Matka mě jen kritizuje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
247
20.12.15 22:08

Ja jsem nebyla pro svoji mamu dokonala dcera a davala mi to cele detstvi docela znat :( ponizovala mi hlavne slovne sebevedomi jsem mela kvuli ni na bode mrazu :oops:…v nejtezsich chvili v zivote mi nepomohla a hned roznesla vse ve vesnici…trvalo mi hooodne dlouho nez jsem si uvedomila jaka je :?
Ted mam svuj zivot a sve dve deti, deti ktere nikdy nevozila v kocarku, hlidani bych spocitala na jedne ruce…hlavne ze pred lidmi ve vesnici(bydlime ob dva domy o nich) basni jaka je babicka a ja jejich neschopna matka…vztahy mame nulove jen kvuli detem, a nejmlasimu minuly mesic (1rok)ani nepoprala k narozeninam, zapomela :poblion: posledni dobou jsem casto premyslela proc byla a je takova nejspis povahou :think: Mladsiho bratra(nemakacenko a zlodejicek) na toho neda dopustit cely zivot, tudiz lasky je schopna :think:
Ale co, mam sve dva syny a manzela ktere miluji a jsou mi vsim :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
20.12.15 22:11
@Anonymní píše:
Víš co problém má jedině tvá matka a sama ze sebou a řeší to tak, že ti sráží sebevědomí. Je to hnusný a i kdzž to je pro tebe těžké a bolí to…jediné řešení a asi nejlepší ji říct čauky mnauky jsi k smíchu a je mi tě fakt líto. A i když ti bude jakkoliv mizerně v tu chvíli usměj se a odejdi. Nikdo nemá právo se k tobě takhle chovat, nenech se tím deptat problém mají ti co takhle jednají s druhýma. a trest pro ně je když vidí, že už to jejich kvakání nemá smysl,,že je nepotřebuješ. zůstat sama to bude pro tvou matku trest.

krasne napsano :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
21.12.15 07:14

Moje máma má taky úplně jinou představu o ideální dceři a já jsem úplně mimo ty představy :nevim:. Nechala jsem si mámu rozebrat u kartářky, která dělá numerologii a dost mi to pomohlo s pohledu na ní. Dneska, když se někdy na něčem neshodneme, jí říkám ty to máš tak a já to mám zase jinak :nevim:.
Máma mě taky každou chvíli kousne, ale je prostě taková :zed:.
Naše vzájemné vztahy se výrazně zlepšily, když jsem se odstěhovala.
Už řadu let spolu vycházíme dobře, ale když mě kousne, tak to bolí. Ale snažím se nad tím mávnout rukou nebo si myslím něco o zadní části těla :).
Sebevědomí díky ní taky nemám zrovna v nebeských výšinách. Ale pracuju na sobě.
Mámu nepředělám, tak se s tím snažím vyrovnávat jinak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.15 11:09

Myslela jsem, že jsem jediná, kdo má žárlivou matku, ale vidím, že ne :think: Rodiče se rozvedli, ještě mi nebyli dva roky a moje máti nějak zatrpkla nebo co a dávala mi za vinu, že je rozvedená a „bez chlapa a má jenom jeden plat“, zatímco její známí mají dva platy a můžou si víc dovolit apod. V těch devadesátých letech to asi ještě nefrčelo ty matky samoživitelky :nevim: nejdřív mi přikazovala doma dělat takové ty mužské domácí práce, protože já mám přece větší sílu, než ona - jako dítě jsem byla oplácaná a byla na mě schopná křičet, když se mi třeba nepodařilo opravit video, že to dělám schválně, protože se mi nechce :roll: Musela jsem jí nosit těžké věci a chovat se jako její partner místo dcery. No a když jsem začala přicházet do puberty, tak začala asi žárlit na mou sexualitu nebo co. Jako je mi skoro třicet let, ale pořád si to myslím :lol: ponižovala mě před kolegyněmi, pořád mě nutila se ostříhat na ježka, zesměšňovala, když jsem si oblékla sukni, zakazovala chodit ven, sváděla na mě svoje problémy (třeba, že jsem nevyřešila životní pojistku, kterou ona nechala propadnout) a nejhorší bylo, když u nás byla návštěva nebo nějaký dělník na spravení něčeho a ona věděla, že se v pokoji převlékám, tak se tam dohrnula, jak velká voda a přede všemi rozrazila dveře, aby mě všichni viděli - tohle udělala několikrát. A pak, když jsem jí to vyčetla, tak řekla, že nikdo na mě nebyl zvědavý.
Můj otec platil alimenty 1500 (prosadil si to skrz dojíždění u soudu, i když měl na tehdejší poměry vysoký plat) a dával to jenom máti do ruky, mně nikdy, ani když už jsem byla dospělá. No a ona mi pak z toho dávala 1000 Kč a zbytek si nechávala - dojížděla jsem skoro každý den do školy, že nemám na jídlo, jí moc netankovalo, říkala, že si nemám „pořád něco kupovat“, přitom se mi oblečení už skoro rozpadalo. Ale u vánočního stromku čekala mnohem větší dary, než ona dávala mně.
Všechno byla moje vina, za všechno se řvalo na mě - když ji urazila sousedka, bylo doma napjatá atmosféra a máti třískala dveřmi a hledala, za co by mi vynadala -už jako dítěti. Já jsem třeba doma umyla zem, vynesla koš, umyla a uklidila nádobí a ona na mě řvala, že jsem ani neumyla koupelnu,. Kdybych koupelnu umyla, tak bych ani nepovysávala atd. Když jsem si našla dnes už manžela, tak na odouvala pusu a zahlížela strašně dlouho, že mě jenom využívá a potom udělala scénu i s házením se o postel a kvílením, jaká jsem nevděčná dcera a že ona si myslela, že bude žít s námi a najdou si někoho blíž (manžel má dům 10km :roll: ).
Fuj, jsem to ze sebe dostala :D Samozřejmě braní věcí, komsetiky, bižuterie a oblečení s průpovídkou „ty si taky všechno bereš“ - v životě nic bez dovolení jsem jí nevzala, nebo „ty to stejně nenosíš“ bylo na denním pořádku :cert:
Prostě ano, matky mohou žárlit na své dcery.

• Citovat
  • Upravit
1529
21.12.15 11:18

Anonymní, my jsme měly asi stejnou matku…90 % shoda…A vůbec shoda se všemi tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
21.12.15 12:08

Anonymni mela jsem to uplně stejně stim rozdilem ze matka měla kromě otce milence teda stale ho má a jelikoš ji byla hamba o tom s někym mluvit vykladala to mě takže jsem od 10 let poslouchala jak ktery den jde za milencem a že ji nezavolal každych čtrnact dní se kvuli tomu hroutila pak se k tomu přidali další chlapi a když jsem přišla do puberty začala na mě žarlit že jsem mlada bez zavazku tak mi to davala pěkně sežrat, snažím se zapomenout ale neodpustim ji to ona si stejne nikdy svou chybu nepřizna ale ja si to ponesu cely život nejhorší je jak se umi přetvařovat jak tet děla před ostatníma jaka byla supr mama a jaka je super babicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.1.16 18:33

matka

Dobrý den já mam 2 dcery 16 a 11let, mladší dcera je v pohodě aspoň zatím, dobře se učí má hodně kroužku, starší je teď na střední škole a bydlí na internáte takže má celkem volnost a já nemůžu jak dřív ji mít pod dohledem, zhoršili se známky a celkem se zhoršila v chovaní nikdy je drzá, nechce nic doma dělat, vyhovuje jí když ji neotravujeme a ona má čas byt na telefonu nebo na fb, ale nejhorší je že mne psychický tíra vlastní matka která bydlí hned vedle nás v baráku, vždy když dojde k nam tak pokaždé se chytneme ve všem jsem jen špatná,, začne řvát že jen vařím a uklízím a zrovna dnes jsem pekla protože dcera jela na inter tak aby měla svačinu jsem ji chystala a podle ní je vše špatně, nevím pokaždé co odejde jsem psychicky na dne a klepu ještě další 2 dni, proste jak dojde tak to je psýcho, nemá internet tak chodí k nam vykládat z kamarádkami a sedí třeba i 3 hodiny a vy-klada a mne to taky štve mám rodinu, není klid ml. dcera nemůže v klidu ani učit, není klid, potom i já se cetim vyčerpaná s toho nekonečného stresu, chodím s ní vybrat důchod s bankomatu protože neumí ani nechce učit a pokaždé mi začne vyhrožovat že když s ní nepůjdu vybrat důchod tak nebude platit byt a byt je psaná na mna, pořad jen vyhrožuje nevím co s tímto chovanim chce dokázat, z manželem problém nemam, spíš on je flegmatik že jemu to jedno co matka u nas vyvádí někdo druhý na jeho místě ji norm. vyhodí z baráku, nevím co mam dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.16 13:33

Se mnou se máma přestala bavit, protože jsem si dovolila se rozvést, což je pro ni hrozná ostuda..nikdy nebyla ideální, ale i přesto mi chybí, je to prostě máma..na druhou stranu mám teď klid, dělám si věci podle sebe a cítím se poprvé v životě tak nějak „volná“..ale je smutné kolik rodičů svým dětem takhle ubližuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
4.1.16 18:38

To mě ted přes vánoce manželovo rodiče tak vytočili. Manželovo dcera přijela na vánoce. Letenku ji zaplatili manželovo rodiče. Než sem dcera jela manželovo rodiče ji nakecali, že ji tu nechci. Pak stim pokračovali i když přijela ona chtěla už druhý den odjet. To co ji všechno nakecali a pak přišla manželovo máma a chtěla se omluvit že to tak nemysleli.No co nemysleli, že mě pomlouvají říkaj to co neni pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.16 14:19

No, Vánoce doba klidu a míru:D Byla jsem u mámy s partnerem na návštěvě, asi po roce. A nějak přišlo na přetřes, že můj partner má možnost pracovně odjet do USA. Toho se máti chytla (asi nesplněný sen, že tráví půl života na maloměstě), že mám okamžitě odjet s ním a o čem vůbec uvažuju. Když jsem tak taktně naznačila, že už chci rodinu a usadit se, přece jen nejsem ve věku studentky, která chce s batůžkem poznávat svět skrze brigády, tak mi před všema řekla, že jsem blbá…Měla jsem tam slzy v očích a kdybych se nekontrolovala, tak se hned sbalím a vypadnu. Rok se se mnou nebaví, vůbec nic neví o mých plánech, o touze mít rodinu a klidnej život, ale slyší, že partner může jet do USA a já jsem blbá, protože nechci jet s ním. Jedno velké WTF.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.17 19:54

Ahoj. Nezlobte se, že píšu anonymně, ale můj dotaz se týče mé matky. Jen tak jsme se bavily a řekla mi, že si nenajdu chlapa, kvůli tomu, že jsem při těle, že můžům se líbí štíhlý ženský, že pořád jen jím. Nejsem tlustá jen mám pár kilo navíc. Na to jsem jí odpověděla, že i plnoštíhlé ženy mají muže, ale ona mi řekla, že jsou třeba spolu už dlouhou a že je něco jinýho když ženská přibere v manželství a něco jinýho, když se chce ženská seznamovat. Věkově mi bude kolem 3O let. Co si o tom myslíte?

• Citovat
  • Upravit
20767
2.9.17 19:56

Myslím si, že je to od matky ošklivé, mrzelo by mě to. Otázkou je, jestli to opravdu není na místě, pak bych to pochopila, možná to prostě myslí jen dobře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
2.9.17 20:06

Myslím, že pokud máš pár kilo navíc(jak píšeš)a máš pěkný obličej a dbáš o sebe, máš šanci si najit partnera :kytka:.Od mamky to neni pěkné tě takto soudit(pokud nejsi fakt nějak hodně tlustá)Prostě některé matky jsou kritické k dcerám :nevim: až moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
2.9.17 20:11

Tvoje matka neví že důležité je to jak si ti dva rozumí? Já si našla budoucího manžela, taky později a taky s nadváhou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.9.17 20:13
@Anonymní píše:
Ahoj. Nezlobte se, že píšu anonymně, ale můj dotaz se týče mé matky. Jen tak jsme se bavily a řekla mi, že si nenajdu chlapa, kvůli tomu, že jsem při těle, že můžům se líbí štíhlý ženský, že pořád jen jím. Nejsem tlustá jen mám pár kilo navíc. Na to jsem jí odpověděla, že i plnoštíhlé ženy mají muže, ale ona mi řekla, že jsou třeba spolu už dlouhou a že je něco jinýho když ženská přibere v manželství a něco jinýho, když se chce ženská seznamovat. Věkově mi bude kolem 3O let. Co si o tom myslíte?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: divná matka..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová