Máte načančané holčičky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já dávám dvouleté dceři šatičky a sukýnky často, jenže já nějak nemám to klasické spojení „sukýnka=načančanost“ a tím pádem vztek nebo lítost, když se dítě zamaže, polije, oděv potrhá nebo zmuchlá… Sama nosím výhradně sukně, do města i do lesa a prostě sukni beru jako úplně běžný kus oděvu, od kalhot se liší jen střihem. Takže dcera v šatičkách leze po prolízačkách i plácá bábovky. Samozřejmě to nejsou bílé šatičky s kanýrkama. Takové ty opravdu „načančané“ kupuju jenom pro zvláštní příležitosti (třena na svatbu) a na ty pak dávám pozor stejně jako na svoje společenské šaty. Ale se sukýnkama, které plní funkci tepláků, zacházím stejně jako s těmi tepláky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám v podstatě stejně starou dcerku a neustále ze šuplíku, ve kterém má oblečení, tahá šaty a chce je obléct. Už ráno při oblékání říká „atiti“, což znamená šatičky, když je dostane, je spokojená. Nemám ráda růžovou, takže nosí punčošky i bodýčka klidně po starších brášcích, na to nějakou šatovou sukni. Umazaná samozřejmě bývá, stejně tak i venku, tak se to převleče, vypere. Pro mě je příjemné ji obléct hezky, hodně si na děti šiju, ale i starší kluky jsem vždycky oblékala pěkně, barevně. Zatím mi to děti nebojkotují, uvidíme, co přinese čas:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby měla být po mně
máma dává dodnes k dobru historku, jak mi do školky chystala oblečení a vyzvedávala mě pravidelně v něčem jiném, pánčto mě do školky vodil bratr a já se ráda čančala a tak jsem si vybírala oblečení sama
nicméně dcera ma taky rok a půl a většinou to jistí rifle, tričko, svetřík, šatičky mám víc rada já než malá a oblékám jí je příležitostně, když se sluší, aby byla vyfiknuta. A jinak platí pravidlo, ze jakmile má na sobě něco pěkného, je to během půl hodiny zakydané ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Popokatepetla píše:
Nemám na to nervy mít dceru načančanou. Naprosto chápu, že v teplákách a mikče je jí líplegíny a šatičky ji dávám vyjímečně, třeba na návštěvu. Beru to tak, že je to dítě co si chce hrát a cítit se pohodlně, ne výstavní pejsek
Je jí 18mPříspěvek upraven 13.01.15 v 22:16
Mám to stejně
,strašně jsem se těšila na to, že budu mít holčičku, a jak jí budu čančat, ale moje představa vzala za své. Mám to tak nějak uprostřed-když jdem ven, dám jí normální slušné tepláky( né nějaké echt nové a krásné značkové),triko, mikinu, i klidně to, co mám od kamarádky, tudíž použité. Ať se klidně vyválí v tom písku, zadře hlínu na kolenou, protože si neumím představit, že spadne, a já budu vyšilovat, že už to nevyperu. A hlavně chci, aby jí to bylo pohodlný. Do města čančám, ale zase odsaď pocaď, opět-pohodlí na 1.místě. Šaty (sukně) jí dávám jen ve vedrech, jinak dávám legínky pod kolena, kraťásky a nějaké pěkné trýčo, upravím vlásky. Já totiž nerada vidim, když má dcera šaty nebo sukni, a v nějakých pozicích jí je vidět na kalhotky, a když jsme takhle ve městě mezi lidma, tak si říkám, který úchyl se na ní může dívat ![]()
Ale narovinu musím přiznat, že je pro mě větší potěšení oblékat holčičku než kluka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čančám hodně. Nebo teď už se spíš čančá sama. V obchodě nejde po hračkách, ale zásadě po balzámech na rty a parfémech. Tepláky snese, ale doma spíš nosí legíny a triko. Jít s ní kupovat boty je za trest, chtěla by všechny. Mám dojem, že tohle se asi dědí. Moje maminka je dennodenně nalíčená, upravená, já si taky raději o hodinu přivstanu, abych nějak vypadala a u malé to vypadá stejně. Jen otec začíná šílet, že nám vypravení se ven trvá déle a déle.
Jo a už teď si vybírá garderobu, co si vezme v létě k moři.
Ale zaprasit se umí ve vteřině, převlíká se tak dvakrát denně. Momentálně místo bačkor nosí moje lodičky, k tomu mužovu beranici a je nejvíc spokojená. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danitschka píše: Čančám hodně. Nebo teď už se spíš čančá sama. V obchodě nejde po hračkách, ale zásadě po balzámech na rty a parfémech. Tepláky snese, ale doma spíš nosí legíny a triko. Jít s ní kupovat boty je za trest, chtěla by všechny. Mám dojem, že tohle se asi dědí. Moje maminka je dennodenně nalíčená, upravená, já si taky raději o hodinu přivstanu, abych nějak vypadala a u malé to vypadá stejně. Jen otec začíná šílet, že nám vypravení se ven trvá déle a déle.Jo a už teď si vybírá garderobu, co si vezme v létě k moři.
Ale zaprasit se umí ve vteřině, převlíká se tak dvakrát denně. Momentálně místo bačkor nosí moje lodičky, k tomu mužovu beranici a je nejvíc spokojená.
V tech obchodech to mam stejne. Nejhorsi je, ze si usmysli, ze chce saty, kalhoty, tri trika a nese to na raminkach k pokladne a velikosti 56,110
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když kolem sebe v okolí vidím ty načančané holčičky - nejlépe v Nextu a jejich nervozní matky, co sledují každý pohyb a krok ve snaze zabránit újmě drahého oblečení jejich drahých dětiček, je mi zle
Co mají z dětství, když se musí promenovat na hřišti v drahém zančkovém oblečení a přitom se bojí umazat? Sednout do trávy? Válet sudy, skočit do kaluže…??? Sousedovic holčička takhle jednou upadla a v tu chvíli jsem viděla, jak chděrka ztuhla s vyděšeným pohledem na mámu - co tomu řekne… Mě chodí děti z venku kompletně na vyprání, ale psokojené a šťastné… a to považuju za hlavní. nepotřebuju si zvedat sebevědomí na dětech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brucovka píše:
Když kolem sebe v okolí vidím ty načančané holčičky - nejlépe v Nextu a jejich nervozní matky, co sledují každý pohyb a krok ve snaze zabránit újmě drahého oblečení jejich drahých dětiček, je mi zleCo mají z dětství, když se musí promenovat na hřišti v drahém zančkovém oblečení a přitom se bojí umazat? Sednout do trávy? Válet sudy, skočit do kaluže…??? Sousedovic holčička takhle jednou upadla a v tu chvíli jsem viděla, jak chděrka ztuhla s vyděšeným pohledem na mámu - co tomu řekne… Mě chodí děti z venku kompletně na vyprání, ale psokojené a šťastné… a to považuju za hlavní. nepotřebuju si zvedat sebevědomí na dětech.
Vidis a moje deti se vali v teplacich a ven do mesta, restaurace, nakupy chodi v peknem obleceni.
V zivote jsem na deti nekricela at se neuspini. Je to jen obleceni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, čančám… Asi ani ne, vyloženě na parádu má jen jeden světlý kabátek, prošívaný zlatou nitkou, nedokázala jsem odolat. Navíc - holka zatím sedí v kočáře, protože chodit neumí, takže jsem si řekla, že tohle je asi poslední zima a na hodně let dopředu, kdy si můžu dovolit koupit dítěti smetanově zbarvený kabát ![]()
Na příští rok to vidím možná tak na softshell nebo šusťák ![]()
Ale jinak snažím se jí oblékat hezky, ale i prakticky, prostě tedy vybírám oblečení, které se mi líbí, což asi dělá každý, takže bych tomu čančání neříkala. Navíc naše poloplešatá blond holka v hořčicovém body a hnědých manchestrových lacláčích je sice oblečená hezky, ale pořád vypadá víc jako Helmut, než jako načančaná holčička ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne ja mam teda kluky, mozna nastesti, protoze s nima nedojdu cista ani k autu. Zaspini nejen sebe, ale i me. Zjistila jsem, ze sportovni obleceni spinave vypada lepe, nez vystajlovane obleceni spinave. No predstav si v tramvaji zablacenou pani v kostymku - bezdomovkyne, co? Takze po obdobi nejakch snah jsem zase vyndala rifle a botasky. U nas na vsi je to v pohode, tady to lidi neresej, ale vyjet s nima do mesta - to se fakt kolikrat stydim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Počkejte až přijdou holky do puberty, pak začne čančání
moje nebyla nikdy modelína, i když jsem jí oblékala hezky i značkově. Spíš šlo o kvalitu než o značku jako takovou. Ale jak jí skočilo nad 10 let, dokáže si šatník vybrat sama a to občas bývá v obchodě fakt zajímavé
Naštěstí je to díky H&M, Gate, Zara a pod. vyřešené vždy ke spokojenosti a moje nervy obvykle obejdou bez újmy
každopádně manžel je nekonečně rád, že druhý je syn ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holka mi šaty nikdy nechtěla. Dnes je nosí taky jen na ples, oslavu, jinak nosí kraťase a tílko. Je jí 19.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje holky nosí převážně legíny, rifle a tenisky, starší už si oblečení vybírá sama a semtam si šaty vezme, mladší to zatím neřeší…
nemám v plánu je přehnaně strojit, co to půjde s nimi chci oblečení probírat, co se jí líbí atd..moje mamka mi za mého dětsví nechávala kupovat a posílat oblečení od příbuzných z německa samé šaty s volánky, různé kabáty, na hlavu barety
hrozně se mi to nelíbilo a strašně jsem se styděla to nosit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kassy píše:
Já dávám dvouleté dceři šatičky a sukýnky často, jenže já nějak nemám to klasické spojení „sukýnka=načančanost“ a tím pádem vztek nebo lítost, když se dítě zamaže, polije, oděv potrhá nebo zmuchlá… Sama nosím výhradně sukně, do města i do lesa a prostě sukni beru jako úplně běžný kus oděvu, od kalhot se liší jen střihem. Takže dcera v šatičkách leze po prolízačkách i plácá bábovky. Samozřejmě to nejsou bílé šatičky s kanýrkama. Takové ty opravdu „načančané“ kupuju jenom pro zvláštní příležitosti (třena na svatbu) a na ty pak dávám pozor stejně jako na svoje společenské šaty. Ale se sukýnkama, které plní funkci tepláků, zacházím stejně jako s těmi tepláky.
Jojo, tak to taky beru. Nevidím rozdíl mezi zablácenýma teplákama nebo šatama. Dneska stojí oboje stejně s prát se musí taky vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit