Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vermion - další představu nevím - jednak z důvodu popsané „nekomunikace“ a tchyni je 60 a je zdravá jako řípa, takže předpokládám ještě min. 15 let setrvalý stav.
@lenka l a tchýně je nějak bez peněz -myslím, třeba že je na nějakým minimum a tak??
@lenka l píše:
Mar__tanka198- já si myslím že by bylo fér kdyby mi řekl něco jako „máma mi dala půlku baráku a je potřeba abych tam něco opravil a bude to stát tolik a tolik co ty na to?“ a ne že se všecho dovím tak nějak náhodou a když se sama zeptám, tak „vycouvá“ ale třeba se pletu a proto se prám jak to chodí jinde a co je normální a co už ne.
Já myslím, že ti to tvůj muž neřekl proto, že jsi vůči „té staré zapšklé škatuli bez chlapa“ zaujatá a věděl, že bys udělal dusno.
V normální rodině si matka nepotřebuje děti nějak „zaháčkovat“. Podívej se na svoje dítě. Kdyby si našlo partnera, který by tě neměl rád a nonechalo se od tebe odehnat, měla bys pocit, žes ho dobře vychovala?
Pokud máte problémy s penězma, zkus to v klidu nadnést. Bez hodnocení tchyně, jejího domu i dalších věcí. Pokud je nemáte, prostě se smiř s tím, že mámě pomáhá. Nakonec investuje do svého.
@kvaček no jestli má důchod…možná i vdovský utáhnout z toho sama barák…nevím nevím ![]()
@lenka l když nenapíšeš detaily, těžko posoudit, kde je vina ![]()
a jestli ty jsi nepřející snacha, nebo ona je zapšklá tchýně…
pravda bývá někde uprostřed.
Přijde mi, že ty řešíš hlavně tchýni(ona je ta potvora, co využívá tvého muže a „nejpíš“ ho proti tobě bude i štvát), ale přitom bys očividně měla spíš řešit to, proč má manžel potřebu před tebou takto důležité věci tajit.
Kvaček: Tak to opravdu nevím ale donedávna chodila do práce a teď je v důchodu
Jinak jo, barák napůl taky považuju za „nebezpečný“…
ale opět, nevíme, jak to maj, možná se tak s mámou dohodli, budou mít barák napůl, mámě to tam daj trochu dopucu, aby mohla v klidu dožít a pak barák prodaj a peníze si rozdělí… ![]()
Ona je „kluky“ strašně fixovaná (manžel je z obou mladší), já jsem jí ho „ukradla“ a ona si myslí že mají za povinnost jí celý život dělat společnost a něco jako partnery. To je celý problém a ona na tom nehodlá nic měnit. N
@Mar__tanka1983 píše:
Jinak jo, barák napůl taky považuju za „nebezpečný“…
ale opět, nevíme, jak to maj, možná se tak s mámou dohodli, budou mít barák napůl, mámě to tam daj trochu dopucu, aby mohla v klidu dožít a pak barák prodaj a peníze si rozdělí…
To si myslím taky. Kdyby dědili, stejně to bude napůl ![]()
My měli v rodině případ, kdy tetička odmítala jakékoliv rekonstrukce (až umřu, tak si to třeba zbořte, ale teď nic měnit nebudeme) a přitom jí střechou teklo atd., takže po její smrti jsme dostali vyloženě ruinu.
@lenka l píše:
Ona je „kluky“ strašně fixovaná (manžel je z obou mladší), já jsem jí ho „ukradla“ a ona si myslí že mají za povinnost jí celý život dělat společnost a něco jako partnery. To je celý problém a ona na tom nehodlá nic měnit. N
Já si taky myslím, že by si měli rodiče a děti dělat společnost celý život. Naopak si myslím, že není morální nechat mámu-důchodkyni v chátrajícím domě samotnou a přijet leda na Vánoce ![]()
Já třeba chápu pomoct rodičům, ale takovou pomoc bych teda nechtěla, aby manžel poskytoval.. Už z toh důvodu, že jsem zažila, situace ja v přímém prožití tak z doslechu, kdy mi v rodině příbuzná plakala, jak lidi za 10 let zapomínají co se dřív řeklo a peníze jim zaslepí oči..
Prostě pomoc ano, pujčit peníze makat na domě, ale ne finančněa někým
No, ja bych mela nejvetsi problem s tim, ze ty na ten dum narok nemas, protoze ho dostal manzel a dary do SJM nepatri (pokud se pletu, tak me opravte).
Ale zaroven se z vasich spolecnych penez barak financuje.
Pokud nemate prachy a to tak ze je opravdu nemate, trvala bych na tom, ze tam zadne penize nepotecou…
Co se tyce stare zapskle baby, tak to radu nemam. Ale vadilo by mi taky, ze tam manzel travi kazdou sobotu - prece jen je v praci cely tyden, tak bych chtela aby o vikendu pomahal doma a jeden vikend na stridacku s brachou treba u mamky…
Já bych manžela v klidu zeptala, jak mají „rekonstrukci“ domečku naplánovanou. Pochopitelně ne stylem „můžeš mi, prosím, říct, co ještě si TVOJE MATKA navymýšlela? já jenom, abych věděla, kolik nás to sponzorování jejího pohodlíčka bude stát, víš…“
Tak to ne.
Vzhledem k tomu, že jí pořídili lino a bojler, newvypadá to na něujaké velké opravy. Ale kdo ví… Já chápu, že bys vyšilovala, kdyby tchyni postavili vířivku a vy byste měli třicet let starou vanu. Nicméně funkční bojler mi nepřipadá jako žádný zvláštní luxus.