Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
s takovým chlapem bych nebyla snad ani minutu, když by mě nutil jít na potrat. Nejsem věřící ale potraty neuznávám (v nějaké případě ano) ale v tomto určitě ne. Když se kouknu kolem sebe tak snad každá 2 má nějaké problémy s otěhotněním/těhotenctvím/porodem a už i ztohoto důvodu bych na potrat nešla, ať se klidně postaví na hlavu ![]()
Necekaji te jednoduche chvilky, ale verim, ze to nakonec dobre dopadne-zejmena pro to male.Btw.Jsi zena a matka, mas dar v sobe zivot tvorit, zivot dat a novy zivot krmit mlekem - proti tomu je chlap jako ten tvuj naprosto nicotny argument
Hodne stesti ![]()
Kdyz se nasi rozvadeli byl mi rok a mamka byla tehotna. sla na potrat, protoze se bala ze to se dvema detma sama nezvladla. je to uz 22 let a stale si to vycita a lituje toho
Určitě bych na potrat nešla a snažila bych se sakra zjistit, proč to chce on
a jen doufám, že to není typ chlapa, co by ti nějak ublížil když nebude po jeho - viz to třískání dveřma při odchodu…
Uf, to je teda dilema, musíš se rozhodnout sama je to tvoje tělo, tvoje šílené pocity a tvoje rozbouřené hormony, chlap nikdy nepochopí co prožíváš a jak se cítíš(a proto tě asi žene na potrat).Nemá žádné právo, nutit tě, pokud jsi rozhodnutá si to mimčo nechat, tak to udělej, třeba jak se narodí tak bude litovat, že se choval tak, jak se choval.
Příspěvek upraven 19.04.13 v 22:41
Tak manžela bych za takové jednání poslala do řiti, nikdo na světě, a tím míň takový manžel, by mě proti mé vůli nedonutil k potratu, nikdy, a takovéhle chování a vydírání, to by mi stačilo, s takovým člověkem bych já nebyla. pokud se necháš donutit k potratu proti své vůli nějakým vydíráním, neuneseš to, věř mi, psychicky ti to dá zabrat a stejně to vaše manželství neustojí.
@frozendarkness udelala bych to, co citis ty. jestli si dite chces nechat, tak ale pocitej mozna s tim, ze zustanes sama.pak bych si polouila otazku, zda zvladnes dve deti sama. jestli pujdes na potrat a vas vztah se tim rozpadne, pak je stejna otazka zda zvladnes sama to jedno dite co uz mate.je to hodne tezka situace. rekla bych ale, ze mate porad vztahovou krizi. krizi ve vztahu miminko nezachrani.ja bych si rozmyslela zda chci a zvladnu 2 deti sama.ono kdyz uz je to mezi vami tak spatne, tak bych ASI (pisu asi, nakonec nevim co bych udelala) na potrat sla a pak bych bud otehotnela znova s manzelem kdyby se nas vztah vzpamatoval nebo si pak klidne muzes najit jinemo muze a snim zalozit dalsi rodinu.
Ahojky na potrat bych nešla. Pokud nemáte finanční problémy. A to nemáte, jak píšeš tak za žádnou miminko bych pryč nedala. Ale jak píší holky, střádala bych si peníze stranou.
Jen je otázka zda s ním v bytě vydržíš. Aby nebyl zlej a tak…
Drž se, hodně sil. Máš ten nejkrásnější dar, co můžeš mít. máš poklad pod srdcem
![]()
@inthense Teda nevím no, chlapa který by mě donutil jít na potrat jen kvůli tomu že on nechce druhé dítě, bych už nechtěla nikdy v životě vidět natož s ním později rozšiřovat rodinu až jemu se to bude hodit ![]()
Díky bohu, že kdyby se TOTO někdy přihodilo mně, tak já jemu bych ty kufry sbalit mohla a nerozmýšlela bych ani minutu!!!
@SonaBN jasne, ale nevime jake k tomu ma duvody.sama zakladatelka pise, ze meli problemy.ja bych odejit taky mohla.tady je proste nejhorsi, ze by hrozilo dalsi dite do neuplne rodiny.ja bych asi nechtela riskovat, ze zustanu sama ze 2 detmi. a tady uz ani nejde o financni stranku. nevim. jestli se ma vztah rozpadnout, tak radeji s 1 ditetem.
@inthense Tak to už je druhá věc, ale vem to tak, že ona třeba na ten potrat půjde, manželství půjde stejně do kopru a ona i když si po čase najde nového přítele, pořídí si s ním dítko, tak pořád ji stejně někde uvnitř bude užírat, že teď už mohla mít xx leté dítko a jestli by to byla holka nebo kluk, jaké by bylo, atd. atd… Teda alespoň já bych to tak měla..
@SonaBN ja asi taky. zvazila bych obe moznosti.bud vztah i to druhe vydrzi-nejlepsi varianta nebo ne.kdyz se rozpadne manzelstvi, tak bych druhe dobrovolne nechtela.tech negativnich veci by bylo vic nez pozitivnich.
@frozendarkness píše:
Jsem rozhodnutá dneska už na ten gauč jít…protože naše dnešní konverzace:
On:jdeme na pivko?
Já:nemůžu, jsem těhotná
On:Však to dáš pryč
Já:Nedám, necháme si ho
On:Já ti řikám že nenecháš…
a takto jsme se dohadovali, až odešel, třísknul dveřma a ještě se nevrátil a já zjišťuju že jsem vlastně ráda, protože z jeho blízkosti se mi zvedá žaludek
víš, na gauči se špatně spí… než by se chlapec vrátil z hospody, tak bych mu peřinu a polštář odstěhovala na ten gauč, napsala velkou ceduli - je mi z tebe zle, peřiny máš v obýváku na gauči - a dala ji tam, kde ji bude muset vidět až dorazí. A roztáhla bych se po posteli. )může se ti stát, že budete žít dál spolu a ty jako těhotná dalších několik měsíců na gauči… to nebude nic moc. Vystěhuj jeho
Jedna známá šla na potrat (manžel to teda nechtěl), protože se bála, že by 2 děti hned po sobě nezvládla. Nedávno se rozvedli, našla si nového muže, který by chtěl dítě, ale už to nejde. Rozmysli si, jestli ti manžel za to stojí. Vyčítala bych si to do konce života.
Dej si otázku, budu si vyčítat, že svoje dítě jsem dala pryč? nebo že muž, kvůli dítěti odešel? Já bych si vyčítala, že svoje dítě dávám pryč! Chlap at si říká co chce, at si klidně jde, je jich sposta dalších. Nikde není napsaný, že s tebou zůstane do konce života. Ale dítě tvoje zůstane až do smrti!