Měla by žena vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3853
2.1.13 10:42

My to teda nemáme nijak rozdělené. Myslím, že v partnerství jde o to, aby se ti dva doplňovali a né aby to bylo vyrovnané a dělalo se něco na oplátku. Vařím převážně já, ale občas si k plotně stoupne i přítel, ale bez jakéhokoliv nátlaku. Dělá spoustu jiné práce, ale nedělá mu problém mi s čímkoliv pomoct. Ale nerozdělujem si práci stylem já vyluxovala takže ty myješ nádobí. Prostě děláme, co je potřeba. Neexistuje to je „moje“ práce a tohle zase „tvoje“! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.1.13 10:42

No tak pokud nemáte dost peněz na každodenní restaurace/nechceš brát jídlo ze školní jídelny atd., tak někdo asi vařit bude muset.
Já nevím, ale chlap chodí do práce, vydělává prašule, které bych bez něj neměla, tak mu uvařím oběd. Když je doma, někdy uvaří on… Někdy se na to vyprdnem a jíme venku/máme třeba jen teplou večeři.

To ale nebude hlavní problém. Jo, je divné, že chceš mít všechno tak strašně vyrovnané. Neříkám, že žena má stát u plotny a chlap po příchodu z práce se svalit s lahváčem k uvařenému obědu a zapnuté televizi, ale vyžadovat to takhle je padlé na hlavu.
Spíš si rozdělte povinnosti jinak… On vynáší koš a vytírá, ty vaříš a pereš.
Ne že on vynese koš a ty tam dáš čistý sáček. On napustí kýbl, ty vytřeš, on ho vyleje - nebo jak to myslíš, tu rovnocennost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
2.1.13 10:43

Ahoj, když uvaříš, pokud Tě to ba, uděláš radost jemu i sobě. Taky mě vaření moc nebere, ale já mám „už“4děti. A taky muže co se vaření nevyhýbá a vaří líp jak já :oops:.
Promluvte si, vyjasněte své postoje a priority. Otevřený rozhovor bez výčitek a uraženosti je nejlepším způsobem jak se domluvit.

• Citovat
  • Upravit
47759

Jsi doma, on chodí do práce, jakou protisluzbu ty mu za to nabídneš?
Připadá mi to padlé na hlavu, nějaké protisluzby. Je jasný, že nebudeš vše dělat sama, taky musí přiložit ruku k dílu, ale tohle je přehnaný :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223

Tak já nevidím problém ve vaření. Kor s dítětem. A já se taky chci normálně najíst a ne jen chleba, saláty a pod. Ale určitě to nemám jako povinnost. Co vymyslím, to uvařím, když nechci, tak nevařím. Jako beru to, že jsem doma, tak je jasné, že na mě padne většina úklidu, praní, vaření a pod. Ale pokud by mi to manžel předložil tak, že je to moje povinnost, byl by oheň na střeše :mrgreen:
Jinak on nemá nějaký povinnosti, co ty neděláš? Domácí práce, opravy, nákupy nebo něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
2.1.13 10:44

Nerozumím - to je jen tvoje dítě, ne vaše? A co jíš ty?

Ano, vynaložená námaha v domácnosti by měla být pokud možno vyrovnaná, nemělo by to být tak, že jeden dělá v domácnosti všechno a druhý nic. I když… jsou ženské, co jim nevadí dělat doma větší díl práce, záleží, jak to oběma stranám vyhovuje a jestli s tím obě strany souhlasí.
U nás vařím já, muž jedině když nejsem doma - ale nemá s tím problém. Pravděpodobně by uvařil bez řečí i když bych byla doma a dělala bych něco jiného. Teplé večeře nevedeme. Mě ale v principu vaření nevadí.

Na druhou stranu muž dělá věci, co já zrovna nemiluju a jsem ráda, že je nemusím dělat - odpadky, umývání WC, mytí nádobí, uklízení prádla, úklid společných prostor v domě (bydlíme v bytovce).

Musíte se prostě domluvit a každý z něčeho ustoupit, tak, aby s výsledkem souhlasili oba. Ale upřímně - příjde mi tvůj postoj dětinský a nechápu, jak spolu můžete být, když se nedohodnete na základních věcech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
2.1.13 10:44

Jsem zvědavá, do kdy to tvého přítele bude bavit. Měla bys začít u sebe a změnit přístup. Pro toho druhého máš dělat věci, protože chceš a ne proto, že musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
2.1.13 10:46

Takový obsah prvního příspěvku, to beru jako provokaci, to nemůže nikdo myslet vážně.

Příspěvek upraven 02.01.13 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388

Tak dítě není jeho..a jinak, ted už jí malá ve školce, a já chodím do jídelny…na veču má vařený od babičky nebo tak, mě stačí kus čokolády..Jo tak on nakupuje všechno jídlo, ale já už to tak mám naučený z dob, kdy jsem s ním nebyla, že já nepotřebuji aby nakupoval, čili nakupuje pro sebe..Jáledničku neotvírám, jak je týden dlouhej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916

Netvrdím, že vařím každý den a že mě to nějak extra baví, ale ve vztahu přece není „něco za něco“. Nedovedu si představit, že budu potřebovat něco udělat na autě - např. vyměnit žárovku, nebo stěrač, nebo něco jiného a aby to bylo vyrovnané, tak si budu muset pro tu žárovku zajet, nebo koupit stěrače - nejspíš bych ani nevěděla jaký typ koupit. Každý je prostě šikovný na něco jiného a to že uvařím, nebo si zajedu nakoupit mě nijak neponižuje. Když mám čas, tak prostě udělám co je třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
2.1.13 10:47
@Loll píše:
Až on bude vydělávat 30tis., jakou protislužbu mu nabídneš? Až on postaví barák, nabídneš mu co?

Nevaříš přoč? Jsi doma, co jíš ty? A co bude jíst dítě, až nebude na skleničkách?

Takže za mě, normální fakt nejsi promiň. :smajlťukajícísinačelo:

Naprosto souhlasím a ten smajlík mi tu chybí. Zakladatelko dle mě nejsi normální, on vydělává, ty jsi doma a je ti zatěžko uvařit? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.1.13 10:47

U nás to funguje tak, že manžel chodí do práce, vydělává aby nás uživil a já jsem doma, takže se starám o děti a domácnost. Když má chlap volno, tak si péči o děti a domácnost rozdělíme, každý udělá něco.

Jinak co se týče vaření, tak vařím ob den, polívku a druhé, navařím vždycky na 2 dny, ještě tak 1-2× do týdne peču. baví mě to a taky samozřejmě něco musíme jíst, na chlebu s máslem fakt žít nechceme a polotovary kupovat odmítám.

Tvůj přístup a vůbec postoj k partnerství mi normální nepříjde, promiň :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
2.1.13 10:48

No tak ja varim, za a) neco jist musim i ja
b) on varit neumi. Ty taky davas pul rozpoctu? Ja vetsinu veci delam, protoze si myslim, ze on chodi do prace a moje prace je domacnost, ne tady otrocit, ale aby jsme meli co jist a neco malo na sebe, uklizime oba. Nebo chces, aby jste si to delal kazdy sam jen pro sebe?
A taky to teda delam, protoze ho mam rada a mam radost, kdyz mu chutna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
2.1.13 10:49

Ještě mě napadlo, jestli to třeba zakladatelka nenapsala trochu zmateně, třeba že přítel vyžaduje denně teplou večeři - v tom případě by mi to přišlo celkem pochopitelné a taky bych se na to vyprdla :nevim:

Třeba můj muž má v práci teplé obědy (pracuje v kanclu), tak by mi přišlo ujeté se každý den patlat s teplým jídlem večer. Pokud by ale pracoval v terénu (třeba na stavbě) a vracel se vymrzlý, tak bych se asi bičla.¨

Hlavně je to na domluvě ;)

• Citovat
  • Upravit
2947
2.1.13 10:49
@SlecnaSally píše:
Tak dítě není jeho..a jinak, ted už jí malá ve školce, a já chodím do jídelny…na veču má vařený od babičky nebo tak, mě stačí kus čokolády..Jo tak on nakupuje všechno jídlo, ale já už to tak mám naučený z dob, kdy jsem s ním nebyla, že já nepotřebuji aby nakupoval, čili nakupuje pro sebe..Jáledničku neotvírám, jak je týden dlouhej..

Takze dite ve skolce, ty doma a je ti zatezko uvarit?? To tvymu chlapovi nezavidim :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí