Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My furt najdeme nijaky kompromis, protože mne tež vařeni moc se nelibi, jen že ja sidim doma a von pracuje tak už musim neco delat..von nosi penize domu a ja musim vařit, uklizet, staratse o prcka…a to nejsem služka
jsem žena domacnosti
Už si taky říkám, co je tohle zase za srandu. Pohlaví miminka mi nějak taky hapruje…
Máš ho ráda, tak mu uvař.
Holky, co to má být? Odkdy se láska dokazuje vařením? Já vařím, abysme nepošli hlady a ne proto, že muže a děti miluju
Když uvařím palačinky, vím, že děti budou nadšené, když řízek, udělám radost muži. Toť vše.
Kamarád přijde z práce a každej den vaří na den následující. Chce ulehčit ženě, která těžko stíhá - 4 děti, z toho půlroční dvojčata (obě stále plně kojená).
Jako ano, pomoc a radost jde s láskou ruku v ruce, ale když budu vaření z duše nesnášet, přece se i kvůli největší lásce nebudu často a pravidelně překonávat, ne?
Příspěvek upraven 02.01.13 v 12:07
No já doma nevařit tak mě manžel někam kopne a je to.On vydělává peníze. já se starám o děti. přijede domu a chce prostě jíst. Mě by ho bylo líto, vidět jak tu žvejká kus chleba po celým dnu v práci. Možná bys měla mít mýho chlapa, ten by ti dal ceres.
jeho prachy ti voní a uvařit mu ne? Před necelým rokem zjistili mužovi celiakii, peču mu chleba a housky, snažím se vařit jídla co muže když je doma-je kamionak a jezdí jen na víkend. Váží si toho snad a přibírá. Po tom co pro nás komplet předělal celý byt a makal tu oo večera do noci a ráno jel do své prace a tak to bylo tři měsíce dokola, je pro mě to nejlehčí nacpat mu pupek
Já bych tě nechtěla doma
a
@KPKristy píše:
Už si taky říkám, co je tohle zase za srandu. Pohlaví miminka mi nějak taky hapruje…
a jsou prázdniny… ![]()
K tehle diskuzi asi nejde co dodat…pořád jsem se nedozvěděla co slečna během celého dne děla když je dítě ve školce, přítel v praci a nemusí nakupovat…
@radúna píše:
No a proč jste tedy spolu? Vy jste partneři? Nebo jen nějací spolubydlící, kteří akorát spolu š*kají?
Tohle mě fakt pobavilo - platí nákupy, 3/4 nájmu, školku pro dítě (které, jak jsem pochopila není jeho) a zakladatelka z toho nic nemá
Jako když zakladatelka ty nákupy nepotřebuje, to znamená, že kdyby nenakupoval, budou chodit ve špíně a živit se suchým chlebem? Vlastně čokoládou, pardon
Taky by mě zajímalo, co dítě jí o víkendu, když není ve školce ![]()
Jako jet si každej podle svýho, ve stylu tohle dělat nebudu, protože to prostě nedělám, to podle mě není partnerství a nemá to smysl. V partnerství musí člověk taky něco dát a občas dělat i něco, co se mu zrovna dvakrát nechce
Tohle téma musí být provokační, jinak to není možné
. Sice nevařím, ale není to kvůli systému něco za něco
. Mamka mě to neučila, když jsem začala žít sama a byla odjetá v zahraničí, tak jsem jídlo řešila venku, v práci jsem se stravovala v jídelně (manžel taky) a o víkendech jsme byli venku, takže jsme zase jedli v restauracích, v těhotenství jsem ležela, takže z toho zase nic nebylo, nicméně kvůli prtěti se budu muset hecnout, to by jistě restaurace neocenilo
.
Neumím vařit, umím jen různé variace s kuřetem, saláty a ryby - omáčky a složitější jídla jdou naprosto mimo mě
. Upřímně vaření nenávidím, nebaví mě a otravuje mě. Radši desetkrát uklidím barák, než by mě někdo nahnal do kuchyně
.
Tak jsem pasáže zakladatelky přečetla drahému… a zde jeho vzkaz:
„Takovou ženskou bych hnal svinským krokem. Ať se připraví na to, že se jí chlap jednou nevrátí z práce - prostě se mu k ní nebude chtít vracet, proč taky, že. A není to jen o vaření, ale o jejím přístupu. Ve chvíli, kdy zjistí, že je mu v práci (i na přesčasu) líp, bude vymalováno.“
Tak se odstehuj, bydlete kazdej ve svym a nemusis mu prat, zehlit ani varit. Zrejme jeste nejsi zrala s nekym bydlet jako partneri ne jako spolubydlici.
Příspěvek upraven 02.01.13 v 12:15
Fakt by mě zajímalo, proč zakladatelka nereaguje na vysvětlení počtu a pohlaví dětí a na dotaz, co teda doma celé dny dělá. Narozdíl od nás ostatních neodskakuje v tento čas k plotně, tak by snad měla mít čas nám odepsat ![]()
@neumisa píše:
Tak jsem pasáže zakladatelky přečetla drahému… a zde jeho vzkaz:„Takovou ženskou bych hnal svinským krokem. Ať se připraví na to, že se jí chlap jednou nevrátí z práce - prostě se mu k ní nebude chtít vracet, proč taky, že. A není to jen o vaření, ale o jejím přístupu. Ve chvíli, kdy zjistí, že je mu v práci (i na přesčasu) líp, bude vymalováno.“
Neumisa-chlap má pravdu. mě až se vrátí manžel z cest tak mu řeknu at si dojede nakoupit a uvaří. a dnes nejdem nakoupit.sice lednička je prázdná ale tak co, děti si dají čokošku
ta jim stejně chutná nejvíc. a prát taky nebudu, ačkoliv je plný koš prádla. přinejhorším to vytáhnu z toho koše, nevoním a dám jim to znova na sebe ![]()
@Kirbisek píše:
Fakt by mě zajímalo, proč zakladatelka nereaguje na vysvětlení počtu a pohlaví dětí a na dotaz, co teda doma celé dny dělá. Narozdíl od nás ostatních neodskakuje v tento čas k plotně, tak by snad měla mít čas nám odepsat
No co celé dny dělá - chodí do ZŠ a vaří jí maminka
![]()