Matkou na "stará kolena"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15113
11.8.16 15:37

Já tomu nevěřím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
11.8.16 16:08

Pro me taky tezko uveritelne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
12.8.16 00:47
@krtek7489 píše:
Ja tedy nevim, sama jsem „stara matka“, ale dite v padesati? To je trochu pres caru. Kdyz pominu to, ze manzel nechce, ty jsi na antidepresivech a zdravotni rizika pro tebe i dite jsou mnohonasobne vyssi, nez u mlade holky, tak myslela jsi trochu i na to, jak se bude tve dite citit? Az to ditko povede do prvni tridy skoro 60 leta matka? S prominutim, jestli se toho vubec dozijes, me treba maminka umrela v 57 letech :-( Uvazujes i takhle?

Argumenty ohledne starsi matky, co vede dite do skoly, uprimne nechapu. Co je komu do toho??? Nebo vy takhle posuzujete ostatni? To jw nekde v zakone uvedeno, do kdy muze matka porodit??
Jina vec je zdravotni stav a leky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
12.8.16 11:21
@Yasmi píše:
Argumenty ohledne starsi matky, co vede dite do skoly, uprimne nechapu. Co je komu do toho??? Nebo vy takhle posuzujete ostatni? To jw nekde v zakone uvedeno, do kdy muze matka porodit??
Jina vec je zdravotni stav a leky.

Ja to ale napsala trochu jinak, chce to trochu pozorneji cist. Psala jsem to v souvislosti s tim ditetem, jestli take mysli na nej. Deti dokazou byt totiz docela zle. A kdyz uvidi, jakou ma fakt starou matku, bude to mit na taliri celou zakladni skolu, vsichni se mu budou smat. A pokud to ditko bude psychicky labilni po mame, mohlo by ty utoky dost spatne snaset. Ti co by rikaly drbny v baraku by me take nezajimalo. Ale zajimalo by me, jak se citi moje dite. A v 6 letech, s 56 letou mamou… Nevim no, asi bych se stydela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
12.8.16 11:26
@krtek7489 píše:
Ja to ale napsala trochu jinak, chce to trochu pozorneji cist. Psala jsem to v souvislosti s tim ditetem, jestli take mysli na nej. Deti dokazou byt totiz docela zle. A kdyz uvidi, jakou ma fakt starou matku, bude to mit na taliri celou zakladni skolu, vsichni se mu budou smat. A pokud to ditko bude psychicky labilni po mame, mohlo by ty utoky dost spatne snaset. Ti co by rikaly drbny v baraku by me take nezajimalo. Ale zajimalo by me, jak se citi moje dite. A v 6 letech, s 56 letou mamou… Nevim no, asi bych se stydela. :nevim:

Na tyhle bláboly už mám slušnou alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
12.8.16 11:31
@krtek7489 píše:
Ja to ale napsala trochu jinak, chce to trochu pozorneji cist. Psala jsem to v souvislosti s tim ditetem, jestli take mysli na nej. Deti dokazou byt totiz docela zle. A kdyz uvidi, jakou ma fakt starou matku, bude to mit na taliri celou zakladni skolu, vsichni se mu budou smat. A pokud to ditko bude psychicky labilni po mame, mohlo by ty utoky dost spatne snaset. Ti co by rikaly drbny v baraku by me take nezajimalo. Ale zajimalo by me, jak se citi moje dite. A v 6 letech, s 56 letou mamou… Nevim no, asi bych se stydela. :nevim:

Měla jsem nejstarší rodiče ve třídě. Nikdo mi kvůli tomu neřekl ani ble. Kvůli tomu se děti fakt nesmějí, ty si najdou něco jiného. Mimochodem dneska jít kolem hřiště, tak si někdy sám člověk není jistý, jestli to je mladá babička nebo starší maminka. Děti se prostě rodí později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
12.8.16 11:37
@krtek7489 píše:

no my ve třídě měli holku, co měla staré rodiče a nikdo se nesmál a neřešil to :nevim: :nevim: a kde jaká 30cítka vypadá hůř než udržovaná 50sátnice :nevim:. Dneska se spíš řeší kdo má jaký mobil a auto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
12.8.16 11:51
@Anonymní píše:
Ahojky,
Je mi 50 let a čekám 4. dítě. Dvě děti jsou již dospělé, mají vlastní děti, třetí dcerku jsem měla v 38 letech. Byla plánovaná aa vytoužená. Bylo to dost těžké, protože jsem při těhotenství i rodičovské dovolené stále pracovala jako osvč na pc, když spala a hrozně mne to vyčerpalo.
Zvykla jsem si spávat jen 2-4 hodiny denně a vypěstovala jsem si nespavost.
Nikdy toho ale nebudu litovat, nyní je poslední dcerce 12 let a je úžasná. Obohatila náš živost o 100%.Nyní řeším další dilema, že jsem znovu těhotná. Zvažuji riziko zdravotní pro dítě i pro mne.
Manžel další dítě nechce, já ano. Myslím, že tu nejsme na světě proto, abychom zabíjeli děti. Na potrat mne donutí jen tehdy, pokud se prokáže nějaká šílená vada. Vypadá to, že půjdu bydlet někam jinam, abych měla po dobu těhotenství klid a nemusela čelit manželově nespokojenosti s mým rozhodnutím.
Někdy si myslím, že někdy je ta přehnaná lékařská péče na škodu. Na druhou stranu ji ale potřebujeme.
Zvažuji toto - je možná nějaká mentální porucha u plodu, když manžel bere léky na vysoký tlak, na zánět prostaty a na bolesti nervů, dále já beru antidepresiva Triticco a Seropram, abych mohla spát?

Pokud je tohle pravda, tak se tvemu manzelovi absolutne nedivim. Podle me jsi sobec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
12.8.16 12:57

@hanka.br. @dalmati ja zase zacinan mit slusnou alergii na blaboly, jak je normalni mit dite v padesati a jak zalezi jen na te matce, jak se rozhodne. Neni, je to velmi sobecke, rict ze to dite proste chci a hotovo. Kdyz nemysli na manzela, tak by mela myslet prave na to dite. A to s tim hristem. Ano, stava se, ze ze si reknes, jestli je to stara mama, nebo mlada babicka. Ale v pripade, ze porodim v 51 letech a budu na tom hristi ve ctyriapadesati se 3 letym ditetem, tak nikdo nebude pochybovat o tom, ze jsem babicka. On je totiz rozdil rodit ve 40,nebo v 50. Ale to je jedno. Uz jsem si zvykla, ze tady je to vsechno postaveny na hlavu, nez v normalnim svete. Mit dite v padesati proste normalni neni. Hotovo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.8.16 13:06

Myslím, že řešit nějaké smání se je mimo mísu. Jsou tu důležitější věci podle mne:
1. Koktejl léků, co bereš ty a tvůj manžel. Bereš AD, takže psychicky úplně vyladěná nebudeš.
2. Obrovsky zvýšené riziko nějaké vady, ve 45 letech je riziko 1:20, že dítě bude mít Downův syndrom, v padesáti to bude mnohem větší, nehledě na spoustu další vad, které nejsou dopředu zjistitelné.
3. Očividně Vám to neklape, manžel nesouhlasí. Nedivím se mu. Takže dítě přivedeš do možná polorozvráceného manželství.

Sama jsem stará matka, 2.dítě v 37 letech, ale tohle bych neudělala.
Občas jsem měla cukání, i když jen teoretické, protože manžel nechce, na třetí, ale mám dvě relativně zdravé děti. S tím, co vidím okolo, jaké je pravděpodobnost, že i to třetí bude zdravé, nevybrala jsem si to štěstí už…takové věci mne napadají a byť působí nesmyslně, tak jsou pro mne dost silný argument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
12.8.16 13:11

Jinak je plno nemoci, ktere zadne testy u ditete dopredu neodhali!! Doufam, ze kdyz se stane, nedej boze nestesti( a ta sance tu je proste mnohonasobne vetsi )a miminko se narodi nemocne, ze se o nej postaras, sama bez manzela, v tvem zdravotnim stavu a veku.
Podle me je ten prispevek provokace a nebo ho pise blazen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
12.8.16 13:26
@krtek7489 píše:
@hanka.br. @dalmati ja zase zacinan mit slusnou alergii na blaboly, jak je normalni mit dite v padesati a jak zalezi jen na te matce, jak se rozhodne. Neni, je to velmi sobecke, rict ze to dite proste chci a hotovo. Kdyz nemysli na manzela, tak by mela myslet prave na to dite. A to s tim hristem. Ano, stava se, ze ze si reknes, jestli je to stara mama, nebo mlada babicka. Ale v pripade, ze porodim v 51 letech a budu na tom hristi ve ctyriapadesati se 3 letym ditetem, tak nikdo nebude pochybovat o tom, ze jsem babicka. On je totiz rozdil rodit ve 40,nebo v 50. Ale to je jedno. Uz jsem si zvykla, ze tady je to vsechno postaveny na hlavu, nez v normalnim svete. Mit dite v padesati proste normalni neni. Hotovo. ;)

Pokud sis všimla, byla jsem mezi prvními s komentářem, že je to příliš vysoký věk, manžel nemocný…na tom se shodneme. Za blábol považuji větu „všichni se mu budou smát“, protože to blábol je. Jestli vycházíš z toho, že tvoje dítě má tendenci se všemu okolo posmívat, tak mi věř, že všechny děti takové ani zdaleka nejsou a že dětem je celkem šumák, jestli má něčí maminka nějaké to kilo navíc, nebo jestli je nebo není mladá. Maminka je maminka a děti nejsou hyeny. Při téhle logice by děti mohly mít jenom bezchybné a dokonale souměrné zdravé ženy do třicítky, aby náhodou jejich děti nebyly terčem všeobecného posměchu. Což je obrovská pitomost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
12.8.16 13:35
@Ginuš píše:
no my ve třídě měli holku, co měla staré rodiče a nikdo se nesmál a neřešil to :nevim: :nevim: a kde jaká 30cítka vypadá hůř než udržovaná 50sátnice :nevim:. Dneska se spíš řeší kdo má jaký mobil a auto

Vypadat hůř může, ale přesto věk neošálíš. To je jen slupka napovrchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
12.8.16 13:36
@krtek7489 píše:
@hanka.br. @dalmati ja zase zacinan mit slusnou alergii na blaboly, jak je normalni mit dite v padesati a jak zalezi jen na te matce, jak se rozhodne. Neni, je to velmi sobecke, rict ze to dite proste chci a hotovo. Kdyz nemysli na manzela, tak by mela myslet prave na to dite. A to s tim hristem. Ano, stava se, ze ze si reknes, jestli je to stara mama, nebo mlada babicka. Ale v pripade, ze porodim v 51 letech a budu na tom hristi ve ctyriapadesati se 3 letym ditetem, tak nikdo nebude pochybovat o tom, ze jsem babicka. On je totiz rozdil rodit ve 40,nebo v 50. Ale to je jedno. Uz jsem si zvykla, ze tady je to vsechno postaveny na hlavu, nez v normalnim svete. Mit dite v padesati proste normalni neni. Hotovo. ;)

Souhlasím. Mít dítě v 50 letech je padlé na hlavu. Já už bych ho neměla ani ve 40, ale tam, dejme tomu, to ještě není taková hrůza. Ale v 50? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
12.8.16 13:50

Taky bych dítě takhle pozdě neměla, vůbec si neumím představit být ani těhotná. Čekám teď druhé ve 32,a taky poslední a tohle těhotenství je teda mazec, snáším ho mnohem hůř než to první. Což samozřejmě nemusí být věkem jako spíš tím, že mě starší nenechá chvíli vydechnout. Chápu ještě do ty čtyřicítky, i když bych do toho sama nešla. Zakladatelka neodpověděla bohužel, zda to bylo v plánu. Jestli jo a manžel nechtěl, tak je to fakt hodně sobecký a ty si cvok. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí