Masterchef - TV show bez spoilerů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22915
5.12.22 08:19
@a12 píše:
Když delaj omáčku, tak reknou, že tam dali omáčku :mrgreen: když udělá nákyp, řekne, že udělala nákyp :mrgreen: si myslim, ze to pojmenovavaj tak, jak se to prostě jménuje.. Třeba suflé je celkem běžný a bylo by docela divný, kdyby tomu řekli udelal jsem buchtu s cokoladou uvnitř :mrgreen:

Mně to tak nepříjde, pořád samá ganage, espuma. Přitom je to poleva, pěna atd. NO, to je jedno.

@aiwwa To mě právě přijde, že ano. Ale jo, tak demi glace, je silný hovězí vývar, a velouté je omáčka ;)

@Fiveone To neříkají ty druhy, ale těstoviny, asi neexistují, jen pasta, pasta. presto, presto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22915
5.12.22 08:22
@Fiveone píše:
Tak já bych se spokojila s těstovinami, ale nazývat těstoviny pasta nebo tagliatelle je opravdu zvláštní. Bych řekla prostě těstoviny nebo široké nudle.Ale mně přijde i šílený kolik takových názvů ty soutěžící znají, já vše pojmenovávám česky a neznám nikoho, kdo by to dělal jinak(asi až na penne, ty asi český název nemají).

Můj člověk :hug: Nic proti Italům, Francouzům atd. Ale pořád české názvy předělávat na něco jiného, proč? :nevim: Nejsme v Michelinské restauraci. A vysílá se to pro obyčejný lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22915
5.12.22 08:28

Jinak, aby bylo jasno, já dost názvů taky znala, učili jsme se to na škole. Vyučená kuchařka, ale aby jsme vařili stylem: sufllé, espuma, ganage, velouté, to fakt ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
5.12.22 09:25
@sharunka03 píše:
Mně to tak nepříjde, pořád samá ganage, espuma. Přitom je to poleva, pěna atd. NO, to je jedno.

No a mne zase rve oci, kdyz pises „ganage“ misto „ganache“. :mrgreen: A neni to vzdycky poleva.
Z toho by mohla byt diskuse podobna te, kde se resilo, jak se jmenuje anglicky kral. Karel nebo Charles?!? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
5.12.22 09:29
@sharunka03 píše:
Jinak, aby bylo jasno, já dost názvů taky znala, učili jsme se to na škole. Vyučená kuchařka, ale aby jsme vařili stylem: sufllé, espuma, ganage, velouté, to fakt ne :D

Já myslím že k ty soutěži patří znát tu terminologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.12.22 09:41
@aiwwa píše:
Já myslím že k ty soutěži patří znát tu terminologii.

A spousta se jich to naučila jen kvůli soutěži. Moje matka tam byla pár let zpět a jsem si jistá, že doma takové výrazy nepoužívala, neservírovala jako z katalogu apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
5.12.22 09:46

Děvčata co máte voyo, jak to bude dál?
Nemyslím prozrazovat, kdo vypadne.
Ale zajímal by mě další průběh. Finále bude ve dvou nebo ve třech lidech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
5.12.22 09:47

@Fiveone

Tak to jsi měla info hned z první ruky ;-) Jak daleko se máma dostala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.12.22 09:59
@Whitedog píše:
@FiveoneTak to jsi měla info hned z první ruky ;-) Jak daleko se máma dostala?

Byla sedmá, ten rok jsem to tedy nějak extra nesledovala, to byly ještě vztahy napjaté a neměla jsem potřebu jí fandit(obzvlášť, když je to předtočení cca půl roku, jak mi později řekla).Tak nějak se náš vztah začal startovat až o rok později, když jsem odešla od bejvalýho a zároveň ona se začala měnit. Začala jednou za čas jezdit na otočku. A já už vidím, že to není stejný člověk, který mě vychovával tak, že za pozdní příchod domu z dětského dne jsem se sourozenci dostala 120 ran vařečkou(za každou minutu) a moje utrpení bylo o to horší, že po dvou bratrech mámu bolela ruka a řekla, že mě to čeká ráno. Takže jsem bratra, který se nedokázal ani zvednou a ležel na zemi dotáhla do postele a prožila noc plnou obav, že dopadnu stejně. Ale nyní to vypadá tak, že na ní má dobrý vliv její sestra, která je sice mladší o hodně, ale má to v hlavě mnohem víc srovnané. Takže jsem tomu dala šanci a třeba ten rok, kdy jsme odešli, tak nám vezla cukroví. Letos neni v ČR. Vaří nárazově v zahraničí(Alpy apod..).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
5.12.22 10:04

@Fiveone

Ufff… nevím, co říct. Sedmá, to je úspěch… Ale ze všeho ostatního mě mrazí… Je mi líto, čím sis prošla… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.12.22 10:25
@Whitedog píše:
@FiveoneUfff… nevím, co říct. Sedmá, to je úspěch… Ale ze všeho ostatního mě mrazí… Je mi líto, čím sis prošla… :-(

To je v pohodě. I špatné zkušenosti jsou zkušenosti. Sice jsem dostala naloženo možná za několik životů(týrání, zneužívání v dětství, šikana, domácí násilí, těžké situace kvůli zdravotnímu stavu dětí atd.),ale ustála jsem to.Neni ze mě magor, neskočila jsem z mostu(ač mě už jako dítě hodněkrát napadlo to udělat a ideálně s kombinací, třeba najít strom na skále, oběsit se, kdyby praskla větev, sletím ze skály a ideálně se před oběšením podřezat třeba).Žiju, nemám ukázkový život, ale žiju. Mám pět skvělých dětí, kterým se i zdravotní stav pomalu dává dohromady. Epileptik už nemusí brát léky, astmatik už je bez potíží a maximálně trpí častěji na kašel. A i když se můj život mohl nastartovat až nyní, tak se nastartoval.Je to asi náročnější, než když člověk žije normálně už od dětství, ale pokud má člověk nějakou vizi a krok za krokem k ní půjde blíž a blíž a všem starostem se postaví čelem a ne se strachem, tak k té vizi dojde. V září jsem chtěla nastoupit na dálkové studium, abych si dodělala školu. Nestihlo se to, kvůli potvrzení od lékaře(svého jsem měla ve městě, kde je nyní bejvalej a tam jsem odmítala jet a hledala jsem jiného).A možná to je i dobře, doktor zjstil, že mám problém a říkám si, že mám rok na to, se toho problému zbavit, abych mohla nastoupit příští září do dálkového studia a tedy to, že se to nestihlo neni špatně, protože jezdím na krev, v lednu mě čeká ultrazvuk břicha, pak třeba něco dalšího podle toho, co najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
5.12.22 10:30

@Fiveone :,( :,( :,(
Achjo, nevím co napsat.
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
5.12.22 10:37
@Whitedog píše:

Jsem o dva díly napřed a jen ti prozdradím, že se to ještě protáhne

Příspěvek upraven 05.12.22 v 11:02

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
5.12.22 10:45
@Fiveone píše:
A spousta se jich to naučila jen kvůli soutěži. Moje matka tam byla pár let zpět a jsem si jistá, že doma takové výrazy nepoužívala, neservírovala jako z katalogu apod..

Tvoje mamka byla v ročníku 2019?

• Citovat
  • Upravit
5889
5.12.22 10:47
@ludmilaadamkova píše:
Tvoje mamka byla v ročníku 2019?

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek