Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@aiwwa píše:
Jo, přesně. Masterchef není Prostreno.
Jo, ja i věřím, že ve starších sériích to tolik nepouzivaj.. Ale jak soutěžící tak ten pořad se posouvá dal, ty, co se tam hlásí už víc ví o co jde, určitě se víc zajimaj o tu cizí kuchyni a pak to přirozeně znaj ![]()
@a12 píše:
Jo, pro ty porotce beznej slovnik si myslima je fakt, že do jejich restaurace asi musíš jít s připravím googlem, ať víš, co si objednáváš
ale to bylo vždycky v těch nejlepších restauracích si myslim
To je trefně napsané. Prostě i když někdo rád vaří a má talent, tak ne vše běžně používá a něco se opravdu musí našprtat, aby nebyl za pitomce. Což se tam párkrát stalo, že dostali zadání a někdo neznal postup apod..
@Sonmi píše:
Jo, to mám stejně. Hlavně mi přijde divné to slovo skloňovat - „dělám pastu“.
Ale zas neskloňovat by bylo taky divný, no.Tak bych asi zůstala u těch těstovin.
Obzvlášť, když pasta znamená v češtině něco jiného a používá se i v gastronomii.
@a12 píše:
Jo, pro ty porotce beznej slovnik si myslima je fakt, že do jejich restaurace asi musíš jít s připravím googlem, ať víš, co si objednáváš
ale to bylo vždycky v těch nejlepších restauracích si myslim
Já mám takový pravidlo, že co neumím vyslovit, to si v restauraci nedávám ![]()
@aiwwa píše:
Já mám takový pravidlo, že co neumím vyslovit, to si v restauraci nedávám
@a12 píše:
Spíš tak píše: Více
Poslední díl by měl být v TV 14.12.
@aiwwa píše:
Poslední díl by měl být v TV 14.12.
No, to jsou 4 dily, ne? Davaj utery, středa?
@a12 píše:
No, to jsou 4 dily, ne? Davaj utery, středa?
Jo, vždyť jo. ![]()
@Birdonawire píše:
No a mne zase rve oci, kdyz pises „ganage“ misto „ganache“.A neni to vzdycky poleva.
Z toho by mohla byt diskuse podobna te, kde se resilo, jak se jmenuje anglicky kral. Karel nebo Charles?!?
Prosim tě, ale tak rozumíš snad, pochopilas, tak nemusíš opravovat. Je to zřejmě s francouzštiny
Jsem se překlepla, to je toho. Jiný kolikrát v diskuzi na jídlo dle abecedy píšou quacamole, místo guacamole, a taky je neopravuju ![]()
@aiwwa @Fiveone Jo, to je pravda, to si myslím taky, že běžně to neužívaj, za to porota, ta v jejich nóbl restauracích běžně.
Jinak dneska, co se týká názvosloví, tak to bylo fajn, nějak se to tam vyskytlo, snad 2×. Jinak ok, ale teda Betyna, že neví, že z řídkého těsta knedlíčky neudělá, to jsem trošku koukala. Pak nakonec ty špecle přesolí.
A pak tam někdo v horké pánvi míchal gumovou stěrkou, to bych se bála, že se poničí nebo rozleptá. Nemají vařečky? Škoda, že nevypadla Betyna, tak snad příště ![]()
@Fiveone Tak to je dobrý, že tu je někdo, kdo měl z rodiny jako účastníka MCH ![]()