Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A řekni, že až budete chtít ty a tvůj manžel tak bude druhý…
Já mám zdravotní problémy které se rozjely v těhu, tento rok budou odstraněny operací. První rok malýho jsem ze všech stran poslouchala už aby sto měla vyřešený a bylo druhý, já noci prořvala, páč jsme chtěli děti hned za sebou ( prní dítě jsme rodila v 26 letech, můžovi bylo 39 let) byla jsem občas na pokraji zoufalství - teď s odtupem času jsme ráda, malýmu jsou 2 roky, muž měl před 4 měsíci vážnou operaci 3 měsíce byl doma, dostával jen neschopenku, byly měsíce kdy jsem si mohla dovolit malýmu koupit jabko jednou denně, žádnou sušenku nic, na boty atd. jsme brali z úspor, ale nevěděli jsme jak dlouho muž bude doma - první verdikt doktorů byl rok a něco, takže jsme nechtěli utrácet. Blo to krušné odbobí, dotoho můj zdravotní stav nedovolí moje koníčky a jsme z toho psychicky unavená - žádné cvičení atd.
Včera konečně u nás podl jasný verdikt - další dítě až za 2 roky - příští rok půjde malý do školky, já do práce, budu mít čas taky konečně na sebe, až půjde malý do první třídy budu doma a budu mít čas se mu věnovat. Kdybych otěhotněla hned po operaci neměla bych čas se srovnat. Za 2 roky už bude doplacená hypoška finance se navýší o 7 tis měsíčně, Teď co je muž v práci na tom špatně nejsme, ale úspory jsou fuč, musíme zase došetřit, rádi bysme příští rok k moři atd.
Až teď jsme ráda, že vlastně děti mít nemůžu - dočasně- se 2 dětma bysme to nezvládli, jsem mladá je mi 28 let ve 30 seti budu stále mladou maminkou ![]()
A teď k tobě je i 21 let ( máš můjj obdiv já v tomhle věku sjížděla fesťáky a dětí se bála) určitě budeš mít ještě hodně dětí, já osobně bych do toho taky nešla mít další dítě - malý byt i když bude jedbo větší a finance, někdo ti napíše, že děti o financích nejsou, ale LÁSKOU SE NENAJÍ A NEOBLEČOU. Dětí třeba p 5 letech nejsou jedináčci, jedináčci jsou p 10 letech ![]()
Jseš hodně rozumná v tomhle věku nedokáže každý takhle reálně uvažovat ![]()
@CokeLady píše:
ale zakladatelka má 1+kk, takže v jené místnosti jsou celý den 3 lidé, vaří se tam, kouká na TV, všichni 3 tam spí, jedí, malej si tam hraje… no mně by brzo hráblo
Já asi špatně četla, myslela jsem, že zakladatelka má 1+1.Tak 1+kk jsme měli taky. Jednu místnost, kde byla i kuchyňská línka s elektrickým vařičem. Bydleli jsme tam 5 let
Z toho syn s námi 1.5 roku.Taky nám tam hrála telka, syn si hrál, furt nám šplhal na postel a všechno rozkramařil. Ale prvdou je, že časem si opravdu zvykneš-nám z toho nehráblo a žijeme do teď. Mělo to ale tu nevýhodu, že si syn naučil být pořád s námi. ![]()
Od příbuzných bych se nenechal rozházet, „kdy bude druhé?“ je v podstatě taková ta konverzační otázka, stejně jako u nesezdaného páru otázky na svatbu, u bezdětných na prvního potomka ![]()
Když se zhruba za 20let dostaneš z fertilního věku, budou se ptát, kam pojedete na dovolenou, pokud nikam, bude tě to štvát stejně ![]()
s přítelem bych si v klidu promluvila. Stěhování by pro mě bylo první podmínkou a rozhodně bych se nechtěla stěhovat už s pupkem. Takže pokud po dítěti teď netoužíš, tak bych si počkala na větší bydlení, hezky se tam zařídila a třeba pak šla do druhého. 7-8let mi přijde opravdu hodně velký rozdíl, ale někdo to tak má a je spokojený ![]()
No to si děláš srandu
21let, bez příjmů, bez jistoty v 1+kk ještě pronajatém a oni tě tlačí do druhého?
ještě když ty nechceš? Poslala bych je kamsi, druhé mi ve vašem případě dokonce přijde momentálně jako nezodpovědnost. A manželovi a přerušované souloži bych tedy nevěřila vůbec.
My jsme s přítelem a synem bydleli do jeho roku a půl v garsonce 24 m čtverečních. Pak jsme se přestěhovali do většího. Pokud to není nastálo, tak 1+1 se dá. Časem si člověk zvykne.
Jinak souhlasím s holkami, je to jen tvá a manželova věc, vůbec bych si z těch řečí nic nedělala. Oni vás živit nebudou, tak co.