Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych se jenom ještě zeptat mateřskou pobírám na první dítě a druhé by jse mělo narodit v záři jak je to stou mateřskou na první dítě zaniká nebo ji můžu dobrat mám jí totiž do ledna 2019..chtěla bych jí dobrat a pak v lednu si zažádat zpetně ode de narození druhého dítěte. šlo by to? díky za odpoveď ![]()
Zanikne, dovybrat si jí nemůžeš, ale můžeš si jí ted navýšit ![]()
@ka2ka píše:
Zanikne, dovybrat si jí nemůžeš, ale můžeš si jí ted navýšit
chtěla jsem si jí navýšit chtěli po mě přijmy za rok 2015 a to já nepracovala a přítel začal pracovat na smlouvu v době 2016 tak mě to asi zanikne nevadí no ![]()
To nějak nechápu po mě žádné přijmy nechtěli, došla jsem na úp a požádala o navýšení a během pěti minut hotovo
@ka2ka píše:
To nějak nechápu po mě žádné přijmy nechtěli, došla jsem na úp a požádala o navýšení a během pěti minut hotovo
Já už jsem si od ledna navýšila na 7600..nárok na přídavky nemám páč přesahujeme ten limit rodiny…a chtěa bych si ji třeba navýšit jen do srpna protože v září porodím proto po nás chtějí ten vyměřovací základ
@ka2ka píše:
tak jestli neměla možnost volit délku rodičáku, tak asi navýšit nemůže
i když teď už asi do těch 7600 jo, od novýho roku ![]()
@Lekninka91 píše:
tak jestli neměla možnost volit délku rodičáku, tak asi navýšit nemůžei když teď už asi do těch 7600 jo, od novýho roku
já právě myslela, že od nového roku to jde ![]()
@Lekninka91 ja sem si mohla volit délku rodicaku, a taky sem si mohla navysit ![]()
@Dojcanis ale pokud neměli k porodu odpracováno ona ani chlap, tak nemůže
Pokud jsi nepracovala a ani pritel, tak si to muzes zvysit max na tech 7600 kc, coz jsi uz udelala a zbytek ti proste propadne.