Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@fragola Tak to je krásná zpráva
! Veliká, veliká gratulace k holčičce
!!!
A trochu k tématu. U nás to vypadalo na jasnou převahu holek - první a druhá holčičky, pak jsem čekala dvojčata a měly to být taky holčičky (podle ultrazvuku). No, na porodním sále byl najednou z té první kluk
. Páté miminko byla opět holka. Skóre tedy bylo 4:1
. Ale šestý a sedmý jsou kluci, takže nakonec jsme to skoro vyrovnali
.
A v okolí to máme velice různorodé např. kluk a pak 4 holky, naopak první holka a pak 5 kluků, jinak spíše mix. Jen jedna rodina 3 holky a mám kamarádku, která je ze 7 holek. Manžel je z 8 dětí - 5 kluků, 3 holky. Kamarádka 10 dětí 6 kluků, 4 holky. Takže pravidlo fakt žádné není
.
A třeba ač mám 4 holčičky, tak růžové jsem si moc neužila. Jen jedna z nich měla takové krátké „holčičí“ období. Jinak to vždy byly takové malé „amazonky“ a skautky
. Až teď v pubertě občas oblečou i sukni a pokoj mají plný šminků a vůně odlakovače
.
@Ludovika Vidím, že máš kolem sebe také dost početné rodiny.
Nevíte někdo, jaký je v současnosti rekord v ČR v počtu dětí na jednu matku??? Hledala jsem na netu ale nic nedohledala ![]()
@bigl NO TADY V OKOLÍ MAJI JEDNI TUŠÍM 13 DĚTÍ (už se v tom ztrácíme, tak možná že už i 14
), převažují kluci… a jinak 7,8 taky znám…
@Sova Klára mám v okolí „jenom“ dvě rodiny s více dětmi. Jedna má 10 dětí, z toho 9 svých a 10 je o dost mladší bratr matky co je vychováván s těmi 9 ostatními. A druhá má 9 dětí,7 vlastních+2 osvojené.
@Netopirek Jo, tohle jsem našla taky, ale myslím, že to nebudou v rámci ČR rekordmani…
@fragola píše:
Eliska se narodila dnes 28.6.17 ve 2.28 hod, 4750g/52cm. Rodila jsem na prijmu, na sal jsme nestihali.
@bigl píšou tam v rámečku, že ze stavu dávek se u nás eviduje maximálně 16 člená rodina. Ale nikdo neví zda to nebylo víc rodin žijících spolu.
@MarieP píše:
Tak já znám snad jen jednu rodinu, kde mají kluk, kluk, holka ( nepočítám dvojčata)…jinak všechny tři a vicedětné rodiny měly páreček a třetí je stejného pohlaví jako první… To je i náš případ…
To je i můj případ- holka-kluk-holka ![]()
@bigl píše:
@Ludovika Vidím, že máš kolem sebe také dost početné rodiny.
Nevíte někdo, jaký je v současnosti rekord v ČR v počtu dětí na jednu matku??? Hledala jsem na netu ale nic nedohledala
pokud bereš i zahraničí, tak jsme četa v nějakém plátku, že snad jedna černoška by jich měla mít přes 30..Řada z nich trojčata i čtyřčata. Moc se mi to nezdá, tolik náhod najednou. Navíc prý vše přirozené porody, až na ten poslední vyžádanou sekcí. Trojky a čtyřky si vaginální porod nějak neumím představit
.
Ve zpravickach pro deti na decku byla nedávno rodina se 16 vlastními dětmi, pry jsou rekordmani ![]()
U vicecetnych rodin, co znám ja, se rodí převážně holky. Jedna teorie praví, ze více zen se rodí v době bídy, protoze ženská vydrží vše. Tim nechci riczt, ze jde o chude rodiny, ake ma to neco do sebe. A více kluků zase kdyz hrozí válka.
@Jana206 Těch 16 dětí jsem taky měla nějak v hlavě, ale nevím, kde jsem to slyšela.
Ale jinak, já co znám početné rodiny v počtu dětí 7-10 tak u všech převažují kluci.
@bigl píše:
@Jana206 Těch 16 dětí jsem taky měla nějak v hlavě, ale nevím, kde jsem to slyšela.
Ale jinak, já co znám početné rodiny v počtu dětí 7-10 tak u všech převažují kluci.
je to zajímavé, ale já taky…Až na výjimky, ale těch je málo. Vlastně neznám nikoho, kdo by měl 4 a více jenom holek z sebou. Kluků ano.
@pe-terka Tak to já jednu znám, co se jí nedávno narodila čtvrtá holka v řadě. Jo a můj strýc má taky 4 holky.Ale u těch početnějších rodin od 5-ti dětí výš převažují fakt kluci.