Matka mě šíleně štve

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lalelale
19.10.18 14:16

Zakladatelko, nejsi první ani poslední, takových diskuzí už tu bylo. Až vaši budou všude rozhlašovat, že jsi je tam nechala a jak jsi zlá, tak si vzpomeň, že to byla tvoje máma, kdo tě z domu vyštval. Znám rodinu, kde dvougenerační bydlení funguje fantasticky, až jim pomalu závidím, jak se mají rádi :) jenže v té rodině se umí dohodnout a nastavit si pravidla, a to u vás nejde - viz taková blbost jako to, že mámu upozorníš, at nikde nevytrubuje, že jsi těhotná. A už to ví i sousedi. S některými lidmi se bohužel dohodnout nejde, vydrž a až to půjde, odstěhujte se.

• Citovat
  • Upravit
24857
19.10.18 14:20

ale Ty vlastně poradit nechceš.. slyšíš se ? furt meleš svoje… Matka to o stavění samozřejmě ví.. a taky ví, že ty 4 roky doma prostě ještě povládne ona… to chceš jako žít a vychovávat dvě děti v takové atmosféře, kde nemáte ani klid, ani soukromí ?? Opakuji potřetí a naposled radu s bytem - vyrazí jí to naprosto dech.. nic jiného než NAPROSTO REÁLNÁ HROZBA stěhováním HNED nepomůže…jenže problém je dle mého v tom, že ty z toho domu vlastně jít nechceš ?? takže co tedy vlastně chceš ?? co ti máme poradit ??
Pak leda v chodbě postavit sádroš, zárubně a klasické vchodové dveře na zamykání… a samozřejmě VLASTNÍ schránku…od které budete mít klíče jen Vy.. to je otázka pár korun a to bych měla už dávno jako první věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.10.18 14:22

no já spíš vidím problém v tom, pořizovat si děti, když nemám ani na bydlení..a nemyslím hned hypotéku.. :nevim: ale to už je jiný příběh

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.18 14:24

@smurfka netušíš kolik nám je a kolik máme na účtu, na barák šetříme, ale hypo nechceme

• Citovat
  • Upravit
24857
19.10.18 14:26

tak si nestěžuj.. na to už není co říct…
Můžeš jen doufat, že než našetříte, tak se za ty 4 roky nezblázníte/nerozvedete.. přeji good luck

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.10.18 14:32
@Anonymní píše:
@smurfka netušíš kolik nám je a kolik máme na účtu, na barák šetříme, ale hypo nechceme

no tak když chcete šetřit, tak musíte přežít bydlení zadarmo tam kde jste..co na to chceš říct.. :nevim: každý se k tobě bude chovat tak, jak mu dovolíš..k tobě se chová matka tak, jak ji dovolíš ty..to je jednoduchá matematika. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10185
19.10.18 14:47

Prostě si s rodiči sedni a řekni: Mám vás ráda, jsme rádi, že tady můžeme bydlet, že jsme si mohli patro zrekonstruovat podle svých představ, ale trápí mě nedostatek soukromí. Hlavně ty mami, já vím, že to myslíš dobře a nic špatného v tom nevidíš, ale to, jak k nám pořád kdykoli chodíš pod různými záminkami je prostě nepříjemné. Moc mě mrzí, že to musím takhle říkat a byla bych nerada, kdyby to nějak narušilo naše vztahy do budoucna. Ale jestli chcete, abych tady se svou rodinou zůstala, je nezbytně nutné nastavit pravidla a dodržovat je. My si nahoře uděláme normální vchodové dveře, abychomse cítili jako ve svém vlastním soukromí, uděláme si i vlastní schránku. Prosím, berte to na vědomí, neurážejte se, je to v zájmu zachování dobrých vztahů. Pokud by to pro vás bylo nepřekousnutelné, nedalo by se nic dělat a museli bychom se co nejdříve odstěhovat někam do pronájmu, než si postavíme vlastní dům. Jak jsem řekla, mám vás oba moc ráda, záleží mi na vás, ale prosím, pochopte, že už jsem dospělá a potřebuju mít svůj vlastní soukromý prostor jak pro sebe, tak pro svou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
19.10.18 15:09

To jsou divné vztahy. Přijde mi, že mámu nemáš ráda. Ve své podstatě je to vaše chyba, na společné bydlení jste neměli přistoupit. Když takhle děti hovoří o svých rodičích (mamince), udělali většinou rodiče ve výchově nějakou chybu, nedávali dostatek lásky. Teď sklízejí co zaseli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.10.18 15:17
@Anonymní píše:
@AnnaNuvoletta07 jak píšu, stěhování v plánu je. Bojím se ale citového vydírání, přece jen ani to zdraví není nejlepší a zlepšovat se to věkem nebude. Do 4 let máme v plánu začít stavět

Tak to tam ještě takových 7 let budete. Při čtení nadpisu jsem si říkala dobře vám tak, ale pak že jsi jedináček, nátlak,… Je to blbý, ale v tomhle musí být člověk nekompromisní sobec jinak si zkazi nejlepší životní roky. Jestli to vaši neutahnou, tak ať to prodají a koupi něco menšího, tímhle se nenech vydírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.10.18 15:19
@Anonymní píše:

Tak ale potom si asi nemůžete vybírat. Zadarmo asi nikde jinde bydlet nebudete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
19.10.18 15:37

Nic si z toho nedelej,taky mam matku nanic.Stve me a to ani nebydlime spolu,porad vypisuje a vyvolava a pak pulhodinova diskuze o jeji praci,tatovi a jak mam nevychovany deti.Kdyz je ma,tak je na ne kolikrat hnusna,jak se je snazi vychovavat.Vari jim jidla,ktera neji,a ikdyz to vi,ze toto jist nebudou,tak si pak na ne stezuje,ze zase nic nesnedli.Maji u ni akorat hlad,kdyz pak prijedou domu,vyjedli by lednicku.Hracky jim uz nekupuje,ani k narozeninam,ze pry kdyz je rozbiji.tak si nic nezaslouzi.Na me sama kritika,vsecko delam spatne.Kolikrat sem ji uz pomohla a stejne me pak sprdla,ze sem to neudelala,jak chtela a nekolikrat se i urazila a tyden se nebavila.To byl aspon klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.18 19:54
@Denisa56 píše:
Prostě si s rodiči sedni a řekni: Mám vás ráda, jsme rádi, že tady můžeme bydlet, že jsme si mohli patro zrekonstruovat podle svých představ, ale trápí mě nedostatek soukromí. Hlavně ty mami, já vím, že to myslíš dobře a nic špatného v tom nevidíš, ale to, jak k nám pořád kdykoli chodíš pod různými záminkami je prostě nepříjemné. Moc mě mrzí, že to musím takhle říkat a byla bych nerada, kdyby to nějak narušilo naše vztahy do budoucna. Ale jestli chcete, abych tady se svou rodinou zůstala, je nezbytně nutné nastavit pravidla a dodržovat je. My si nahoře uděláme normální vchodové dveře, abychomse cítili jako ve svém vlastním soukromí, uděláme si i vlastní schránku. Prosím, berte to na vědomí, neurážejte se, je to v zájmu zachování dobrých vztahů. Pokud by to pro vás bylo nepřekousnutelné, nedalo by se nic dělat a museli bychom se co nejdříve odstěhovat někam do pronájmu, než si postavíme vlastní dům. Jak jsem řekla, mám vás oba moc ráda, záleží mi na vás, ale prosím, pochopte, že už jsem dospělá a potřebuju mít svůj vlastní soukromý prostor jak pro sebe, tak pro svou rodinu.
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová