Měla by žena vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
2.1.13 11:51
@tatranka1 píše:
Zakladatelko, tak ty máš tedy děti dvě? 8o jednou píšeš, že malá jí ve školce, pak zase, že malej už spí… :think:

taky jsem se nad tím pozastavila… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
2.1.13 11:52
@SlecnaSally píše:
Když já prostě nejsem schopna pochopit, proč to dělat..jasně, on vydělává, ale pro sebe, já z toho nic nemám…

Takže ty se vlastně ptáš, proč by měla ženská chystat chlapovi jídlo, když i on má ruce a nohy? Ty se nějak najíš, dcerka taky a muže neřešíš. A to se jemu nelíbí?
Rodiny běžně jí dohromady, proto vaří/chystá jídlo jeden, nejčastěji žena (obzvlášť pokud je doma), proto se tady holky nad tím pozastavují.
Pokud jsem se trefila, souhlasím s tebou, i když jen částečně.
Pokud jíme společně, jídlo chystám většinou já. Pokud chlap přijde později, připraví si jídlo on. Nebo mě poprosí, že ještě třeba rychle osprchuje, abych mu mezitím nachystala jídlo, že má hrozný hlad. To mu samozřejmě jídlo udělám, beru to jako pomoc nebo jako že mu udělám radost (když chceš nějaký důvod). Někdy sama od sebe vstanu a jdu. Ale kdyby na mě houkl, nejlíp z gauče zpoza novin: „Chcu jídlo.“, vyprdla bych se na něj.
Je to o prioritách a o komunikaci. Ne, opravdu nemusíš vařit, záleží na tom, co vám oboum vyhovuje, jakým způsobem života chcete žít.

Příspěvek upraven 02.01.13 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
2.1.13 11:52

zakladatelko

Nerozumím řeči tvého kmene 8o Absolutně nechápu tvůj přístup k partnerství.. :nevim:
Takže ty mě chceš tvrdit, že když platí tvůj přítel školku za tvé dítě a skoro celý nájem, že ty z jeho peněz nic nemáš? Nějak tě nedokážu pochopit..
A co prosím tě tvá dcera večeří? Taky kousek čokolády?

• Citovat
  • Upravit
4885
2.1.13 11:53

Máš holčičku nebo chlapečka???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
2.1.13 11:54

Když jsme oba chodili do práce, tak jsme si domácí práce dělili 50:50. Ted jsem na rodičáku tak se přes týden o domácí práce starám sama, chlapa zapojím jenom o víkendu, pt chodí domů až po 19h. Když dorazí domů, tak se na něj pověsí syn a má ho do večera na starosti :mrgreen: A vaření je jediná domácí práce, která mě baví :pankac: Nechápu, že někomu stačí k obědu čokoláda, to není jídlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.1.13 11:55
@SlecnaSally píše:
Když já prostě nejsem schopna pochopit, proč to dělat..jasně, on vydělává, ale pro sebe, já z toho nic nemám…akorát ty nákupy, které nepotřebuju, zaplatí 3/4nájmu, školku…a já sem na mateřské, takže doma je uklizeno apod, to dělat nemusí, to vím, že bych už chtěla moc..

No a proč jste tedy spolu? Vy jste partneři? Nebo jen nějací spolubydlící, kteří akorát spolu š*kají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
2.1.13 11:55

Jéé, to je prdel :lol: To musím přečíst mojemu až přijde z práce.
Mě teda vaření nebaví, nesnáším to. Ale něco jíst musíme a ani mně teda čokoška nestačí. No a hlavně máme děti! Nějak nechápu, co je na tom špatného, že když je ženská doma, tak se stará o domácnost :think: Mně doma chlap nepomáhá téměř s ničím :nevim: Někdy mě to štve, ale stejně nakonec musím vtáhnout pupek, protože já jsem doma a při uklízení a vaření se zase tolik nepředřu, kdežto on je od rána do odpoledne na nohou a dělá manuálně. Až budu taky chodit do práce, tak to nějak podělíme.
Jo a co mě dostalo - ty z jeho peněz nic nemáš, ale on platí většinu nájmu, jídlo a školku pro TVOJE dítě 8o Ten chlap je snad svatej :lol:
A perla na závěr - představte si holky, že já dokonce peru a vařím pro JEHO dceru, a to zcela bez nároku na nějaké zvláštní ohodnocení :roll: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
2.1.13 11:56

Já jsem taky relativně mladá (24), na MD. Teď s děckem vařím tak, jak mi ten malej řvoun dovolí, před porodem to byla samozřejmost každý den + 2-3× týdně jsem něco upekla, abychom měli ke kafíčku a muž i do práce. Nákupy obstarává, ve většině případů sama, sama je i platí, uklízím, peru (prášek a aviváž platím já) a starám se o naše dítě. Nevadí mi to, spíš mě trochu rozčiluje, že s dítětem musím tyto povinnosti trochu flinkat (mám ráda až přehnaný pořádek). Manžel pomáhá, když je doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
@SlecnaSally píše:
Když já prostě nejsem schopna pochopit, proč to dělat..jasně, on vydělává, ale pro sebe, já z toho nic nemám…akorát ty nákupy, které nepotřebuju, zaplatí 3/4nájmu, školku…a já sem na mateřské, takže doma je uklizeno apod, to dělat nemusí, to vím, že bych už chtěla moc..

Jo, takže on platí nákupy, 3/4 nájmu a školku pro tvoje dítě a ty z toho nic nemáš 8o promiň, ale to už je na mě trochu moc…

Najdi si vlastní bydlení, plať si všechny nákupy, celý nájem a školku sama a nemusíš řešit vaření… Na sex se můžete navštěvovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena
@monika32 píše:
Počkej, jak platí sexem? Neměla by ona platit za sex jemu? :think: Je rovnoprávnost ne? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Počkej, já to myslela jako, že ona platí sexem jemu za nákupy, za to „starání se“ a placení školky, bydlení atd. :lol:

• Citovat
  • Upravit
954
2.1.13 11:59

No mě teda přijde normální, že vaří/postará se o chod domácnosti ten kdo je zrovna víc doma. Teď mezi svátky měl manžel dovču a tak se staral o dceru a vaření on. Jako spousta věcí není udělaných dokonale, jakože prádlo, vytírání, luxování… atd. ale to je jasný a v pohodě, doladím to když přijdu domů z práce. Rovnoprávnost a dělba je podle mě o tom, střídat se v činnostech, nebo je nějak smysluplně rozdělit. Ne, aby jeden partner dřel jako kůň a druhej si válel šunky. Zkrátka, aby to vyhovovalo oběma. Ale tohle je nějaké zvláštní. A zjevně to nevyhovuje nikomu z vás, tak co doho vnést trochu nadhledu a lásky. Máš ho ráda? Tak mu uvař, kristova noho. Příště uvaří on pro Tebe nebo nakoupí něco, co ty máš ráda. Tohle zběsilé rozdělování na moje a tvoje vás přece musí děsně stresovat a vytáčet, ne? To je divné partnerství. :nevim:

Příspěvek upraven 02.01.13 v 12:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014

@Vera111 Ty jsi beznadějnej případ. Vařit pro jeho dceru :zed: No je to normální? 8o A to tě vaření nebaví. Hele měla by jsi se poradit se slečinkou Sally a něco s tím udělat, jako pro vaše děti ještě budiž, ale takhle? A bez odměny? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena
@neprihlasena píše:
Počkej, já to myslela jako, že ona platí sexem jemu za nákupy, za to „starání se“ a placení školky, bydlení atd. :lol:

@monika32 Teď jsem si to pořádně přečetla a došlo mi, jak jsi to myslela :oops: To je fakt, že by měl platit sexem on - rovnoprávnost - ale za co? Co vlastně zakladatelka dělá, aby jí za to platil aspoň tím sexem? Když podle ní z jeho výdělku nic nemá (kromě zaplaceného bydlení, školky pro své - a ne jeho - dítě a vůbec servisu jako nákup atd.) :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17630
2.1.13 12:01

Hele, tohle je nějaká recese, já tomu nevěřím. To totiž není možný prostě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
2.1.13 12:01
@SlecnaSally píše:
Ahojky,
na začátek bych chtěla říct, že jsem ještě relativně mladá (22)S přítelem spolu bydlíme rok, ale často se hádáme, právě kvůli jílu…On je zvyklej, že žena vaří, ale já s tím mám problém, proč to musím dělat? Stále mám pocit, že to ve vztahu musí být vyrovnané, tak to nedělám…já jsem na MD se svým dítětm, on podnikatl…jidlo nakupuje, nemusela bych se o to starat, kdybych nebyla tak tvrdohlavá, ale stejně s tím mám problem, hned si připadám jak služka…vím, že to zní hloupě, ale nemůžu si pomoct.Hned přemýšlím on dělá to, já děla na oplátku to apod,.Například, když chce abych prala a žehlila, nakupuje prášky, aviváže apod, jinak bych to nedělala, protože by to nebylo vyrovnané. Musím mít pocit, že děláme stejně, jinak bych si připadala poníženě..jsem vůbec normální? Ted jsme už skoro byli rozejití, protože se ty hádky vrstvily na sebe a já začínám mít pocit, že je třeba vážně problém ve mě? Děkuji za každý názor

šla bych na to nějak alternativně. Ano, máš problém.
Takhle „účetní“ život má moje matka a je to peklo. Má dáti dal, má hlavu jak obrovskou kalkulačku a to nejen na peníze, ale i na to, co kdo řekl, udělal nebo ještě lépe neudělal.
Podle mě je v tom nějaký starý zakořeněný problém, z dětství, z nějaké situace, naučená „přednasranost“ nebo dokonce ještě hlouběji. Kineziologie, regrese a podobně by mohla najít kořen, se kterým si pak už poradíš buď s odbornou pomocí nebo sama. Ale určitě to řeš, jinak zničíš fajn vztah, dítěti dětství a pokud to sama vnímáš jako problém, tak i sobě svůj život, protože nejsi šťastná a srovnaná sama se sebou.
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria