Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 píše:
Musí si rozmyslet, co chce dělat. Buď žít se lhářem, který je jinak fajn a o rodinu se stará, děti miluje a rozumí jim a rodina je pro něj všechno a nebo žít se lhářem, který i na rodinu sejří. U toho prvního případu je možné leccos spolknout, u druhého případu nelze doporučit nic jiného, než ho kopnout do pr.de.le. Nevím, který typ lháře má kamarádka doma.
No trošku se bojím, že je to ta druhá varianta. Děti mají malé, on se o ně nestará (nikdy nekoupal a tak). Když byla kamarádka ve špitále, on děti odvezl ke svým rodičům, další dny jsem je hlídala já. On prostě nemá čas hlídat děti, protože podniká. Zdá se mi, podle toho, co ona říká, že on všechno řeší tak, že to přehodí na někoho jiného a je v klidu.
@darka15 píše:
No trošku se bojím, že je to ta druhá varianta. Děti mají malé, on se o ně nestará (nikdy nekoupal a tak). Když byla kamarádka ve špitále, on děti odvezl ke svým rodičům, další dny jsem je hlídala já. On prostě nemá čas hlídat děti, protože podniká. Zdá se mi, podle toho, co ona říká, že on všechno řeší tak, že to přehodí na někoho jiného a je v klidu.
Tohle udělá 9 chlapů z deseti. To je úplně běžná věc. Pokud mají někoho, komu ty děti můžou vrznout, tak je tam vrznou. A považuju to za normální. Proč by se vysiloval, když má děti kam dát. to nic špatného není. To ještě neznamená, že svoje děti nemá rád a že se o ně neumí postarat.
@darka15 píše:
Holky, mám dotaz - kamarádka má manžela, který lže - třeba jeden její kamarád mu dohodil nějaký kšeft a přivezl k tomu nějakou ukázku výrobku (která se měla vyrábět, nějaká drahá, prý přes 30 tisíc). Její manžel zpočátku že to udělá, pak ho nadšení přišlo, ten kámoš, že chce ten vzor vrátit a tahal to z něj přes půl roku. Pak to nakonec vrátil, ale tomu jejímu kamarádovi řekl, že to je chyba té kámošky, protože ona to měla dát na poštu a vykašlala se na to. Ten kamarád s ní od té doby nemluví. Pak třeba zjistila, že jí řekl, že bude tři dny u rodičů na vesnici za městem pracovat v dílně, ale když tam za ním druhý den s dětmi dojela, nebyl tam. Přijel po mnoha hodinách, hrozně překvapený, že byl ve městě a prý vyřizoval papíry (v městě, kde kámoška s celou rodinou bydlí bydlí). No a těch lží je snad prý víc. Když s ním o tom mluví, tak on buď vinu hodí zase na ní nebo jí vyčítá, že je šaratice a pořád něco řeší a je dusno. Anebo mlčí a je dusno zase. Nevím, co jí poradit, mě by to teda štvalo, hlavně to, jak na mě hází tu vinu. Zítra se bude stavovat, ona má toho plnou hlavu, co jí mám říct?
Já bych ji vyslechla, konstatovala, že lži do vztahu nepatří a tím bych asi skončila. Poradíš ji, aby od něj odešla a pak „budeš moct“ za to, že se má po rozchodu blbě nebo třeba že jsi je chtěla rozestvat. Na tohle si každý musí přijít sám.