Manžel mě nutí jít na potrat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
684
20.4.13 13:45

@Litta pokud to dite nechce, je velka sance, ze ho neprijme a co potom? bude dalsi diskuze, jak ji manzel zradil a zustala s dvema detma sama. na diteti se maji shodnout oba a nikdo nerika, ze ji treba za rok nekyvne a neudelaji si chteny miminko. ono byt nechtenej, taky neni vyhra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
20.4.13 13:57

@ivulineček

A mezi dítětem co už je a chtěným miminkem bude bohužel jedno dítě, které nemělo šanci se narodit. Já vím, že je to těžké, ale já bych se kvůli chlapovi nikdy dítěte nezbavila. Jednou, až bude starší, bude sedět na zahradě, kolem budou děti už se svými rodinami a jeho vnoučaty a on si řekne, dobře, že jsme to tenkrát neudělali. Ale chápu důvody, které vedou ženy k potratu, ale tenhle prostě neberu. Přece ten chlap nemůže své ženě dělat takovou bolest, postavit ji před takové rozhodnutí, když mu na ní záleží a má ji rád. Nehledě k tomu, že byl u toho taky.

• Citovat
  • Upravit
7257
20.4.13 14:02

Mě přijde, že se chlap přemýšlí v budoucnu trhnout a tohle se mu nehodí do krámu. Vysvětlovalo by to, proč se takhle nyní chová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
20.4.13 14:07

Už jsi zakladatelko přemýšlela, co se stane, když si miminko necháš a manžel Tě vyhodí?? Protože aby odešel on, to asi nehrozí. Máš vůbec kam jít? Psala jsi, že tchyně je na Tvé straně, nemohla by tedy manželovi „domluvit“?? Přeji hodně štěstí a správné rozhodnutí. Miminko bych si nechala, neodpustila bych si, že kdyby se něco zkomplikovalo, že bych nemohla mít už nikdy dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.4.13 14:15

@ivulineček Znovu: v téhle diskusi dávno nejde o to, co chce manžel, protože on přišel s tím, že NECHCE a dá se TO pryč a nebaví se o tom. To mi nepřijde jako reakce někoho, s kým bych chtěla dítě vychovávat ani kdyby se k tomu měl rozhoupat za 10 let. Pokud zakladatelka dítě chce, neměla by jít na potrat, protože na něj bude už navždycky myslet a vzpomínat.
Není v jednoduché situaci, nemá to jedno jasné řešení. Jen se tu každá snaží napsat, co si o tom myslí ona sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.4.13 14:17

@ivulineček A jak píšeš, že ji manžel zradil. TOHLE by pro mě byla ta zrada. Má výsostné právo nechtít, aby měli další dítě, pokud se to tedy stalo přes nepochybení v antikoncepci. Ale měl by s partnerkou o takových věcech mluvit, ne jen rozkazovat a dělat scény. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.13 14:19

Byla jsem v situaci jako ty, manžel věděl, že můžu otěhotnět, ale pozor si nedával, prý druhé dítě stejně budeme chtít. No otěhotněla jsem, pak jsme měli krizi, já odešla na týden k rodičům, kde jsem zjistila těhotenství. Jela jsem za ním a oznámila mu to. Okamžitě mě hnal na potrat, brečela jsem, prosila, utekl do hospody a ani nevím kdy přišel. Proto jsem šla za tchýní a ta mi doslova řekla : pokud můj syn dítě nechce, běž na potrat!!! Já už to ani jednomu neodpustila, manžel sice pak změnil názor, ale tu vyslovenou větu jsem mu nikdy neodpustila, celé těhu stálo za nic!!! Ani do porodnice mě neodvezl a pak mi vyčítal, že jsem ho nechtěla u porodu. Narodil se nám krásný syn, ale manželství šlo do kytek, rozešla jsem se sním na roce syna, už měl i milenku :nevim: o syna dodnes moc zájem nejeví, i když si ho bere s dcerou. Ale velice ho zanedbává a nakupuje jen dceři. Takže takhle to bylo u nás…syn má ted tatínky dva, dalšího sourozence a je daleko radši s přítelem, děti to vycítí :hug:

• Citovat
  • Upravit
17014
20.4.13 17:29
@Acinore píše:
A hlavně z hlediska finanční stránky to asi nebude, když dokáže vysolit 4tisíce na potrat… :roll:

No promiň, ale nějaké 4 tisíce, nebo klidně i 20t není dost na to, aby to uživilo dalších 18-20 let dítě. Prostě je důvod, proč on dítě nechce. Má na svůj názor nárok… Chránili se kondomeme, což je nějakých 98% spolehlivosti, tak chápu, že je to pro něj šok. On myslící člověk domýšlí důsledky, není to jen o financích, kdy je to miminko a dle matek z emimina nic nestojí, ale potom školy a kroužky… Nikdo do nich nevidíme, ono jde taky o to, zda měla zakladatelka zájem to s ním prodiskutovat, nebo mu řekla, že si to nechá. To je to samé, její nechám si a jeho nenecháš si ho. dítě očividně neplánovali, když se chránili. Já v něm nevidím až takovýho zmetka no… když o tom s ním „žertovala“ a on řekl, že si to nenechaj a zakladatelka mlčela, tak je jasné, že on má tento postoj. Jo mohl by to řešit jinak, ale my fakt nevíme, jakým tónem a způsobem s ním mluví žena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
20.4.13 17:33

Ale zakladatelko, třebas tvůj muž názor změní, vím o holce, kde to měli stejně a její manžel si to před potratem rozmyslel :hug: Ale jinak jsi hrozně mladá, myslím si, že pokud on názor nezmění, vaše manželství ztroskotá ať už na potrat půjdeš nebo ne. protože když ano, budeš mu to vyčítat, když ne, nejspíš se s tebou rozvede. Takže si fakt dobře rozmysli, jestli to zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.4.13 17:54
@frozendarkness píše:
Myslím si, že spousta dětí je neplánovaných ale po počátečním šoku, chtěných…

To je svatá pravda. Ovšem na to musí být dva. Když jeden nechce, tak co dál? Zůstaneš nejspíš sama se dvěma dětmi? Utáhneš to finančně? Budeš ochotna snížit ze svého standardu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
20.4.13 18:02

Nevím no, myslím, že vaše manželství půjde do kytek ať už na ten potrat půjdeš nebo ne. Osobně bych s takovým chlapem nemohla být v jednom bytě :poblion: Rozhodnutí jestli na potrat půjdeš je čistě na tobě, ty to dítě nosíš pod srdcem.
Já bych na potrat nešla, navíc pokud máš podporu tchýně a třeba i rodičů… Takže já bych si ho nechala a pomalu se začínala poohlížet po jiném bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
20.4.13 18:11

@Litta vzpominat na dite je lepsi, nez si jednoho rict, ze byla chyba si ho nechat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
20.4.13 18:28

Potrat si nechává udělat žena a žena bude muset žít celý život s případnými následky… Proto pokud si nejsi jistá, že to tak chceš, tak to nedělej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.4.13 18:32

@ivulineček Je velmi pravděpodobné že ano, ale přesto se necitlivě zeptám, nemusíš odpovídat - přišla jsi někdy o dítě, nebo přisla jsi někdy o dítě úmyslně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.4.13 18:37

@ivulineček Dotkla ses totiž hodně, hodně citlivé věci a pokud s tím nemáš zkušenost, neměla bys o tom takhle mluvit. Pokud zkušenost máš, asi máš hroší kůži. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí