Matka bez domova. Co s ní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4263
24.10.17 19:40
@free333 píše:
Každopádně by nedopadlo dobře, kdyby si zakl. vzala maminku domů, to je víc než jasné…

No tak o tom žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
24.10.17 19:41
@Fofrník píše:
No tak o tom žádná.

Jojo, budeme zakl. držet palce, at to dobře dopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
24.10.17 19:43

Tak jak je to když v jiné diskuzi píšeš toto

@emimka20 píše:
Dítě opravdu není jeho. Můj bývalý zjistil, že by se mu dítě nehodilo do rozpočtu i když ho před tím moc chtěl a tak nás dal na krk mím rodičům.. Známe se asi 2 měsíce, viděli jsme se celkem 5× vždy na pár hodin někde s jeho dcerou (její matka se prostě zbalila a odešla). On by společné bydlení bral. Chtěl by najít bydlení někde tady u mě. já bych chtěla být alespoň šestinedělí ještě u rodičů. přecejen bych pak musela zvládat z ničeho nic dvě malé děti, tak ať si na sebe s malým první zvykneme.. :) takže by společné bydlení přicházelo v úvahu třeba za 3, 4 měsíce.. to se budeme znát tedy zhruba půl roku..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
24.10.17 19:48

Milá zakladatelko, maminka Ti sice život dala, ale neznamená, že Ti jej i vezme! A to se stane, pokud si ji vezmeš k sobě domů. Bude to jako se Smolíčkem-nejprve jeden prst a pak celou ruku…
Vždycky radím svým klientům ( v soc. službách), aby na to nikdy nebyli sami.Co to znamená?
Pomáhej ji, ale stanov si hranice' Tzn. maminko na přechodnou dobu jdi na azylový dům, než seženeme pronájem, na azyláku s ní bude pracovat soc. pracovnice, pomůže ji s vyřízením dávek, či důchodu, a ty můžeš pomáhat jinak ( návštěvou, donést ji jídlo apod) zanech si ale místo jen pro sebe-kam se budeš " vyštavená" vracet!- Svůj domov!!
Nechce jít na azylák ( není to tam zas tak strašné), fajn, ale je to její rozhodnutí, ona ponese následky. Samam vím, jak je to těžké udržovat si takový odstup, když jde o příbuzného nebo blízkého, ale o tuto zkušenost jsem dražší, a proto Ti to píšu. Nabídni ji pomocnou ruku, ale bude to mít pravidla a ty budeš určovat ty. Jinak mi věř, že se zničíš…a tím ani sobě ani mamině nepomůžeš. DRŽ SE!! není to lehké!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.10.17 21:04

@emimka20 na azylové bydlení nemá nárok. kontaktujte ty organizace, abyste pomohla zprostředkovat kontakt s matkou a převzali si ji do péče oni. Stejně tak jsou zvyklí na to jak motivovat psychicky nemocné klienty do patřičné péče…

Zejména pokud nejste ochotná jí to bydlení zajistit a je pro vás nepřijatelné aby šla na ulici, což je nejpravděpodobnější varianta podle toho co píšete a jaké má kompetence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
24.10.17 22:37

@samá práce nechápu co ti nesedí? Měla jsem známost. Kluka, který měl dcerku která bohužel měla podobnou maminku jako já. Jinak nechápu v čem je problém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
24.10.17 22:41

@drsňačka děkuju za podporu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
24.10.17 22:48

@free333 ona byla na psychiatrii před lety, potom právě za účasti toho jejího „sponzora“ našla byt a žila několik let hezky, než ten pán zemřel, jelikož jí platil úplně vše. docházela k psychitričce, ta jí nabízela i invalidní důchod ale ona to odmítla s tím že by se to s ní v budoucnu nějak táhlo.. Nějak si ale neumím predstavit jak jí říct, že má jít k psychiatrovi… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
25.10.17 02:42
@emimka20 píše:
@free333 ona byla na psychiatrii před lety, potom právě za účasti toho jejího „sponzora“ našla byt a žila několik let hezky, než ten pán zemřel, jelikož jí platil úplně vše. docházela k psychitričce, ta jí nabízela i invalidní důchod ale ona to odmítla s tím že by se to s ní v budoucnu nějak táhlo.. Nějak si ale neumím predstavit jak jí říct, že má jít k psychiatrovi… :think:
Řekla bych jí, že jí pomohu, jak bude v mých silách, ale že ona opravdu musí jít k té psychiatričce.
A tam bych zašla na konzultaci, potom s tím inv. důchodem by maminka měla šanci, aby se měla trochu dobře.
Když píšeš, že jí dr. nabízela inv. důchod, tak je jasné, že maminka na tom není psych. dobře a těžko zvládne chodit do práce, možná měla psych. problémy celý život a tím způsobem života se to zhoršilo.
Je to vlastně maminky poslední šance před koncem na ulici, vzhledem k tomu, že nemá kam jít :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
25.10.17 12:38

@free333 zkusím jí to nějak zlehka říct, ale vidím to tak, že pak bude mít ten svůj paranoidní výlev že z ní chci udělat blázna atd.. objednala jsem se k psychologovi já, s tím, že se s ním poradím jak s ní jednat, protože pro mě je to těžký, mám k ní přes to všechno určitý respekt a nedokážu na ní být tvrdá.. ona mnou docela manipuluje protože ví, že jí mám ráda a že na ní neumím být zlá.. no a pak jsem z toho v háji já. Děkuji za rady, napíšu jak to dopadlo i když si myslím že to bude běh na dlouhou trať.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.10.17 21:40
@emimka20 píše:
@Ou platnou OP má, ale já jí bydlení platit odmítám.. na žádný azil atd jí nedostanu, to snad půjde radši na tu ulici, ona je opravdu blázen… chce ubytovnu nebo byt..

i když se jedná o maminku, vyřknu názor, pochopitelně nelíbivý. S ohledem na to, kolik státu neodvedla, bych jí ze státního nedala ani korunu, ani by mi nebylo jako občanu líto, že skončí na ulici. Chápu, že z pohledu dcery s citovým vztahem je to těžké rozhodování. Tihle lidé si podporu nezaslouží. O tom, jaké jsou její představy o bydlení, tak to je absurdní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová