Manželka se zamilovala do kolegy

31
19.7.17 11:03

Manželka sa zamilovala do kolegu

Dobry den, mozno mi trocha pomoze vypisat sa zo svojho problemu a mozno tu najdem aj par dobrych postrehov, ktore mi trochu otvoria oci. S manzelkou sme 8 rokov, 4 roky manzelia. Mame dceru 1,5r. Byvame spolu od zaciatku vztahu. Pred tym sme boli kolegovia 4-5 rokov. Dali sme sa do kopy az ked sa nase pracovne cesty rozisli. Cize manzelka ma poznala ako kolegu, ako kamarata a mala cas ma spoznat aj ako partnera. Pocas vztahu sme mali aj nejake problemy prameniace z nasich povah (manzelka velmi dominantna, tvrdohlava, cielavedoma, zodpovedna) (ja taky ten trocha lahkovaznejsi typ, ale ziadne problemove spravanie, ziaden alkohol, drogy, automaty a pod. skor moj problem bola mensia miera komunikacie smerom k manzelke). Celkovy pohlad na nas vztah a manzelstvo je ale pozitivny. Plne albumy fotiek zo spolocnych vyletov, dovoleniek, rodinnych akcii a domacej pohody… Po narodeni dcery sme sa vymenili na materskej. Pol roka som bol doma s dcerou. (nadherny cas) pocas toho obdobia sme sa zacali viac a viac hadat a odcudzovat. Manzelka mi vycitala, ze som sa nafixoval na dceru (podla mna to nie je pravda) ja som manzelke vycital, ze na mne vidi len same negativa (v podstate celodenne som pocuval, co som spravil zle, co som nespravil, co chce robit, co ja musim robit…) Cize manzelka na mna v svojej kodovanej reci volala, ze potrebuje, aby som sa k nej spraval inak, ale sama sa ku mne spravala tak, ze ma to od nej tahalo prec. Potom som uplnou nahodou (mala moju absolutnu doveru, nikdy som jej nic neprehladaval) dozvedel, ze si pise s kolegom (ja kancelarsky pracovnik, on manazer) konfrontoval som ju s tym zistenim, priznala to, ze sa mi sama chcela priznat. Chcel som aby to okamzite skoncila a my aby sme sli do poradne. Aby sme zabojovali o vztah, manzelstvo a kompletnu rodinu. Poradnu odmietla, manzelka zacala rozpravat, ze ma pocit, ze ho pozna cely zivot, ze ju velmi zasiahol, ze vie fungovat presne na jej vlne… On doma nefungujuce manzelstvo a dve deti, vraj sa chce rozvadzat… Trva to uz vyse 10 mesiacov. Doma sa s manzelkou obchadzame. Nerobime ziadne sceny, nehadame sa, nekricime. Domacnost funguje so vsetkym ako normalne. Upratujem, nakupujem, staram sa o dceru, chodime na sobotne nakupy, na kavu a pod. Skoro ako normalna rodina. Manzelka mi par krat vravela, ze mi vlastne davala sancu, aby som sa zmenil, aby som na sebe pracoval. Ale mne sa to proste neda. Neda sa mi to robit ako podmienku, ze zmen na sebe toto a toto a ja sa k Tebe vratim… Hlavne, ked sa pozriem okolo seba, tak nie som urcite z tych zlych chlapov. Vzdal som sa konickov, vzdal som sa sportu, vzdal som sa kamaratov. Vsetok cas som travil s nou, snazil som sa maximalne vyhoviet jej poziadavkam a len malokedy som si chcel presadit nieco svoje. Cely cas som samozrejme bez sexu. Uz mi to trochu kvapka na nervy (manzelka ma stale pritahuje) ale vnutorne citim, ze pokym je medzi nami niekto treti, tak sa neviem premoct a robit nejake ustretove kroky smerom k manzelke. Ked sme mali zopar rozhovorov, tak sama povedala, ze je to chyba nas dvoch. Ze obaja mame vinu. Ked vsak ide o riesenie, tak len ja som ten, kto ma na sebe pracovat. Najviac ma na celej veci mrzi, ze nase dieta nedostane sancu na kompletnu rodinu, ze ona si privedie noveho chlapa, co bude vychovavat moje dieta, ku ktoremu mam silny vztah. Som ako na horskej drahe. Raz mam pocit, ze v sebe mam silu ten rozchod ustat a chcem, aby sa uz konecne ten vztah skoncil. Inokedy citim pochybnosti, ze ci som predsa len nemal viac bojovat a snazit sa o zachranu. Oni sa stretavaju v praci (su kolegovia) chodili spolu do kina, (obajvil som aj fotku, ako boli na spolocnej lyzovacke, kde bolo viacero ich kolegov, pricom spali v jednom penzione) Tvrdi mi, ze ma fyzicky nepodviedla (pre mna je to vec definitivneho zlomu, uz by som si ju nemohol vazit) Momentalne stretavanie utlmili (neviem ako to maju v praci) ale kazdodenne si vypisuju. Ten chlap ju taha do spolocneho byvania. Tych 10 mesiacov uz zacina byt na mna ozaj vela… chvilu som chodil aj psychologovi. Po tom ako mi daval rovnake otazky ako moj najlepsi kamarat som sa rozhodol skoncit s navstevami a viac sa stretavam s kamaratom. Ten ma podrzal najviac.
Davali ste niekto doporiadku vztah po takto dlhom obdobi? Ako ste v sebe znovu nachadzali doveru v partnera? Mate dobre skusenosti so striedavou starostlivostou? Mame predbeznu dohodu, ze sa manzelka nebude branit striedavej starostlivosti v pripade rozvodu.
Dakujem za rady, postrehy, nazory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12622
19.7.17 11:13

No obávám se, že už tě čeká jen ta střídavá péče, i kdyby to manželka skončila, tak ji stejně nedovedeš odpustit což je dost pochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
19.7.17 11:20

Takže ona má deset měsíců bokovku (že tam nic fyzického nebylo nevěřím ani omylem), ty vše odstřihneš, skáčeš na písknutí, ona neudělá nic pro zlepšení vztahu a ty přemýšlíš, co teda ještě vylepšit a jak jí znovu věřit? Tak to teda prrrr. Místo psychologa bych vyhledala rozvodového právníka a začala řešit střídavku. Možná to je poslední šance, že by se žena mohla chytnout za nos a začít se snažit o udržení rodiny. Totálního podpantofláka si neváží, začni se chovat jako chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
19.7.17 11:26

„Vzdal som sa konickov, vzdal som sa sportu, vzdal som sa kamaratov. Vsetok cas som travil s nou, snazil som sa maximalne vyhoviet jej poziadavkam a len malokedy som si chcel presadit nieco svoje. Cely cas som samozrejme bez sexu.“

Tak tady je asi ta chyba… Tezko si vazit chlapa, ktery se plne podridi. Zacni chodit mezi lidi, sport, pivo… Treba si uvedomi, ze te nema tak jisteho, jak si myslis. Ja, ani vetsina ostatnich zen, bych s takovym chlapem byt nemohla.

Jinak je mi te samozrejme moc lito, je videt, ze se opravdu snazis - ale nekdy mene je vice. Manzelka te poznala jako aktivniho spolecenskeho muze a zmenil ses v domaci putku, ktera se ve vsem podridi… Co k tomu dodat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
19.7.17 11:27

@NSKWSK : „Vzdal som sa konickov, vzdal som sa sportu, vzdal som sa kamaratov. Vsetok cas som travil s nou, snazil som sa maximalne vyhoviet jej poziadavkam a len malokedy som si chcel presadit nieco svoje. Cely cas som samozrejme bez sexu.“
Přeorientuj se na cuckold, pak budete všichni šťastni. Nebo ji pošli zpátky na mateřskou a začni se chovat jako chlap (ne jako macho), ale jako rovnoprávný partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@XYZ1234 píše:
Takže ona má deset měsíců bokovku (že tam nic fyzického nebylo nevěřím ani omylem), ty vše odstřihneš, skáčeš na písknutí, ona neudělá nic pro zlepšení vztahu a ty přemýšlíš, co teda ještě vylepšit a jak jí znovu věřit? Tak to teda prrrr. Místo psychologa bych vyhledala rozvodového právníka a začala řešit střídavku. Možná to je poslední šance, že by se žena mohla chytnout za nos a začít se snažit o udržení rodiny. Totálního podpantofláka si neváží, začni se chovat jako chlap.

Bohuzel to vidim podobne. Manzelka si Te nevazi a neocenuje Tvuj prinos rodine, Tva povaha a obetavost ji neimponuji. Bohuzel se k sobe zalozenim nehodite. Coz neznamena, ze jina zena by z Tebe nebyla nadsena a nebrala Te vsemi deseti. Je to podle me o te konstelaci mezi vami. Take bych zacala resit rozvod a bud se zena vzpamatuje nebo bude lepsi, kdyz tahne k milenci a vy se budete v peci o dite stridat. Hodne stesti. Je mi jasne, ze kdyz obetujes rodine vse, ze je toto horke sousto a velke zklamani. Zena si Te nezaslouzi a radila bych Ti do budoucna jednat asertivne a myslet vice na sebe. Mas co nabidnout a zaslouzis si respekt a slusne chovani.

Příspěvek upraven 19.07.17 v 11:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306

Myslím, že pro jinou paní budeš dobrá partie i bez toho, aby jsi se musel výrazně měnit. Začni se starat více o dceru a o sebe, odkláněj peníze, dokumentuj její nevěru, mohlo by se ti to hodit. Chlapi co tu psali podobné příběhy nakonec dopadli všichni stejně. Neplýtvej energií, ona je zamilovaná a pálí mosty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.17 11:30

Hele, tohle jsem četl… v knize mého života. Co chceš napsat? Pokud manželka nebude chtít manželství „opravit“, tak jedna ruka netleská a najdi si dobrého rozvodového právníka. Když se žena zamiluje, tak prostě původního partnera zahodí, a tím procházíš právě teď ty, soudě podle popisu. Ona si musí sama v sobě obhájit, proč se zamilovala do jiného. A stejně bude své kroky obhajovat vůči okolí. Očekávej „psí hlavu“, očekávej bohužel dost nepříjemná překvapení. Podle zkušeností mých bych řekl, že hledej toho právníka. Podle zkušeností jiných mužů… už máš v telefonu číslo na právníka?

Vítej v klubu :,(

• Citovat
  • Upravit
31
19.7.17 11:36

Dakujem za nazor. Tazko sa opisuje komplexne nasa situacia. A opisal som sa ako uplny „ňouma“. Ano, pred tym, ako sme zacali spolu zit som bol aktivny. Ked sme zacali spolu zit, boli sme aktivny ako par. Mne to neprislo ako podpapucnictvo, ale ako normalne budovanie vztahu. Obmedzil som kamaratov, obmedzil som vikendove vychadzky na pivo, obmedzil som sporty a nasiel ine, ktore som vedel lepsie sklbit s nasim spolocnym zivotom.
Momentalne sa vraciam do „starych“ kolaji. Oprasil som kamaratstva, chodim si sadnut na pivo (ziadne opijanie) zacal som zase so sportom (lozenie po skalach, turistika, beh, volejball) zacal som si maximalne uzivat kazdu volnu chvilu s dcerou. Manzelku som v podstate odstrihol. Mozno to je dovod, ze sa este stale nerozhodla zdvihnut kotvu. Ze vidi, ze ja dokazem bez nej zit plnohodnotny a naplneny zivot. Ja som jej povedal, ze s jej povahou neverim, ze dokaze zit s chlapom, ktry si privedie (tiez na striedavku) domov dalsie dve cudzie deti. Ona ma problem pristupovat k nasemu dietatu. Je velmi direktivna a vyzadujuca poriadok, pravidla, organizovanost… Dcera uz bola v stave, ked vsetko chcela vykonavat len so mnou. Ja by som potreboval, aby ona ocenila, ze sice nie som asi alfa samec, ale som dobry partner… Je to smutne a zaroven trpko vtipne, ze ked zena si zoberie alfasamca, tak place, ze jej zahyba, ze je egoista, ze ju opustil… ze chce normalneho chlapa. Ked sa odprezentujem ako normalny chlap, tak dostanem nazad, ze som podpapucnik a so mnou by zena zit nemohla :) :) Ja tiez dokazem byt vybusny, povedat si svoje… len mna vzdy ta laska k zene dostala do situacie, ze som radsej vyhovel jej ako by som mal nieco hrotit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.17 11:37

Me tedy predstava takoveho neuctiveho bezohledneho chovani partnera, se kterym mam dite, tak irituje, ze bych na Tvem miste zenu take „prekvapila“. Otocila bych o 180 stupnu, napriklad prinesla zadost o rozvod a v klidu ji oznamila, at si zabali veci a jde, ze ji bude pristi tyden kontaktovat pravnik. Nevim, jestli o ni jeste budes stat, pokud obrati, ale toto by si podle me po skoro roce nevery zaslouzila - studenou sprchu a stat s kufrem pred hodne hlasite zabouchnutymi dvermi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
19.7.17 11:40

Hledal bych si někoho jiného. Kvůli dětem můžete fungovat v takovém otevřeném manželství. Ale Ty by jsi si měl najít někoho, kdo Tě bude milovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
19.7.17 11:41

Tak, že manželka s ním nespí tomu prosím nevěř. Bohužel si se stal totálním podpantoflákem, jak zahodit přátelé, koníčky, sport, to se prostě kvůli ženě nedělá, on je frajer ty domácí ňouma, co vypere, postará se o dceru a poslouchá, co dominantní partnerka zavelí. Tohle by odradilo asi každou, ale ona si tě nesmí takhle nevážit. Žádnou záchranu bych v tom neviděla, našla bych si dobrého právníka, udělala ze sebe zase chlapa a nazdar, bojuj o dceru. A nech to manželku vyžrat a začni žít. Možná se vzpamatuje, když uvidí, že hra skončila, ale proč ji dál věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
19.7.17 11:43
@BloomingGorgeous píše:
Me tedy predstava takoveho neuctiveho bezohledneho chovani partnera, se kterym mam dite, tak irituje, ze bych na Tvem miste zenu take „prekvapila“. Otocila bych o 180 stupnu, napriklad prinesla zadost o rozvod a v klidu ji oznamila, at si zabali veci a jde, ze ji bude pristi tyden kontaktovat pravnik. Nevim, jestli o ni jeste budes stat, pokud obrati, ale toto by si podle me po skoro roce nevery zaslouzila - studenou sprchu a stat s kufrem pred hodne hlasite zabouchnutymi dvermi.

Totéž bych udělal také. A pak se uvidí, jak to kolega má s tím rozvodem. To však poznáš, až dojde na lámání chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.7.17 11:46

Rozvod samozrejme som dal na stol hned na zaciatku. Bud to skonci, alebo bude rozvod. Za rozvodovym pravnikom som bol asi 2 nesiace po prevaleni. Dostal som sa trocha do obrazu a rozvod nevychadza pre mna ako najlepsia varianta. Manzelka ma v rukach viacer vyhodnych tromfov. (co sa ekonomiky tyka, prebral som na seba cast jej dlhov, ktore po rozvode budem musiet splacat, ak sa nedohodneme inak) Manzelka to zobrala ako podraz, ze som siel za pravnikom, ale ja som s tym vyrovnany. Chvilu mala obdobie, ked tvrdila, ze ona sa nechce rozvadzat, ze mame krizu, ze kazdy vztah ma nejake krizy. Ked som vsak trval na tom, aby to ukoncila, tak nevidela na ukoncovanie dovod, pretoze je to len „kamarat“…
Pomaly vedla seba chladneme a asi je len otazkou casu, kto sa pry zdvihne a donesie rozvodove papiere na sud.
Ja som uz to chcel spravit, ale potom som si povedal, ze jej to len ulahcujem. Ze nech si sama spise ziadost a nech si to sama zanesie na sud… som si povedal, ze nebudem jej este aj v tomto robit sluzbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
19.7.17 11:50
@NSKWSK píše:
Rozvod samozrejme som dal na stol hned na zaciatku. Bud to skonci, alebo bude rozvod. Za rozvodovym pravnikom som bol asi 2 nesiace po prevaleni. Dostal som sa trocha do obrazu a rozvod nevychadza pre mna ako najlepsia varianta. Manzelka ma v rukach viacer vyhodnych tromfov. (co sa ekonomiky tyka, prebral som na seba cast jej dlhov, ktore po rozvode budem musiet splacat, ak sa nedohodneme inak) Manzelka to zobrala ako podraz, ze som siel za pravnikom, ale ja som s tym vyrovnany. Chvilu mala obdobie, ked tvrdila, ze ona sa nechce rozvadzat, ze mame krizu, ze kazdy vztah ma nejake krizy. Ked som vsak trval na tom, aby to ukoncila, tak nevidela na ukoncovanie dovod, pretoze je to len „kamarat“…
Pomaly vedla seba chladneme a asi je len otazkou casu, kto sa pry zdvihne a donesie rozvodove papiere na sud.
Ja som uz to chcel spravit, ale potom som si povedal, ze jej to len ulahcujem. Ze nech si sama spise ziadost a nech si to sama zanesie na sud… som si povedal, ze nebudem jej este aj v tomto robit sluzbu.

Si představ, že jí současný stav vyhovuje. Ty se staráš doma, ona si dělá, co chce a na výlety, zážitky a sex má milence. Opravdu věříš, že podá žádost o rozvod? To asi jen v případě, že by se rozhoupal kolega (milenec) a chtěla by bydlet s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí