Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si upřímně myslím, že je to hodně velký risk mít v 50 dítě..
![]()
@hanka.br. píše:
Pokud sis všimla, byla jsem mezi prvními s komentářem, že je to příliš vysoký věk, manžel nemocný…na tom se shodneme. Za blábol považuji větu „všichni se mu budou smát“, protože to blábol je. Jestli vycházíš z toho, že tvoje dítě má tendenci se všemu okolo posmívat, tak mi věř, že všechny děti takové ani zdaleka nejsou a že dětem je celkem šumák, jestli má něčí maminka nějaké to kilo navíc, nebo jestli je nebo není mladá. Maminka je maminka a děti nejsou hyeny. Při téhle logice by děti mohly mít jenom bezchybné a dokonale souměrné zdravé ženy do třicítky, aby náhodou jejich děti nebyly terčem všeobecného posměchu. Což je obrovská pitomost.
Na jakem oblacku to zijes? Deti maji srandu ze vseho co neni takzvane „normalni“. Brylatym detem, tlustym detem, nemajetnym detem, prastenym ucitelum… mam pokracovat? Zkratka to tak je uz po spoustu generaci a nemyslim si, ze by se to nejak zmenilo. Takze at se ti to libi, nebo ne,10 lete dite, majici 61 letou matku bude tercem posmechu.
A pokud to ditko nebude uplne psychicky v poradku, a vzhledem k diagnoze maminky je to pravdepodobne, tak to take nemusi unest. Ja bych to zkratka svemu diteti neudelala. Ja sama jsem rodila ve 38 letech a uz to mi prislo na hrane. ![]()
@krtek7489 píše:
Na jakem oblacku to zijes? Deti maji srandu ze vseho co neni takzvane „normalni“. Brylatym detem, tlustym detem, nemajetnym detem, prastenym ucitelum… mam pokracovat? Zkratka to tak je uz po spoustu generaci a nemyslim si, ze by se to nejak zmenilo. Takze at se ti to libi, nebo ne,10 lete dite, majici 61 letou matku bude tercem posmechu.A pokud to ditko nebude uplne psychicky v poradku, a vzhledem k diagnoze maminky je to pravdepodobne, tak to take nemusi unest. Ja bych to zkratka svemu diteti neudelala. Ja sama jsem rodila ve 38 letech a uz to mi prislo na hrane.
Učím přes dvacet let a mám dceru s rozštěpem obličeje. Znám dobře generaci školních dětí i jejich vztah k jinakostem. Starší rodič ani jinakost není, to je nuda.
@Zabatko píše:
Vypadat hůř může, ale přesto věk neošálíš. To je jen slupka napovrchu.
ale děti ani, děti se spíš budou smát šmudle než zachovalé 50sátnici
@hanka.br. píše:
Učím přes dvacet let a mám dceru s rozštěpem obličeje. Znám dobře generaci školních dětí i jejich vztah k jinakostem. Starší rodič ani jinakost není, to je nuda.
Tak to je asi prave ten problem, ty jsi ta na te druhe strane.
A pokud jsi i presto nezazila posmesky nebo sikanu kvuli jinakosti, tak nezijes na oblacku, ale na jine planete. Co se tyce rozstepu tve dcery, vzhledem k tomu, ze vim, jak se postupuje a plasticke operace zacinaji jiz zahy po narozeni, tak pokud nemas doma mimino, tak uz to na ni nebude ani poznat, ze se s timto narodila ![]()
Proti starším a zralým maminkám nic nemám… sama jsem měla poslední dítě ve čtyřiceti…
Ale v padesáti, s manželem, který je proti, bych do toho nešla…
Jinak maminky přes padesát na třídních schůzkách nebo na tréninku se svým malým školákem jsem zažila… a nikdy jsem neslyšela, že by některá z nich byla terčem posměchu…
Akorát když jednou vyzvedávala v kroužku jedna mladá, ale pěkně opilá matka, tak většina dětí z ní měla legraci… bohužel…
@Regina Hero píše:
Proti starším a zralým maminkám nic nemám… sama jsem měla poslední dítě ve čtyřiceti…
Ale v padesáti, s manželem, který je proti, bych do toho nešla…Jinak maminky přes padesát na třídních schůzkách nebo na tréninku se svým malým školákem jsem zažila… a nikdy jsem neslyšela, že by některá z nich byla terčem posměchu…
Akorát když jednou vyzvedávala v kroužku jedna mladá, ale pěkně opilá matka, tak většina dětí z ní měla legraci… bohužel…
Ale tady se bavime o maminkach pres 60 na tech tridnich schuzkach a treninku. A to je tedy sakra rozdil. Ona by mela v 60 devitilete dite!
@krtek7489 píše:Tak to je asi prave ten problem, ty jsi ta na te druhe strane.
A pokud jsi i presto nezazila posmesky nebo sikanu kvuli jinakosti, tak nezijes na oblacku, ale na jine planete. Co se tyce rozstepu tve dcery, vzhledem k tomu, ze vim, jak se postupuje a plasticke operace zacinaji jiz zahy po narozeni, tak pokud nemas doma mimino, tak uz to na ni nebude ani poznat, ze se s timto narodila
Nejsem na druhé straně, jsem s nimi. Pořád. A neříkám, že jsem na posměšky nenarazila, ohrazuji se proti tvé větě, že se „budou všichni smát“. Se staršími rodiči máme bohaté zkušenosti, mohu tě ujistit, že pro děti je starší máma nebo táta úplně nezajímavé a rozhodně se kvůli tomu nikdo nikomu nesměje. Tím méně všichni. Co se týče rozštěpu - ret se operuje po narození, ale čelist tak v 10 letech, takže jinakost je to zcela jistě větší, než kdyby mi teď bylo přes padesát.
@hanka.br. píše:
Nejsem na druhé straně, jsem s nimi. Pořád. A neříkám, že jsem na posměšky nenarazila, ohrazuji se proti tvé větě, že se „budou všichni smát“. Se staršími rodiči máme bohaté zkušenosti, mohu tě ujistit, že pro děti je starší máma nebo táta úplně nezajímavé a rozhodně se kvůli tomu nikdo nikomu nesměje. Tím méně všichni. Co se týče rozštěpu - ret se operuje po narození, ale čelist tak v 10 letech, takže jinakost je to zcela jistě větší, než kdyby mi teď bylo přes padesát.
Vy tady pisete pres 50. Ono to ale neni pres 50,ale pres 60!!! To je velky rozdil. A pokud mas zkusenosti s matkami, ktere v 60 maji 9 lete deti, tak to by me zajimalo, kde ucis?
Ja tedy neznam fakt zadnou sedesatnici, co by mela dite na zakladce. ![]()
@krtek7489 píše:
Vy tady pisete pres 50. Ono to ale neni pres 50,ale pres 60!!! To je velky rozdil. A pokud mas zkusenosti s matkami, ktere v 60 maji 9 lete deti, tak to by me zajimalo, kde ucis?Ja tedy neznam fakt zadnou sedesatnici, co by mela dite na zakladce.
Ono přece není důležité, kolik těm maminkám ve skutečnosti je, ale jak vypadají. A ano, některé maminky vypadají klidně na 60, i se tak oblékají a nemusí jim zdaleka tolik být.
@krtek7489 píše:
Vy tady pisete pres 50. Ono to ale neni pres 50,ale pres 60!!! To je velky rozdil. A pokud mas zkusenosti s matkami, ktere v 60 maji 9 lete deti, tak to by me zajimalo, kde ucis?Ja tedy neznam fakt zadnou sedesatnici, co by mela dite na zakladce.
No vidis, jak to priroda dobre zaridila, ze se ti vyhybaji ![]()
@Anonymní píše:
No vidis, jak to priroda dobre zaridila, ze se ti vyhybaji
A ty nějakou znáš? ![]()
@Anonymní píše:
No vidis, jak to priroda dobre zaridila, ze se ti vyhybaji
hrdinko.
Myslim, ze v 50 neni uz mit dite „pozdeji“, ale uz POZDE. Pozdeji je kolem 40, z hlediska zdravi matky i ditete uz to neni zadna hitparada, v 50 uz je to podle me holy nerozum.
Kdyz pominu vyrazne vyssi riziko postizeni a ruznych vrozenych vad ( a podle me i vetsi sance na nejakou vaznejsi chorobu ditete v jeho detstvi a mladem veku), tak je dost velka sance, ze se nektery z rodicu nedozije jeho maturity…
Mne se to zda sobecke a nedivim se, ze manzel nesouhlasi. Kvuli svemu sobeckemu rozhodnuti navic rozvratit rodinu, to uz je mimo me chapani.
@krtek7489 píše:
Na jakem oblacku to zijes? Deti maji srandu ze vseho co neni takzvane „normalni“. Brylatym detem, tlustym detem, nemajetnym detem, prastenym ucitelum… mam pokracovat? Zkratka to tak je uz po spoustu generaci a nemyslim si, ze by se to nejak zmenilo. Takze at se ti to libi, nebo ne,10 lete dite, majici 61 letou matku bude tercem posmechu.A pokud to ditko nebude uplne psychicky v poradku, a vzhledem k diagnoze maminky je to pravdepodobne, tak to take nemusi unest. Ja bych to zkratka svemu diteti neudelala. Ja sama jsem rodila ve 38 letech a uz to mi prislo na hrane.
Děti jen kopírují chování svých rodičů. Pokud to tak máš nastavené ty, smát se každé přiblblé odchylce od normálu, tak to s největší pravděpodobností budou dělat i Tvé děti. Naštěstí je (snad) většina rodičů normálních a takové blbosti na své děti nepřenášejí…
Máme v rodině těžce postiženou holčičku, v 6 letech tak na úrovni 6 měsíčního mimina…a nikdy jsem od žádných dětí z okolí neslyšela žádný posměšek směrek k tomu, že je na vozíku, že slintá, že nemluví…protože i my dospělí se k ní chováme slušně. A to dělá hodně ![]()