Matka mě ničí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1436
20.10.18 18:24

Tak ten zájezd nech propadnout (teorie utopených nákladů, najdeš na netu), mamince vysvětli, že je tak protivná, že tě to s ní nebaví a žádné koláče nebo cos to pekla jí už nikdy nenos, ani kupované. Jako s dítětem s tebou manipulovala přímo, teď to nejde tak to dělá nepřímo a o to je to protivnější. Nejlepší je se jí vyhýbat. Já vím, není to „správné“, ale co naděláš. Život si kvůli ní nenič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
20.10.18 19:47

Zakladatelko, přečti si svůj příspěvek ještě jednou, možná si budeš umět odpovědět sama. Je těžké se odpoutat od rodiče, at je jakkoliv špatný. Půjdu proti proudu, dovolenou bych zrusila a s tou ženou už se nebavila. Ale je zvláštní, jak se tě ona drží, když jsi podle jejích slov tak nepovedená :think: další nepříjemný člověk, co kope kolem sebe

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.18 20:42

No tak jsem se rozhodla, ze pet dni holt preziju, ale uz nikdy

Ano, matka me totiz svym zpusobem dokaze dobre manipulovat, kdo nezazil, nepochopi

Jinak muj problem je, ze nemam pritele ani manzela a proste nejak nemam nikoho, krome par kamaradek. Jsem ve veku kdy vsichni rodi atd…

Nemam normalni funkcni rodinu, moje rodina uz je bohuzel jen matka a deda v domove…

Je to cele zacarovane. Rozbor o tom, ze jsem divna, kdyz nemam chlapa atd nemusite, to vim :mavam:

Bohuzel se stalo, rozešli jsme se v dobrem. Jenze ted skoro v 35 hledat chlapa :( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
1774
20.10.18 20:47
@Anonymní píše:
No tak jsem se rozhodla, ze pet dni holt preziju, ale uz nikdy

Ano, matka me totiz svym zpusobem dokaze dobre manipulovat, kdo nezazil, nepochopi

Jinak muj problem je, ze nemam pritele ani manzela a proste nejak nemam nikoho, krome par kamaradek. Jsem ve veku kdy vsichni rodi atd…

Nemam normalni funkcni rodinu, moje rodina uz je bohuzel jen matka a deda v domove…

Je to cele zacarovane. Rozbor o tom, ze jsem divna, kdyz nemam chlapa atd nemusite, to vim :mavam:

Bohuzel se stalo, rozešli jsme se v dobrem. Jenze ted skoro v 35 hledat chlapa :( :,( :,(

No ale když říká: „I dneska v me dospělosti mi dokaze rict, ze jsem budizknicemu, ze nejsem schopna mit normalni vztah, děti atd.“ Tak má pravdu, ne? Jaká manipulace? Prostě fakta. Pravda bolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
20.10.18 22:44

Ale proč to xakru vůbec říká? Jestli má dcera nějaké problémy, nemusí se jí matka posmívat. Ostatně dcera sama nejlíp ví, jak na tom je, nepotřebuje to ještě slyšet od matky. Tohle je jen způsob manipulace ve stylu „když už ti nemůžu nařídit co budeš dělat, tak ti aspoň řeknu, na co budeš dneska celý večer myslet“. Jediné řešení je neposlouchat, nekomunikovat, poslat SMS na narozeniny a vánoce a dost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
21.10.18 16:40

Zakladatelko, pokud s tvojí matkou nehodláš po tom všem ukončit vztahy, pak bych ti radila naučit se jednat s ní asertivně, a neodporovat, ale naopak, začni jí přikyvovat. Když řekne, že jsi k ničemu,tak bych jí řekla, jo to vím, jen nevím, po kom, když ty jsi v životě tak úspěšná v každém ohledu. :) Řekne, že jsi měla koláč raději koupit, tak bych jí řekla, jo, máš pravdu.A tak bych to dělala pokaždé.Tím ji vyrazíš trumfy z ruky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DominikaVeselá
21.10.18 19:11

Znám něco podobného

Ahoj, docela přesně znám to, co píšeš. Moje matka taky zamrzla ve stádiu „můj muž mne opustil a ty teď musíš taky nenávidět všechny chlapy“. Neustále mne kontroluje, udělala si ze mně něco jako svého partnera, je to děs. Ale na druhou stranu zase chválí a podporuje, takže v tomhle mne možná ještě více drží v šachu.
Začala jsem teď chodit k psychoterapeutce a ta mi narovinu řekla, že mne matka dusí a i vztahy budou ovlivněné jí. A mám si zkusit udělat sebereflexi a získat nadhled. Pak se to začne řešit do hloubky.
Přeji hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
8437
21.10.18 19:19
@Anonymní píše:
Ahooj, posledni dobou si cim dal vic uvedomuji, ze zacinam nenavidet svoji matku.

Rodice se rozvedli, otec nikdy vlastne nefungoval. Matka spada do kategorie,, Zeny, ktere nenavidi muze,,.

Její vychova byla bez pochval, podle ni musi byt za co chvalit a to prej neni :potlesk:

Znicila mi sebevědomí totalne.
I dneska v me dospělosti mi dokaze rict, ze jsem budizknicemu, ze nejsem schopna mit normalni vztah, děti atd.

Samozrejme, moje vztahy bohuzel casto ovlivnuje moje nastaveni z detstvi.

Resim to ted u psycholozky a premyslim o psychoterapeuticke-skupine.

Mam nejake problemy v praci, jelikoz je to nova prace, kterou jsem nikdy nedelala. Bohuzel zaucovani nula, baba jaga duchodkyne me v tom nechava topit nebo mi pulku veci nerekne a pak pred sefem dela, ze jsem uplne blba.

Nebo ted rekla naposled, ze je mi to asi jedno, ze jsem nedala schválit jeden papir a kdyz reknu, ze jsem vazne netusila, ze se to melo dat, ze mi to nerekla a ja to nemam jak zjisit, tak dela, ze ona nic…

No a k me matce, vidam se s ni obcas, bohuzel k ni nekdy musim pro veci pro dedu do domova důchodců.

Ona i o nem casto mluvi hnusne, ze je to starej magor atd.

O me mluvi stejne, ted se do me navazi jak jsem neschopná mit praci, ze ona by to zvladla s babou urcite atd.

Naposled mi rekla, ze mit děti neni vyhra, ze ona dite ma a k cemu ji to je, kdyz je to neschopny magor!

Nebo jsem tuhle upekla fakt dobrej kolac, tak ho prinesu ke kafi a ona se usklibne a rekne: hmm si zase pekla, kdyby si neco koupila vyjde to nastejno!!!

Nikdy v životě se ji nezavdecim, nikdy ji neni nic dost dobře.

Kdybych dostala Nobelovku za lek na rakovinu, tak by se usklibla a rekla: hmm, to se vsadim, ze to ani nebude fungovat!!!

A ted muj aktualni problem. Mam s ni jet pristi tyden na poznavacku do spanelska, bohuzel s se to platilo v unoru, ja na to nekdy asi v pomateni smyslu kyvla a zapomnela, ze je to ted v rijnu a uz bych platila 15tacu za zrušení :zed:

Jenze pravda je, ze mam cim dal vetsi chut to fakt zrusit, jelikoz jeji neustale vozeni se po me me zacina fakt,, plasit kladiva,, :cert:

Ona chce aby ji všichni respektovali, ale sama nerespektuje nikoho!

Nevim co delat, vim, ze jsem dospela a mam pravo na svuj zivot a ona nemá pravo me nicit.
Jenze kdyz to zrusim, bude to vyhlaseni mega valky a ja nevim zda to ustojim…

Promin, ale u toho popisu jsem se musela smát, Tvoje máma to je celá Evelyn z Dva a půl chlapa, doporučuju shlédnout :)
Jinak chápu, ze je to peklo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.18 20:44
@brisco píše:
Promin, ale u toho popisu jsem se musela smát, Tvoje máma to je celá Evelyn z Dva a půl chlapa, doporučuju shlédnout :)
Jinak chápu, ze je to peklo :(

Jj to teda jo :palec:

Je to spatny no, znam vic lidi kterym rodice zničili sebevědomí tak, ze doted se z toho hrabou…

Pro me je ted asi nejhorsi jak jsem jeste bez deti i chlapa.

Uz premyslim i o pestounske peci

• Citovat
  • Upravit
7527
22.10.18 09:24
@Anonymní píše:

Je to spatny no, znam vic lidi kterym rodice zničili sebevědomí tak, ze doted se z toho hrabou…

dej se psychicky dokupy, opravdu najdi dobrého psychologa a jak dáš dokupy psychiku, tak budeš vše vnímat líp a s mámou se budeš líp umět popasovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.18 12:00
@Anonymní píše:

Ahoj, musí to být těžké. Drž se.
Budu opakovat to, co ostatní, najdi si psycholožku a pořeš to s ní. Není to žádná ostuda a neznamená to, že nejsi v pořádku, ale pomůže ti nabýt seběvědomí, které ti máma ničí.
Sama mám psychicky nemocnou matku, která mě psychicky týrala celé dětství, ve 21 letech jsem utekla z domu a přesto, že matka byla očividně ke mně zlá, bylo to fakt těžké. To pouto k rodiči prostě je, přes vše zlé. Psycholožka mi pomohla neskutečně! Fakt doporučuju. A zvýšené sebevědomí ti pomůže i v hledání a udržení partnera.
Je moc hezké, že uvažuješ o pěstounské péči, dýchá z toho na mě velké srdce. Ale věř, že je to hodně náročné. Je to náročné i s vlastními dětmi a děti v pěstounské péči mohou často mít také mnoho psychických „úrazů“ a je třeba být pro ně silný. Proto nejdřív najdi sílu pro sebe a potom ji rozdávej. Určitě to zvládneš, ale od mámy se musíš odpoutat. A nemusí to být vysloveně definitivním přetržením kontaktu, ale třeba jen jeho omezením a klidně i podmíněným - dneska jsi na mě byla hnusná, uvidíme se proto až za dlouho, až zas nasbírám sílu na tvé protivné útočné řeči.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová