Máte muže profesionálního vojáka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.2.14 16:06

NN

@Anonymní píše:
Já mám zkušenost co se týká placení v misi jinou, možná to bude tím, že se nejednalo o jednoho a téhož člověka, ale rozdíl byl v hodnosti, odsloužených letech i funkci - a v neprospěch to bylo u PRT - paradoxně mnohem vyšší šajba :mrgreen:
A máš pravdu - PRT už není, do Logaru se nejezdí a Bagram se bere jako bojová mise.
Jinak se zbytkem tvého příspěvku naprosto souhlasím - vojenské manželství není pro každého (a každou) :lol:

V tom bude ten zakopaný pes ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.14 16:11

NN

@betuska.bathory píše:
Ano, je to vždycky o jednotlivém člověku - vztah je vždycky 50 na 50, ať je to voják, kuchař, nebo inženýr :-D
A co se týká rozvodovosti u vojáků - u nás v rodině je případ, kdy on (voják) vydělával na misi na vysněný domek a jeho žena (teď už bývalá) si zatím tady užívala s milencem.. není to jen chyba ve vojácích, ale i ženské na ně někdy nevydrží čekat.

Takových případů znám taky několik (jen z doslechu přes manžela). Bohužel, 6 měsíců je opravdu dlouhá doba, ale aspoň se ukáže, jak moc pevný ten vztah je. Když vydrží misi, vydrží už téměř všechno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.14 17:18
@Anonymní píše:
V tom bude ten zakopaný pes ;)

Možná jsme se nepochopily, myslím si, že řadový voják na misi by neměl být hodnocen výše než člověk, který má pod sebou třeba 300 lidí, za něž má odpovědnost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.14 10:23

NN

@Anonymní píše:
Možná jsme se nepochopily, myslím si, že řadový voják na misi by neměl být hodnocen výše než člověk, který má pod sebou třeba 300 lidí, za něž má odpovědnost.

To si já osobně tedy nemyslím. Ten, kdo sice má na starost 300 lidí, ale sedí pěkně v kanclu v teplíčku a bezpečí, by neměl být hodnocen líp než ten, který má na starost 4 lidi, ale je 80% času venku..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.14 13:26
@Anonymní píše:
To si já osobně tedy nemyslím. Ten, kdo sice má na starost 300 lidí, ale sedí pěkně v kanclu v teplíčku a bezpečí, by neměl být hodnocen líp než ten, který má na starost 4 lidi, ale je 80% času venku..

Hmm, připadáš mi docela dost naivní. Já nevím o nikom, kdo by byl na misi v teple v kanclíčku (docela by mne zajímalo, kde jsi na tu hloupost přišla), naopak i nejvyšší vedení se zúčastňuje výjezdů a často jsou přímo v epicentru dění (jednání s druhou stranou apod.), navíc jsou odpovědní a i trestáni za každý banální prohřešek svých podřízených…(odznaky - čepice apod.)
Víc se k tomu nebudu vyjadřovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.14 13:49

Holky, nedá mi nenapsat. Nevyjadřujte se k otázce peněz a četnosti misí, pokud v této instituci neděláte a máte info jen zprostředkované od mužů a známých.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.14 14:15
@Anonymní píše:
Jo a k otázce..soužití s vojákem není snadné. Ať už kvůli časté nepřítomnosti nebo kvůli někdy trochu kontroverzním názorům na život a zvyklostem. Můj chlap je třeba „magor“do adrenalinu celkově a bez pudu sebezáchovy, takže se o něj bojím nejen když je v misi. Děti vídají tatínka nárazově, většinou jen o víkendech, člověk je na všecko sám a musí zvládat veškerou péči jak o děti, tak domácnost, auto, úřady apod. Ale když ho to baví… :nevim: Jsem ráda, že mám doma vojáka a jsem na něj hrdá :srdce:
:lol: sem normáně vypraskla smíchy :lol: :lol: :lol: taky takovýho magora doma mám :lol: a taky bych neměnila :srdce: člověk má aspoň prostor i sám na sebe, když jsou pryč. :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
2
8.2.14 14:17

Ahoj ženy :-)
Mám muže, tedy přítele profesionálního vojáka. Ze začátku se mi jeho práce vůbec nelíbila i ohledně každodenního dojíždění. A teď? Jsem hrdá na to, že jsem jeho ženou. Je jasné jako kdekoliv jinde, že někteří vojáci jsou tvz.na pěst :D ale to je přeci všude. Záleží na osobnosti člověka. S misemi je to komplikované, a pokud se Váš muž dostane takovou nabídku, neměl by odmítnout. Kord pokud jste bez dětí.-) všechno se dá vydržet. Jejich cvičení o kterých se nikdy dopředu moc neví, a doba odjíždění se neustále mění, na to jsem si také zvykla :D Občas je to dost na prd, když jste doma s prckem a veškerá domácnost a povinnosti jsou na 14dní pouze na Vás :D ale já mám ráda bojovky a tyto věci se dají s ledovám klidem zvládnout.-)Výhodou je jeho množství volna a při normálním týdnu v kasárnách je nejpozději do 17h doma.-)Všechno je vždy 50:50. Jsem moc ráda za jeho práci. I když občas je to boj, ale odměnou jsou pak ty chvíle s rodinou.-)Ohledně financí a misí je to složité :D ale to je přeci všude. Chcete aby Váš muž někde dělala skladníka, nosil domů méně peněz, neměl tolik volna a byl každý den nehorázně utahaný? Já tedy ne.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.2.14 14:21
@Anonymní píše: :lol: sem normáně vypraskla smíchy :lol: :lol: :lol: taky takovýho magora doma mám :lol: a taky bych neměnila :srdce: člověk má aspoň prostor i sám na sebe, když jsou pryč. :pankac:

Přesně tak :D:D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.7.14 18:37

Ahoj, příteli se včera ozvali z náboru, že jestli má zájem stále (byl zapsán 2roky), ať se neprodleně přihlásí. Začátkem srpna ho čeká přijímací řízení a když, čemuž věřím, že ano pude na KZP. Kdo z vás má za manžela či přítele vojáka, nevíte jak to vypadá a hlavně již po výcviku, až ho přiřadí k útvaru? Sem z toho celá na větvi, přišlo to z ničeho mic. Ale na druhou stranu sem ráda, že po tak dlouhém čekání mu to vyšlo :-). Akorát potřebuju radu, jak zvládat ten stres okolo toho. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 12:29

Dnešní zprávy se nečtou asi nejlépe co? Osobně to beru, že je to prostě něco, co se v partnerově profesi stát může, ale i tak z toho zamrazí…

Z.

• Citovat
  • Upravit
2
8.7.14 12:34

Eště ho tam nemám, aj tak me zamrazilo do budoucna.. Spis ted premyslim, kdo ze znamych tam zrovna je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 15:36
@Anonymní píše:
Dnešní zprávy se nečtou asi nejlépe co? Osobně to beru, že je to prostě něco, co se v partnerově profesi stát může, ale i tak z toho zamrazí…Z.

osobně to beru tak, že je mi z toho smutno, moc smutno a už nikdy nechci aby někam na misi jel :(

• Citovat
  • Upravit
1193
12.7.14 22:06
@Anonymní píše:
osobně to beru tak, že je mi z toho smutno, moc smutno a už nikdy nechci aby někam na misi jel :(

Cítím to podobně…Vědomí rizika je najednou tak nějak hmatatelnejsi…a děsivá představa, ze bych s detmi zůstala sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.14 06:45

Ja to osobne beru tak, ze chybelo jen velmi malo a na miste nektereho z nich by byl muj manzel. A jeste jsem se s tim vnitrne nevyrovnala. A asi ani nevyrovnam, dokud nebude doma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky