Měla by žena vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4118
2.1.13 13:46
@Ananta píše: … České ženy ze sebe bohužel stále dělají služky a ještě když ji některá náhodou nedělá, tak ji uklovou. A nemám tím na mysli zakladatelku, protože tomu co píše moc taky nerozumím.

Právě o tom tady přemýšlím :think:
Pokud se ženská nesnaží, nevaří, neuklízí, chlap jí uteče a ta pak nemá brečet. Tohle jsem si z této diskuze odnesla. Není to smutné? Ženská je ta, co se musí snažit? A chlap co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.1.13 13:48

@Ywett já si myslm, že je to jenom taková berlička.. říct narovinu, že se mu manželka už nelíbí málokterá žena použije a vyrukuje s tímto..
I u toho příklady svačin si spíš myslím, že přeskočila jiskra, ale je lepší říct tohle než, že prostě manželka ho nepřitahuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
2.1.13 13:50

Ywet, já to ještě jakž tak beru na mateřské, ale pokud chodí oba do práce a baba po práci do noci vaří a šůruje, tak si myslím, že je něco špatně, ale výchova je mocná a strach ze samoty, finanční nezávislosti a dalších aspektů je prostě mocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
2.1.13 13:51

Dělba práce je důležitá a je i důležité, aby to partnerům vyhovovalo.
Mně se spíš zdá nebezpečné to, že na MD a RD žena převezme více méně chod celé domácnosti - což já osobně chápu jako ok, protože je prostě doma víc času a jde si to dobře zorganizovat. Na druhou stranu to tak většinou zůstává i po návratu do zaměstnání ženy a to už ok není. Jen se mně zdá, že na ten full service si hodně chlapů snadno zvykne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
@kvaček píše:
@Ywett já si myslm, že je to jenom taková berlička.. říct narovinu, že se mu manželka už nelíbí málokterá žena použije a vyrukuje s tímto..
I u toho příklady svačin si spíš myslím, že přeskočila jiskra, ale je lepší říct tohle než, že prostě manželka ho nepřitahuje

Jasně, ale i tak se to dá přece nějak řešit. Na férovku říct, jestli je problém ve svačinách nebo že partnerka na sebe kašle nebo kašle na chlapa a zkusit to řešit. Tohle vyhnívání, dokud nepotkám něco lepšího než mám doma, fakt neberu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj

@Ananta No to je asi rozdíl v uvažování…já si jako služka nepřipadám, ačkoliv dělám domácí práce víceméně sama. Svému chlapovi neposluhuji, ale starám se o něj v rámci svých možností a on se zase stará o mě v rámci svých…a rozhodně mu netoleruji, aby dělal svinčajz a já to po něm uklízela.
A k té mojí známé…s domácností ji pomáhal, chtěl po ní jen aby mu uvařila, protože to neumí, je to velice šikovný chlap, ale na mužské práce…a primitivní teda rozhodně není, jen chtěl ženu, která to pro něj udělá, protože ho má ráda..

• Citovat
  • Upravit
4118
2.1.13 13:52
@kvaček píše:

Dobře. Ale prober si diskuzi, většina píše:
„Jestli ho máš ráda, uvař mu.“
„Když doma nic neděláš, uteče ti.“

Přijde mi to hodně smutné. Pak se to tady hemží diskuzemi, že ženská kmitá od nevidím do nevidím, chlapovi je to pořád málo a nic doma nedělá. Ale to je v pořádku, on přece nosí domů peníze, že?
Mimochodem rodičovská dovolená není péče o rodinu a domácnost, což tady taky zaznělo, mateřská/rodičovská dovolená je péče o děti! Ne o manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
2.1.13 13:53
@Ananta píše:
No, jenže tohle je fakt primitivní, o chlapa, který mě nechce/chce kvůli tomu že nevařím/vařím bych teda zájem neměla.České ženy ze sebe bohužel stále dělají služky a ještě když ji některá náhodou nedělá, tak ji uklovou. A nemám tím na mysli zakladatelku, protože tomu co píše moc taky nerozumím.

Ananta - co se týče Tvého názoru o českých ženách, tak musím s Tebou plně souhlasit. Také nechápu zastánce toho, že česká žena v domácnosti = automatický full - servis, a běda, když tak není, tak se český Honza může zbláznit a začne ji ponižovat a ve finále se taková žena cítí nešťastná, jak ji její mužíček neocení, ale tyto ženy si to dělají samy. Samy si mužíčky rozmazlují.(tady je mraky diskuzí o tomto tématu a plaček). Někdo rozmazluje až za zásluhy, což dělám i já, rozhodně se chlapovi neoddám ihned naplno, hezky za zásluhy a čekám, jak se on projeví první (po zkušenostech rozhodně nebudu dělat nikomu určitý servis pouze za hezký kukuč, či úsměv)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
2.1.13 13:53

Podle mě holka to není o věku ani o tom že by něco mělo být přesně na půl (diskuzi jsem nečetla) a když on třeba postaví dům, nebo koupí auto co koupíš a postavíš ty, když máš pocit že vše musí být jako protislužba? jsi doma? do práce nemusíš? spí tgi dítě chvíly přes den? tak koukej nejen chlapovi ale i sobě uvařit nějakej žvanec, protože jinak tzi má milá brzy uteče.. navíc co bude jíst tvé dítě až bude větší? skleničky až do 15??? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
2.1.13 13:54
@Ywett píše:
Dobře. Ale prober si diskuzi, většina píše:
„Jestli ho máš ráda, uvař mu.“
„Když doma nic neděláš, uteče ti.“

Přijde mi to hodně smutné. Pak se to tady hemží diskuzemi, že ženská kmitá od nevidím do nevidím, chlapovi je to pořád málo a nic doma nedělá. Ale to je v pořádku, on přece nosí domů peníze, že?
Mimochodem rodičovská dovolená není péče o rodinu a domácnost, což tady taky zaznělo, mateřská/rodičovská dovolená je péče o děti! Ne o manžela.

No dobrá. Ale pokud se nezohlední to, že žena tráví víc času doma (chápu - neleží, ale fyzicky tam je, čili při dobré organizaci by mohla stihnout i třeba uvařit), jak se zohlední (v neprospěch ženy), že její příjem klesl velice citelně? Pokud bereme přínos obou partnerů do rodiny, tak prostě nějak se to musí kompenzovat. Aspoň já to tak vnímám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
2.1.13 13:56
@Ananta píše:
Ywet, já to ještě jakž tak beru na mateřské, ale pokud chodí oba do práce a baba po práci do noci vaří a šůruje, tak si myslím, že je něco špatně, ale výchova je mocná a strach ze samoty, finanční nezávislosti a dalších aspektů je prostě mocný.

Souhlasím, beru to stejně. Domácnost leží na mě, ale když odejdu na celý dopoledne třeba cvičit, vrátím se a je uvařeno a uklizeno. Pokud bych před odchodem musela vyšurovat a navařit, to bych se cítila jako služka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
2.1.13 13:57
8o 8o 8o takže žijete v jedné domácnosti, on maká ale ty z toho údajně nic nemáš, dítě jí po školce a po babičkách a ty chodíš do jídelny… :think: super rodinná pohůdka koukám… :potlesk: :poblion:
@SlecnaSally píše:
Tak dítě není jeho..a jinak, ted už jí malá ve školce, a já chodím do jídelny…na veču má vařený od babičky nebo tak, mě stačí kus čokolády..Jo tak on nakupuje všechno jídlo, ale já už to tak mám naučený z dob, kdy jsem s ním nebyla, že já nepotřebuji aby nakupoval, čili nakupuje pro sebe..Jáledničku neotvírám, jak je týden dlouhej..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635

Vařit chlapovi a dělat služku jsou dvě naprosto rozdílné věci :mrgreen:
Jak už tu někdo psal - je rozdíl pokud chlap příjde z práce a ženská prostě vstane a jde mu nachystat oběd, nebo když chlap leží vyvalený celé dny na gauči a ženská ho obskakuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
@KatkaX píše:
Dělba práce je důležitá a je i důležité, aby to partnerům vyhovovalo.
Mně se spíš zdá nebezpečné to, že na MD a RD žena převezme více méně chod celé domácnosti - což já osobně chápu jako ok, protože je prostě doma víc času a jde si to dobře zorganizovat. Na druhou stranu to tak většinou zůstává i po návratu do zaměstnání ženy a to už ok není. Jen se mně zdá, že na ten full service si hodně chlapů snadno zvykne :nevim:

Přesně tak :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
2.1.13 13:58

KatkoX, nechci ti brát iluze, ale většině těch chlapů co je hodin denně z baráku je celé v práci netráví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí