Manžel se změnil a já mám chuť odejít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2003
10.5.23 19:44
@Mariane.B píše:
Nesedne, takhle to nechodí.

Jasně že ne. Alespoň ne v tom smyslu, že se z něho najednou stane vzorný táta, když doteď nebyl, protože NEMUSEL. Spíše to dopadne tak že ona rezignuje, ale starat se bude pořád sama. Jeho nic nenutí se zapojit a dobrovolně to neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13235
10.5.23 19:50

Zaujalo mě hlavně to, že se divíš, že manžel není z 10 měsíčního dítěte na větvi byť je to jeho dcera…jo jsou výjimky, což tvůj manžel evidentně není… Až budou malé tak tři roky, bude to už pro něj lepší parťák…
A už to tu asi padlo, zisk z podnikání vlož do paní na úklid.
Fakt jste si to načasovali dost blbě…
A jak to máš jinak v životě? Taky před problémy utíkáš, když bys chtěla teď s dcerou po 10 měsících odejít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.23 20:06
@medvidka píše:
Jak jako „jim neudělala“? Nechat dítě samotné s vlastním otcem je podle tebe pro oba za trest? Vnímáš vůbec, jak je to absurdní?? Těch pár hodin bylo zřejmě málo, když se od té doby nic nezměnilo.Kdyby se ti nedejbože něco stalo a musela jsi třeba strávit delší čas v nemocnici, on odloží dceru do děcáku, dokud se nevrátíš, nebo jak?

Zní to absurdně, máte pravdu. Já se i špatně vyjádřila. Až bude malá větší, tak určitě by to zvládli a já je spolu nechala o to nejde a vím, že to určitě zvládnou, o tom nepochybuji :srdce:

Ale v tuhle chvíli to má teď víc kritérií, než popisuju. Malou ještě kojím, hlavně ještě se v noci budí a vyžaduje noční kojení. Z toho důvodu by to nešlo. A s odsátím mléka do lahvičky se nám vůbec nedaří :(, odmítá absolutně z toho pít a to jsem vystřídala už několik lahví. Kdyby pila to odstříkané mléko z lahvičky, tak jsem o dost klidnější, to si nemyslete :srdce:.

Ale v tuhle chvíli, bych na celý den asi pryč nemohla. Jedině, že bych byla blízko v dosahu, ale teď to nejde. A když už se s někým domluvím, třeba na venkovní zahrádku nebo někam, kam bych mohla vzít i malou, tak beru malou s sebou a užívám si to spolu :srdce:. Je vždycky hodná :srdce:. Ale vím, že bude brzy potřeba v tomhle mého muže víc zapojit a víc zkoušet i na těch pár hodin zkoušet častěji. A jak píšete, nedej bože se může něco stát a já nebudu moct být doma.

Děkuji za názor,
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.23 20:21
@Premek_Orac píše:
Ahoj zakladatelko,
událo se u vás mnoho změn, které vás vystavují novým situacím. Dítě je velký zásah do vztahu, života, a jak popisuješ, byli jste zvyklí trávit společný čas, kdy se jeden věnoval pouze druhému, měli spolu hezké zážitky. To s dítětem přirozeně pokud ne zcela zmizí, tak je silně omezeno, a navíc už tu nejste jeden pro druhého, ale primárně jako otec, matka pro dítě. A to dost vztahů neunese (nebo to pozmění chování jeho nebo její).
K tomu jste začali podnikat. Nepíšeš, zda se to daří, vydělává, nebo zda je to spíš práce navíc, která polyká peníze. Každopádně je to další náročná situace, které jste vztah vystavili. Již neřešíte pouze jeden druhého, ani jeden druhého a dítě a péči o domácnost, ale ještě k tomu další věc, která z princip spíše než radosti přináší stres, zátěž.
Takže bylo by hrozně zajímavé poslechnout si partnera, možná že on by měl dojem, že ses změnila ty. Nemá tolik pozornosti, je pryč společná zábava, z hezky plánovaného podnikání je to najednou pro něj další práce navíc, zatímco ty jsi s dítětem… Třeba by to popsal takhle.
Takže co bych doporučil - zkusit si definovat, co je důležité pro tebe, co pro něj, jak najdete ve vaší situaci prostor k tomu, aby potřeby tvé i jeho byly ve vztahu naplněny. A k tomu je potřeba spolu mluvit, a nejen mluvit, ale i poslouchat, vnímat. Snad na tom máte oba zájem.

Děkuji Vám mockrát za krásný názor :kytka:.
Přesně popisujete naší situaci. Co se týče toho podniku, abych to definovala. Podnik se celkem rozjíždí a denně chodí objednávky, takže to teď celkem funguje dobře.
Vezmu si Váš názor a rady k srdci a zkusím to s manželem probrat v klidu a bez dohadů, doufám, že to vyjde :srdce:.

Děkuji a krásný den,
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.23 20:35
@Tuhy_LU píše:
Když prachy nejsou problém, najdi si chuvu a věnuj se podnikání.
Ja byla v podobne situaci. Dá se to zvladnout, ale sáhnete si na dno sil. Kvalitní hlídání je cesta.

To je právě to… Nevím, jestli bych malou zvládla nechat s chůvou, byl by to pro mě i pro dceru velmi těžký krok, protože jsme zvyklé být spolu každý den :srdce:. Samozřejmě až bude větší, tak to bude jiné, bude jezdit k babičce a tak :srdce:, ale teď by to bylo asi těžké ještě.

Jinak jednou týdně chodí vozit kočárek tchýně, ale asi bychom jí mohli požádat o větší pomoc, že by si malou zkoušela brát na dýl. Což nám už i nabízela, že by si jí zkusila vzít někdy na dopoledne a bydlí hlavně blízko, takže bych byla i v dosahu :srdce:.

• Citovat
  • Upravit
7692
10.5.23 20:37
@Anonymní píše:
To je právě to… Nevím, jestli bych malou zvládla nechat s chůvou, byl by to pro mě i pro dceru velmi těžký krok, protože jsme zvyklé být spolu každý den :srdce:. Samozřejmě až bude větší, tak to bude jiné, bude jezdit k babičce a tak :srdce:, ale teď by to bylo asi těžké ještě.Jinak jednou týdně chodí vozit kočárek tchýně, ale asi bychom jí mohli požádat o větší pomoc, že by si malou zkoušela brát na dýl. Což nám už i nabízela, že by si jí zkusila vzít někdy na dopoledne a bydlí hlavně blízko, takže bych byla i v dosahu :srdce:.

Jen s ní buď dokud to jde. Za pár let tě bude posílat do hajzlu, že bráníš jejímu rozletu, nechá se tetovat, tahat s děvkařema, budovat kariéru na OF a ty jí budeš posílat prachy z podnikání protože na ni nikdo koukat nebude. Ach ta miminkovská léta. Slyšel jsem, že jsou jen jednou. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.23 20:39
@JancaS84 píše:
Ja ti naprosto rozumím :hug: Taky jsme měli u prvního dítěte takovou krizičkiu, myslím že to bylo i cca v tomto věku malé. Ona byla nic moc spavec, kolikrát sem ji jak dlouho uspávala a pak sem chtěla svou hodinu kdy chci jen čumět do zdi, než půjdu spát a ráno začne ten kolotoč znovu a manžel chtěl ať mu ještě pomůžu s něčím pracovně. Takže oheň na střeše. On se teda i o malou staral co přišel z práce, ale to sem zase dodělávala věci v domácnosti, protože s ní se to nedalo. Ale pak sme si to nějak vykomunikovali, nastavili a dobrý. Ještě sme si pořídili další dvě děti, ale to už pak bylo dobry, to už sme celkem věděli jak na ně. :lol:

To jsem ráda, že jste to vyřešili a všechno zvládli. Mám naději, že by to mohlo fungovat. :hug:..

Děkuji mockrát,
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.23 20:48
@Aduš8 píše:
A já si taky myslím, že jste si toho nabrali moc. Přeskočili jste fázi zamilování, což není až tak hrozné a stává se to docela často. Vy jste si ale k dítěti nabrali ještě dítě druhé a to je to podnikání. V začátku si prostě nemůžete dovolit alespoň malinko zvolnit. V tobě je nahromaděná hořkost z těhotenství, ale každého muže prostě těhotná žena nerajcuje. To musíš brát jako fakt. A těhotenské bříško? Oni to necítí stejně, jako my. Navíc teď prostě desetiměsíční prcek prostě potřebuje převážně mámu. Jasně, že s tátou je sem tam sranda, ale máma je její pocit bezpečí. Asi jste si to oba představovali jinak a je na čase si to mezi sebou vyříkat.

Děkuji Vám za názor a radu :kytka:. A taky za pochopení obou stran :andel:.
Převážně to právě začalo tím těhotenstvím. Po porodu se všechno zlepšilo, jakmile se začalo rozjíždět podnikání, náš vztah se razantně změnil k horšímu.
Vidím nás v tom, co právě píšete. Pokusím se to ještě změnit a všechno to zachránit, domluvit se a vyříkat si to :andel:.

Děkuji mockrát a hezký den,
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
8437
10.5.23 20:50
@Anonymní píše:
To je právě to… Nevím, jestli bych malou zvládla nechat s chůvou, byl by to pro mě i pro dceru velmi těžký krok, protože jsme zvyklé být spolu každý den :srdce:. Samozřejmě až bude větší, tak to bude jiné, bude jezdit k babičce a tak :srdce:, ale teď by to bylo asi těžké ještě.Jinak jednou týdně chodí vozit kočárek tchýně, ale asi bychom jí mohli požádat o větší pomoc, že by si malou zkoušela brát na dýl. Což nám už i nabízela, že by si jí zkusila vzít někdy na dopoledne a bydlí hlavně blízko, takže bych byla i v dosahu :srdce:.

Proč bys ji měla nechávat s chůvou? Protože hamty, hamty, ať mám víc než tamty? :roll:
Ty teď máš hlavně dítě rozvíjet, je potřeba se mu věnovat. Co do něj vložíš do tří let, to se pak zuročí. Boha jeho, vždyť máte jedno standartní dítě, co byste dělali s dvojčatama nebo postiženým dítětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
10.5.23 20:59
@Lexter píše:
Jen s ní buď dokud to jde. Za pár let tě bude posílat do hajzlu, že bráníš jejímu rozletu, nechá se tetovat, tahat s děvkařema, budovat kariéru na OF a ty jí budeš posílat prachy z podnikání protože na ni nikdo koukat nebude. Ach ta miminkovská léta. Slyšel jsem, že jsou jen jednou. 8)

Si blbý? O výchově víš prd, děcko jsi viděl maximálně z rychlíku, tak proč se toho montuješ?
Já jsem starší ročník a do školy jsem chodila děckama těch uštvaných podnikatelů a nepostradatelných manažerů z devadesátých let. A byli to vesměs problémový děcka, co je rodiče uplácely prachama. Ale když si rodič vybuduje dobrý, naplněný vztah se svým dítětem, tak mu určitě nevyroste, to co píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
10.5.23 21:00
@brisco píše:
Si blbý? O výchově víš prd, děcko jsi viděl maximálně z rychlíku, tak proč se toho montuješ?
Já jsem starší ročník a do školy jsem chodila děckama těch uštvaných podnikatelů a nepostradatelných manažerů z devadesátých let. A byli to vesměs problémový děcka, co je rodiče uplácely prachama. Ale když si rodič vybuduje dobrý, naplněný vztah se svým dítětem, tak mu určitě nevyroste, to co píšeš.

Dej si placku na čelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.23 21:25
@brisco píše:
Proč bys ji měla nechávat s chůvou? Protože hamty, hamty, ať mám víc než tamty? :roll:
Ty teď máš hlavně dítě rozvíjet, je potřeba se mu věnovat. Co do něj vložíš do tří let, to se pak zuročí. Boha jeho, vždyť máte jedno standartní dítě, co byste dělali s dvojčatama nebo postiženým dítětem?

Dovolte?
Rozhodně se mi nelíbí Váš přístup a vaše pořekadlo hamty, hamty, ať mám víc než tamty?
Za prvé vůbec mě neznáte, abyste mi tady tohle psala.
Za druhé to samozřejmě není pravda, dcera je pro mě vším! a nechápu, že si dovolíte tohle komukoliv napsat.
Za třetí jste si asi pořádně nepřečetla diskuzi ;). Protože jsem odpovídala na komentář, kde byla rada ohledně chůvy, tak jsem pouze odpověděla a pokud jste si nevšimla, tak jsem napsala, že bych to ani nezvládla dát malou k chůvě ;).

A Vase uvažování snad nemyslíte vážně? Myslím tím, co bychom dělali s dvojčátkami nebo s dítětem s postižením. Jako opravdu jste tohle napsala? Samozřejmě jako každý rodič uděláme pro své dítě všechno, ať je jich víc a nebo jsou jakákoliv!

Takže děkuji za komentář, který mi ani nepomohl a akorát mě rozhořčil!
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
2003
10.5.23 21:32
@brisco píše:

Co třeba proto, aby si odpočinula, když je s ní 24/7 a chlap nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.23 21:38
@Anonymní píše:
jestli se vám to tak úžasně rozjíždí, mohla by ji na pár hodin pohlídat nějaká hlídačka. Ale lepší je zvládnout všechno nejdřív prokomunikovat spolu (třeba i s pomocí psycholožky/ manž. poradny atd.)

Manželskou poradnu jsem už taky navrhla, ale manželovi to přijde zbytečné a že to nepotřebujeme. Což mi nevadí, byl to jen návrh, není to něco za čím si stojím.
Ale určitě si zkusíme o tom nějak normálně promluvit, nastavit si nějaký režim a celkově si promluvit o našich pocitech, jak to cítíme oba, jak tu většina píšete :srdce:.

Děkuji mockrát za radu :srdce:,
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.23 21:56
@welovefashion píše:
To nemáte babičky? Co třeba chůvu na jedno odpoledne v týdnu, mrkněte a skočite si spolu na večeři ;)Víš myslím, že kdyby to psal tvůj muž, ten nadpis bude stejný, žena se s příchodem dítěte taky dost mění ;)

Máte pravdu, asi by nám pomohlo si jednou za čas vyrazit.
Od porodu jsme byli spolu jednou.

Děkuji mockrát za názor,
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí