Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Musí se koukat, co je doma. Ne, co dělají jiní. Jiné ženy s ním nezijou. Ty ano. Takže znovu domluva.. mám pracovat? Budeš se starat o děti? Ne? Fajn, najmy hlídání…
Takže jsi taková hospodyně, milenka, kuchařka a chůva k dětem, která má ještě brigádu bokem a vydělá si na boty a kadeřníka sama. Muž tak nějak hradí bydlení, peníze si šetří a zbytek obstarás ty. No tak pěkně si to zařídil. Proč se tohle děje nevím, ale je to fakt smutný. Je to ale dost časté, muži se stanou úspěšnými a když jsou deti větší tak se jaksi úplně zapomene na to, jaká práce s jejich výchovou je. A milenku ještě nemáte…? Když se tihle začnou chovat jak kok*ti, tak to bývá jiným klínem
3 děti a takhle remca? No hnala bych ho a pořádně si dupla… možná by nebylo od věci aby si zkusil týden vozit, vyzvedávat, chystat děti a do toho budovat jeho slavnou kariéru… týden by stačilo aby věděl že zastanes tolik práce, která ve výsledku nejde vidět…
Já radim být trochu nekompromisni a aby se podílel na chodu.. anebo pomalu postupně mu přidávat a pridavat… nemusí to být nutně půl na půl, ale ať pomůže…
Já mám jen jedno dítě, podnikam od jeho roku a vše co si vydelam nacpu do dítěte, takže v tomhle tě chápu…našla jsem si flexibilní praci po návratu RD a více toho zastanu já než muž, ale pomáhá… máš můj obdiv, obcas i s jedním skloubit velký dům, práci, podnikání a školku je až až…
Anebo je varianta ze teda budeš vše zvládat sama ale měsíčně 15-20 tisíc na stůl..takhle bych si dupla já… nenech se…
Co na to říci, je to smutné. Jen to prosím začni v rodině říkat dříve ty, než on udělá tu neschopnou z tebe a ty se budeš před rozvodem bát někoho poprosit o pomoc a jeho rodina si bude myslet, žes z něj vytáhla miliony.
Hustý. Jste manželé, ale nemáte vlastně společné finance a on celý život svých dětí „buduje“ kariéru. Očividně je pro něj kariéra důležitější než vlastní rodina a žena. Ještě ti řekne, že tě živí.
Jakože já bych takového chlapa nechtěla. Pro tebe je to jenom přítěž, když vlastně všechno zvládáš sama a on ti ani na děti nedá.
Jakože ty jsi ho nechala budovat kariéru s tím, že pečovat o děti budeš ty, práci pořádnou kvůli tomu nestíháš a výdělky z jeho kariéry jsou jen jeho? Holka, ty jsi blázen.
Panáček si to tedy umí zařídit. A vzhledem k těm řečem tipuju chápavou sekretářku nebo kolegyni na obzoru…
@Anonymní píše:
Dobrý den, máme s manželem 3 děti. Před dvěma lety, jsme se vzájemně domluvili, že začne budovat svou kariéru a já s dětmi zůstanu doma. Vzhledem k tomu, že je neustále pryč a hlídání nemáme, prošlo nám to jako nejlepší řešení. Zacala jsem tedy částečně pracovat z domu a manžel si budoval kariéru. Během této doby jsem však onemocněla a byla nutná léčba, operace, b tyto týdny jsem byla bez příjmu. Přesto bylo finančně vše v pořádku, manžel vydělává hezký. Poslední měsíc však neustále slyším, že mě živí, že vše platí sám. Na mou odpověď, že jsme se ale tak domluvili a on to tak chtěl začne reagovat dost neústupně. Moje nabídka, že já se tedy vrátím do zaměstnání, ale bude muset pomocí s dětmi, byla smetena ze stolu. Odpovědi mi bylo, že ostatní ženy zvládají obojí. Takže k chodu domácnosti se zapojit nechcea já jsem prostě limitovaná odchodem děti do zařízení, následného dojezdu zpět a vyzvedávání. Aby bylo jasno, pro mou potřebu mi peníze nedává, vydělám si svým přivýdělkem, kupuju dětem boty, jízdné, kapesné…nikdy jsem po něm nechtěla ani korunu na kadeřnici apod. Začínám být z této situace už zoufalá, je mi uzko, že se tak změnil…máte prosím podobný problém za sebou? Jak jste to vyřešili?
Pokud jsem žena v domácnosti, tak mi teda peníze dávat bude, dětem boty a jízdné taky kupovat bude. A ty jiné ženy bych teda chtěla vidět. Já žádnou takovou neznám
jo, ještě jsem zapomněla na sociální pojištění a spoření, co mi taky bude platit. Jinak 1/2 domácnosti + dětí je jeho ![]()
No čuju v tom jinou ženskou, pokud je změna chování a kecy na peníze.
Co dělat neporadím, nechala si to zajít příliš daleko. Zásadní chyba byla být v domácnosti, ale přitom se živit sama. Nepochopím ![]()
Prostě jsi udělala totální kravinu. Pořídila sis tři děti s člověkem, pro kterého je rodina pouze doplněk postavení a života, vydala ses mu totálně napospas. Za prvé, žena, co trčí doma a dělá někomu totální onuci, si nikdo vážit nebude a rozhodně ne člověk, který byl od rána do večera pryč i před nějakou dohodou.
A tu dohodu jsi udělala s člověkem, který se nehodlá dělit o zdroje. Jako nezlob se, že budu hrubá, ale máš vůbec všech 5 pohormadě? Ne, on se vůbec nezměnil. Cokoli co uděláš, bude mu málo.
První, co bych udělala, že bych si promyslela, jak stabilzovat svoji finanční situaci. U takového typu muže je mladší milenka jen otázkou času.
Příspěvek upraven 22.10.22 v 10:11
@Sisika9 píše:
Pokud jsem žena v domácnosti, tak mi teda peníze dávat bude, dětem boty a jízdné taky kupovat bude. A ty jiné ženy bych teda chtěla vidět. Já žádnou takovou neznámjo, ještě jsem zapomněla na sociální pojištění a spoření, co mi taky bude platit. Jinak 1/2 domácnosti + dětí je jeho
Já takové znám dvě…vydrží to pár let, jsou to většinou ženy které si chtějí něco dokazovat, jake jsou superhrdinky… po pár letech jsou nepříjemné, strhane a v tom chaosu si ani nevsimly že má chlap už pár let milenku, protože na volný čas ani myslet na blbiny neni… potom přijde vystrizliveni a zacnou teprve být trochu sobci, myslet na sebe… smutné
No holky je mi z toho smutno. Já jsem tu moji „úlohu“ tak nějak přijmula a rada. Nemusí doma nic řešit, školy, školky, zubaře, kroužky, prami, žehlení nic. Jednou týdně mě vezme na velký nákup (neřídím), všude se dopravují s dětmi busem, vlakem. Když začínal, oba jsme měli téměř hole zadky…opravdu si velmi, velmi polepšil za ty 2 roky. Ale teď je tu úplně jiný muž…a ano předpokládám, tedy i vím, že velice rád v rodině používá, že jsem doma a nemusím do práce. Jaky je samec. Ale to že mi opravdu nedává žádné peníze do ruky, to už neřekne a já je ani nechtěla. Platí hypotéku, provoz domu…na ty svoje věci jsem si vždy vydělala. A to byla nejspíš chyba…o té milence jsem samozřejmě uvazovala a uvažuji, má v práci novou, rozvedenou kolegyni… Prý velice pracovitou a vše zvládá i s jedním dítětem… Jsem kráva. Tenkrát to bylo buď má nebo jeho práce.
@Mariane.B píše:
Prostě jsi udělala totální kravinu. Pořídila sis tři děti s člověkem, pro kterého je rodina pouze doplněk postavení a života, vydala ses mu totálně napospas. Za prvé, žena, co trčí doma a dělá někomu totální onuci, si nikdo vážit nebude a rozhodně ne člověk, který byl od rána do večera pryč i před nějakou dohodou.
A tu dohodu jsi udělala s člověkem, který se nehodlá dělit o zdroje. Jako nezlob se, že budu hrubá, ale máš vůbec všech 5 pohormadě? Ne, on se vůbec nezměnil. Cokoli co uděláš, bude mu málo.
První, co bych udělala, že bych si promyslela, jak stabilzovat svoji finanční situaci. U takového typu muže je mladší milenka jen otázkou času.Příspěvek upraven 22.10.22 v 10:11
Máš pravdu. Já do toho šla s vidinou toho, že mu pomůžu, aby mohl povýšit. A to se stalo. Ale jaksi beze mě. Jsem kráva. Ale začnu jednat.
@Anonymní píše:
Ale to že mi opravdu nedává žádné peníze do ruky, to už neřekne a já je ani nechtěla. Platí hypotéku, provoz domu…na ty svoje věci jsem si vždy vydělala. A to byla nejspíš chyba…
Jsi normální, nejsou žádné tvoje výdaje, jsou rodinné výdaje.
Pro tyto vadné typy jsou ženy jako ty úplná výhra. A on je prostě primitiv a ty ho v tom podporuješ. Jedinný způsob, jak nedovolit těmto typům přerůst, je nedovolit to. Ty děláš vše pro to, abys skončila v totálním průšvihu a ještě si myslíš, že je to správné
.
Po letech takového fungování to navíc nezměníš.
Příspěvek upraven 22.10.22 v 10:18
Dobrý den, máme s manželem 3 děti. Před dvěma lety, jsme se vzájemně domluvili, že začne budovat svou kariéru a já s dětmi zůstanu doma. Vzhledem k tomu, že je neustále pryč a hlídání nemáme, prošlo nám to jako nejlepší řešení. Zacala jsem tedy částečně pracovat z domu a manžel si budoval kariéru. Během této doby jsem však onemocněla a byla nutná léčba, operace, b tyto týdny jsem byla bez příjmu. Přesto bylo finančně vše v pořádku, manžel vydělává hezký. Poslední měsíc však neustále slyším, že mě živí, že vše platí sám. Na mou odpověď, že jsme se ale tak domluvili a on to tak chtěl začne reagovat dost neústupně. Moje nabídka, že já se tedy vrátím do zaměstnání, ale bude muset pomocí s dětmi, byla smetena ze stolu. Odpovědi mi bylo, že ostatní ženy zvládají obojí. Takže k chodu domácnosti se zapojit nechce
a já jsem prostě limitovaná odchodem děti do zařízení, následného dojezdu zpět a vyzvedávání. Aby bylo jasno, pro mou potřebu mi peníze nedává, vydělám si svým přivýdělkem, kupuju dětem boty, jízdné, kapesné…nikdy jsem po něm nechtěla ani korunu na kadeřnici apod. Začínám být z této situace už zoufalá, je mi uzko, že se tak změnil…máte prosím podobný problém za sebou? Jak jste to vyřešili?