Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@berry4 já nechápu, co tady řešíme, pokud některá psychicky zvládne potrat z tak malicherných důvodů, budeiž, zdržuju se komentáře nad jeho morálními hodnatami, má na to právo, jeho tělo, jeho dítě.
Ovšem absolutně nechápu, nad čím se diskutuje tady, zakladatelka je těhotná, dítě chce a to natolik, že se nemůže ani podívat na svého manžela, čtete to, hnusí se jí, když vedle ní leží a poslouchá, jak oddechuje, mohla by mu hodit polštíř na hlavu, není schopná s ním spát v jedné posteli, a to jen z jeho vět o potratu.
Možná se to těžko chápe, kdo šel na potrat a nemá z toho újmu, výčitky, prostě to dokáže uzavřít, jako že mu bylo odstraněno třeba znaménko z kůže, ženská, ve které vyvolávají takovéhle pocity už jen věty o potratu, tak se s tím nikdy nevyrovná, NIKDY, časem se to naučí přežít, ale do konce života to bude mít v hlavě, takže nějaké kecy o tom, jak má manžel právo rozhodnout a donutit ji k potratu, mimochodem, já bych ho nahrála a udala, je to trestný čin, tak nemá, má právo nesouložit, má právo hlídat si a nenastříkat to do ženské, má právo říct, že nechce počnout dítě, nemá právo hodit na stůl čtyři litry a poručit, ať se toho jde zbavit. Žijeme v Evropě, žena rozhoduje o sobě a svém těle a ona má poslední slovo.
Zakladatelka na potrat nechce, neřeší tu, jestli jít na potrat nebo ne, řeší tu, co má doma za hovado, takže si dejte klídek s tím, že by měla jít na potart, protože kdo to bude živit
![]()
@terinka4444 píše:
@berry4 já nechápu, co tady řešíme, pokud některá psychicky zvládne potrat z tak malicherných důvodů, budeiž, zdržuju se komentáře nad jeho morálními hodnatami, má na to právo, jeho tělo, jeho dítě.
Ovšem absolutně nechápu, nad čím se diskutuje tady, zakladatelka je těhotná, dítě chce a to natolik, že se nemůže ani podívat na svého manžela, čtete to, hnusí se jí, když vedle ní leží a poslouchá, jak oddechuje, mohla by mu hodit polštíř na hlavu, není schopná s ním spát v jedné posteli, a to jen z jeho vět o potratu.
Možná se to těžko chápe, kdo šel na potrat a nemá z toho újmu, výčitky, prostě to dokáže uzavřít, jako že mu bylo odstraněno třeba znaménko z kůže, ženská, ve které vyvolávají takovéhle pocity už jen věty o potratu, tak se s tím nikdy nevyrovná, NIKDY, časem se to naučí přežít, ale do konce života to bude mít v hlavě, takže nějaké kecy o tom, jak má manžel právo rozhodnout a donutit ji k potratu, mimochodem, já bych ho nahrála a udala, je to trestný čin, tak nemá, má právo nesouložit, má právo hlídat si a nenastříkat to do ženské, má právo říct, že nechce počnout dítě, nemá právo hodit na stůl čtyři litry a poručit, ať se toho jde zbavit. Žijeme v Evropě, žena rozhoduje o sobě a svém těle a ona má poslední slovo.
Zakladatelka na potrat nechce, neřeší tu, jestli jít na potrat nebo ne, řeší tu, co má doma za hovado, takže si dejte klídek s tím, že by měla jít na potart, protože kdo to bude živit![]()
![]()
@luckalucka737 píše:
Ja nevim, nejlepsi by asi bylo od nej odejit, miminko si nechat a alimenty chtit jen na prvni dite, kdyz o to druhe nestoji, tak ho nezapisovat ani do rodneho listuditete.
@terinka4444 píše:
Zakladatelka na potrat nechce, neřeší tu, jestli jít na potrat nebo ne, řeší tu, co má doma za hovado, takže si dejte klídek s tím, že by měla jít na potart, protože kdo to bude živit![]()
![]()
Ale on ji nedrží pistoli u hlavy, nesvazuje ji a nemlátí, aby šla na potrat. On jen vyjadřuje svůj názor, že to dítě nechce a má si ho nechat vzít- na to má právo. Ona zase vyjadřiuje svůj názor, že si ho nechá. Budiž, ať nechá, nemůže ale chlapa donutit s nimi zůstat a starat se o dítě, které nechce… Není to hajzl, tak nějak předpokládám, že když používali kondom, dohodnuti na tom, že dítě nechtěj byli… Jako ona má taky právo se rozhodnout, násilím ho z ní manžel nevyrve. ale ať zakladatelka počítá s následky, můj muž jen kroutí hlavou, když mu říkám, jak se tu furt píše, jak malé dítě nic nestojí. je to nesmysl, stojí. Třeba je jenmu ze zakladatelky taky zle, chce se mu zvracet když ji vidí a proto sedí radši v hospodě. Takže jsou na tom stejně.
A finanční důvody jsou pro tebe malichernost? No vy máte peněz dost, ale kdybys je neměla, tak bys pochopila, že peníze potřeba jsou. Mám ve svém okolí pár matek s dětma, žijou na pokraji bídy, fakt perfektní život. Pro ty matky i ty děti… Ale pokud se zakladatelka cítí na to, být na dvě děti sama, že jim dá vše co potřebují, tak směle do toho. tohle právo, nechat si dítě ji nikdo vzít nemůže, ani její muž, ale její muž má právo to dítě nechtít…
Nezávidím zakladatelce ani jejímu chlapovi. Ta forma jak to řekl byla hrozná, ale právo do toho mluvit určitě má.
@araw píše:
Ale on ji nedrží pistoli u hlavy, nesvazuje ji a nemlátí, aby šla na potrat. On jen vyjadřuje svůj názor, že to dítě nechce a má si ho nechat vzít- na to má právo. Ona zase vyjadřiuje svůj názor, že si ho nechá. Budiž, ať nechá, nemůže ale chlapa donutit s nimi zůstat a starat se o dítě, které nechce… Není to hajzl, tak nějak předpokládám, že když používali kondom, dohodnuti na tom, že dítě nechtěj byli… Jako ona má taky právo se rozhodnout, násilím ho z ní manžel nevyrve. ale ať zakladatelka počítá s následky, můj muž jen kroutí hlavou, když mu říkám, jak se tu furt píše, jak malé dítě nic nestojí. je to nesmysl, stojí. Třeba je jenmu ze zakladatelky taky zle, chce se mu zvracet když ji vidí a proto sedí radši v hospodě. Takže jsou na tom stejně.A finanční důvody jsou pro tebe malichernost? No vy máte peněz dost, ale kdybys je neměla, tak bys pochopila, že peníze potřeba jsou. Mám ve svém okolí pár matek s dětma, žijou na pokraji bídy, fakt perfektní život. Pro ty matky i ty děti… Ale pokud se zakladatelka cítí na to, být na dvě děti sama, že jim dá vše co potřebují, tak směle do toho. tohle právo, nechat si dítě ji nikdo vzít nemůže, ani její muž, ale její muž má právo to dítě nechtít…
Jo, takhle nějak to vidím i já.
@terinka4444 píše:
A proč? Jsou manželé proboha? Jsou manželé, manželé, žijí v právním svazku, je těhotná, dítě tady je, on může chtít či nechtít horem dolem, jeho problém, ten závazek už tady je a jeho povinnosti ze zákona jsou naprosto jasně dané.
Stále dokola, může chlap říct, že dítě nechce, že ho nebude dělat a podle toho se chovat a ženská to musí respektovat, za každých okolností, ale když už je těhotná, když už souložil tak, že ji oplodnil, má smůlu, rozhodnutí je na ženě, tak to prostě je, tak to říká zákon, doskutovat a spekulovat o čemkoliv jiném je naprostá zbytečnost a zakladatelce to v téhle její situaci nepomůže.
jaký zákon toto upravuje?
@araw je to směšný, neznáš moji finanční situaci, nevíš, co musíme dělat nebo nemusíme, takže tvoje věty jsou zcestné.
Je tak těžké pochopit, že prostě pro ženu je potrat nepřípustná věc z důvodu peníze? navíc, jestli jste čeltli/y stejnou diskuzi jako já, zakladatelka jasně píše, že finanční problémy nemají, takže o co jde.
A jemu se chce zvracet z manželky, kterou oplodnil a čeká jeho dítě? Protože to nechce jít dát pryř a počkat dva roky, až se pán rozhodne, že teď by ji tey oplodnil a nehnal na potrat? Skutečně si tohle někdo myslí, nebo už je to jen za laždou cenu v nějaké diskuzi dokázat, že můj názor je ten pravý?
Jinak to prostě nedokážu pochopit. Každý ví, že kondom není 100% takže když používám kondom, souložím pro potěšení a nepojistím nestoprocentní metodu ještě jinou, jako že ho třeba včas vytáhnu, tak prostě je tu stále, sice mizivá, ale šance, že prostě oplodním manželku, což on udělal. Pak už mám smůlu a nemám jakékoliv právo se takto chovat, má právo nechtít dítě, ale chovat se jako hovado, nebo být zhnusen nad těhotnou manželkou
bože lidi, v jakém světě to žijete, že tohle můžete napsat a obhajovat?
Pokud je hodlá opustit a nechat ji samotnou, protože neposlechla, co poručil a nešla to nechat odstranit, je to ubožák, totální, a troufám si tvrdit, že to zdaleka není důvod, pro který by se rozváděl, je v tom něco víc, protože normální chlap, milující svou rodinu, takhle nevyšiluje a nevydírá.
@araw Vyhrožování vyhazovem a rozkaz, ať jde na potrat, to je už předstupeň té pistole u hlavy. A když si dítě nechá a zvládne to, zaslouží dvojnásobný obdiv.
@araw píše:
jaký zákon toto upravuje?
Jednání partnera je hnusné, ale trestný čin to není, maximálně by to mohlo mít znaky tr. činu útisku, ale nikoliv tr. činu svádění k přerušení, které je naplněno tehdy, pokud svádí k přerušení jinému než upravuje zákon, což není tento případ.
@Táta Pavel Myslím si, že nucení k potratu, vyhrožování vyhazovem atd zavání trestným činem Týrání osoby žijící ve společné domácnosti.
@Táta Pavel píše:
Jednání partnera je hnusné, ale trestný čin to není, maximálně by to mohlo mít znaky tr. činu útisku, ale nikoliv tr. činu svádění k přerušení, které je naplněno tehdy, pokud svádí k přerušení jinému než upravuje zákon, což není tento případ.
@Tiger-lily píše:
@araw Vyhrožování vyhazovem a rozkaz, ať jde na potrat, to je už předstupeň té pistole u hlavy. A když si dítě nechá a zvládne to, zaslouží dvojnásobný obdiv.
Ale ano, pokud si ho nechá a z obou dětí vychová slušné lidi, ano obdiv si zaslouží. Nikdo neříká že ne. ale stejně jako má ona právo to dítě chtít, stejně tak má on právo ho nechtít ![]()
@terinka4444 píše:
Třeba ten, že musíš souhlasit s jakýmkoliv zákrokem a to písemně, bez toho ti ho udělají na základě rozhodnutí jiného člověka pouze pokud jsi nesvéprávná. Třeba ten.
No ale to není zákon, který by byl o tom, co jsi psala předtím. Taky se nikde nepíše, že manžel za ni podepíše souhlas a přiváže ji na operačním sále na stůl ![]()