Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nsoci píše:
Já bych asi silně zauvažovala nad tím, jestli nedám pryč spíš „to“, co mě nutí tohle udělat
tak ted jsi to vystihl, přemyšlela jsem nad formulací, jak to napíšu, ale tohle je geniální.
Pokud jsi chceš dítě nechat, tak si ho nech, i kdyby to mělo stít vztah
Jsem rozhodnutá dneska už na ten gauč jít…protože naše dnešní konverzace:
On:jdeme na pivko?
Já:nemůžu, jsem těhotná
On:Však to dáš pryč
Já:Nedám, necháme si ho
On:Já ti řikám že nenecháš…
a takto jsme se dohadovali, až odešel, třísknul dveřma a ještě se nevrátil a já zjišťuju že jsem vlastně ráda, protože z jeho blízkosti se mi zvedá žaludek
@Niqitka píše:
Tak jeslti to půjde, tak se na pár dni seber vem syna a jed pryč(třeba k rodičům, pokud to jde) řekni, že si chceš nechat čas projit si to hlavou. A třeba mu to nedá a rozlouskne to. Možná než nás bych oslovila nějakého odborníka.
Tak pokud je to zakladatelky byt, tak bych mu spíš rezolutně oznámila, ať někam jede on a přijde až mu to projde hlavou…
@frozendarkness A co se spíš zamknout v ložnici, ať si na tom gauči spí on?
Ty jo, já bych na něj už asi zařvala a proč to chce dát pryč. Tohle bych nevydržela řešit vklidu, když chlap nemá zájem. Já ač nejsem rapl, ale v takové situaci, si ráda zařvu
@frozendarkness Hm.
Máš ho ještě ráda? Třeba jo, proto se nechci moc unáhlit. Ale! jestli ne, jdi mu sbalit kufry, přece se nebudeš trápit!
@frozendarkness píše:
Jsem rozhodnutá dneska už na ten gauč jít…protože naše dnešní konverzace:
On:jdeme na pivko?
Já:nemůžu, jsem těhotná
On:Však to dáš pryč
Já:Nedám, necháme si ho
On:Já ti řikám že nenecháš…
a takto jsme se dohadovali, až odešel, třísknul dveřma a ještě se nevrátil a já zjišťuju že jsem vlastně ráda, protože z jeho blízkosti se mi zvedá žaludek
po tomhle by na něj před dveřma čekaly kufry.. jako obdivuju, že si tohle necháš líbit, já jsem horká hlava, letěl by jak namydlenej blesk…
![]()
@careynka píše:
Já se divím že vedle něj můžeš ležet, já jsem horká hlava a šla bych radši na gauc a jeho se stitila už i dotknout. Absolutne ho nezajímá že ztoho muzes mít ty komplikace, bere potrat jako antiko a to je proste špatně
@ivulineček píše:
@frozendarkness nesla bych proti manzelovi. milujeme svoje dite, ale neriskovala bych zustat sama s dvema detma. hlavne, pokud bylo neplanovany. pokud ma rozumny argumenty, vyslechla bych i svuj selsky rozum, a nepodlehala jen hormonum
jenže se do té situace vžij, jsi přeci máma.
Nemluvíme o housce na krámě, ale o existující živé bytosti. si to představ - ty bys „nešla proti manželovi“ a šla na potrat s dítětem, které ted máš?
frozendarkness - chlapi jsou někdy fakt paka.
![]()
Příspěvek upraven 19.04.13 v 21:01
@ivulineček píše:
@frozendarkness nesla bych proti manzelovi. milujeme svoje dite, ale neriskovala bych zustat sama s dvema detma. hlavne, pokud bylo neplanovany. pokud ma rozumny argumenty, vyslechla bych i svuj selsky rozum, a nepodlehala jen hormonum
tak nevím, jestli jsi četla, že on o tom mluvit prostě nebude a dal to jako rozkaz.. s takovým člověkem bys chtěla být? to si radši děti vychovám sama, než být s tímhle ![]()
Pokud byt není zakladatelčin, může jen těžko balit chlapovi kufry, ač je to oblíbená emimiňácká fráze. Zakladatelko, po vaší konverzaci, kterou jsi teď přepsala, jsem ještě více znechucena. To už není jen první panika nad novou situací.
Já bych se sním nedohadovala. Potrat je pro mě morálně nepřípustný, takže já mám jasno a jemu by se buď vyjasnilo nebo taky ne.
Myslím, že to celé jen odhalilo trhliny ve vztahu, už dřív se tuším choval jako pěknej despota a tím naprosto zůstal.
Přeju hodně sil, moje taktika by byla, že bych to překlepala do 14.tt, pak se ho pokusila vzít na 3D nebo si nechala udělat 3D nahrávku s tím, že tohle miminko se narodí a pokud by se nezačal chovat normálně ani pak, tak bych začla plánovat, jak žít bez něj.
@frozendarkness ježkovy voči
Promiň, že to takhle napíšu, ale zkus si představit, že „to“ dáš pryč a budeš dál žít se svým manželem…Myslím, že tady ti asi každá napíšeme, že je jasný, že si máš miminko nechat a naopak uvažovat nad tím, jestli „nedat pryč“ takovýho chlapa…To snad není možný, že chlap dovede něco takovýho vůbec vypustit z pusy! Nedej se, je to tvoje miminko, nosíš ho pod srdcem ty a chlap o tomhle prostě nemůže rozhodovat, buď sobecká, je to hodně na místě!
@Poison Ivy píše:
Pokud byt není zakladatelčin, může jen těžko balit chlapovi kufry, ač je to oblíbená emimiňácká fráze. Zakladatelko, po vaší konverzaci, kterou jsi teď přepsala, jsem ještě více znechucena. To už není jen první panika nad novou situací.
tak sbalit sobě, dítku a hurá pryč… šmajrá, začínám se rozčilovat, mizim.. každopádně je mi z toho chlapa blivno…