Máte doma více dětí stejného pohlaví a poté dítě druhého pohlaví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
895
26.6.17 16:58
@Anna766 píše:
No nazdar :D Jak vím že to chodilo dříve, tak ty holky si asi s mámou doma dost mákly co?

To nevím, ale si to byl pěkný mazec. Byli velkostatkáři. Tchán je nejmladší dítě. Dospělosti se dožili všichni a teď jich žije už asi jen pět, včetně nejstarší sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
26.6.17 17:07

Já znám případy

kluk, holka+kluk, holka, holka, kluk
holka, holka, kluk, kluk
holka, holka, holka, kluk
holka, kluk, holka
holka, holka, holka, holka
a my máme
kluk, holka, kluk, holka

Takže podle mě žádné pravidlo neexistuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
26.6.17 21:35

Kamaradka ma kluka, holku a dvojky holky. Dalsi kamaradka ma dva kluky a ted cekaji holku :)

• Citovat
  • Upravit
25179
26.6.17 22:54
@Anna766 píše:
No nazdar :D Jak vím že to chodilo dříve, tak ty holky si asi s mámou doma dost mákly co?

tak jesti makali třeba v zemědělství nebo na hospodářství, tak tehdy se nadřeli ženy i muži. Když čtu knížky z dřívějších dob, tak jen koukám, jak jsme zhýčkaní. Ale to ty jako znalec historie dobře víš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
27.6.17 06:45

@Deborah no vidíš, tak máte šanci :), anebo to bude 7. kluk :lol:

• Citovat
  • Upravit
6759
27.6.17 14:54

@fragola
Pořád nic? Jsem napnutá jak kšandy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149627
27.6.17 16:18
@pe-terka píše:
tak jesti makali třeba v zemědělství nebo na hospodářství, tak tehdy se nadřeli ženy i muži. Když čtu knížky z dřívějších dob, tak jen koukám, jak jsme zhýčkaní. Ale to ty jako znalec historie dobře víš :lol:

Mám kamarádku a ta je ze 7 dětí a co pamatuju, tak ta nejstarší holka neměla žádné dětství, ale jako fakt. Zatímco nejstarší kluk si lítal po venku s kamarády, ona kolikrát nešla ani do školy. Musela mámě pomáhat vařit, prát, když matka byla ráno v práci, tak ta nejstarší vypravovala ty mladší do školy, školky, dělala snídani atd atd. Mladší děcka běhaly po venku a ona doma prala, žehlila. Chudák byla, opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149627
27.6.17 16:40
@monrom píše:
@Anna766 Na to ale není třeba mít 7 dětí, stačí třeba 3 (jako u mne). Takže je to spíše o přístupu rodičů a ne o počtu dětí.

Tak samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.6.17 17:29

@IvaB Nic. Dneska mám takovou chmuru, že by se mi do rození ani nechtělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.6.17 17:33
@monrom píše:
@Anna766 Na to ale není třeba mít 7 dětí, stačí třeba 3 (jako u mne). Takže je to spíše o přístupu rodičů a ne o počtu dětí.

souhlasím. Taky máme hodně dětí, ale nejstarší dcera do školy chodí. Na druhou stranu musím říct, že nám v současné době hodně pomáhají různé technické vymoženosti, o kterých se našim předkům ani nesnilo. Plus nepereme plínky :think:
Ale dřívější přístup objektivně posoudit neumím. Moje máma má mladší bratry, ale na nějaké propastné rozdíly si nestěžovala. A babička - předválečné dítě? Byly samé holky, ale jako děti se napracovaly opravdu dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149627
27.6.17 17:47
@pe-terka píše:
souhlasím. Taky máme hodně dětí, ale nejstarší dcera do školy chodí. Na druhou stranu musím říct, že nám v současné době hodně pomáhají různé technické vymoženosti, o kterých se našim předkům ani nesnilo. Plus nepereme plínky :think:
Ale dřívější přístup objektivně posoudit neumím. Moje máma má mladší bratry, ale na nějaké propastné rozdíly si nestěžovala. A babička - předválečné dítě? Byly samé holky, ale jako děti se napracovaly opravdu dost…

To byl příklad holky :lol: ale pravdivý no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.6.17 18:07
@fragola píše:
@IvaB Nic. Dneska mám takovou chmuru, že by se mi do rození ani nechtělo…
čančá se tam v bříšku, potvůrka. Aby byla nejkrásnější :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.6.17 18:09
@Anna766 píše:
To byl příklad holky :lol: ale pravdivý no.

já vím…Babička když mi líčí, jak hlídala mladší sestru, škubala kvanta kopřiv pro husy, šrotovala a krmila je, do školy chodili 10 km pěšky…Na druhou stranu, někdy bych to současným dětem přála aspon na zkoušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149627
27.6.17 18:31
@pe-terka píše:
já vím…Babička když mi líčí, jak hlídala mladší sestru, škubala kvanta kopřiv pro husy, šrotovala a krmila je, do školy chodili 10 km pěšky…Na druhou stranu, někdy bych to současným dětem přála aspon na zkoušku.

Tenhle příběh je ale z dob mého dětství, takže 70-80 léta min. století. Prostě rodiče si nadělaly děti a ta nejstarší to odnesla.Taky skončila se základkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149627
27.6.17 18:36

Abych nebyla moc OT :oops: tak těch 7 dětí šlo za sebou takto-kluk, holka(ta matčina pomocnice),holka, kluk, holka, a nejlepší nakonec, dvojčata kluk+holka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová