Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nepř. G12 píše:
Obávám se, že už by sis měla zařizovat nové bydlení a svůj život, nemyslím si, že s tebou manžel zůstane
A co by uvedl třeba u soudu jako důvod rozvodu? Nechuť k potratu, a tedy nepřekonatelné rozdíly? Zakl., kdy jste nabyli byt? Za manželství, nebo spolu? Nebo to byl dar či dědictví z jeho strany? Takové to že „zůstane sama“ je taky na
, v zemi s normálními soudy a ochranou rodiny běžně zůstává byt tomu, kdo pečuje o děti, nebo je chlap prostě vyřízenej tak vysokým výživným, aby žena utáhla děti a jiné bydlení. To jen u nás odchází jak gróf s pěti litrama na dvě děti…i méně. Zažila jsem při rozvodu kamarádky, soudkyně sama rozvedená saň v krimplenové sukni ji sprdla jak malého smrada, co by nechtěla, výživné 16,000 na dvě děti, že je nadstandard. Jo, ale manžel milionář, obě děti na vejšce a už 10 let před rozvodem natruc neplatil ani korunu, vymytej milenkou. Pak se trochu vzpamatoval, ale u soudu byla ona za hamižnou kravku.
Ale ani tak bych na potrat nešla… pokud je chlap tohoto schopný, nechci vědět, čeho ještě, takže s ním nutně zůstávat nemusím. Pokud je to manžel a něco nasliboval u obřadu, tak si to tedy brzy přizpůsobil pro sebe.
@frozendarkness píše:
Jsem rozhodnutá dneska už na ten gauč jít…protože naše dnešní konverzace:
On:jdeme na pivko?
Já:nemůžu, jsem těhotná
On:Však to dáš pryč
Já:Nedám, necháme si ho
On:Já ti řikám že nenecháš…
a takto jsme se dohadovali, až odešel, třísknul dveřma a ještě se nevrátil a já zjišťuju že jsem vlastně ráda, protože z jeho blízkosti se mi zvedá žaludek
To je ale hajzlík alibistickej
. TY si TO nenecháš? Snad jste u toho byli oba a ne že on rozhodne, co ty uděláš, ač je to proti tvé vůli.
S takovým chlapem bych nevydržela, radši bych se sbalila a odešla. Jak už tu víckrát padlo - jestli na ten potrat půjdeš, do smrti si to budeš pamatovat a po právu mu to mít za zlé. To se na vašem vztahu podepíše. Co když se při tom potratu něco podělá a další děti už nebudeš moct mít?
Byt je manželova otce, nájem mu neplatíme, nechce. V podtstaě nám ho dal ale manžel chytře nechce aby byl byt přepsán na něj, protože by mě musel vyplácet
@Anjes píše:
A co by uvedl třeba u soudu jako důvod rozvodu? Nechuť k potratu, a tedy nepřekonatelné rozdíly? Zakl., kdy jste nabyli byt? Za manželství, nebo spolu? Nebo to byl dar či dědictví z jeho strany? Takové to že „zůstane sama“ je taky na, v zemi s normálními soudy a ochranou rodiny běžně zůstává byt tomu, kdo pečuje o děti, nebo je chlap prostě vyřízenej tak vysokým výživným, aby žena utáhla děti a jiné bydlení. To jen u nás odchází jak gróf s pěti litrama na dvě děti…i méně. Zažila jsem při rozvodu kamarádky, soudkyně sama rozvedená saň v krimplenové sukni ji sprdla jak malého smrada, co by nechtěla, výživné 16,000 na dvě děti, že je nadstandard. Jo, ale manžel milionář, obě děti na vejšce a už 10 let před rozvodem natruc neplatil ani korunu, vymytej milenkou. Pak se trochu vzpamatoval, ale u soudu byla ona za hamižnou kravku.
Ale ani tak bych na potrat nešla… pokud je chlap tohoto schopný, nechci vědět, čeho ještě, takže s ním nutně zůstávat nemusím. Pokud je to manžel a něco nasliboval u obřadu, tak si to tedy brzy přizpůsobil pro sebe.
Myslela jsem to tak, že po tomhle ten vztah bude už tak narušený, že to těžko slepí dohromady ![]()
@frozendarkness píše:
Byt je manželova otce, nájem mu neplatíme, nechce. V podtstaě nám ho dal ale manžel chytře nechce aby byl byt přepsán na něj, protože by mě musel vyplácet
Takže pokud bude ten tvůj zmetek, tak si s tátou dohodne antidatovanou nájemní smlouvu s odkladem placení nájemného, čímž vytvoří hezký dluh ve SJM za pár let zpětně, ze kterého ty dostaneš půlku k úhradě. No tak doufej, že buď nebude zmetek nebo bude blbej, že na tohle nepřijde. Buď opatrná.
