Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když já prostě nejsem schopna pochopit, proč to dělat..jasně, on vydělává, ale pro sebe, já z toho nic nemám…akorát ty nákupy, které nepotřebuju, zaplatí 3/4nájmu, školku…a já sem na mateřské, takže doma je uklizeno apod, to dělat nemusí, to vím, že bych už chtěla moc..
@SlecnaSally kdybys ho milovala, tak bys takhle nepřemýšlela, promiň. On se snaží vás zaopatřit a ty mu ani neuvaříš a okolo péče o domácnost máš jen výtky, divíš se, že je nespokojený? Prostě jsi doma, navíc máš dítě ve školce, takže jistě ten čas máš a uvařit něco dobrého neznamená, že musíš strávit u sporáku půl dne, dobroty se dají vykouzlit i za hodinu…chceš mít ve vztahu rovnocennost ale nemáš ji, tvůj chlap dává víc než ty a nedivím se mu, že dělá dusno, pokud poslouchá takové připomínky. Můj přítel sice dělá doma ale v dílně je od 8 do minimálně 19-20 hodin večet a jsou dny, kdy je tam i do půlnoci, pokud potřebuje něco dodělat…v životě by mě nenapadlo, takhle šíleně uvažovat, že abych mu vyprala, musel by mi dovézt prášek a další…pokud ho opravdu miluješ, tak se sebou začni něco dělat, nebo budeš brzy sama…
@Len-til-kah píše:http://www.youtube.com/watch?…
jo, to je přesně ono ![]()
@SlecnaSally teda to je ulet jako prase. nebudu ti davat kazani, jak mas zit, to uz udelaly jine a kazdy at si zije, jak mu vyhovuje. myslim, ze bys mela ubrat na svych narocich, prestat resit neco za neco a zacit se starat.
Příspěvek upraven 03.01.13 v 19:21
Hele takze jen sex bezplatne? Jinak za vse protisluzba? A to dite si mysli, ze ten pan k vam chodi jen na navstevu, nebo jak to mate udelany?
Tohle neni vztah..
Mě teda vaření taky nebaví, ale dělám takové jídla abych tam naházela co najdu, nejlépe na jedné pánvičce nebo v jednom hrnci a hotovo. Problém pak je že nedokážu udělat jedno jídlo dvakrát, protože nevim co jsem tam dala
Přítel dělá dvanáctky a dělám jak se mi chce (OSVČ)
Takže když je v práci tak vařim a když je doma, tak vaří on
ale je fakt že jeho to baví. Když je doma tak mě nechá maximálně něco upéct, protože to mu nejde ![]()
@KPKristy je spolubydlící, první co mě napadlo
![]()
to nemá žádnou perspektivu ![]()
@SlecnaSally píše:
Když já prostě nejsem schopna pochopit, proč to dělat..jasně, on vydělává, ale pro sebe, já z toho nic nemám…akorát ty nákupy, které nepotřebuju, zaplatí 3/4nájmu, školku…a já sem na mateřské, takže doma je uklizeno apod, to dělat nemusí, to vím, že bych už chtěla moc..
Podle mě je problém prostě v tom, že jsi nějak vnitřně nepochopila princip skutečného partnerství… To, co provozujete, je spolubydlení zpestřené sexem.
On vydělává, ty z toho nic nemáš, a když chce abys mu uvařila, vyprala, tak si musí on koupit na to svoje prostředky, ze svý výplaty, a ty když chceš vyprat sobě, dítěti nebo sama něco pojíst, tak si zas kupuješ ty prostředky ze svýho???
Můj manžel chodí do práce po pátý ráno, domů jezdí kolem šestý, občas až třeba v devět, utahanej, a kdybych po něm měla chtít aby mi ještě doma uvařil, umyl nádobí atd., to bych si připadala hodně blbě.. a asi bysme spolu dlouho nebyli
@SlecnaSally píše:
Počkej, tak to nechápu. Takže on zaplatí 3/4 nájmu a školku a ty z jeho peněz nic nemáš? Takže bys byla schopná tohle všechno zaplatit sama? Protože jestli jo, pak mi nejde do hlavy, proč se doma otravuješ s někým, kdo po tobě ještě chce, abys mu uvařila
. Jsi tedy naprosto soběstačná, jen se hádáte
, já už se v tom ztrácím. A ujišťuji se, že jsem teda naprosto normální…
1. Nevěřím, že bys z toho jeho nákupu nic nevyužila - pro sebe nebo pro své dítě. A on to tedy všechno platí ze svého, co mu za to, že do tebe investuje svoje peníze dáváš ty? Nebo platíš sexem?
2. Píšeš, že platí školku dítěti, které není jeho - co mu za to dáváš?
Protě nechápu - on se o vás stará, nakoupí, zabezpečí, vyřídí bydlení, a ty? Ty si stěžuješ, že nechceš dělat to a to… fakt velký úlet. Tohle není ani spolubydlení… ![]()
Kdybys nahodou byla s partnerem tehotna
co by musel jako protihodnotu? Tahat na zadech pytel cementu? A porod? Jaka je protihodnota porodu? Nebo to bude muset odmakat dite?
@KPKristy píše:
ty vyneseš koš, já tam dám sáček, ty napustíš kýbl, já vytřu
Jéé to ted´praktikujeme
(protože v šestinedělí nechci tahat těžké věci
![]()
Jako žena asi vařit nemusí, ale já třeba radši jím co uvařím, protože aspoń vím co jsem do toho dala ![]()
Dobře jíst je základ minimálně v tom, že až bude reforma zdravotnictví a všechno se bude platit, výhodu budou mít ti zdraví ![]()
A jídlo má na zdraví zásadní vliv.
Je jasný že každého vaření nebaví.
Ale zas když muž nosí domů peníze tak mi přijde docela fér, že já uvařím.
Jiná by byla, kdybych chodila do práce a stejně by byla celá domácnost na mně.
U nás muž vaří věci jako guláš, koleno a podobně. ![]()
Mě to teda přijde naprosto normální že ženská doma vaří, když chlap vydělává většinou víc jak ona..
chlap zase doma dělá jiný věci, jako třeba něco opraví, zapojí, nábytek novej smontuje.. tak je to nastavený od nepaměti že se ženská stará o domácnost a chlap hlavně o obživu.. mě to teda i strašně vyhovuje mu připravit příjemnej domov s teplou večeří aby se vždycky rád vracel domů.. a né aby si v práci řekl: hmm tak ještě musim do hospody protože ta moje ani neni schopná uvařit
![]()