Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blorchi Nechapu tu casovou souslednost. Kdy sis vsimla toho posrajdenyho obalu?
Si myslím, že už tam ty larvy byly z obchodu…Anebo to byla jen vajíčka a ty tam mohla ta masařka stihnout naklást po cestě…
Masařky jsou rychlý jak průvan. Nechala jsem maso půl hoďky na talířku - v sáčku a byly tam ![]()
@blorchi Aha, no kdovi- tipla bych si ze to klidne mohlo byt uz z kramu. Skladovaci manevry nekterych prodejcu jsou ![]()
No cus, rada te „vidim“ (i kdyz tedy ten novej avatar nic moc
)
nasla jsem kdesi toto:
Moucha se rychle rozmnožuje, po oplození klade samička denně kolem 150 vajíček. Za 9 až 14 dnů se začnou larvy kuklit, po 3–5 dnech dojde k líhnutí dospělých jedinců.
takze dle meho jsi to dotahla z obchodu…ovsem fujtajbl ![]()
Ovsem nechutny je, ze si klidne z kramu clovek muze dotahnout oplodneny drozdi a jeste pred vylihnutim z toho varit
Trochu se mi ulevilo, ze mam sklenicku susenyho drozdi, do kteryho se fakt nic nedostane.
@Sepishka To ani nee, vajíčka masařek jsou tak obrovský, že jsou nepřehlédnutelný.
@Sepishka Světle žlutou. A dělají jich celé shluky. Během pár minut.
@Tiger-lily Az priste zase budu nahanet pavouka po byte, tak si na to vzpomenu a mozna ho jeste laskyplne posholicham za uchem ![]()
@Zuziky píše:
No cus, rada te „vidim“ (i kdyz tedy ten novej avatar nic moc)
nasla jsem kdesi toto:
Moucha se rychle rozmnožuje, po oplození klade samička denně kolem 150 vajíček. Za 9 až 14 dnů se začnou larvy kuklit, po 3–5 dnech dojde k líhnutí dospělých jedinců.takze dle meho jsi to dotahla z obchodu…ovsem fujtajbl
Larvy se líhnou hned po nakladení vajec, takže to klidně mohlo být až cestou v tašce…
Holky ja vim, ze to je hrozne nechutne tema, ale potrebuju se na neco zeptat
V sobotu jsem si kpoupila kvasnice, ty klasicke, ten ctverecek. Mela jsem je zhruba hodinu v tasce, do lednice jsem je dala zhruba v devet? V deset jsem sla zadelat kvasek, otevru kvasnice a v nich hrozne moc uz živých LAREV
obal od kvasnic byl celej posetej od masarky, ale jeste ne zive larvy. A ted tu premyslim, myslite, ze uz cestou z obchodu bylo mozne, aby se masarka dostala dovnitr kvasnic a uz cca za hodinu v nich bylo nekolik larev zivych? 
Mmch jake mate opatreni proti masarkam?