Manžel se změnil a já mám chuť odejít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
10.5.23 21:58

Jste si to představovali jak Hurvínek válku, co.
Dítě je práce minimálně na plný úvazek. K tomu domácnost, tak poloviční když nejste čuňata. A rozjet podnikání to jsou většinou minimálně dva.
Takže tu máte práci tak pro čtyři lidi a snažíte se to dávat ve dvou. To je jasný, že to nedávate. Ty potřebuješ pomoc s dítětem a domácností, on s podnikáním.
Jediné řešení je přidat do kolečka další lidi.
C mém okolí to většinou řeší chuvou a uklízečkou. Uklízečka mají všichni jednou týdně. Chůvy buď denní na pár hodin nebo na celý den jednou dvakrát týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13243
11.5.23 05:29
@Anonymní píše:
Dovolte?
Rozhodně se mi nelíbí Váš přístup a vaše pořekadlo hamty, hamty, ať mám víc než tamty?
Za prvé vůbec mě neznáte, abyste mi tady tohle psala.
Za druhé to samozřejmě není pravda, dcera je pro mě vším! a nechápu, že si dovolíte tohle komukoliv napsat.
Za třetí jste si asi pořádně nepřečetla diskuzi ;). Protože jsem odpovídala na komentář, kde byla rada ohledně chůvy, tak jsem pouze odpověděla a pokud jste si nevšimla, tak jsem napsala, že bych to ani nezvládla dát malou k chůvě ;).

A Vase uvažování snad nemyslíte vážně? Myslím tím, co bychom dělali s dvojčátkami nebo s dítětem s postižením. Jako opravdu jste tohle napsala? Samozřejmě jako každý rodič uděláme pro své dítě všechno, ať je jich víc a nebo jsou jakákoliv!

Takže děkuji za komentář, který mi ani nepomohl a akorát mě rozhořčil!
ZAKLADATELKA

Taková jsi běžně anebo je to vlivem hormonů? :think:
V první řadě vychovávej svoji dceru, případně manžela, ale rozhodně ne uživatelku, která má s rodičovstvím nejspíš větší zkušenost než ty. V úvodním příspěvku píšeš, že tě zajímají názory ostatních, ale evidentně velmi těžko snášíš odlišný názor či kritiku.
Startuješ takhle i doma na manžela? A on si to nechá líbit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.23 06:15
@Magical-eyes píše:
Taková jsi běžně anebo je to vlivem hormonů? :think:
V první řadě vychovávej svoji dceru, případně manžela, ale rozhodně ne uživatelku, která má s rodičovstvím nejspíš větší zkušenost než ty. V úvodním příspěvku píšeš, že tě zajímají názory ostatních, ale evidentně velmi těžko snášíš odlišný názor či kritiku.
Startuješ takhle i doma na manžela? A on si to nechá líbit?

Vám by se líbilo, kdyby Vám někdo naznačoval, že Vám jde jen o peníze?
Myslím si, že ne.
Ano, zajímají mi názory ostatních, avšak názory typu, které nám pomůžou a něco něco mi dají.

Z názoru uživatelky, která hned vystartovala s hořkostí i po dalším uživateleli tady, při kterém jsem se dozvěděla, že mi jde vlastně jen o peníze a jako kdybych své dítě naplno nevychovávala.
Ano uživatelka napsala, že bych se měla věnovat dceři, co to jde. Což pochopitelně dělám jako každá fungující maminka, to je tam jediné s čím souhlasím. Ale je to opravdu jediná věta s kterou s uživatelskou souhlasím, avšak zbytek mi přišel dost hořký.
Zrovna dohady o tom co bych dělala s dvojčátkami nebo s miminkem s postižením, mi přijde dost striktní a rozhodně tahle věta mohla být u uživatelky vynecháná.
Je přeci jasné, že každá fungující matka, každý fungující otec udělá pro svá děti cokoliv, ať jsou jakákoliv…

Díky a hezký den ;),
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.23 07:17

No ty blaho, to jste tomu dali s tím nacasovanim. My rozjizdeli podnikání pred ditetem pár let a stejně to bylo náročný, nekončící práce a člověk prostě musí, jinak to nevybuduje. Taky jsme se kolikrát chytli že jsme měli pocit ze druhý dělá málo. Ale sedlo si to a nebylo v tom to dítě. A teď když už je tak je to stejné těžké, na manžela to spadlo celé, i když už jsou zaměstnanci, precejen to důležité musí udělat on co jsme dělali spolu, já jsem pořád sama doma s dítětem a kolikrát pořádně ani nestíhám s ním chodit ven mezi úklidem, zehlenim, vařením, nakupováním a vůbec zajistovanim full servisu aby všechno měl a mohl se na tu práci soustředit. Vím že musí, že to dělá pro nás, opravdu dře, no tak makám taky, ale je to těžké. Dítě máme bohužel náročnější, má trochu zdravotní problémy, nic fatalniho ale je potřeba se mu věnovat víc. Když máte peníze, určitě bych se vybodla na ten úklid, sama vidím jak mi to s dítětem jde děsně pomalu, pořád odbiham a co jsem dřív měla za dvě hodiny dělám celý den. Tak bych jednou týdně vzala paní na úklid, to ti uvolní ruce. Taky to není úplně zábava, co si budeme povídat. A vyuzila nabídku tchyne. Je to babička, rozvíjet vztah s ní je pro dceru dobře, a ty zas trochu vydechnes nebo můžeš manželovi pomoct, prostě nebudeš pořád ve stavu co všechno nestihas. A s druhým určitě počkejte až se to podnikání stabilizuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.23 07:35
@Pedro 00 píše:
Tak si pořiď paní na úklid a občas hlídání, ať si to podnikání užíváte, když vás to tak baví a sype to. On bude rád, že mu pomáháš, ty nebudeš protivná, že on nekojí, neopřebaluje a nevyklidí myčku.
Mimochodem, účelem manželství není nekonečné štěstí pro manžele, ale fungující prostředí pro výchovu dětí, tak se trochu srovnejte.

Ano baví nás to, ale samozřejmě potrvá ještě nějakou tu chvilku, než to začne sypat.
Ale chtěla bych si nejvíc užívat dceru, zároveň bych chtěla udržet domácnost (což ne vždycky jde stihnout všechno), zároveň bych chtěla pomoct v podnikání, zároveň si chci najít i chvilku pro mě, je to začarovaný kruh a asi se nedá opravdu zvládat všechno.

Malou bych nezvládla dát na hlídání, bylo by to podle mě velké odloučení, protože jsme na sebe s dcerou zvyklé být každý den a nechápala by, co se děje a hlavně dcera je kamarádka jenom na dálku, vysvětlím :lol:. Dcera ráda pozoruje lidi, dokonce se na ně i usměje, ale jakmile se přiblíží a promluví (to ještě jakžtakž jde :lol: ) tak je konec a o chování ani nemluvím :lol:. Takže i z toho důvodu.

Ale začala si hodně zvykat na tchýni, jezdí jednou týdně a bere dceru na procházku. Chtěla by už pomálu zkoušet, vzít si dceru i na celé dopoledne :srdce:.

Zkusíme se srovnat a urovnat to :srdce:.

Děkuji za názor a hezký den,
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.23 07:46
@Lexter píše:
Máte hodně starostí. Nové podnikání, malou holčičku. Chlap se musí hlavně starat o to abyste byli zabezpečení a to sebou nese těžkosti. Možná víc než dokáže v danou chvilku zvládnout. Ty to obrečíš a to taky zrovna nepomáhá.Nic není nikdy ideální.

Děkuji mockrát za lepší vysvětlení :andel:.

Máte pravdu. Samozřejmě to není tak, že bych dělala chudáka jen ze mě a byla sobecká, uvědomuji si a čím dál tím víc si uvědomuji, že i pro něj je to těžké.

S přáním hezkého dne,
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
8444
11.5.23 07:56
@Anonymní píše:
Dovolte?
Rozhodně se mi nelíbí Váš přístup a vaše pořekadlo hamty, hamty, ať mám víc než tamty?
Za prvé vůbec mě neznáte, abyste mi tady tohle psala.
Za druhé to samozřejmě není pravda, dcera je pro mě vším! a nechápu, že si dovolíte tohle komukoliv napsat.
Za třetí jste si asi pořádně nepřečetla diskuzi ;). Protože jsem odpovídala na komentář, kde byla rada ohledně chůvy, tak jsem pouze odpověděla a pokud jste si nevšimla, tak jsem napsala, že bych to ani nezvládla dát malou k chůvě ;).

A Vase uvažování snad nemyslíte vážně? Myslím tím, co bychom dělali s dvojčátkami nebo s dítětem s postižením. Jako opravdu jste tohle napsala? Samozřejmě jako každý rodič uděláme pro své dítě všechno, ať je jich víc a nebo jsou jakákoliv!

Takže děkuji za komentář, který mi ani nepomohl a akorát mě rozhořčil!
ZAKLADATELKA

No tak si to pořádně přečti ty. Nejde snad o prachy? Fakt bylo nutný rozjíždět podnikání k malýmu děcku?
A jak děcko přestane být spavý miminko, tak je najednou milostpán rozvrkočený, že i dítě chce pozornost a čas a žena nemá čas na pracovní věci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.23 08:12
@brisco píše:
No tak si to pořádně přečti ty. Nejde snad o prachy? Fakt bylo nutný rozjíždět podnikání k malýmu děcku?
A jak děcko přestane být spavý miminko, tak je najednou milostpán rozvrkočený, že i dítě chce pozornost a čas a žena nemá čas na pracovní věci. :roll:

Si spíš neuměl představit ani podnikání ani rodičovství…

• Citovat
  • Upravit
10263
11.5.23 09:12
@Anonymní píše:
Děkuji Vám mockrát za krásný názor :kytka:.
Přesně popisujete naší situaci. Co se týče toho podniku, abych to definovala. Podnik se celkem rozjíždí a denně chodí objednávky, takže to teď celkem funguje dobře.
Vezmu si Váš názor a rady k srdci a zkusím to s manželem probrat v klidu a bez dohadů, doufám, že to vyjde :srdce:.Děkuji a krásný den,
ZAKLADATELKA

A já děkuji za Vaši reakci. Ono to podobně asi prožije hodně lidí, jen třeba různě silně reagují. A u Vás těch změn bylo fakt hodně, v podstatě se zcela změnilo prostředí, které Váš vztah rámuje. Myslím, že máte slušnou šanci najít zase formu, ve které se budete cítit dobře. Budu držet palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.5.23 13:41
@brisco píše:
A jak děcko přestane být spavý miminko, tak je najednou milostpán rozvrkočený, že i dítě chce pozornost a čas a žena nemá čas na pracovní věci. :roll:

On si stěžuje, že ona nepomáhá s podnikáním co rozjeli spolu.
Ona si stěžuje, že nepomáhá s dítětem, jak to dělal, když mu s podnikáním pomáhala.

Prostě si to nedokázali představit co zabere času rozjet podnik. A kolik zabere času péče o dítě, které už neprospí celý den.

Měli by využít co nejvíc pomoci. Místo toho, aby si si hráli na super rodiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2290
11.5.23 13:50

Máte těžké období. Často jste oba na nervy a cítíte se zneuznaní. Úplně normální stav. Musíte se o tom bavit bez výčitek, o tom jak se cítíte, abyste se pochopili a pomohli si vzájemně podle svých možností. Jste pár a máte děcko. Kousněte se a vydržte, za pár let to bude pryč. A přijdou nové problémy. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
11.5.23 13:52

Podle mě jen právě procházíte manželskou krizí. Zkusila bych ještě dát malou na hlídání (pokud to jde), vyšla bych s ním ven/večeři a o všem si prostě promluvila. Jestli to nebude možné, tak s nim ještě nějakou dobu vydržte, zkoušejte mu projevovat více lásky a náklonnosti a pak se uvidí…Buď to překonáte nebo odejdete…Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
11.5.23 14:44
@brisco píše:

Ale ono se to nějak uklepe, to je celý výsledek diskuze. A skutek utek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.23 22:25

VELKÁ ZMĚNA

Zdravím všechny :mavam:, co se připojili do diskuze a všechny čtoucí :kytka:.

Předem bych se chtěla omluvit, že jsem všem neodepsala, jako jsem to dělala zpočátku. Všechny vaše rady a komentáře jsem si přečetla, avšak než bych Vám všem odpověděla, tak to zabere velmi hodně času.

Proto Vám chci teď v jedné zprávě všem poděkovat za vaše rady a komentáře. U hodně z Vás jsem zjistila, že jste měli situaci velmi podobnou. Někteří z Vás jste v dlouhodobých vztazích zkušenější a snažili se mi vysvětlit situaci, hodně z Vás mi dalo naději, že to určitě bude fungovat :srdce:.

Ještě jednou Vám všem moc děkuji a proto bych se s Vámi chtěla podělit o výsledek a třeba pomohla dalším :srdce:.

S manželem jsme si velmi vážně promluvili, bez hádek, beze srand, prostě opravdu vážně.

Stalo se to tak že… Manžel přišel velmi zdrcený z práce, nějak se mu nedařilo, ale to tu nebudu rozepisovat. Bylo na něm vidět velké zklamání jako nikdy předtím. Manžela jsem políbila, objala ho a řekla jsem mu, že to bude dobré a že jsem s ním, snažila jsem se ho nějak podpořit a podržet. Najednou manžel z ničeho nic začal s tím, že se nám málo věnuje, že by si nás měl víc vážit a trávit s námi více času (hlavně s dcerou, protože spolu moc času netrávili) a taky že bude veselejší a nebude mít neustále špatnou náladu atd.

Po velké promluvě jsme začali fungovat zase jako rodina. Trávíme společně více času i mimo domov.
Manžel konečně tráví více času s dcerkou, chodí společně víc ven a už si spolu dokáží hrát delší dobu, dcerka mu to vrací tím, že se začíná s ním tulit, víc mu věří při krmení a začala mu říkat táta! Když se manžel vrací z práce a dcerka ho vidí přicházet, tak se celá rozzáří a také už zvládli společný večer bez maminky :srdce:.
Mám více energie, cítím se lépe, vyrovnaně, když už vím, že jsme fakt DVA na to všechno a že se konečně chápeme. Dokázali jsme to skloubit i s podnikáním. Když manžel opravdu něco potřebuje do podnikání, tak se o malou postará a já udělám práci, kterou potřebuje udělat.

Co se týče vztahu mezi námi, tak je to už mnohem lepší. Více se navzájem respektujeme, láska více jiskří, umíme si udělat hezký večer :srdce:. Jsem ráda, že jsme to vyřešili a posunuli se a že můžeme společně pro naší dcerku tvořit milující a fungující prostředí jako předtím :srdce:.

ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí