Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
O víkendech fungují babičky protože jsem často ve škole a když ne, tak jezíme na výlety a jíme tam…
@SlecnaSally píše:
Tak vydělává, ale nejsem jeho žena, takže to dělá pro sebe..nějakej ten nákup, nájem…to můžem dělat na půl, ale to mu nevyhovuje..
Ja se mu nedivim ze mu to nevyhovuje.
@SlecnaSally a vy jste jako partneři nebo spolubydlící?
Protože to, co popisuješ je spíš ten druhý případ
A co tvé dítě večeří a co víkendy? To taky nic?
Já teda nevím, ale co si přestavuješ, že stihne udělat, když přijde v 19 hod z práce, určitě grogy ![]()
@SlecnaSally Co ti na tomhle modelu soužití vyhovuje? Radím odejít od partnera, nastěhovat se k nějaké kamarádce a pak v tom pokračovat. Budeš na úplně stejné úrovni jako teď a kamarádka od tebe jistě vaření vyžadovat nebude.
@SlecnaSally píše:
Tak dítě není jeho..a jinak, ted už jí malá ve školce, a já chodím do jídelny…na veču má vařený od babičky nebo tak, mě stačí kus čokolády..Jo tak on nakupuje všechno jídlo, ale já už to tak mám naučený z dob, kdy jsem s ním nebyla, že já nepotřebuji aby nakupoval, čili nakupuje pro sebe..Jáledničku neotvírám, jak je týden dlouhej..
A baví tě vůbec v tomhle žít? Protože já mám pocit, že bys teda radši byla s tím dítětem sama. Jóó, jestli chodí do práce a nosí peníze, to je jiná! Ovšem jestliže chodí do práce a nosí peníze a ty děláš, že neexistuje, tak to je dobrej, že tam s tebou ještě je ![]()
A dělba práce podle pipet je dost dobrá - ty vyneseš koš, já tam dám sáček, ty napustíš kýbl, já vytřu ![]()
@SlecnaSally píše:
Tak dítě není jeho..a jinak, ted už jí malá ve školce, a já chodím do jídelny…na veču má vařený od babičky nebo tak, mě stačí kus čokolády..Jo tak on nakupuje všechno jídlo, ale já už to tak mám naučený z dob, kdy jsem s ním nebyla, že já nepotřebuji aby nakupoval, čili nakupuje pro sebe..Jáledničku neotvírám, jak je týden dlouhej..
Jakou protislužbu dáváš ty jemu, když se stará o „TVÉ“ dítě?? To by mě fakt zajímalo. ![]()
@SlecnaSally píše:
Tak vydělává, ale nejsem jeho žena, takže to dělá pro sebe..nějakej ten nákup, nájem…to můžem dělat na půl, ale to mu nevyhovuje..
A co jsi teda jeho?
![]()
Hele a jak to mate se sexem? ![]()
Ja muzi varim teple vecere a dokonce ma na druhy den teply obed do prace, ja jsem asi zena hodna k zatraceni
mela bych se stydet..
@SlecnaSally promiň ale teda když čtu tvé příspěvky, tak nestačím zírat. Dítě máš ve školce a je problém uvařit? Co celý den děláš? A že přítel vydělává pro sebe? To myslíš vážně? Takže ti si od něj nebereš žádné peníze, ani pro sebe, ani pro dítě? Vystačíš si s rodičákem? Nezlob se, ale měla by ses probrat dřív, než tě chlap opustí, být já tím chlapem, tak už jsem dávno pryč. On teda maká do 19ti hodin večer, ty máš dítě ve školce a přesto máš problém s tím, normálně se postarat o domácnost a uvařit chlapovi aspoň dobrou večeři? Jsi sobecká a troufám si tvrdit, i líná, promiň…
Vztah by měl být vyrovnaný, taky vyloženě nesnáším názor, že žena patří k dítěti, plotně, pračce a smetáku, ale přijde mi, že ty vyloženě soutěžíš, kdo z koho
U nás děláme většinu věcí oba, jak je čas a chuť. Já jsem sice doma s dítětem, ale pokud se mu chci věnovat a mít taky trochu času na sebe, tak občas všechno nestihnu, nebo se mi prostě někdy nechce
- no co, svět se nezboří
Může (a nemusí) to pak klidně udělat manžel. Taky se mi moc nelíbí názor, že chlap chodí na 8 hodin do práce a já abych se doma nezastavila celý den a ještě bych měla být ráda, že nás živí - může klidně zůstat doma on!
Nicméně tvoje jednání mi přijde hodně nevyzrálé, což se ovšem dá v tvém věku čekat (není to myšleno jako urážka, jen konstatování, také se tímto omlouvám všem mladým vyzrálým maminám
)
edit: až teď čtu, že máš dítě ve školce, tak to by opravdu neměl být problém uvařit i uklidit, aby tedy podle tebe byla poctivá „dělba“ ![]()
Příspěvek upraven 02.01.13 v 11:03
@pikola píše:
Hele a jak to mate se sexem?
Ja muzi varim teple vecere a dokonce ma na druhy den teply obed do prace, ja jsem asi zena hodna k zatracenimela bych se stydet..
on rozdělá kondom, ona mu ho natáhne ![]()
@SlecnaSally Ne, nejsi normální.
Já žiju se svým manželem od svých necelých 22let, ted je mi 24. Byla jsem vychovaná k tomu, že žena, kor pokud je ještě na MD/RD, by se měla starat o dítě a o domácnost, zatímco muž pracuje a vydělává peníze. Pozor, nemyslím tím, že žena by měla být doma otrok a služka, to NE.
To znamená, že doma poklízím, peru, VAŘÍM, starám se o NAŠE dítě, nakupuju si potraviny a i jiné věci. Jasně, nedělám to vždycky sama, manžel třeba nakoupí, když jede z práce. Nebo jedeme společně na větší nákup. Jde s malou ven, hlídá, když někam jdu, vypomůže s úklidem a i to prádlo pověsí. Vařit neumí, ale i to by zvládl, kdyby bylo třeba.
Nevím, co s tím máš za problém. Jak staré máte dítko, co jí? Co jíš ty? a co jí manžel, když nevaříš?
POdle mě je na místě, pokud jsi doma s jedním dítětem, zastat většinu práce doma a postarat se o dítě. Znovu opakuju, nedělat služku, ale ber to tak, že muž v tomhle případě vydělává peníze a ty holt jsi doma…
Tak se na to vyprdni, ať si chlap dělá co chce