Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám takovýho magora doma. Když jsem ráno o půl osmé táhla dítě do školky, abych stihla být včas v práci, tak mi z postele řekl „To si jedeš poránu za*ukat?“ Nepomáhalo nic. Každá odpověď byla pro něj výmluva. Pak jsem časem přišla na to, že se to zhorší vždycky v době, kdy někoho měl. Odborně se tomu říká „projekce“. Projektoval do mě ty svý přečiny. Přitom já byla celou tu dobu věrná. Nejhorší je to vždycky v kombinaci s alkoholem, to měl dokonce vidiny, šéf mi šahal na zadek, připojila jsem se na ICQ, když on byl v hodpodě, atd. Pomohla: 1. návštěva psychologa 2. čištění kyvadlem přese mě (už jsem ze zoufalství zkusila i čarodejnice, vracely mu duši do těla) 3. věk, zklidnil se po 40. Jinak já jsem poměrně atraktivní a chlapi po mně jdou, ale mě uráželo, že mě bral jen jako sexuální objekt, ne jako člověka, který má přece poslední slovo v tom, jestli zahne nebo ne. Kdybych se vyspala s každým chlapem, který mě chce, tak nedělám nic jinýho.
Pred chvili jsem psala do jine diskuze o tom stejnem pripadu co mas ty. Pred lety jsem mela vztah kdy najednou ten dotycny zacal silene zarlit delat sceny. Jeste ted to vidim. Bylo to hrozny. Porad me podeziral ze nekoho mam a nakonec to byl on kdo uz tri mesice mel milenku. Jenze my nemeli deti ani jsme nemeli nic spolecnyho majetek atd. Takze rozchod byl jednoduchy. Chapu tedy ze tohle se radit neda.
Nezbyva ti nic jineho nez byt tvrda a prevzit tu jeho dominanci a jeho urazku mu zatrhnout hned v pocatku. Muze v tom byt spousta veci. Muze mit nejaky problem o kterem ti nerekl. Zdravotni financni pracovni. Mozna by pomohlo si toho nevsimat ale spis ho tim jeste vic nastves.
Souhlasím s anonymní009, že musíš být tvrdá. Že jestli tohle nepřestane, tak bereš dítě a odcházíš, respektive ho vykopneš z domu. Až po těchlech výhrůžkách jsem ho dohnala k psychologovi.
Jo ale ještě bacha, měl argument, že ho chci zfetovat práškama, abych si mohla v klidu šu*at. Už ani nevím, jak se mi to vlastně podařilo ho tam dohnat. Ale hned po prvním sezení přišel jak vyměněný. Celých 8 let jsem ho prosila, řvala, argumentovala a po jednom sezení u chlapa psychologa, to uznal.
Měla jsem to taky a nyní už jen málokdy. Taky to nějakou dobu trvalo než to začal chápat, že miluju jen jeho a našeho syna a o nikoho jiného zájem nemám. Hodně mě to taky štvalo, když mi řekl to, co tvůj manžel tobě. Ale já se nikdy nedám, takže jsem na něj spustila co si o sobě myslí, že má halušky či co(dokonce mě prý jednou viděl s nějakým klukem se líbat a přitom jenom špatně viděl
). Párkrát jsme se takhle už o tom hádali. Já do něj musela hučet pořád. Někteří chlapi potřebují vědět, že je jejich ženy milují. Ovšem mez by překročil ve chvíli, kdyby mi zakázal někam jít nebo mě dokonce za to uhodil.
Někdy jsem taky udělala „jako“ malinkatou žárlivou scénu, aby věděl, jaké to je. ![]()
Já mám taky doma žárlivého manžela, ale já si nedovolím někam jít bez něho, on by to nezvládl a náše manželství by šlo srát. On je jinak milionovej a na rukou by mě nosil, tak raději jdu všude s ním a spíš jsme spolu hlavně doma. Ale kdyby mi bezdůvodně řekl, jestli jsem si v práci zašukala, tak to by bylo jiné, to bych si líbit nenechala, on se cítí nejistej, myslím si, že není jistej sám sebou, možná s někým spí, takže zapracuj na tom, aby jsi zjistila, co dělá on, ubezpečuj ho o své lásce. Víc spolu mluvte, zkus se ho zeptat, co ho trápí.
@Aguuša píše:
Jo ale ještě bacha, měl argument, že ho chci zfetovat práškama, abych si mohla v klidu šu*at. Už ani nevím, jak se mi to vlastně podařilo ho tam dohnat. Ale hned po prvním sezení přišel jak vyměněný. Celých 8 let jsem ho prosila, řvala, argumentovala a po jednom sezení u chlapa psychologa, to uznal.
zakl
To je mazec. Manžel je taky schopný vymyslet úplně neuvěřitelný konstrukce, každopádně máš můj obdiv, že jsi to vydržela 8 let. A teď ještě chodí k psychologovi, nebo to fakt stačilo jednou? Nevím, jestli by se mi taky podařilo tam manžela dostat. On totiž tvrdí, že žádný problém nemá, ale já prý ráda flirtuju a provokuju
Vadí mu když se namaluju, pěkně obleču, dokonce i oholím. Chodím kvůli němu zarostlá jak neandrtálec, kdyby se mi něco stalo a odvezla mě sanitka, asi bych se hanbou propadla ![]()
@smoulinka71 píše:
Já mám taky doma žárlivého manžela, ale já si nedovolím někam jít bez něho, on by to nezvládl a náše manželství by šlo srát. On je jinak milionovej a na rukou by mě nosil, tak raději jdu všude s ním a spíš jsme spolu hlavně doma. Ale kdyby mi bezdůvodně řekl, jestli jsem si v práci zašukala, tak to by bylo jiné, to bych si líbit nenechala, on se cítí nejistej, myslím si, že není jistej sám sebou, možná s někým spí, takže zapracuj na tom, aby jsi zjistila, co dělá on, ubezpečuj ho o své lásce. Víc spolu mluvte, zkus se ho zeptat, co ho trápí.
zakl
No jo, ale to ani do práce nechodíš? Jenže jak dlouho se tohle dá vydržet…Když já na nějaký citový výlevy moc nejsem, ale zkusím se začít snažit ![]()
@Anonymní píše:
zakl
No jo, ale to ani do práce nechodíš? Jenže jak dlouho se tohle dá vydržet…Když já na nějaký citový výlevy moc nejsem, ale zkusím se začít snažit
Do práce chodím, ale to mu nevadí, vždycky mi volá, píše a já mu vždycky zavolám, miláčku za chvíli jsem doma a on už otvírá bránu, mává na mě z dálky a vaří kafíčko.
Hmm, tak můj manžel má přesně zmonitorováno odkdy dokdy mám být v práci, jak dlouho mi trvá než vyzvednu dítě a když se nedejbože někde zdržím (v supermarketu)a přijedu ověšená taškama, seřve mě mezi dveřma kde jako jsem tak dlouho a kde jsem si užívala
Neumím si představit co by dělal, kdybych měla flexibilní pracovní dobu. Plánovali jsme druhý dítě, ale v poslední době to začínám hodně zvažovat…
@Anonymní píše:
Hmm, tak můj manžel má přesně zmonitorováno odkdy dokdy mám být v práci, jak dlouho mi trvá než vyzvednu dítě a když se nedejbože někde zdržím (v supermarketu)a přijedu ověšená taškama, seřve mě mezi dveřma kde jako jsem tak dlouho a kde jsem si užívalaNeumím si představit co by dělal, kdybych měla flexibilní pracovní dobu. Plánovali jsme druhý dítě, ale v poslední době to začínám hodně zvažovat…
No nejlepší bude si udělat hezký večer, dát si vínko a v klidu si promluvit. Třeba i ho něco trápí. Nezměnilo se tvoje chování, když jsi nastoupila do práce? Jsi na něho milá, tulíš se k němu, smějete se na sebe?
S tím žárlením to člověk musí umět. Já měla přítele taky docela dost žárlivého a když jsem pozdravila kamaráda, tak mi to buď půl hodiny vyčítal nebo se se mnou nebavil. Holka, se kterou byl potom, to s ním prý umí a tím pádem ho v těch scénách krötí, ale návod nevím…
@smoulinka71 píše:
No nejlepší bude si udělat hezký večer, dát si vínko a v klidu si promluvit. Třeba i ho něco trápí. Nezměnilo se tvoje chování, když jsi nastoupila do práce? Jsi na něho milá, tulíš se k němu, smějete se na sebe?
zakl
Máš určitě pravdu, blbý právě je, že jsem dost utahaná z práce (prcek má teprve 2 roky), po nocích vařím, uklízím, dělám ještě nějaké přípravy do práce, manžel mi v domácnosti moc nepomáhá, navíc má jiný denní režim, chodí do práce brzičko ráno, takže většinou jde spát v 8 večer s prckem a pak už se nevzbudí, kdežto já naopak chodím spát hodně pozdě v noci. Ono pořádně ani není kdy si to vínko dát
Jenže do práce musím, v našem rozpočtu je můj příjem celkem podstatný. Je fakt, že se v poslední době dost hádáme i kvůli tomu, že si myslím, že když taky pracuju, mohl by mi doma víc pomáhat, celkově je to teď divný, ale to žárlení je ze všeho nejhorší, to poslední na co mám náladu je hledat si milence. I když by se mi ty jeho scény asi snášely líp ![]()
Po tomhle příspěvku.
Má sebevědomí hodně dole. Začala si pracovat, jsi skoro nezávislá. Nemá kontrolu po celou dobu co děláš. Vidí, že jsi atraktivní a ztrácí půdu pod nohama. Už není ten macho rodiny, co byl i kvůli penězům a to chlapům hodně vadí.
Může třeba pomoci tím, že pro malou zajde sám a nakoupí podle seznamu a pak by jste měli více času pro sebe.Nebo se střídat ve vaření. Jeden týden on, druhý týden ty. Možná by pochopil, že už nemáš energii ani na toho milence.Za dva měsíce jdu po mateřské do práce a jsem hodně zvědavá, jak to bude u nás vypadat.
Přeji hodně sil, aby jsi vyřešila svůj problém hodně brzy. ![]()
A co to obrátit v žert? Na otázku - kdo ho tam dneska měl - říci třeba - dneska Franta… To by byla asi moje prvotní reakce.
Jinak chorobná žárlivost je psychická porucha, se kterou by se dalo možná něco dělat, kdyby chtěl sám manžel. Myslím s odborníkem. Jsem přesvědčená o tom, že s chorobně žárlivým člověkem dlouhodobě nevydrží žádný partner a vztah jde nakonec vždy do hajzlu. Není to k žití, časem by se ti zhnusil. Až bude v klidu a v dobrém rozmaru, třeba po milování, bych mu vysvětlila, že žárlí naprosto neopodstatněně, neb mám ráda jen jeho, ale že tou přehnanou žárlivostí by mohl náš vztah pokazit a měl by to začít nějak řešit, než mě opravdu nažene do náruče někoho jiného…