Matky závislé na mobilech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41511
21.3.19 10:58
@Regina Hero píše: :mrgreen: a nevíš, jak je to s notebookem? Rozhoduje třeba velikost nebo cena?

si myslím, že malej a drahej už bude problém :think:  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
21.3.19 11:00
@Eiculba píše:
@Regina Hero Venku je nejlepší nemít nic přece a užívat si přirody :palec: a nevím jak vaše děti, ale moje děti rádi mačkají na čudlíky od televize, pc a podobně…to jsou prostě děti, nejde o zlobivost 8o :roll: :kytka:Příspěvek upraven 21.03.19 v 10:57

ne, mé děti ani nemačkají čudlíky na televizi… ani na pc, ani na notebooku… umí si dotyčné přístroje zapnout, vypnout, přepnout… zkus trochu víc otevřít oči světu a nesoudit jen podle sebe a svých dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eiculba
21.3.19 11:00

@Keyllah No jo jen se smějte,ono si to třeba časem uvědomíte až vám děti odejdou z domu,že čas který jste promarnila s mobilem v ruce mohl být věnovaný jim,že zestárnete a zjistíte,jak vám život proklouzl mezi prsty,o nějaké hnusné nemoci ani psát nebudu … :roll:

• Citovat
  • Upravit
11923
21.3.19 11:01
@Eiculba píše:
@Šáruší No já když jsem s dětmi na hřišti nebo zahradě,tak si chtějí se mnou hrát,hlavně na písku,abych dělala bábovičky a podobně a mě to baví,na čerstvém vzduchu by se měl mozek uvolnit,načerpat energii ,né vnímat mobil a informace v něm.

jo, tak moje děti kupodivu si umí udělat bábovky samotně, hrají si s jinými dětmi, teď už tedy bábovky nedělají, spíš jakože vaří a tak. Na hřišti běhají a lezou o prolejzkách a houpačkách a tak. A já sedím v klidu ve stínu na lavičce a mám v ruce mobil. Protože si tam čtu, většinou knihy. A děti si hrají a já relaxuju. A celkem mě udivuje, že někdo absolutně cizí má potřebu to řešit a soudit. Já si taky neklepu na čelo, že má tak nesamostané děti, že s nima musí plácat bábovky. To se dělalo tak ročním. Facebook mám, ne v mobilu, rpotože mobilní aplikace mi nevyhovuje, představ si, že je tam člověk ve spojení s lidmi, že tam třeba dostává informace jako třeba my, kdy bude trénink, jaké jsou rozpisy a podobně. Všemožné aplikace jsou super věc. 21. století, prostě digitální věk. Tak člověk využívá technologie, které má k dispozici. Nevidím důvod nazývat ty lidi závislými. Jestli jsou nebo nejsou závislí, to nevíš. Mně zase přijde hloupý a omezený člověk, co ty technologie nevyužívá a ještě se tím ohání jak něčím výjimečným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149421
21.3.19 11:02
@Eiculba píše:
@Šáruší No já když jsem s dětmi na hřišti nebo zahradě,tak si chtějí se mnou hrát,hlavně na písku,abych dělala bábovičky a podobně a mě to baví,na čerstvém vzduchu by se měl mozek uvolnit,načerpat energii ,né vnímat mobil a informace v něm.

Když sedím venku u hřiště, dáme si s matkama a babkama kafe a plkáme a děti si hrajou spolu samý. Je to tak dobře? Když jsem na lavičce sama, čtu si knizku nebo časopis a děti si hrajou. Jaký je v tom rozdíl?Nejsem na mobilu, nemám ani data. Ale nesedím na písku a nedělám bábovičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
21.3.19 11:03

Já trávím na síti dost času, nejen na fb, ale i na twitteru, třech zájmových webech a mám i instagram. Hodně díky fb a twitteru čtu články, získávám tipy na festivaly, akce a taky různé odborné publikace, na které bych sama tak rychle a snadno nepřišla, a to je dáno tím, jaké lidi a instituce/organizace sleduju. Pro mě je to prostě sociální síť v širším měřítku, než je kontakt s kamarády/rodinou a sdílení fotek. Podle mě takto sítě využívá stále více lidí, i když to často znamená, že dostávájí pouze selektivní informace, než z konvenčních zdrojů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eiculba
21.3.19 11:04

@Šáruší to že si hraju s dětmi je divné jo? aha :mrgreen: když asi chtějí ať si s nimi hraju, tak je přece jen kvůli tomu, že je už starší nepošlu někam, jsou pořád malé… Jestli vy máte hranici věku kdy vám dítě odroste a tím vaše závazky padají tak mi je dětí upřímně líto

• Citovat
  • Upravit
29350
21.3.19 11:05
@Anna766 píše:
Když sedím venku u hřiště, dáme si s matkama a babkama kafe a plkáme a děti si hrajou spolu samý. Je to tak dobře? Když jsem na lavičce sama, čtu si knizku nebo časopis a děti si hrajou. Jaký je v tom rozdíl?Nejsem na mobilu, nemám ani data. Ale nesedím na písku a nedělám bábovičky.
Aničko, ty radši taky ani nepiš… :jazyk: :D tobě už zestárly i ty děti (stejně jako mně, když už jsme i babičky) :mrgreen:
@Eiculba píše:
@Keyllah No jo jen se smějte,ono si to třeba časem uvědomíte až vám děti odejdou z domu,že čas který jste promarnila s mobilem v ruce mohl být věnovaný jim,že zestárnete a zjistíte,jak vám život proklouzl mezi prsty,o nějaké hnusné nemoci ani psát nebudu … :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
21.3.19 11:07
@Eiculba píše:
@Šáruší to že si hraju s dětmi je divné jo? aha :mrgreen: když asi chtějí ať si s nimi hraju, tak je přece jen kvůli tomu, že je už starší nepošlu někam, jsou pořád malé… Jestli vy máte hranici věku kdy vám dítě odroste a tím vaše závazky padají tak mi je dětí upřímně líto

Božínečku. Jaké závazky padají? A ty víš, že ty jiné mámy si s dětmi nehrají? Nebo že ty jejich děti nejsou rády, že si mohou hrát samotné? To jsou prostě kecy tohle neskutečné. Takové povyšování a souzení jiných, to je hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
21.3.19 11:08
@Eiculba píše:
@Šáruší to že si hraju s dětmi je divné jo? aha :mrgreen: když asi chtějí ať si s nimi hraju, tak je přece jen kvůli tomu, že je už starší nepošlu někam, jsou pořád malé… Jestli vy máte hranici věku kdy vám dítě odroste a tím vaše závazky padají tak mi je dětí upřímně líto

zkus se podívat dál než na konec svého nosu a zjistíš, že jsou i matky, které mají na hřišti děti, které si hrají s jinými dětmi… mačkat čudlíky na počítači nebo televizi může roční prcek, dvouleté dítě už zpravidla ví, že to dělat nemá a pětileté dítě si fakt nemusí hrát s rodičem, ale hraje si i s ostatními dětmi, zatímco třeba sedmileté už si nejraději hraje s kamarády a spolužáky a ještě raději dělá úplně jiné věci, pokusy, kreativní tvorbu a tak… ale k tomu za nějakých patnáct, dvacet let dospěješ taky… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eiculba
21.3.19 11:09

Zakončuji diskusy,děkuji,těm které se se mnou sešli se stejným názorem a těm co raději sedí s mobilem v ruce přeji,aby no raději nic :mrgreen: hlavně zdravé a spokojené děti.Čao :mavam:

• Citovat
  • Upravit
41511
21.3.19 11:10
@Eiculba píše:
@Keyllah No jo jen se smějte,ono si to třeba časem uvědomíte až vám děti odejdou z domu,že čas který jste promarnila s mobilem v ruce mohl být věnovaný jim,že zestárnete a zjistíte,jak vám život proklouzl mezi prsty,o nějaké hnusné nemoci ani psát nebudu … :roll:

no, já se neschovávám za to, že je rozdíl mezi tím, jestli jsme na netu na pc nebo mobilu, to fakt ne. Takovou berličku fakt nepotřebuju, ani se tím nemíním před sebou omlouvat ;) pokud někdo jiný ano, že je přece v poho když je na pc místo se svým dítětem, že je to v pořádku, protože to není přes mobil a není to fcb, tak klidně ;) jen je to fakt pokrytecký a směšný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149421

@Regina Hero to je diskuze jen pro matky? :oops: přiznám se že jsem nečetla celé vlákno, jen asi poslední dvě stránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923

@Eiculba to je super, dřepíš tu od rána ještě před osmou, bude skoro poledne. Je čas skončit s tím závislým tlacháním a jít plácat bábovky a čistit mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
21.3.19 11:11
@Eiculba píše:

a jen se zeptám, kolik dětí už tobě odešlo z domu? Jak můžeš z existence FB v mobilu odsuzovat druhé, že jsou horší matky než ty a že všechno dělají špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová