Manžel vráží peníze jinam

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42526
16.4.20 13:30
@Anonymní píše:
Ahoj. O víkendu jsem se „nahodou“ dozvěděla, že manzel za poslední 2 roky vrazil (pro me) docela dost penez, asi 15 tis., do domu rodičů - nutne opravy atd. Potíž je v tom, že je to 2generacni dům, v pri zemi bydlí tchán s tchyni, v patře sestra s manželem a detmi. Desne me to naštvalo. Se švagrovou se v lásce zrovna nemame, podle mě je hrozně vycurana. Má slušně vydelavajiciho chlapa (vime, kolik bere - ma nadprůměrný plat). Já jsem na RD a kolikrat musim manzelovi vysvětlovat, za co jsem utratila „tolik“ penez - jidlo, domacnost, deti. U moře napr. jsme nebyli, co se starší dcera narodila (5 let), dům dáváme dokupy pomaličku, penez neni nazbyt. Pohádali jsme se, on tvrdí, že to dělá kvuli rodičům (investice do společných prostor), já to beru tak, že tam bydlí s dcerou (na kterou dům prejde), tak chci šetřit pro SVOU rodinu. Podotýkám, že ona už má deti větší a chodi normalne do zaměstnání, já jdu až za rok. Jsem vytocena a nedokážu se přes to přenést. Jak byste to brali vy? Anonym, třeba Lida

Tak mně by vadilo, že se se mnou neporadil. My nejsme nijak bohatí, vychovávali jsme čtyři děti a až teď jsme na tom finančně trošku líp, a taky celé manželství zdokonalujeme dům a zahradu. Prachy máme na společném účtu a výdajích rozhodujeme společně. Ale taky vypomahame tchýni, která na tom není po smrti tchána moc dobře finančně, žádné extra částky to nejsou, ale taky by se to nastřádalo, tu nakup v obchodě, tam v zahradnictví, když kupuji sobě, vezmu jí. A prachy většinou nechávám být, protože mi po mateřské často hlídala děti, a já nemusela na ocr. Promluvte si o tom, nejlépe v klidu. A držím palce, ať to dobře dopadne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
16.4.20 14:11

Na jednu stranu chápu, že 15 tisíc může být z tvého pohledu hodně,
na stranu druhou jsou to peníze jeho, jsou to jeho rodiče kteří do něj dali jistě nemalé prostředky a tak je správné, že jim to vrací…
Kdyby ty peníze naházel do beden, koupil si mobil nebo hodinky, bylo by to lepší?
Kazit si vztah kvůli penězům mi přijde hloupé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
16.4.20 15:39

Nejvíc by mi vadilo, že to s tebou neprobral předem :nevim: obzvlášť, když tobě kontroluje nákupy.
Promluvila bych mu do duše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
16.4.20 15:43

@Premek_Orac No tak jestli jsou manželé, tak jsou to peníze společné… a já teda nevidím důvod strkat peníze do baráku, kde bydlí další sourozenec, který to navíc ještě zdědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
16.4.20 15:43

Záleželo by na co to bylo.. Jeslti je to něco, co bude sloužit, rodičům- např. v kuchyni v jejich ložnici atd. a nebo by to bylo něco, co slouží všem v době. To si myslím, že na starost těch lidi co tam bydlí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
16.4.20 22:00
@Anonymní píše:
Ahoj. O víkendu jsem se „nahodou“ dozvěděla, že manzel za poslední 2 roky vrazil (pro me) docela dost penez, asi 15 tis., do domu rodičů - nutne opravy atd. Potíž je v tom, že je to 2generacni dům, v pri zemi bydlí tchán s tchyni, v patře sestra s manželem a detmi. Desne me to naštvalo. Se švagrovou se v lásce zrovna nemame, podle mě je hrozně vycurana. Má slušně vydelavajiciho chlapa (vime, kolik bere - ma nadprůměrný plat). Já jsem na RD a kolikrat musim manzelovi vysvětlovat, za co jsem utratila „tolik“ penez - jidlo, domacnost, deti. U moře napr. jsme nebyli, co se starší dcera narodila (5 let), dům dáváme dokupy pomaličku, penez neni nazbyt. Pohádali jsme se, on tvrdí, že to dělá kvuli rodičům (investice do společných prostor), já to beru tak, že tam bydlí s dcerou (na kterou dům prejde), tak chci šetřit pro SVOU rodinu. Podotýkám, že ona už má deti větší a chodi normalne do zaměstnání, já jdu až za rok. Jsem vytocena a nedokážu se přes to přenést. Jak byste to brali vy? Anonym, třeba Lida

Opravdu ti stojí 15 tis. Kč za to rozčilovat se a zakládat vlákno na internetové diskusi?
Pokud rodiče potřebovali opravit nebo upravit dům, tak co by jim nepomohl.
Ty bys to pro své rodiče neudělala? Já ano, bez mrknutí oka a bylo by mi úplně jedno, kdo barák dostane.
Mohl ti o tom ale říct, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.4.20 21:50

Když pominu, té 15 tisíc mám furt v kategorii „přijatelné pro soukromé účely“, tak je chyba, že ti to neřekl.

Ale na pomocí vlastním rodičům nevidím nic špatného a tvůj argument, že chceš ty peníze pro svou rodinu nedává z jeho pohledu smysl, protože jeho rodiče jsou furt jeho rodina, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.4.20 21:52
@Janasas píše:
Záleželo by na co to bylo.. Jeslti je to něco, co bude sloužit, rodičům- např. v kuchyni v jejich ložnici atd. a nebo by to bylo něco, co slouží všem v době. To si myslím, že na starost těch lidi co tam bydlí..

8o fakt? Řešila bys jestli za ty prachy opravili branku, nebo koupili poličku do kuchyně?

Kruci, můj chlap vůbec neví, jaké má štěstí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
20.4.20 16:44

@Bábrdl tak pokud tam mají syna a nevěstu, tak asi kdyby jim tam dělal bránu, a opravoval jim fasádu, pokud se nestěhují tak asi ano..
Nevím co je na tom nelogické, spíš, že by dělal ze sebe blbe, kdyby jeho bácha, seděl na zadku, rodičům an nic nepřispěl a jenom se mu za zády smál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.20 17:22

Mě by fakt zajímalo, jak je to s tím barákem. Zdá se mi podivné, že mám 2 děti, dvougenerační dům a ten dům přepíšu jen na jedno dítě a druhé nedostane nic. A ještě si od toho „ošizeného“ dítěte nechám finančně vypomáhat. Vám to nepřijde divné? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
20.4.20 18:22

@DoktorkaZorkaHorká přijde, ale proto jsem reagovala na situaci tady ne celkově.. Protože, kdybych napsala jak třeba mi jsme,, přišpěli,, mým rodičům, že jsme chtěli, nic jsme nechtěli jakože vrace, a nebo tak nějak, prostě dar, tak by to bylo taky dost.. Ale to je, že i já i manžel prostě jim udlěáme jak jedné tak druhé straně radost, ale jako manžel má stejnou situaci, že jeho sestra s dvěma dětmi a manželem, bydlí u tchýně, a její manžel vydělává dost, tchán taky, a kdyby tam manžel jezdil a platil jim třeba dlažbu a nebo jiné věci a on nic, tak by mi to fakt vadílo.. kdyby domácí seděl na zadku a nic… ale reatuji na to co se psalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
20.4.20 18:40

@DoktorkaZorkaHorká tak podle mne 15tisic neni zadna financni vypomoc. Kdyz uz pominu, ze na baraku za to vlastne nic neporidis, tak jeho rodice do syna investovali behem jeho zivota neporovnatelne vice.

Ja cekal podle brutalniho nazvu, ze ty penize haze do beden nebo nemanzelske dite a on jen jednorazove pomohl rodicum castkou, ktera nestoji za rec. Spis ctu z prispevku zakladatelky velkou nenavist a zavist ke svagrove, ktera se lip vdala a proto dela tuhletu „bouri“ ve sklenicce.

Příspěvek upraven 20.04.20 v 18:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
20.4.20 18:41

@Chytrak taky souhlasím s tou nenávistí, ale ono celkově se blbě píše názor, takto, když člvoěk nezná opravdu tu situaci z obou stran

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.20 19:18

Mně to přijde neuvěřitelný, že by dělali rodiče takové rozdíly… Myslím si, že to celé bude trochu jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56131
20.4.20 19:21
@Chytrak píše:
@DoktorkaZorkaHorká tak podle mne 15tisic neni zadna financni vypomoc. Kdyz uz pominu, ze na baraku za to vlastne nic neporidis, tak jeho rodice do syna investovali behem jeho zivota neporovnatelne vice.

Ja cekal podle brutalniho nazvu, ze ty penize haze do beden nebo nemanzelske dite a on jen jednorazove pomohl rodicum castkou, ktera nestoji za rec. Spis ctu z prispevku zakladatelky velkou nenavist a zavist ke svagrove, ktera se lip vdala a proto dela tuhletu „bouri“ ve sklenicce.

Příspěvek upraven 20.04.20 v 18:42

Asi tak.15k nestoji za rec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová