Masterchef - TV show bez spoilerů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
16.12.22 11:08
@thalasan píše:
Vidím, že termín hloupá ovce se velkém chytl že? Už se používá skoro ve všem :lol: :lol:
Jinak já jsem s vítězem spokojená. Mě se líbilo poslední čtyři, i s Ondrou a bylo mi to jedno. Každopádně to finálové menu měl Martin opravdu promyšlené, věděl co dělá a proč to dělá. Moc se mi líbilo to propojení všemi chody. Věřím, že i díky tomu vyhrál. Myslím loni Besky to měla podobně, prostě myšlenka, která jde všemi chody. Navíc se mi líbí, že není potřeba používat drahé a luxusní suroviny, ale i z obyčejných jde vykouzlit skvělé jídlo.

To ano, taky se mi líbilo, jak to měl promyšlené. Terka to postavila na drzosti, ale smíchat se dá cokoliv neočekávatelného. Betty to postavila na nějaké krajině, ale úplně mě to nevtáhlo. Bylo to prostě:,,Tohle je rybník, tohle pole, tohle les." Martin byl jediný, který měl menu, které mi dávalo smysl. A myslím si, že to mu pomohlo i vyhrát+ to že furt stíhal. Na to, že Betty to časově moc nedávala a usela jet do poslední vteřiny, zatímco oni už byli hotoví, tak nevytvořila nic, co by porotě tak vyrazilo dech. Všichni to měli asi dobré, ale Betty měla problém s časem a Terka měla menu bez myšlenky. Martin dokázal vtáhnout člověka do zabijačky svého dětství a ještě stíhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
16.12.22 11:12
@malákráličice píše:
Uz je to hodne okoukane. Vzdycky u divani neco delam. Bavi me jen tymove vyzvy a kdyz delaji neco zajimave - treba kdyz tocili na kole prekazdy. Chtelo by to nejakou zmenu.
To same Ceskoslovensko ma talent. Je to porad dokola. U finale jsem odesla pri reklame do kuchyne a zapomnela jsem se vratit. :mrgreen: Stejne to zas vyhrala nejaka zpevacka bez vlastni tvorby.

Já taky, většinou si to pouštím v kuchyni, u toho vařim, meju nádobí apod. a poslouchám. Když něco zní zajímavě, tak se kouknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117104
16.12.22 11:17
@Michelle_M píše:
Mě to letos bavilo hodně, ale já zase absentovala předchozí řady :D Besky jsem doteď neznala :D

Já viděla jen poslední tři řady. A nedávno jsem zahlidla v TV nějaký starý pořad Kašpárku, vař. Ještě když byl mladý hubený ucho. :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61154
16.12.22 11:20
@Fiveone píše:
To ano, taky se mi líbilo, jak to měl promyšlené. Terka to postavila na drzosti, ale smíchat se dá cokoliv neočekávatelného. Betty to postavila na nějaké krajině, ale úplně mě to nevtáhlo. Bylo to prostě:,,Tohle je rybník, tohle pole, tohle les." Martin byl jediný, který měl menu, které mi dávalo smysl. A myslím si, že to mu pomohlo i vyhrát+ to že furt stíhal. Na to, že Betty to časově moc nedávala a usela jet do poslední vteřiny, zatímco oni už byli hotoví, tak nevytvořila nic, co by porotě tak vyrazilo dech. Všichni to měli asi dobré, ale Betty měla problém s časem a Terka měla menu bez myšlenky. Martin dokázal vtáhnout člověka do zabijačky svého dětství a ještě stíhal.

Ja to teda uz sledovala jen tak na jedno oko, ale zrovna u Betty rikali, že to je risk právě s tim časem, tak to asi nebylo tak, že by byla pomala, ale měla naplánovaný těžký jídlo časově, takže naopak asi dobrý, že to i tak všechno stihla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61154
16.12.22 11:24

Jak rekl Martin v tom rozhovoru, on si to zbytečně ničím neztezoval, vařil z obyčejných surovin.. Bety naopak často riskovala a dělala složitý jidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
16.12.22 11:37
@Fiveone píše:

Betty dělala hrozně komplikované recepty a Martin vsadil na „jednoduchost“ sám to v rozhovoru říkal že ví že není žádný umělecký kuchař a ostatní soutěžící často vymýšleli komplikované recepty a to jim někdy možná uškkodilo, protože v časovém presu to je velký risk.

• Citovat
  • Upravit
5889
16.12.22 11:56
@ludmilaadamkova píše:
Betty dělala hrozně komplikované recepty a Martin vsadil na „jednoduchost“ sám to v rozhovoru říkal že ví že není žádný umělecký kuchař a ostatní soutěžící často vymýšleli komplikované recepty a to jim někdy možná uškkodilo, protože v časovém presu to je velký risk.

To je pravda, ale u Betty mi to prostě nedávalo žádný smysl.Ale nejen ve finále, ale u třeba v předposledním díle. Dle mého vymýšlela složitá jídla, ale možná až moc.Jo,asi cítila tlak a bála se přijít s něčím jednoduchým. Na to byl Martin celkem flegmatik a pokud by vypadl kvůli jednoduchosti, tak by řekl, že nevytvořil nejlepší pokrm a tak si zaslouží jít domu.Bylo vidět, že i to finále měl trochu na háku, když mu to nemrzlo, tak to vypadalo, že se rozhodne nenaservírovat nic(což už jednou udělal).Pamatuji si, jak mi máma říkala, jak to je psychicky náročné. Ona vlastně v tu dobu nemohla pracovat, protože se natáčelo dlouho vždy a pokud tam neni nějaký podnikatel apod.,tak prostě mimo natáčení pracovat moc nemůžou, na to neni moc prostor(pokud jim někdo nevyjde vstříc s pracovní dobou).A tak prostě čím jsou blíž finále, tak tím víc chtějí vyhrát, protože jim jde i o ty peníze. Takže jsou pak i na tom, že do nějaké soutěže vrazí spoustu času, vlastní úspory(obzvlášť pokud se jim nevyplatí dojíždět a musí si 3 měsíce platit nějaké ubytování) a nakonec je někdo postaví do řady a řekne, že jeden z nich vypadne.To neni pro každého. To prostě neni tak, že si žijou normálně celé tři měsíce a jen si jednou týdně zajdou na hodinu uvařit. Netuším, zda třeba dostávají něco čistě za účast, o tom máma nic neříkala, ale řekla bych, že asi ne, když si vezmu ten počet lidí, který je na začátku. Ono se na to hezky kouká, ale z natáčení odcházeli i po půlnoci, tedy opravdu unavení, pokud nějak fungují přes den(obzvlášť ti, kteří mají nějaké rodiny apod.),do toho stres, pokud někdo dostal černou zástěru a vědomí, že místo toho vaření může být člověk v práci a peníze mít jisté, ale chce vyhrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61154
16.12.22 12:05
@Fiveone píše:
To je pravda, ale u Betty mi to prostě nedávalo žádný smysl.Ale nejen ve finále, ale u třeba v předposledním díle. Dle mého vymýšlela složitá jídla, ale možná až moc.Jo,asi cítila tlak a bála se přijít s něčím jednoduchým. Na to byl Martin celkem flegmatik a pokud by vypadl kvůli jednoduchosti, tak by řekl, že nevytvořil nejlepší pokrm a tak si zaslouží jít domu.Bylo vidět, že i to finále měl trochu na háku, když mu to nemrzlo, tak to vypadalo, že se rozhodne nenaservírovat nic(což už jednou udělal).Pamatuji si, jak mi máma říkala, jak to je psychicky náročné. Ona vlastně v tu dobu nemohla pracovat, protože se natáčelo dlouho vždy a pokud tam neni nějaký podnikatel apod.,tak prostě mimo natáčení pracovat moc nemůžou, na to neni moc prostor(pokud jim někdo nevyjde vstříc s pracovní dobou).A tak prostě čím jsou blíž finále, tak tím víc chtějí vyhrát, protože jim jde i o ty peníze. Takže jsou pak i na tom, že do nějaké soutěže vrazí spoustu času, vlastní úspory(obzvlášť pokud se jim nevyplatí dojíždět a musí si 3 měsíce platit nějaké ubytování) a nakonec je někdo postaví do řady a řekne, že jeden z nich vypadne.To neni pro každého. To prostě neni tak, že si žijou normálně celé tři měsíce a jen si jednou týdně zajdou na hodinu uvařit. Netuším, zda třeba dostávají něco čistě za účast, o tom máma nic neříkala, ale řekla bych, že asi ne, když si vezmu ten počet lidí, který je na začátku. Ono se na to hezky kouká, ale z natáčení odcházeli i po půlnoci, tedy opravdu unavení, pokud nějak fungují přes den(obzvlášť ti, kteří mají nějaké rodiny apod.),do toho stres, pokud někdo dostal černou zástěru a vědomí, že místo toho vaření může být člověk v práci a peníze mít jisté, ale chce vyhrát.

Většinou v tehlech soutěžích, kde nemůžou chodit do práce náhradu mzdy maj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
16.12.22 12:05
@Fiveone píše:

Pokud něco dostávají nebude to žádné terno… vím že třeba ve vyvolených dostávali… ale tam byli nonstop mimo reálný život třeba x měsíců. Ale to je naprosto jiná soutěž.. v superstar tuším se naopak nic nedostávalo.. ale zase třeba je embargo na to mluvit o finančních věcech v soutěži. :think:

Tlak to bude velký. Já bych se do takové soutěže nikdy ani nepřihlásila. Ani kdybych věděla že vyhraju. Nechci být mediálně profláklá, nechci aby se o mně psaly články a hlavně v bulváru.

Mega musíš zdanit dostaneš třeba 850 tis (pokdu se daní 15 procenty a ne dokonce víc) a taková částka je sice super ale není to aby ses sbalila a dožila život v karibiku

• Citovat
  • Upravit
27
16.12.22 12:23

Omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61154
16.12.22 12:26
@ludmilaadamkova píše:
Pokud něco dostávají nebude to žádné terno… vím že třeba ve vyvolených dostávali… ale tam byli nonstop mimo reálný život třeba x měsíců. Ale to je naprosto jiná soutěž.. v superstar tuším se naopak nic nedostávalo.. ale zase třeba je embargo na to mluvit o finančních věcech v soutěži. :think:

Tlak to bude velký. Já bych se do takové soutěže nikdy ani nepřihlásila. Ani kdybych věděla že vyhraju. Nechci být mediálně profláklá, nechci aby se o mně psaly články a hlavně v bulváru.

Mega musíš zdanit dostaneš třeba 850 tis (pokdu se daní 15 procenty a ne dokonce víc) a taková částka je sice super ale není to aby ses sbalila a dožila život v karibiku

Ono dřív ty výhry 2 miliony třeba byly fajn, za to si pořídil bydlení, dneska za to neporidis nic.
A tuším ze nekdo ze Survivoru, nebo spis toho Robinsona co byl předtím, říkal zaplaceno měli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
16.12.22 13:26
@a12 píše:
Ono dřív ty výhry 2 miliony třeba byly fajn, za to si pořídil bydlení, dneska za to neporidis nic.
A tuším ze nekdo ze Survivoru, nebo spis toho Robinsona co byl předtím, říkal zaplaceno měli

Ve Vyvolenych to bylo dokonce 10 mega, ale ne v penezich, ale v cenach, jestli si to nepletu. :think: Byl v tom i byt v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23071
17.12.22 20:09

Tak paráda, aspoň jeden z mých favoritů vyhrál. Hlavně to měl odlišné od těch dvou. Kdyby ale vyhrála Terka, tak bych se taky nezlobila. A docela, jak vařila Bety stylem, tohle, je rybník, tohle pole, tohle nebe nebo jak to jmenovala, tak mi přišlo že tak nějak to tenkrát měla ta Besky, takže se dá říct, že se opičila, takže nic nového. A takové jako uhlazené, pěkné, žádné ale posazení na zadek. A strašně takové okaté, nic nápaditého. Terka se snažila víc, ale Martin to pojal prostě po svém a a zabijačkou to celé rozsekl, takže klobouk dolů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7976
18.12.22 00:01
@sharunka03 píše:
Tak paráda, aspoň jeden z mých favoritů vyhrál. Hlavně to měl odlišné od těch dvou. Kdyby ale vyhrála Terka, tak bych se taky nezlobila. A docela, jak vařila Bety stylem, tohle, je rybník, tohle pole, tohle nebe nebo jak to jmenovala, tak mi přišlo že tak nějak to tenkrát měla ta Besky, takže se dá říct, že se opičila, takže nic nového. A takové jako uhlazené, pěkné, žádné ale posazení na zadek. A strašně takové okaté, nic nápaditého. Terka se snažila víc, ale Martin to pojal prostě po svém a a zabijačkou to celé rozsekl, takže klobouk dolů :)

Besky dělala malou mořskou vílu.

U Betty se mi líbil dezert, a byla z nich jediná, kdo vlastně opravdu dělal dezert, tedy jako zákusek. Ti druzí dva neriskovali, prdli tam zmrzku a hoťoťo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7976
18.12.22 00:05

A já z toho Martinova konceptu zas tak odvařená nejsem, jako zabijačka dobrý, ale pak je tam jehněčí mozek, kachní srdce a hovězí morek? Kde zůstalo to prase?
Navíc kolik lidí by si reálně objednalo takový předkrm? Já bych to do pusy nestrčila, ani kdyby mě platili. Blé. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí