Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych možná zkusila to aktuálně vůbec neřešit, nebavit se s ním o tom, pokusit se jet ve starých kolejích… a nechat to prostě vyhnít do doby, kdy už to nepůjde.
A hlavně z hlediska finanční stránky to asi nebude, když dokáže vysolit 4tisíce na potrat… ![]()
@Acinore píše:
A hlavně z hlediska finanční stránky to asi nebude, když dokáže vysolit 4tisíce na potrat…
tak on je dost rozdíl vysolit 4 tis. nebo živit další dítě a matku na mateřské:-(
@G12 píše:
tak on je dost rozdíl vysolit 4 tis. nebo živit další dítě a matku na mateřské:-(
no tak očividně to jsou peníze navíc, takže by je měly mít i v budoucnu…nevim, ale ani mně tolik měsíčně nezbývá
a hlavně, jak se tu psalo, nájem nemusí platit, což je třeba u nás polovina platu…takže finance bych za tím nehledala, bude v tom něco jinýho ![]()
@Acinore píše:
no tak očividně to jsou peníze navíc, takže by je měly mít i v budoucnu…nevim, ale ani mně tolik měsíčně nezbýváa hlavně, jak se tu psalo, nájem nemusí platit, což je třeba u nás polovina platu…takže finance bych za tím nehledala, bude v tom něco jinýho
No kdo ví…třeba se vyjádří nějak podrobněji
@G12 píše:
Právě.
Nejhorší je, že doba je taková, že se počet dětí řídí penězi. Mi vyprávěla máma, že za ně tohle neexistovalo, vždycky se to pak nějak udělalo, ale rodina byla na prvním místě. Lepší systém podpory rodiny, nebo byli lidi skromnější? ![]()
@frozendarkness píše:
Jsem rozhodnutá dneska už na ten gauč jít…protože naše dnešní konverzace:
On:jdeme na pivko?
Já:nemůžu, jsem těhotná
On:Však to dáš pryč
Já:Nedám, necháme si ho
On:Já ti řikám že nenecháš…
a takto jsme se dohadovali, až odešel, třísknul dveřma a ještě se nevrátil a já zjišťuju že jsem vlastně ráda, protože z jeho blízkosti se mi zvedá žaludek
No tak to je síla. Psala jsi, že byt je tvůj a v tom případě bych si druhé dítě nechala i za cenu rozchodu a na potrat nešla. Co si to dovoluje, jaké „to“. Šukat to jo, ale nést následky… ![]()
@Litta píše:
Právě.Nejhorší je, že doba je taková, že se počet dětí řídí penězi. Mi vyprávěla máma, že za ně tohle neexistovalo, vždycky se to pak nějak udělalo, ale rodina byla na prvním místě. Lepší systém podpory rodiny, nebo byli lidi skromnější?
přesně tak…dítě je dar a vždycky to jde nějak udělat, i když jsou pochybnosti…máma na mě byla sama, žádnej luxus a necejtim se nějak ošizená, ba právě naopak, člověk si pak všeho víc váží
finance jsou prostě výmluva na všechno, protože když se chce tak to jde ![]()
@frozendarkness píše:
Byt je manželova otce, nájem mu neplatíme, nechce. V podtstaě nám ho dal ale manžel chytře nechce aby byl byt přepsán na něj, protože by mě musel vyplácet
Aha, tak to je jiná,
dočetla jsem to až teď. No odcházet s dvěma dětma by bylo trochu jiné kafe, ale přesto si troufám tvrdit, že já bych i za tu cenu na potrat nešla.
Kdo je v takové situaci, že nemusí platit za byt? Skoro nikdo a tvůj chlap se ohání finanční situací, bože můj ![]()
@frozendarkness Hrozné
. A znám takové… bohužel
.
Jen mě napadá, psala jsi, že jste měli krizi, takže „TEN“ sex byl udobřovací? A on si záměrně nedal pozor, nebo jde o selhání antikoncepce?
Hm, nejhorší je, když jeden z páru odmítá diskuzi. Jestli si dítě necháš, je rozhodnutí na Tobě a jedině Ty poneseš následky rozhodnutí, ať už bude jakékoliv. My nejsme v Tvé situaci a můžeme napsat jen svůj názor. Pokud to nepůjde po dobrém, asi bych si někdy nahrála na mobil váš rozhovor, kde manžel odmítá diskutovat a nutí Tě jít na potrat (nikdy nevíš, kdy se Ti to bude hodit). Někde na začátku jsi psala, že byt je Tvůj („mám byt“), tak to byl asi překlep, což je škoda, hned by byla pro Tebe lepší situace. Takže později, kdybys už byla v pokročilém těhotenství a Tvůj manžel by nezměnil názor, zkusila bych vyjednat s tchánem, aby v bytě nechal Tebe s dětmi. Pakliže tchýně stojí při Tobě, šla bych na to přes ní. To jsou už takové rady do nejhoršího, kéž by na ně nemuselo dojít.
A s tchánem bych klidně sepsala nájemní smlouvu na nějaké symbolické nájemné a manželovi bych o tom předem neříkala.
@Litta píše:
Právě.Nejhorší je, že doba je taková, že se počet dětí řídí penězi. Mi vyprávěla máma, že za ně tohle neexistovalo, vždycky se to pak nějak udělalo, ale rodina byla na prvním místě. Lepší systém podpory rodiny, nebo byli lidi skromnější?
Bude to možná obojí, možná je to tím, že lidi jsou nejen méně skromní, ale také více přemýšlejí. Protože je doba, jaká je a myšlení „ono se to nějak udělá“, může být velmi, ale velmi nebezpečné.
Já nejsem nějaký zarytý odpůrce potratů. Dovedu si představit situaci, kdy by rodina vycházela jen tak tak, rodiče by se šidili ke konci měsíce na jídle, nedoplatek za cokoli(voda, plyn) by znamenal katatrofu a na návrat do práce toho druhého čekala jako na smilování, dovedla bych pochopit, že další dítě v takové situaci, je spíš noční můra.
Dokonce bych dovedla pochopit i počáteční šokovou reakci, třebaže by asi trvalo déle, než bych zapomněla.
Ale psalas, že finanční problémy nemáte a že tudíž jeho argumentace financemi stojí na značně chabých základech.
To, co se u vás děje, to pochopit nedokážu. Asi bych začala přemýšlet nad tím, jak uživit dvě děti(pokud to druhé chceš) sama, kde budeš bydlet atd.
Tak já bych si dítě, které můj partner nechce asi nenechala a určitě bych si nenechala ani toho chlapa, vůbec tě nebere jako rovnocenného partnera, hodí prachy na stůl a běž na potrat. O takové věci přece musíte rozhodnout společně a ty musíš mít poslední slovo. Tady je zásadní, že ty dítě chceš a on by měl tvé rozhodnutí respektovat. Pokud ale od něho odejdeš měla bys dobře zvážit jestli zvladnes uživit sama dvě děti.