Manžel mě nutí jít na potrat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2562
20.4.13 09:32
@nepř. G12 píše:
Obávám se, že už by sis měla zařizovat nové bydlení a svůj život, nemyslím si, že s tebou manžel zůstane :-(

A co by uvedl třeba u soudu jako důvod rozvodu? Nechuť k potratu, a tedy nepřekonatelné rozdíly? Zakl., kdy jste nabyli byt? Za manželství, nebo spolu? Nebo to byl dar či dědictví z jeho strany? Takové to že „zůstane sama“ je taky na :poblion:, v zemi s normálními soudy a ochranou rodiny běžně zůstává byt tomu, kdo pečuje o děti, nebo je chlap prostě vyřízenej tak vysokým výživným, aby žena utáhla děti a jiné bydlení. To jen u nás odchází jak gróf s pěti litrama na dvě děti…i méně. Zažila jsem při rozvodu kamarádky, soudkyně sama rozvedená saň v krimplenové sukni ji sprdla jak malého smrada, co by nechtěla, výživné 16,000 na dvě děti, že je nadstandard. Jo, ale manžel milionář, obě děti na vejšce a už 10 let před rozvodem natruc neplatil ani korunu, vymytej milenkou. Pak se trochu vzpamatoval, ale u soudu byla ona za hamižnou kravku.
Ale ani tak bych na potrat nešla… pokud je chlap tohoto schopný, nechci vědět, čeho ještě, takže s ním nutně zůstávat nemusím. Pokud je to manžel a něco nasliboval u obřadu, tak si to tedy brzy přizpůsobil pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
20.4.13 09:36
@frozendarkness píše:
Jsem rozhodnutá dneska už na ten gauč jít…protože naše dnešní konverzace:
On:jdeme na pivko?
Já:nemůžu, jsem těhotná
On:Však to dáš pryč
Já:Nedám, necháme si ho
On:Já ti řikám že nenecháš…
a takto jsme se dohadovali, až odešel, třísknul dveřma a ještě se nevrátil a já zjišťuju že jsem vlastně ráda, protože z jeho blízkosti se mi zvedá žaludek

To je ale hajzlík alibistickej :pocitac:. TY si TO nenecháš? Snad jste u toho byli oba a ne že on rozhodne, co ty uděláš, ač je to proti tvé vůli.
S takovým chlapem bych nevydržela, radši bych se sbalila a odešla. Jak už tu víckrát padlo - jestli na ten potrat půjdeš, do smrti si to budeš pamatovat a po právu mu to mít za zlé. To se na vašem vztahu podepíše. Co když se při tom potratu něco podělá a další děti už nebudeš moct mít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.13 09:41

Byt je manželova otce, nájem mu neplatíme, nechce. V podtstaě nám ho dal ale manžel chytře nechce aby byl byt přepsán na něj, protože by mě musel vyplácet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
20.4.13 09:44
@Anjes píše:
A co by uvedl třeba u soudu jako důvod rozvodu? Nechuť k potratu, a tedy nepřekonatelné rozdíly? Zakl., kdy jste nabyli byt? Za manželství, nebo spolu? Nebo to byl dar či dědictví z jeho strany? Takové to že „zůstane sama“ je taky na :poblion:, v zemi s normálními soudy a ochranou rodiny běžně zůstává byt tomu, kdo pečuje o děti, nebo je chlap prostě vyřízenej tak vysokým výživným, aby žena utáhla děti a jiné bydlení. To jen u nás odchází jak gróf s pěti litrama na dvě děti…i méně. Zažila jsem při rozvodu kamarádky, soudkyně sama rozvedená saň v krimplenové sukni ji sprdla jak malého smrada, co by nechtěla, výživné 16,000 na dvě děti, že je nadstandard. Jo, ale manžel milionář, obě děti na vejšce a už 10 let před rozvodem natruc neplatil ani korunu, vymytej milenkou. Pak se trochu vzpamatoval, ale u soudu byla ona za hamižnou kravku.
Ale ani tak bych na potrat nešla… pokud je chlap tohoto schopný, nechci vědět, čeho ještě, takže s ním nutně zůstávat nemusím. Pokud je to manžel a něco nasliboval u obřadu, tak si to tedy brzy přizpůsobil pro sebe.

Myslela jsem to tak, že po tomhle ten vztah bude už tak narušený, že to těžko slepí dohromady :-(

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
20.4.13 10:05
@frozendarkness píše:
Byt je manželova otce, nájem mu neplatíme, nechce. V podtstaě nám ho dal ale manžel chytře nechce aby byl byt přepsán na něj, protože by mě musel vyplácet

Takže pokud bude ten tvůj zmetek, tak si s tátou dohodne antidatovanou nájemní smlouvu s odkladem placení nájemného, čímž vytvoří hezký dluh ve SJM za pár let zpětně, ze kterého ty dostaneš půlku k úhradě. No tak doufej, že buď nebude zmetek nebo bude blbej, že na tohle nepřijde. Buď opatrná.

• Citovat
  • Upravit
karfice
20.4.13 10:11

Napíši zde názor ale prosím neodsuzujte mě. Je to jen názor. Pokud ti chlap řekne, že máš jít na potrat, tak má k tomu asi důvody. Přemýšlela jsi, zda-li jste schopni dítě finančně utáhnout? Zda může mít vlastní pokoj a blahobyt, jako má jeho dříve narozený bráška? Jak se ti chlap stará o první dítě, které se narodilo? Tráví s ním nějaký volný čas? Čte mu knížky? Uspává jej? Atd?

• Citovat
  • Upravit
G12
20.4.13 10:17
@karfice píše:
Napíši zde názor ale prosím neodsuzujte mě. Je to jen názor. Pokud ti chlap řekne, že máš jít na potrat, tak má k tomu asi důvody. Přemýšlela jsi, zda-li jste schopni dítě finančně utáhnout? Zda může mít vlastní pokoj a blahobyt, jako má jeho dříve narozený bráška? Jak se ti chlap stará o první dítě, které se narodilo? Tráví s ním nějaký volný čas? Čte mu knížky? Uspává jej? Atd?
částečně souhlasím i s touto úvahou
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.13 10:18

Ach jo tak něco sem z téhle diskuze přečetla a musim napsat, že něco jiného je prvotní šok, kdy třeba na tom nejste finančně dobře v té době a něco jiného pokud ta situace tak špatná není a on na tom vehementně trvá…

a ptáš se jestli se nám to stalo, tak ano stalo se mi, že u druhého dítěte první manželovo reakce byla, že ho dáme pryč, že půjdu na potrat.. jelikož v té době jsem čerstvě nastoupila do novýho zaměstnání cca po roce kdy sem nemohla o práci ani zakopnout, takže finančně sme na tom byli dost špatně, navíc hrozilo, že tim že jsem těhotná přijdu i o tu novou práci, což se nakonec naštěstí nestalo a vyšli mi tam úžasně vstříc, za což jim dodnes děkuju…

moje první reakce byla že asi spadnul z hrušky na hlavu a že to v životě neudělám i kdybych měla obě děti vychovávat sama a nazdar…pak se mu to rozleželo v hlavě, omluvil se mi a je úžasnej táta :srdce:

moc bych Ti přála, aby to byl i tvůj případ, ale z toho co píšeš to tak nevypadá…takže bych asi přemejšlela, jak se co nejdřív postarat sama o sebe a děti bez něj…

• Citovat
  • Upravit
14637
20.4.13 10:19

@karfice Ale tak o tom se tu hovoří již dobrou čtvrthodinku, že k tomu má evidentně důvod, ale pokud ho není schopen vysvětlit, asi to nebude nic hezkého - nevěra? sobeckost? cokoli jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.4.13 10:21

Hlavně kdyby šlo o finanční stránku, tak snad proboha o tom se svojí ženou může aspoň chvíli mluvit, ne? Nemusí necitlivě házet na stůl peníze na potrat a tahat ji na pivo, když si „to“ přece nechá vzít. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
20.4.13 10:22

Pár stran dříve je napsáno, že údajně z finančních důvodů to dítě nechce.

• Citovat
  • Upravit
14637
20.4.13 10:26

@G12 Ale snad ani ve finanční nouzi se nemusí chovat takhle, ne? Práskat dveřmi, neochota se o tom jakkoli bavit, vždyť těhotnou manželku by měl nějak podpořit, i když má opačný názor, kterého chce pochopitelně dosáhnout. Jenže jeho chování je - pro mě - neomluvitelné. (To, že to z filtrování zakladatelkou může vyznít jinak, než jak je to doopravdy, to teď neřeším.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
20.4.13 10:28
@Litta píše:
@G12 Ale snad ani ve finanční nouzi se nemusí chovat takhle, ne? Práskat dveřmi, neochota se o tom jakkoli bavit, vždyť těhotnou manželku by měl nějak podpořit, i když má opačný názor, kterého chce pochopitelně dosáhnout. Jenže jeho chování je - pro mě - neomluvitelné. (To, že to z filtrování zakladatelkou může vyznít jinak, než jak je to doopravdy, to teď neřeším.)

Já nepíšu, že je to omluvitelné.

• Citovat
  • Upravit
20.4.13 10:38

O syna se stará dobře, sice toho volného času tak moc nemá, ale uspává ho, to je jejich rituál. Když jsem ho čekala tak se na něj strašně těšil a miluje ho nade vše…
To s tím nájmem, na to on není tak chytrej, aby ho to napadlo a hlavně jeho táta je strašně slušný chlap, takže pochybuju že by tohohle byli schopný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.4.13 10:40

@frozendarkness Ach jo, to je fakt složitý. A pořád s tebou nekomunikuje? Co na něj vybalit, že chápeš, pokud jde o finanční stránku, ale že… blablabla, něco už vymyslíš, ale zjistit, jestli už reaguje trochu rozuměji. Zkrátka pod nátlakem bych takovou závažnou věc nedělala už z principu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí