Máslo vs. Hera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59361
7.11.22 10:30

@Anca12345 divně to smrdí, jaký jiný důvod lidi kupují her místo másla než aby ušetřili? na chleba taky jedině máslo. Hera a pod jsou náhražky másla tak bud si koupím pravý výrobek nebo raději nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24172
7.11.22 10:47

@Markéta80 z důvodu alergie na bílkovinu kravského mléka třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24172
7.11.22 10:51

@Anca12345 mě víc chutnají mléčné výrobky. Tudíž raději máslo než Hera. Rostlinné mléka, jogurty kupuji jen kvůli synovi. Mě osobně to nechutná. I jsem teď dost zkoumala nutriční hodnoty hlavně bílkoviny a prostě ty mléčné výrobky jsou lepší. Na chleba mažeme floru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.11.22 11:12
@vedma007 píše:
Trochu bizárek :roll: vy žijete a spousty orangutanů a dalších živočichů díky palmáči ne. Ale to je jen takový detailek

Já třeba nechápu, proč se odpovědnost za ekologii neklade primárně na producenty, ne koncové zákazníky. 99% lidí stejně nebude číst složení nebo se zamýšlet nad vlivem, který nemají rovnou pod nosem, ale taky to není jejich povinnost a často nemají tolik času, aby mohli vše řešit. A že někde se kácí a pálí o sto šest, jenom aby měl nějaký producent náklady nižší třeba o 2 %, mají lidi u zadku. A že to jsou zrovna deštné pralesy, které ovlivňují celou Zemi a po cestě vyhyne pár druhů… taky tak. Měla by být zavedena nějaká daň na nápravu škod, ale tohle nikdy nikdo nikde nezavede a za zisky jedné firmy budeme platit všichni.

My kupujeme jenom máslo. Chuť cukroví neřeším, nepeču, jde mi o to, že ztužené tuky jsou nezdravé a nejedli jsme to ani před tím, než tam začali přidávat palmový tuk. Babička ale chvíli z toho pekla - kvůli ABKM než dítě z toho vyrostlo, na chuti nebo struktuře jsem nepoznala rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
24992
7.11.22 11:21

Krémy jen z másla, ale těsta dělám vždy půl na půl Hera/máslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
7.11.22 11:28
@Capelucia píše:My kupujeme jenom máslo. Chuť cukroví neřeším, nepeču, jde mi o to, že ztužené tuky jsou nezdravé a nejedli jsme to ani před tím, než tam začali přidávat palmový tuk. Babička ale chvíli z toho pekla - kvůli ABKM než dítě z toho vyrostlo, na chuti nebo struktuře jsem nepoznala rozdíl.

Tak třeba ten Alsan je vyrobený pouze z neztužených tuků ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
7.11.22 11:42

..když není máslo jíme Heru..
tak se žije u nás na severu…

U nás se vždycky peklo z Hery, nikdy z másla. Jsme na to zvyklá a dělám to tak taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.11.22 11:43

@Freeandwild tak ten neznám :D. U nás jede máslo a nikdo to neřeší :mavam:.

• Citovat
  • Upravit
45687
7.11.22 12:11
@vedma007 píše:
Trochu bizárek :roll: vy žijete a spousty orangutanů a dalších živočichů díky palmáči ne. Ale to je jen takový detailek

a co ty krávy v kravínech chudáci celý život přivázané a násilím dojené? Těch ti není líto? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
7.11.22 12:22

Máslo je rozhodně chutnější a voňavější. Je to asi jako bys dala do krému vanilinový cukr a do druhého vyškrábaný vanilkový lusk, rozdíl je fakt znát. Ale já jsem asi profesionálně zdeformovaná jako dcera a vnučka cukrářky, takže mám ty buňky fakt rozmazlené. Pro pár kousků doma klidně nemáslo použiju, protože to tady nikdo nepozná, ale jsem zvyklá od mámy, že když to má být máslové linecké, tak tam musí být máslo, jinak bychom zákazníka oklamaly. Takže chápu, že to někomu přijde chuťově stejné, ale fakt není. Bych to přirovnala k vínu - taky mi vše chutnalo jak víno, rozhodně bych v tom nepoznala odrůdu nebo místo - ale sommelier by zaplakal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
7.11.22 12:33
@veria píše:
a co ty krávy v kravínech chudáci celý život přivázané a násilím dojené? Těch ti není líto? :jazyk:

Pssst o tom se nemluví, panuje představa, že všechny krávy žijí na zelené louce jak kráva Milka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.22 13:50
@anavi13 píše:
@Markéta80 z důvodu alergie na bílkovinu kravského mléka třeba.

Nebo kvůli cholesterolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
7.11.22 14:00

Nevím, jak kdo, ale já ten rozdíl poznám. Pekla jsem vánočku občas z Hery, občas z másla, úplně stejný recept a ta chuť s tím máslem byla prostě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21233
7.11.22 14:16
@Da12 píše:
Nevím, jak kdo, ale já ten rozdíl poznám. Pekla jsem vánočku občas z Hery, občas z másla, úplně stejný recept a ta chuť s tím máslem byla prostě lepší.

To je tim, ze v cukrovi je, jak nazev napovida, hodne cukru. :D Sladka chut prebije ostatni chute. Kdyz sladka chut odezni, zustava ten ocasek, ktery nekdo citi a nekdo uz ne. U vanocky ti to nema co prebit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22824
8.11.22 07:29

Mám různé recepty, někde je lepší máslo, někde Hera, někde to dávám půl na půl, někde je omega..dle receptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí