Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Verca1989 píše:
@SlecnaSally promiň ale teda když čtu tvé příspěvky, tak nestačím zírat. Dítě máš ve školce a je problém uvařit? Co celý den děláš? A že přítel vydělává pro sebe? To myslíš vážně? Takže ti si od něj nebereš žádné peníze, ani pro sebe, ani pro dítě? Vystačíš si s rodičákem? Nezlob se, ale měla by ses probrat dřív, než tě chlap opustí, být já tím chlapem, tak už jsem dávno pryč. On teda maká do 19ti hodin večer, ty máš dítě ve školce a přesto máš problém s tím, normálně se postarat o domácnost a uvařit chlapovi aspoň dobrou večeři? Jsi sobecká a troufám si tvrdit, i líná, promiň…
Ona to bere tak ze dite neni jeho takze proc by se starala.
@KPKristy píše:
A baví tě vůbec v tomhle žít? Protože já mám pocit, že bys teda radši byla s tím dítětem sama. Jóó, jestli chodí do práce a nosí peníze, to je jiná! Ovšem jestliže chodí do práce a nosí peníze a ty děláš, že neexistuje, tak to je dobrej, že tam s tebou ještě jeA dělba práce podle pipet je dost dobrá - ty vyneseš koš, já tam dám sáček, ty napustíš kýbl, já vytřu
No nevim…to bych zvazlila protoze takove vytirani ma vetsi cosovou narocnost nez napusrit vodu… Neumluve o te drine
@ixule píše:
Vztah by měl být vyrovnaný, taky vyloženě nesnáším názor, že žena patří k dítěti, plotně, pračce a smetáku, ale přijde mi, že ty vyloženě soutěžíš, kdo z koho![]()
U nás děláme většinu věcí oba, jak je čas a chuť. Já jsem sice doma s dítětem, ale pokud se mu chci věnovat a mít taky trochu času na sebe, tak občas všechno nestihnu, nebo se mi prostě někdy nechce
- no co, svět se nezboří
Může (a nemusí) to pak klidně udělat manžel. Taky se mi moc nelíbí názor, že chlap chodí na 8 hodin do práce a já abych se doma nezastavila celý den a ještě bych měla být ráda, že nás živí - může klidně zůstat doma on!Nicméně tvoje jednání mi přijde hodně nevyzrálé, což se ovšem dá v tvém věku čekat (není to myšleno jako urážka, jen konstatování, také se tímto omlouvám všem mladým vyzrálým maminám
)
Ty narážky na věk v podobných diskuzích mi fakt vadí. Tohle nemá s věkem vůbec co dělat. První dítě jsem rodila v 21 letech a v životě by mě nenapadlo se takto chovat. Pochybuju, že tato dáma bude třeba ve 30 rozumnější.
@Timinka píše:
No nevim…to bych zvazlila protoze takove vytirani ma vetsi cosovou narocnost nez napusrit vodu… Neumluve o te drine
no pokud jí ještě šoupe s židlema a natáhne hadr na smeták/vyždíme mop a pak tu vodu vyleje, hadr vyždíme a pověsí a kýbl uklidí, tak už by se to dalo brát jako rovnocenná dřina, ne ![]()
Já vím, že vám připadám, jako husa, ale já nevím, kde se ve mě takové uvažování bere, proto chci slyšet i jiné názory..Určitě máte pravdu, mám problém a nějak to musím vyřešit..Sex je parádní…no, když přijde z práce, malej spí, takže se nedá říct, že by nějak vychovával, a kdy je víkend, tak se většinou hned pohádáme…nejsme spokojenej ani jeden, rozhodně ho miluju
Já moc nechápu, proč spolu jsou. Dítě není jejich společné, ona není jeho žena, nechce se starat o domácnost, on vydělává pro sebe. Že by spolubydlící? Pak je ale tahle diskuse zbytečná ![]()
Záleží, na čem se partneři domluví.
Zastávám názor, že vařit by měl ten, kdo to umí - a taky trochu pro zábavu. Můj muž vařit neumí, proto myje nádobí…
To, že by měla vařit ženská, protože je ženská, nebo žehlit, protože je ženská (dosaďte si jakoukoli činnost) je hovadina.
Zakladatelčin přístup mi připadá takový… studentský
Jak někde na VŠ kolejích se spolubydlícím.
Otázka je, jaké vzorce chování si ona odnesla ze své rodiny a jaké zkušenosti má ona s partnerským soužitím kromě jejího současného přítele.
Btw. taky mám občas tendence připadat si jako služka a brblu si pod fousy, že „všechno“ musím dělat já - ale podezřívám z toho hormony - protože mě to přepadá jen někdy a někdy je mi to naopak úplně fuk.
Nějak nechápu tento příspěvek a tak se jdu raději „ponížit“ abych měla vše hotové než přijde ten můj chlap z práce. ![]()
@SlecnaSally píše:
Já vím, že vám připadám, jako husa, ale já nevím, kde se ve mě takové uvažování bere, proto chci slyšet i jiné názory..Určitě máte pravdu, mám problém a nějak to musím vyřešit..Sex je parádní…no, když přijde z práce, malej spí, takže se nedá říct, že by nějak vychovával, a kdy je víkend, tak se většinou hned pohádáme…nejsme spokojenej ani jeden, rozhodně ho miluju
A ty se divis, ze se hadate??? Ty ho milujes, ale ani mu neuvaris?? Tvoje uvazovani opravdu neni na to, abys tim udrzela vztah!!!
@SlecnaSally píše:
A proč ho miluješ? Má něco, za co si ho vážíš, proč s ním jsi? Na to si odpověz, a když na něco přijdeš, tak se ti možná bude chtít i uvařit. Když na nic nepřijdeš, tak jsi s ním možná jen proto, abys nebyla sama ![]()
@SlecnaSally píše:
Pokud miluješ - tak bez podmínek!!!
@ivuska.h píše:
Ty narážky na věk v podobných diskuzích mi fakt vadí. Tohle nemá s věkem vůbec co dělat. První dítě jsem rodila v 21 letech a v životě by mě nenapadlo se takto chovat. Pochybuju, že tato dáma bude třeba ve 30 rozumnější.
Proto jsem rovnou psala, že se dopředu omlouvám mladým vyzrálým maminám
Já se prvně vdávala v 19ti, nemyslím, že bych se v v té době chovala nějak hloupě, ale je pravda, že se zkušenostmi člověk jedná trochu jinak - neříkám, že předtím to bylo špatně, ale teď bych stejné věci udělala prostě jinak, takže si myslím, že všichni mají šanci
Vím, že je dost lidí, kteří mají ve dvaceti více rozumu, že leckdo v padesáti, ale věř, že někdo se může postupem času změnit ![]()
@SlecnaSally píše:
kdy je víkend, tak se většinou hned pohádáme…nejsme spokojenej ani jeden, rozhodně ho miluju
Tohleto si pořádně po sobě přečti.
Připadá mi, že spolu neumíte vlastně trávit společný čas… máte se nejradši ve všední dny, když se skoro nevidíte, a když je volno, tak se pohádáte.
Nejsi spokojená a rozhodně ho miluješ?
Ha, to mi připomíná mě samotnou před 12 lety ![]()
Až po rozchodu jsem přišla na to, že láska ke spokojenému vztahu nestačí. Divný, co???
Ahojky, jsem jen o rok starší, tak zkusím napsat svůj názor. Dokud jsem chodila na dvě směny do práce, rozdělovali jsme si činnosti: manžel platil bydlení a složenky, já ostatní finance na chod domácnosti (jídlo, kosmetika, drogerie a jiné, co je potřeba), výlety a občasné večeře jsme platili jak se nám to zrovna hodilo, buď on nebo já a takhle jsme to měli i v domácnosti. Já prala, žehlila, vařila a udržovala domácnost, on chodil s košem, myl nádobí a měl večerní venčení psa. Když jsem si o něco řekla, pomohl.
Dnes už jsem skoro druhým rokem doma. Vnímám to tak, že jeho práce je práce a moje práce je teď starat se o prcka a domácnost. Přijde mi to přirozené. Od toho jsem doma. Až nastoupím opět do práce, trošku to znovu přeorganizujeme, ale dokud jsem doma… Vařím od 12ti doma, kdy jsme se s mamkou střídali, takže s tím problém nemám. Dělám to ráda a přeci to nedělám jen pro něho, ale i pro sebe a také vařím dětské jídlo pro malého. Co bych jinak doma jedla, kdyby nebylo uvařeno? Kupované moc nemusím, když nevím co v tom ani je a polotovary koupím jen jednou za uherský rok.. mimo jiné taky kupovat denně teplé jídlo leze taky dost do peněz - z mateřské by mi nic nezbylo určitě. ![]()
Je to věc názoru, ale určitě bych v tomhle souhlasila s manželem. Není povinnost po nich uklízet odhozené fusky a pod., služka nejsi, není povinnost mít každý den jiné jídlo, můžeš si přece uvařit na dva dny třeba a někdy holt vynechat, ale dle mého doma uvařeno pro všechny být většinou má. Mám však kamarádku, která vařit neumí skoro ve 30, je doma s prckem a učit se vařit rozhodně nechce.. no holt jedí studené a nebo kupované, taky žijí, ale mě by to samotné nevyhovovalo.