Masterchef - TV show bez spoilerů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
5.12.22 10:56
@Fiveone píše:
Ano

děkuju a ten příspěvek předtím nebyl na tebe.. špatně jsem to otagovala ptala se whitedog… ale snad to rozklíčuje že je to na její dotaz jak to bude dál.

• Citovat
  • Upravit
5879
5.12.22 11:04
@ludmilaadamkova píše:
děkuju a ten příspěvek předtím nebyl na tebe.. špatně jsem to otagovala ptala se whitedog… ale snad to rozklíčuje že je to na její dotaz jak to bude dál.

Došlo mi to a věřím, že si to přečte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.22 11:11

@Fiveone Musíš být silná žena :srdce: tohle všechno zvládnout a ještě se tu vlastně takhle identifikovat. Už jsem si tu v pár diskusích tvého nicku všimla, když jsem si v duchu přikyvovala nad tvými názory (přesně už si nepamatuju). Je neuvěřitelný, že člověk s takhle těžkou minulostí to dopracuje ke zdravým názorům, aspoň tedy subjektivně. Ať už je ti jenom dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61226
5.12.22 11:13
@sharunka03 píše:
Mně to tak nepříjde, pořád samá ganage, espuma. Přitom je to poleva, pěna atd. NO, to je jedno.

@aiwwa To mě právě přijde, že ano. Ale jo, tak demi glace, je silný hovězí vývar, a velouté je omáčka ;)

@Fiveone To neříkají ty druhy, ale těstoviny, asi neexistují, jen pasta, pasta. presto, presto :mrgreen:

Tak te potesim, v jednom z následujících dílů mam pocit, budou mluvit o pěně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
5.12.22 11:13
@Fiveone píše:
Došlo mi to a věřím, že si to přečte.

nedávno jsem na tu řadu koukala.. vůbec bych to do ní neřekla. Přišla mi hodně sympatická.. člověk jenom kouká,.

• Citovat
  • Upravit
a12
61226
5.12.22 11:18
@sharunka03 píše:
Jinak, aby bylo jasno, já dost názvů taky znala, učili jsme se to na škole. Vyučená kuchařka, ale aby jsme vařili stylem: sufllé, espuma, ganage, velouté, to fakt ne :D

Protože jste varili svíčkovou, rajskou atd. Když vaří svíčkovou, taky neřeknou, že vaří velouté.. Ono totiž velouté není kde jaká omáčka, ale prostě druh omáčky, jako třeba holandska :nevim: je to defakto jemná, základní omáčka, ne každá omáčka :nevim:
A taky mi přijde, že to tak nazyvaj spíš před porotcema, když to tam pripravujou a rikaj si to pro sebe, nebo v tom rozhovoru tak klidně řeknou, zkazila jsem tu pěnu, zapomněla jsem tam dát omáčku atd. :nevim: ale třeba ta Terka je znám, že hodně názvů fakt zná, bety taky, ale to teprve uvidíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61226
5.12.22 11:20
@Fiveone píše:
A spousta se jich to naučila jen kvůli soutěži. Moje matka tam byla pár let zpět a jsem si jistá, že doma takové výrazy nepoužívala, neservírovala jako z katalogu apod..

A tocje špatně? Že se to naučili kvůli soutěži? Tohle není školní jidelna, tohle je, jak to říct, vrcholová gastronomie :nevim: nenapadá mě teď správný slovo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61226
5.12.22 11:24
@aiwwa píše:
Já myslím že k ty soutěži patří znát tu terminologii.

Jasně, stejně jako jsem tu psala, že se mi nelíbí, že vypadavaj na krájení, poznávání surovin.. Ale i to k ty soutěži patří no, musí to umět a znát.. Ale škoda na to vyhodit Dobrýho kuchaře, kdyby byla soutěž v oddělování bílků od žloutků, tak Martin vyletěl v první kole :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
5.12.22 11:29
@ludmilaadamkova píše:
nedávno jsem na tu řadu koukala.. vůbec bych to do ní neřekla. Přišla mi hodně sympatická.. člověk jenom kouká,.

V té době se už dávala dohromady, ale velmi pozvolna. Největší vliv na to má teta, která je věkově blíž ke mně a tráví s ní hodně času. Ona sama o sobě není nějaký cvok či tak.Jen taky neměla ideální dětství a měla blbý vzorce chování. Moje babička je typický generál, ač jí mám ráda, tak s ní se prostě nediskutovalo, ani když jsme byli v její péči a s bratrem, který je flegmatik a nic si z jejího řvaní nedělal, tak se honila okolo stolu(on jí vždycky z místnosti utekl).Se svým otcem měla blbý vztah. Nežil s nimi a lepší vztah měla s jeho otcem, který učil na gymplu matiku, ale mámy otec jí furt upozorňoval na nedokonalost(postavu apod.).V tom naštěstí já jsem na tom lépe. S tátou mám dobrý vztah, jen je v ČR minimálně. Jezdí nejčastěji Itálii, Rakousko, Německo, ale už byl i v Dánsku, Francii apod..Takže si hlavně voláme. Máma to asi od nikoho jiného nebrala a nechtěla vidět, že má problém, až když pravidelně při návštěvách u své sestry viděla normální fungování, tak jí to došlo. Omluvila se mi tedy už dřív, ale prostě některé věci jen omluva nesmázne a chtěla jsem vidět taky změnu. Ta teprve pomalu nastává až nyní. Možná se víc snaží, aby mohla být v kontaktu alespoň s vnoučaty. Přeci jen můj bratranec je stejně starý jako můj nejstarší syn.Oba chodí do první a koukat na to a uvědomovat si to, to musí být pro ní těžké. Ale změna pomalu nastává. Dost často už v té době četla různé knížky(Marka Hermana apod.).Ví kde udělala chyby, když přijede, tak se k minulosti nevracíme. Když se mi něco nelíbí, tak jí to dám vědět a nějak to zpracuje, ale přeci jen vztah matka-dcera tam neni.Ten je prostě narušen a nevím, zda tam někdy bude. Takový blízký vztah mám spíš s přáteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118669
5.12.22 11:31
@a12 píše:
Jasně, stejně jako jsem tu psala, že se mi nelíbí, že vypadavaj na krájení, poznávání surovin.. Ale i to k ty soutěži patří no, musí to umět a znát.. Ale škoda na to vyhodit Dobrýho kuchaře, kdyby byla soutěž v oddělování bílků od žloutků, tak Martin vyletěl v první kole :mrgreen: :mrgreen:

Mně se právě líbí že se můžu dovzdělat, protože když tam třeba dělali ceviche, v některé dřívější řadě, tak jsem samozřejmě nevěděla co to je ani jak se to píše. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
5.12.22 11:31
@a12 píše:
A tocje špatně? Že se to naučili kvůli soutěži? Tohle není školní jidelna, tohle je, jak to říct, vrcholová gastronomie :nevim: nenapadá mě teď správný slovo :mrgreen:

Není to špatně, stejně jako není špatně se našprtat dalších x věcí, když ví člověk, že na nich může vypadnout a to nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118669
5.12.22 11:38
@Fiveone píše:
Není to špatně, stejně jako není špatně se našprtat dalších x věcí, když ví člověk, že na nich může vypadnout a to nechce.

Proč našprtat? Kdo se trochu zajima o gastronomii, tak ty termíny používá úplně přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61226
5.12.22 11:38
@Fiveone píše:

No právě, snaží se tam najít toho nejlepšího kuchaře a asi by bylo divný kdyby používal výrazy jako siroky nudle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118669
5.12.22 11:39
@a12 píše:
No právě, snaží se tam najít toho nejlepšího kuchaře a asi by bylo divný kdyby používal výrazy jako siroky nudle :mrgreen:

Jo, přesně. Masterchef není Prostreno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61226
5.12.22 11:40
@aiwwa píše:
Proč našprtat? Kdo se trochu zajima o gastronomii, tak ty termíny používá úplně přirozeně.

Jo, pro ty porotce beznej slovnik si myslim :lol: a je fakt, že do jejich restaurace asi musíš jít s připravím googlem, ať víš, co si objednáváš :mrgreen: ale to bylo vždycky v těch nejlepších restauracích si myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí