Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Judy Hopkava píše:
Působíš jako hysterka…
Přesně. Jestli toto předvádí častěji, tak se chlapovi vůbec nedivím.
A nemohli mu to zdravotníci odprezentovat nějak ve stylu „vaše paní je v pořádku, jen se z toho potřebuje vyspat“? A ty teda spíš 12 hodin a pak jsi stále jen brečící uzlíček, je otázka, zda jsi mu vůbec řekla, co bys od něj potřebovala a co by sis přála, nebo jsi jen kritizovala, jak se chová. A i druhý den se k němu stavíš odmítavě a jdeš bez vysvětlení pryč, aniž by on věděl proč. Třeba, ber to jen jako možný náhled z jeho strany.
@Šmoulice už jsem psala, že se tohle stalo poprvé, žádný hysterický stavy nemám…
Ty jsi měla hysterak a manžel ti volal záchranku? Já se divím že vůbec prijeli. Protože kdyby ti opravdu něco bylo, minimálně by tě odvezli, či ti aspoň doporučili léčbu u psych. odbornika. Což se ani jedno nestalo viď, dali ti léky na uklidnění a čau. Nedivím se chování tvýho chlapa, měla bych tě plný zuby. Natož abych někoho s takovými výlevy obskakovala. Jakože ty 12 hodin chrapes, a on má jako co? Ještě te zvedat jak kdybys byla ochrnutá? ![]()
@Anonymní píše:
Vždycky jsem usměvavá, pomáhám, a když jindy toho na mě bylo moc tak jo, dala jsem si sklenku vína. Jemu jsem si nikdy nestěžovala příšerně, nikdy jsem se jako hysterka nechovala. Neřeknu kdybych takhle vyvadela pořád ale ne, tohle bylo poprvé. I když jsem byla nemocná, fungovala jsem, teď prostě to nešlo protože se toho ve mě nashromáždilo dost
Z toho co dál popisuješ, tak je možné, že toho nakládáš na sebe moc a možná to málo komunikuješ s manželem. Možná by vážně pomohlo říct mu - hele, mám toho moc, potřebuji o víkendu klid, o jídlo se prosím postarej, uklízet nebudu, musím makat na škole. Zároveň mu řekni, že tě mrzelo, jak se choval, i když to třeba myslel dobře, že víš, že ten víkend nebyl dle jeho představ, ale že tak to prostě vyšlo.
Asi by bylo fajn si s psychologem promluvit a asi i zapřemýšlet, jestli toho na sebe nenakládáš moc, když tě to přivede k takovému stavu.
@unuděná píše:Šmarjá, doufám, že to bylo přízemí
A cos vyváděla, že volal záchranku? Já jsem taky mnohdy při hádce skončila zlomená v slzách, ale aby chlap volal záchranku? Nevolal, ani když jsem si demonstrativně sedla na parapet s cigárem, právě proto, že ví, že jinak jsem normální
Už máš toho psychologa?
@unuděná píše:
To je fakt![]()
@Tofifea No mě zaráží, že on jí zavolal tu sanitku. Mám dojem, že tohle fakt nebude první průšvih a možná manželovi už došla trpělivost s jejím odsouváním řešení zdravotních problémů
Mě tohle nezaráží. Když mi kamarádka popisovala, jak taková ataka vypadala, volala bych sanitku taky - komukoliv.
@mackA159 řekli že mě odvezou ale manžel řekl že ne, takže doporučili dnes zavolat obvodnímu lékaři
A ještě k té otázce, zda to tak mají všichni chlapi, nebo tvůj je rozbitý - popravdě řečeno si myslím, že toto je černá můra hodně mužů, že většina z nich takové situace nesnáší a že moc nevědí, jak reagovat. Nezřídka hůře zpracovávají i běžné emoce, natož takový extrémní nášup.
Na mě taky působíš jako hysterka. Co jako měl dělat? Sedět u tebe a držet tě za ruku a obskakovat? Podle všeho, to nebylo nic hroznýho. Nedivím se, že takto reagoval..spala jsi 12 hodin a pak aby tě zvedal trakařem
ty brambory Tě nejspíš měli probrat, aby jsi začala něco dělat a přestala se litovat. Zkusila bych navštívit psychologa, ať to nemusí prožívat znovu ![]()
@TinaAn píše:
A k těm bramborám a opravě chyb- nechtěl, abys prostě přišla na jiné myšlenky? Mě manžel posílá běhat, když vidí, že nejsem psych.ok
No právě, mně přijde, že nevěděl, co dělat a snažil se jí rozptýlit.
@Michelle_M takhle ale nereagují jen muži. Já bych reagovala třeba podobně a to si nemyslím, že bych byla nějak rozbitá. ![]()
A pověz nám, jak by sis představovala jeho ideální chování v téhle situaci?
Podle me chce vedle sebe tu holku, co si nasel. Nepocital s tim, ze ma byt psychologem a velkym empatakem, skakat kolem tebe, zvedat te a obstaravat. Ma strach, ze to ted udela a bude uz muset porad, tak se te snazil nejak dotlacit do „normalniho“stavu veci. Vic bych od nej asi necekala. Pokud od nej neco potrebujes, musis mu zo rict a pocitam i s tim, ze neni ochoten. Pokud mas pocit, ze te totalne zklamal, kopni ho do zadku. Ve vsech smerech je ted treba abys konala ty. Resila sve pretizeni, proc se to stalo, co potrebujes aby bylo lip a jak do toho ne/zapadne partner
@Michelle_M píše:
A ještě k té otázce, zda to tak mají všichni chlapi, nebo tvůj je rozbitý - popravdě řečeno si myslím, že toto je černá můra hodně mužů, že většina z nich takové situace nesnáší a že moc nevědí, jak reagovat. Nezřídka hůře zpracovávají i běžné emoce, natož takový extrémní nášup.
já mívám panický záchvaty takže když je fakt zle ale to už fakt musí být zle tak mě manžel za tu ruku i drží, ale je to otázka pár minut než to nejhorší přejde, jinak jen nahlásím rodině mám záchvat a potřebuju chvíli než se dám dohromady
myslím že spát po lékách 12h je normální je to oblbovák ale ráno sedět a naříkat že nezvládnu vstát z postele je nesmysl to už je fakt na to nechat se zavřít na psychiatrii s depresí