Napíši zde názor ale prosím neodsuzujte mě. Je to jen názor. Pokud ti chlap řekne, že máš jít na potrat, tak má k tomu asi důvody. Přemýšlela jsi, zda-li jste schopni dítě finančně utáhnout? Zda může mít vlastní pokoj a blahobyt, jako má jeho dříve narozený bráška? Jak se ti chlap stará o první dítě, které se narodilo? Tráví s ním nějaký volný čas? Čte mu knížky? Uspává jej? Atd?
@karfice píše:částečně souhlasím i s touto úvahou
Napíši zde názor ale prosím neodsuzujte mě. Je to jen názor. Pokud ti chlap řekne, že máš jít na potrat, tak má k tomu asi důvody. Přemýšlela jsi, zda-li jste schopni dítě finančně utáhnout? Zda může mít vlastní pokoj a blahobyt, jako má jeho dříve narozený bráška? Jak se ti chlap stará o první dítě, které se narodilo? Tráví s ním nějaký volný čas? Čte mu knížky? Uspává jej? Atd?
Ach jo tak něco sem z téhle diskuze přečetla a musim napsat, že něco jiného je prvotní šok, kdy třeba na tom nejste finančně dobře v té době a něco jiného pokud ta situace tak špatná není a on na tom vehementně trvá…
a ptáš se jestli se nám to stalo, tak ano stalo se mi, že u druhého dítěte první manželovo reakce byla, že ho dáme pryč, že půjdu na potrat.. jelikož v té době jsem čerstvě nastoupila do novýho zaměstnání cca po roce kdy sem nemohla o práci ani zakopnout, takže finančně sme na tom byli dost špatně, navíc hrozilo, že tim že jsem těhotná přijdu i o tu novou práci, což se nakonec naštěstí nestalo a vyšli mi tam úžasně vstříc, za což jim dodnes děkuju…
moje první reakce byla že asi spadnul z hrušky na hlavu a že to v životě neudělám i kdybych měla obě děti vychovávat sama a nazdar…pak se mu to rozleželo v hlavě, omluvil se mi a je úžasnej táta ![]()
moc bych Ti přála, aby to byl i tvůj případ, ale z toho co píšeš to tak nevypadá…takže bych asi přemejšlela, jak se co nejdřív postarat sama o sebe a děti bez něj…
@karfice Ale tak o tom se tu hovoří již dobrou čtvrthodinku, že k tomu má evidentně důvod, ale pokud ho není schopen vysvětlit, asi to nebude nic hezkého - nevěra? sobeckost? cokoli jiného?
Hlavně kdyby šlo o finanční stránku, tak snad proboha o tom se svojí ženou může aspoň chvíli mluvit, ne? Nemusí necitlivě házet na stůl peníze na potrat a tahat ji na pivo, když si „to“ přece nechá vzít. ![]()
Pár stran dříve je napsáno, že údajně z finančních důvodů to dítě nechce.
@G12 Ale snad ani ve finanční nouzi se nemusí chovat takhle, ne? Práskat dveřmi, neochota se o tom jakkoli bavit, vždyť těhotnou manželku by měl nějak podpořit, i když má opačný názor, kterého chce pochopitelně dosáhnout. Jenže jeho chování je - pro mě - neomluvitelné. (To, že to z filtrování zakladatelkou může vyznít jinak, než jak je to doopravdy, to teď neřeším.)
@Litta píše:
@G12 Ale snad ani ve finanční nouzi se nemusí chovat takhle, ne? Práskat dveřmi, neochota se o tom jakkoli bavit, vždyť těhotnou manželku by měl nějak podpořit, i když má opačný názor, kterého chce pochopitelně dosáhnout. Jenže jeho chování je - pro mě - neomluvitelné. (To, že to z filtrování zakladatelkou může vyznít jinak, než jak je to doopravdy, to teď neřeším.)
Já nepíšu, že je to omluvitelné.
O syna se stará dobře, sice toho volného času tak moc nemá, ale uspává ho, to je jejich rituál. Když jsem ho čekala tak se na něj strašně těšil a miluje ho nade vše…
To s tím nájmem, na to on není tak chytrej, aby ho to napadlo a hlavně jeho táta je strašně slušný chlap, takže pochybuju že by tohohle byli schopný
@frozendarkness Ach jo, to je fakt složitý. A pořád s tebou nekomunikuje? Co na něj vybalit, že chápeš, pokud jde o finanční stránku, ale že… blablabla, něco už vymyslíš, ale zjistit, jestli už reaguje trochu rozuměji. Zkrátka pod nátlakem bych takovou závažnou věc nedělala už z principu. ![]()