17

To je hrozné!!!

Proč k tomu má takové důvody? Pokud si mimčo chceš nechat tak si ho nech. jestli půjdeš na potrat tak už to mezi vámi bude špatné. Možná se asi i rozejdete. Nikdy už bych k němu neměla důvěru. Přeji ti pevné nervy. Už teď toho chlapa nenávidím a to není můj manžel. Promiň mi to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637

U něj není něco v pořádku. Milenka, životní krize, může to být i nemoc, o které se bojí mluvit, cokoli. Prostě něco někde nehraje a ty se hlavně nenech ukecat! Máš krásnýho syna, tak mu dopřej sourozence. A s takovým chlapem bych se už asi nadále nebavila… :think: Drž se! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Zkouším to každý den, nic platné. On se o tom vůbec nechce bavit, tak nevím, jak to udělat…Právě že si vůbec nedokážu představit, že s ním budu žít. On mi řekl že si pak třeba někdy pořídíme další…ale proč? Proč ho nechta zabít když JEMU se to nehodí…nerozumím mu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102081

@frozendarkness Nestalo, ale rozhodnutí je každopádně na tobě a já bych za této situace na potrat nešla… jasně bych mu řekla, že jsme 2 děti chtěli a že se prostě stalo a tudíž 2 děti budou. Tečka. A jestli se ten vztah má rozpadnout, tak bych byla raději aby se rozpadl z jeho strany, protože jsem si to dítko nechala, než z mé, že jsem se nechala dotlačit do něčeho, co nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
19.4.13 20:18

Nestalo. A věta"Řekla jsem manželovi, že pokud mě k tomu donutí, nikdy mu to neudpustíma kdo ví jestli tím náš vztah neskončí…" mi přijde jako silný alibismus. Nechápu, jak by tě mohl donutit. Máte finanční problémy, které ohrožují vaši schopnost nakrmit starší dítě? Nebo těhotenství a porod ohrozí tebe bezprostředně na životě? Pokud ne, tak nevidím důvod k potratu.

A pokud to uděláš, tak si myslím, že nebude na místě něco neodpouštět manželovi, bude to tvoje rozhodnutí.
Přeji ti, ať se rozhodneš správně. A to i v tom jestli zůstat s chlapem, který má takovéhle chování :poblion: (pokud to není jen počáteční šok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.4.13 20:18

@frozendarkness „pak třeba někdy pořídíme další“ - tím ti nejspíš jen zacpává pusu, obávám se. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.13 20:19

Taky mě napadá ta milenka, ale jistá si tím nejsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.4.13 20:19

@frozendarkness jeho reakce je dost drsná.. nestalo se mi, ale v takovémhle případě bych asi volila dítě, protože skrze tu jeho reakci už bych k němu asi neměla takový vztah jako dřív… Je to na Tobě, asi bych si položila otázku, jestli jsi schopná mu tuto reakci odpustit, popř se přes to přenést a nebo jsi schopna jen kvůli tomu, že on se rozhodl, jít na potrat a žít s ním dál. Já sama bych to nedala, pro mě by prostě tímto skončil - ale to je jen můj názor, já v takové situaci nejsem.. Každopádně hodně štěstí, ať to dopadne jakkoliv… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
19.4.13 20:20

@frozendarkness no, osobně bych asi začala uvažovat o perspektivě toho vztahu - chápu, že třeba dítě nechce, ale odmítnot diskusi a rozhodnout za oba(tři) mi přijde jako veliká podpásovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
19.4.13 20:20
@Litta píše:
@frozendarkness „pak třeba někdy pořídíme další“ - tím ti nejspíš jen zacpává pusu, obávám se. :?

S tím souhlasím. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria