Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vetsina vojaku co znam, jsou fajn chlapi a muj manzel nejlepsi
Proc nad tim tak uvazujes, ze je vojak, je to povolani jako kazdy jiny
Ahoj, no já osobně vojáka nemám, ale známá ho má, několik měsíců zpět se brali a teď je opět na půl roku v Afgánistánu. Jezdí na mise co půl roku, pro mě by to bylo šílené, dost mám, když můj muž jezdívá pravidelně do Norska po dobu 7 týdnů. No asi bych to vydržela, pokud člověk miluje, ale furt bych byla ubrečená ![]()
Uvažuj nad jedinou věcí - může se stát, že Ti ho budou často posílat na mise.. To už pak není moc sranda. Jinak je to práce, jako každá jiná. Znám těch kluků dost, někteří jsou fajn, jiní blbci. Ale to je všude ![]()
Tak můj manžel je taky voják. a jak víme, mise nejsou povinné, že… jen jsou často na cvičeních.
Tech misi tolik uz ted neni, no a taky zalezi u jake je jednotky a na jake pozici, protoze ne vsichni vojaci jezdi do misi.
@Anonymní píše:
Tak můj manžel je taky voják. a jak víme, mise nejsou povinné, že… jen jsou často na cvičeních.
to je fakt.. ale zase ty peníze.. kámošky manžel jezdil afghánistán.. mazec.. už jen proto, že nebyl při narození svého dítka, že ho dítko pak nepoznávalo atd.. a ona se klepala strachy, jestli se vrátí v cajku.. ale taky to zvládli ![]()
Taky záleží u jaké je jednotky…můj chlap byl u bojovky, byl v misi (v Iráku), na půl roku. Tenkrát jsem se ale ještě neznali, každopádně bych o něj měla dost strach. Teď je u zabezpeč. praporu, jako osobní řidič, už nehrozí, že by jel na misi, ale je často na služebkách, většinou tak max. na 2 noci. Ale tak je to i ve spoustě jiných zaměstnání.
Bylo to super, mise jsme zvládli, ale to jeste nebyly děti, takze slo celkem o prd, pak prisly děti a misí se dobrovolně vzdal, mylsela jsem že bude vše ok. No a prislo rusení jednotky a prevelení daleko od domova. a rázem víkendový manžel a otec. To už jsme skoro neustáli. Takze vojáček šel do civilu.
@Mantinell píše:
Ahoj, no já osobně vojáka nemám, ale známá ho má, několik měsíců zpět se brali a teď je opět na půl roku v Afgánistánu. Jezdí na mise co půl roku, pro mě by to bylo šílené, dost mám, když můj muž jezdívá pravidelně do Norska po dobu 7 týdnů. No asi bych to vydržela, pokud člověk miluje, ale furt bych byla ubrečená
No to je ale nesmysl - na mise může jezdit voják cca 1 x za 2 roky (na 6-7 měsíců) a to ještě pokud projde všemi testy a vyberou ho. Takže určitě ne každého půl roku.
Ahoj, mám dotaz k zaměstnání, protože to v současnosti řeší náš kamarád, který je taky profi voják, ale po manželčině otěhotnění z armády odešel a hledá si zaměsntání - jediné, kam ho chtějí, jsou nějací hlídači a ochranky - bavíme se třeba o dvanácti tisících měsíčně.. Mě napadla URNA, pokud by se tam dostal, má snad VŠ a právě, že v afghánistánu a jiných misích býval velice často, sice ani s dietama to nebyl zlatý důl, ale přeci jen něco rodině odvedl do rozpočtu.
Tak, prosím vás, vy, kterým muži odešli do civilu - kde se pak uchytili? Díky.
@Anonymní píše:
No to je ale nesmysl - na mise může jezdit voják cca 1 x za 2 roky (na 6-7 měsíců) a to ještě pokud projde všemi testy a vyberou ho. Takže určitě ne každého půl roku.
No tak to jsem si z prstu nevycucala, jsou velice dobří známí a každou chvíli je v pr. ale nemusíš mi věřit samozřejmě. ![]()
@Mantinell píše:
No tak to jsem si z prstu nevycucala, jsou velice dobří známí a každou chvíli je v pr. ale nemusíš mi věřit samozřejmě.
Milá zlatá „informovaná“, jsem manželka a zároveň matka vojáků z povolání (taková „zelená“ rodinka
), takže na rozdíl od tebe vím stoprocentně, jak to s misemi je. Takže zde nešiř bludy a poplašné zprávy, ano?
Pokud ten dotyčný je často pryč, tak ano, cvičení jsou hodně často, ale trvají tak 14 dní, max. měsíc…neplést si to s misemi ![]()
Moje řeč „anonymní“ nade mnou. Manžel je v armádě 13 let, na misi byl jednou. a jednou odmítl. navíc, teď se opravdu skoro nikam nelítá. v misích je minimum vojáků. ovšem na cvičení je imrvére..
Ahoj, rýsuje se mi nový vztah a vojákem… jaké máte zkušenosti s životem s vojáky?