Masterchef - TV show bez spoilerů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
4.12.22 20:22
@Sonmi píše:
A ty by sis v restauraci objednala „vrtule s omáčkou“? :lol:

Tak já bych se spokojila s těstovinami, ale nazývat těstoviny pasta nebo tagliatelle je opravdu zvláštní. Bych řekla prostě těstoviny nebo široké nudle.Ale mně přijde i šílený kolik takových názvů ty soutěžící znají, já vše pojmenovávám česky a neznám nikoho, kdo by to dělal jinak(asi až na penne, ty asi český název nemají).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
4.12.22 20:26
@Fiveone píše:
Tak já bych se spokojila s těstovinami, ale nazývat těstoviny pasta nebo tagliatelle je opravdu zvláštní. Bych řekla prostě těstoviny nebo široké nudle.Ale mně přijde i šílený kolik takových názvů ty soutěžící znají, já vše pojmenovávám česky a neznám nikoho, kdo by to dělal jinak(asi až na penne, ty asi český název nemají).

Tak široký nudle jsou masakr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
4.12.22 20:48
@Fiveone píše:

Ale ony se ty těstoviny jmenuji tagliatelle. Je to jejich mezinárodní název.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.12.22 20:54
@aiwwa píše:
Ale ony se ty těstoviny jmenuji tagliatelle. Je to jejich mezinárodní název.

Jasně, ale takových věcí tam je spousta. Proč vaří pomodoro, proč nevaří rajčatovou(to používají jen někteří).Asi je to o přístupu a někteří mají asi pocit, že ty české názvy nezní tak dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
4.12.22 21:04
@Fiveone píše:
Jasně, ale takových věcí tam je spousta. Proč vaří pomodoro, proč nevaří rajčatovou(to používají jen někteří).Asi je to o přístupu a někteří mají asi pocit, že ty české názvy nezní tak dobře.

Ty jo, nedávno se tu hejtovala bety prezentace a ted jsou problém originální názvy :nevim: ale kdyby řekla, že jim připravila široký nudle, tak je to ok, jo? 8o
Jako je to masterchef, předpokládám, že ty porotci ve svy restauraci taky neřeknou široký nudle, buchta atd. Maj to napsany v lístku aby to nějak znělo, tak logicky i ta prezentace musí být trochu na úrovni a musi být na těch lidech znát, že tomu trošku rozumí, to, že znaj ty názvy je to nejmenší.. Když to maj vařit, asi by to měli znát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.12.22 21:09
@a12 píše:
Ty jo, nedávno se tu hejtovala bety prezentace a ted jsou problém originální názvy :nevim: ale kdyby řekla, že jim připravila široký nudle, tak je to ok, jo? 8o
Jako je to masterchef, předpokládám, že ty porotci ve svy restauraci taky neřeknou široký nudle, buchta atd. Maj to napsany v lístku aby to nějak znělo, tak logicky i ta prezentace musí být trochu na úrovni a musi být na těch lidech znát, že tomu trošku rozumí, to, že znaj ty názvy je to nejmenší.. Když to maj vařit, asi by to měli znát :nevim:

Tak já to chápu, ale pro někoho, kdo třeba neví o co jde, tak to může být těžký. Já vim o co jde.Ale tam neni vidět celou dobu postup každého zvlášť, střídají to logicky. Takže pokud někdo řekne, že už si připravil to a to a pak tam přidá tamto, tak se někteří můžou ztrácet. Skvěle to třeba dělají, když si pak říkají, co kdo vaří a jak jsou na to zvědaví, tam to v podstatě popisují a někdo neznalý si udělá představu. Jo, ale chápu, že to je show a ne naučný pořad, aby tam každý vysvětloval, co vlastně používá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
4.12.22 21:14
@Fiveone píše:
Tak já to chápu, ale pro někoho, kdo třeba neví o co jde, tak to může být těžký. Já vim o co jde.Ale tam neni vidět celou dobu postup každého zvlášť, střídají to logicky. Takže pokud někdo řekne, že už si připravil to a to a pak tam přidá tamto, tak se někteří můžou ztrácet. Skvěle to třeba dělají, když si pak říkají, co kdo vaří a jak jsou na to zvědaví, tam to v podstatě popisují a někdo neznalý si udělá představu. Jo, ale chápu, že to je show a ne naučný pořad, aby tam každý vysvětloval, co vlastně používá.

Ja všechny ty názvy neznám a je mi to úplně jedno teda :mrgreen: ze bych podle toho chtěla vařit to fakt ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.12.22 21:19
@a12 píše:
Ja všechny ty názvy neznám a je mi to úplně jedno teda :mrgreen: ze bych podle toho chtěla vařit to fakt ne :mrgreen:

Ale občas něco vypadá zajímavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
4.12.22 21:23
@Fiveone píše:
Ale občas něco vypadá zajímavě.

Recpet ti tam stejně neřeknou, tak je to jedno :nevim: navíc dneska u telky sedí každej s mobilem, tak to během vteřiny hodí do googlu a vi o co jde..
Ale nepřijde mi, že by tam zas tak moc používali neznámý názvy, spíš je to prostě neznámá surovina, celej pokrm, než ze by tomu jen dali cizí název :nevim: spoustu věcí tam neznám ani podle názvu, ani podle vzhledu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
4.12.22 21:54
@a12 píše:
Ja všechny ty názvy neznám a je mi to úplně jedno teda :mrgreen: ze bych podle toho chtěla vařit to fakt ne :mrgreen:

Já co neznám, tak to googlim. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
4.12.22 22:06
@aiwwa píše:
Já co neznám, tak to googlim. :lol:

Právě, dneska zadnej problém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7929
4.12.22 23:27
@Fiveone píše:

Já bych zas v životě neřekla široký nudle. :nevim:
A když už, tak široký nudle jsou pappardelle. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.12.22 23:29
@Sonmi píše:
Já bych zas v životě neřekla široký nudle. :nevim:
A když už, tak široký nudle jsou pappardelle. :mrgreen:

Tak středně široký :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
5.12.22 07:16

Jako tagliatele chápu, stejně jako penne nebo spaghetti. Ale pasta mi vadí taky. Prostě těstoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7929
5.12.22 07:58
@jessikka píše:
Jako tagliatele chápu, stejně jako penne nebo spaghetti. Ale pasta mi vadí taky. Prostě těstoviny.

Jo, to mám stejně. Hlavně mi přijde divné to slovo skloňovat - „dělám pastu“.
Ale zas neskloňovat by bylo taky divný, no. :lol: Tak bych asi zůstala u těch těstovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí