Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Regina Hero píše:a nevíš, jak je to s notebookem? Rozhoduje třeba velikost nebo cena?
si myslím, že malej a drahej už bude problém
![]()
@Eiculba píše:
@Regina Hero Venku je nejlepší nemít nic přece a užívat si přirodya nevím jak vaše děti, ale moje děti rádi mačkají na čudlíky od televize, pc a podobně…to jsou prostě děti, nejde o zlobivost
![]()
![]()
Příspěvek upraven 21.03.19 v 10:57
ne, mé děti ani nemačkají čudlíky na televizi… ani na pc, ani na notebooku… umí si dotyčné přístroje zapnout, vypnout, přepnout… zkus trochu víc otevřít oči světu a nesoudit jen podle sebe a svých dětí…
@Keyllah No jo jen se smějte,ono si to třeba časem uvědomíte až vám děti odejdou z domu,že čas který jste promarnila s mobilem v ruce mohl být věnovaný jim,že zestárnete a zjistíte,jak vám život proklouzl mezi prsty,o nějaké hnusné nemoci ani psát nebudu … ![]()
@Eiculba píše:
@Šáruší No já když jsem s dětmi na hřišti nebo zahradě,tak si chtějí se mnou hrát,hlavně na písku,abych dělala bábovičky a podobně a mě to baví,na čerstvém vzduchu by se měl mozek uvolnit,načerpat energii ,né vnímat mobil a informace v něm.
jo, tak moje děti kupodivu si umí udělat bábovky samotně, hrají si s jinými dětmi, teď už tedy bábovky nedělají, spíš jakože vaří a tak. Na hřišti běhají a lezou o prolejzkách a houpačkách a tak. A já sedím v klidu ve stínu na lavičce a mám v ruce mobil. Protože si tam čtu, většinou knihy. A děti si hrají a já relaxuju. A celkem mě udivuje, že někdo absolutně cizí má potřebu to řešit a soudit. Já si taky neklepu na čelo, že má tak nesamostané děti, že s nima musí plácat bábovky. To se dělalo tak ročním. Facebook mám, ne v mobilu, rpotože mobilní aplikace mi nevyhovuje, představ si, že je tam člověk ve spojení s lidmi, že tam třeba dostává informace jako třeba my, kdy bude trénink, jaké jsou rozpisy a podobně. Všemožné aplikace jsou super věc. 21. století, prostě digitální věk. Tak člověk využívá technologie, které má k dispozici. Nevidím důvod nazývat ty lidi závislými. Jestli jsou nebo nejsou závislí, to nevíš. Mně zase přijde hloupý a omezený člověk, co ty technologie nevyužívá a ještě se tím ohání jak něčím výjimečným.
@Eiculba píše:
@Šáruší No já když jsem s dětmi na hřišti nebo zahradě,tak si chtějí se mnou hrát,hlavně na písku,abych dělala bábovičky a podobně a mě to baví,na čerstvém vzduchu by se měl mozek uvolnit,načerpat energii ,né vnímat mobil a informace v něm.
Když sedím venku u hřiště, dáme si s matkama a babkama kafe a plkáme a děti si hrajou spolu samý. Je to tak dobře? Když jsem na lavičce sama, čtu si knizku nebo časopis a děti si hrajou. Jaký je v tom rozdíl?Nejsem na mobilu, nemám ani data. Ale nesedím na písku a nedělám bábovičky.
Já trávím na síti dost času, nejen na fb, ale i na twitteru, třech zájmových webech a mám i instagram. Hodně díky fb a twitteru čtu články, získávám tipy na festivaly, akce a taky různé odborné publikace, na které bych sama tak rychle a snadno nepřišla, a to je dáno tím, jaké lidi a instituce/organizace sleduju. Pro mě je to prostě sociální síť v širším měřítku, než je kontakt s kamarády/rodinou a sdílení fotek. Podle mě takto sítě využívá stále více lidí, i když to často znamená, že dostávájí pouze selektivní informace, než z konvenčních zdrojů.
@Šáruší to že si hraju s dětmi je divné jo? aha
když asi chtějí ať si s nimi hraju, tak je přece jen kvůli tomu, že je už starší nepošlu někam, jsou pořád malé… Jestli vy máte hranici věku kdy vám dítě odroste a tím vaše závazky padají tak mi je dětí upřímně líto
@Anna766 píše:Aničko, ty radši taky ani nepiš…
Když sedím venku u hřiště, dáme si s matkama a babkama kafe a plkáme a děti si hrajou spolu samý. Je to tak dobře? Když jsem na lavičce sama, čtu si knizku nebo časopis a děti si hrajou. Jaký je v tom rozdíl?Nejsem na mobilu, nemám ani data. Ale nesedím na písku a nedělám bábovičky.
@Eiculba píše:
@Keyllah No jo jen se smějte,ono si to třeba časem uvědomíte až vám děti odejdou z domu,že čas který jste promarnila s mobilem v ruce mohl být věnovaný jim,že zestárnete a zjistíte,jak vám život proklouzl mezi prsty,o nějaké hnusné nemoci ani psát nebudu …
@Eiculba píše:
@Šáruší to že si hraju s dětmi je divné jo? ahakdyž asi chtějí ať si s nimi hraju, tak je přece jen kvůli tomu, že je už starší nepošlu někam, jsou pořád malé… Jestli vy máte hranici věku kdy vám dítě odroste a tím vaše závazky padají tak mi je dětí upřímně líto
Božínečku. Jaké závazky padají? A ty víš, že ty jiné mámy si s dětmi nehrají? Nebo že ty jejich děti nejsou rády, že si mohou hrát samotné? To jsou prostě kecy tohle neskutečné. Takové povyšování a souzení jiných, to je hnus.
@Eiculba píše:
@Šáruší to že si hraju s dětmi je divné jo? ahakdyž asi chtějí ať si s nimi hraju, tak je přece jen kvůli tomu, že je už starší nepošlu někam, jsou pořád malé… Jestli vy máte hranici věku kdy vám dítě odroste a tím vaše závazky padají tak mi je dětí upřímně líto
zkus se podívat dál než na konec svého nosu a zjistíš, že jsou i matky, které mají na hřišti děti, které si hrají s jinými dětmi… mačkat čudlíky na počítači nebo televizi může roční prcek, dvouleté dítě už zpravidla ví, že to dělat nemá a pětileté dítě si fakt nemusí hrát s rodičem, ale hraje si i s ostatními dětmi, zatímco třeba sedmileté už si nejraději hraje s kamarády a spolužáky a ještě raději dělá úplně jiné věci, pokusy, kreativní tvorbu a tak… ale k tomu za nějakých patnáct, dvacet let dospěješ taky… ![]()
Zakončuji diskusy,děkuji,těm které se se mnou sešli se stejným názorem a těm co raději sedí s mobilem v ruce přeji,aby no raději nic
hlavně zdravé a spokojené děti.Čao ![]()
@Eiculba píše:
@Keyllah No jo jen se smějte,ono si to třeba časem uvědomíte až vám děti odejdou z domu,že čas který jste promarnila s mobilem v ruce mohl být věnovaný jim,že zestárnete a zjistíte,jak vám život proklouzl mezi prsty,o nějaké hnusné nemoci ani psát nebudu …
no, já se neschovávám za to, že je rozdíl mezi tím, jestli jsme na netu na pc nebo mobilu, to fakt ne. Takovou berličku fakt nepotřebuju, ani se tím nemíním před sebou omlouvat
pokud někdo jiný ano, že je přece v poho když je na pc místo se svým dítětem, že je to v pořádku, protože to není přes mobil a není to fcb, tak klidně
jen je to fakt pokrytecký a směšný ![]()
@Regina Hero to je diskuze jen pro matky?
přiznám se že jsem nečetla celé vlákno, jen asi poslední dvě stránky.
@Eiculba to je super, dřepíš tu od rána ještě před osmou, bude skoro poledne. Je čas skončit s tím závislým tlacháním a jít plácat bábovky a čistit mozek.
@Eiculba píše:
a jen se zeptám, kolik dětí už tobě odešlo z domu? Jak můžeš z existence FB v mobilu odsuzovat druhé, že jsou horší matky než ty a že všechno dělají špatně?