Manžel zavisly na matce

12
15.10.22 22:36

Manžel zavisly na matce

Zdravím všechny a zároven prosím o názor.
Jsem s manželem 24 let a máme tři děti. Tchýně byla vždy na manželovi hodne závislá a on na ni. Vzniklo spoustu hádek a sporů které nakonec dopadly tak, ze jsem s tchyni pretrhala veškere kontakty a 8 let jsme se nestykali. Tchyně si totiž připadá jako paní mé domácnosti, matka mých detí a někdy si tak říkam, že si připada jako manželka svého syna.Syn je vždy na straně své matky, denně ji volá a informuje ji jak jsme travili den, co přesně dělal v práci. Po 8 letech jsme se potkali a ja ji pitoma pozvala k nam na kafe. A to byla ta nejvetsi chyba. Po roce je opet situace na bodu mrazu a ja opet utla kontakt. To se proste neda. Vypisuje urazlive sms memu synovi (16 let),protoze se ji nelibi jak se obleka, jaky nosi uces atd. Manzelovi to prijde v poradku a dnes mi nadaval do krav, ze jsem ja udelala mrzutost a ze jeho matka ma plne pravo mluvit do vychovy a psat svuj nazor, ale naopak to nefunguje.Ja a deti nesmime psat svuj nazor na ni. Jsem znechucena a zvazuji odchod od manzela. Mam opravdu jen ja nazor, ze tchyne nema pravo se cpat do nasi rodiny a urazet nase deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.10.22 22:48

Synovi je dost na to aby věděl jak se bránit. Buď babku utne nebo přeruší kontakt. Jestli tě život s manželem nebaví a omezuje a děti už nejsou malé tak to ukončí. Ty sama musíš vědět jestli je situace únosná. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12
15.10.22 22:52

Syn ji velmi slusne napsal co si mysli a jiz se s ni stykat nechce. Vim, ze je situace neunosna, ale mam strach jak to zvladnu po financni strace. Jsem na rodicovske dovolene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 22:58

Z popisu je asi tezke rict, jak moc je situace neunosna. Ze neco rekne na obleceni, to mi prijde u prarodicu skoro evergreen… Pak tvemu chlapovi muze prijit, ze delas ohen na strese kvuli prkotinam.

Ale zjevne je problem u vas hluboky.

Ja ti jen muzu napsat, ze kamaradka z tohohle neodesla a po 30 letech ziji v podstate dvoji zivot. Manzel bere deti ke sve matce tajne, deti maji zakazano kamaradce o navsteve rikat, on s matkou tajne vola, tajne ji navstevuje. Je to, jak kdyby mel milenku. Kdyz kamaradka jednou za cas tchyni vidi, tak zjisti, ze vi o jejich zivote uplne vsechno, doslova kazdy prd, kdy neuklidila, kdy spalila veceri, kdy deti mely rymu atd. A pritom to vypada, jako by se s ni nikdo moc nestykal, pritom ona vi, ze manzel je u ni temer denne. Je to psycho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.22 22:59
@Janina40 píše:
Syn ji velmi slusne napsal co si mysli a jiz se s ni stykat nechce. Vim, ze je situace neunosna, ale mam strach jak to zvladnu po financni strace. Jsem na rodicovske dovolene…

Určitě to bude náročné. Kamarádka s dvěma dětmi odešla před Vánoci. Sice neplatí nájem neboť bydlí u rodičů ale musela udělat komplet byt. Dávají to. Našla si práci na pár hodin. Něm tam si prividela. Víš co? Takhle spokojenou a živou jsem ji viděla naposledy na škole :srdce:.

• Citovat
  • Upravit
12
15.10.22 23:01
@Anonymní píše:
Z popisu je asi tezke rict, jak moc je situace neunosna. Ze neco rekne na obleceni, to mi prijde u prarodicu skoro evergreen… Pak tvemu chlapovi muze prijit, ze delas ohen na strese kvuli prkotinam.

Ja ti jen muzu napsat, ze kamaradka z tohohle neodesla a po 30 letech ziji v podstate dvoji zivot. Manzel bere deti ke sve matce tajne, deti maji zakazano kamaradce o navsteve rikat, on s matkou tajne vola, tajne ji navstevuje. Je to, jak kdyby mel milenku. Kdyz kamaradka jednou za cas tchyni vidi, tak zjisti, ze vi o jejich zivote uplne vsechno, doslova kazdy prd, kdy neuklidila, kdy spalila veceri, kdy deti mely rymu atd. A pritom to vypada, jako by se s ni nikdo moc nestykal, pritom ona vi, ze manzel je u ni temer denne. Je to psycho.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
15.10.22 23:05

Je to klasický toxický vztah mezi nimi. On je typické „zlaté dítě“. To už nezměníš. Zvaž svoje možnosti (vydržela jsi to dlouho), se třemi dětmi se osamostatnit asi nebude jednoduché, ale možná Ti za to děti jednou poděkují. A vyměň jim v mobilech SIM karty. Tchyně i Tvůj manžel evidentně trpí nějakou psychickou poruchou.
Nenech si nadávat do krav, nezasloužíš si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
15.10.22 23:10
@Anonymní píše:

Tak to fakt psycho. Přitom by stačilo kdyby se všichni trošičku ukáznili. Kamarádka byla více tolerantní, manžel nebyl slepičí prd.elka a tchýně byla trochu víc diskrétní a netroubila ven, co všechno ví. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 23:17

Jako taky máme doma něco podobného. Kolikrát se divím co všech tchýně ví a kolik fotek vlastně má když já ji žádnou neposlala. Často s matkou konzultuje věci, které by měl řešit semnou. Třeba koupi bytu. To mi řekli jen tak mimochodem :nevim: :roll:. Když mluvím já tak on neslyší? Matku slyší. Pokud jsem někam všichni, vždy mě tak nějak odstrčí. Buď měním stranu nebo jdu za nimi :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
34322
15.10.22 23:23

Jak ma po jednom kafi telefon na vnuka…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.10.22 23:31

S vnukem je v kontaktu celou dobu nebo si snad myslite, ze by manzel dopustil, aby nevidala deti? Tech 8 let navstevoval tchyni i s detma. Deti tam nechtely jezdit, ale manzel zavelel a jelo se. Deti me pak vypravely jak je vychovavala. Neslo o jedno kafe. Jak pisi v prispevku po roce jsem to opet utla. Pozvanim na kafe to zacalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.10.22 23:36
@Anonymní píše:
Jako taky máme doma něco podobného. Kolikrát se divím co všech tchýně ví a kolik fotek vlastně má když já ji žádnou neposlala. Často s matkou konzultuje věci, které by měl řešit semnou. Třeba koupi bytu. To mi řekli jen tak mimochodem :nevim: :roll:. Když mluvím já tak on neslyší? Matku slyší. Pokud jsem někam všichni, vždy mě tak nějak odstrčí. Buď měním stranu nebo jdu za nimi :nevim: :think:

Presne. Ja taky jen ziram a nechapu kdy to stiha ji o vsem informovat. Nechapu to. Mela by byt rada, ze ma syn manzelku co mu vytvari hezky domov a figurovat uz jen jako babicka co miluje sve vnoucata a uziva si to.Ale ne ona se stara o veci do kterych ji vubec nic neni. A manzel to vidi jako normalni. Fakt nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.10.22 23:43
@Anonymní píše:

U nas je to hodne hluboky problem. Tchyne urazi slovne a zakerne se ustepacne dotyka temat ktera syna trapi. A obleceni je to nejmensi. A me manzel nadava do krav a to v tom lepsim pripade. Co cekat od takove zenske. Vychovala ho podle sebe a takhle to dopadlo. Vydrzela jsem to, ale trikrat jsem podavala zadost o rozvod. Nikdy jsem nemela silu to dotahnout do konce. Bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
15.10.22 23:53

Ne, tchýně nemá právo ti kecat do rodiny a urážet. Jenže od toho tu má být právě manžel a mít všech pět pohromadě,
aby matku usměrnil. Manžel má fungovat jako filtr a nárazník a ne svojí matce v tomhle asistovat.
Podobně těsný vztah partnera s maminkou jsem zažila jednou, vadilo mi to strašně, takže do dvou let rozchod. Představa mít takového celoživotního partnera, co popisuješ, pro mě byla naprosto ponižující. Proto mě fascinuje, že jsi s ním 24 let… Čímž neodsuzuju, jen se divím, jak je to možný?
A to ti běžně nadává? Do krav nebo jinak… A jak na oplátku říkáš ty jemu?

• Citovat
  • Upravit
76638
15.10.22 23:55

@Janina40 no jo, hluboký problém, nadává ti do krav, ale pořídíš si po 22 nebo kolika let, ještě třetí dítě :nevim:
tak buď to tak hrozné nebylo, nebo nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria